Bugün ne almadın?

Ben de ilk endişe ettim başka bi iş var bu işin içinde diye, ama paketi, seri nosu vs sıkıntısız görünüyor. Küçük pakette olan aynı ürünle karşılaştırdım, tabi ancak gözlem yapabildim içerik analizi yapamadım :) görüntü koku falan da aynı görünüyor. Lekeleri de çıkarıyor bi sorun olmadı. Anlamadım yani umarım fake değildir:)

Sahte değildir inşallah bilindik markaların da sahtesini yapıyorlarmış gecen haberlerde gördüm 10 ton sahte deterjan yakalanmıştı herseyin sahtesini duymuştum da deterjanın ilk kez duymuştum ne günlere kaldik

Nerelerdeydin özlettin kendini :)
Benim heyecanlı bekleyiş devam ediyor
1,5 ay kadar kaldı, bol masraflı ama keyifli günler geçiyor. Sen neler yapıyosun
Ay canım benim ne güzel mutluluk bunlar çok sevindim az kalmış allah tez vakitte sağ sağlim kucağına da almayı nasip etsin inşallah.bende napim işe git gel birikime tam gaz devam kredi kartı gene kullanmıyorum baya iyi gidiyorum sanırım artık şükürler olsun.

ya çok özendim şu an sana
Bizim kredi kartları malesef kontrolden çıktı gibi oldu. Çünkü nakit alamayacağımız kadar büyük kalemlerde harcama yapmamız gerekti. Şubata kadar toparlanıyor aslında tüm taksitler. Artık sadece harcamaları kapamaya yönelik hareket etmeye çalışıyorum bu aydan itibaren

Bu arada biraz birikim de yaptık Altın şeklinde ama o da düştü gitti

Olsun altın her türlü kazandırır bence birikim birikimdir
Ama sensin bebiş durumları var çok normal canım
Boğazımızdan kısmayarak sadece gezme tozmadan sıkarak bence güzel işler başarabiliriz
Bebek alışverişi bitti mi peki tamamen
Ne kadar harcadın toplamda
Yani bi bebiş in maliyeti nedir

bebek = masraf bu bi gerçek
iyi oldu bunu sorduğun ben bir maliyet tablosu çıkarayım :) belki okuyanlara faydam olur.

Hastane Masrafları (yaklaşık 3000 tl)
Eğer devlet hastanesine gitmiyorsanız ve büyükşehirdeyseniz bu gerçekten büyük bir kalem olabiliyor.
ilk gittiğim özel hastanede 3500 tl gibi bir doğum paketinden bahsediliyordu.
sonra doktordan dolayı hastaneyi değiştirdim bu hastanede doğum paketi (muayeneler + doğum) 8000 tl gibi bir rakam çıkarıldı. ekstralar da oluyormuş, mesai saati dışındaki doğumlarda kendi doktorunu çağırmak 500 tl, epidural gibi anestezi yöntemleri de o kadar bir ücret daha vb.

Burada yakın gelecekte bebek düşünenlere tavsiyem :
Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırıp beklemeli doğum paketi ekletebilirsiniz.
Ben 2017 şubat ayında 1 yıl beklemeli Allianz tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. Buna 1200 tl ödedim. 10 kere doktor muayene hakkım vardı 6-7 tanesini kullandım. Bu 1 sene içinde hamilelik oluşursa gebelik kontrollerini karşılamıyordu.
2018 Şubat ayında yenileme işlemini yaptırdım. 1600 tl gibi bir rakam çıktı. Ve bu tarihten itibaren başlayan hamilelik için 10 gebelik rutin kontrolü + 10 başka sebeplerle gittiğim doktor muayenesi + doğum'u karşılamaya başladı. Ben de o ay hamile kalmışım zaten nasıl bir planlama olmuş kendimi tebrik ediyorum

Şimdi hastaneye gittiğimde 15 tl sgk ücretini ödüyorum. tahlilleri falan sigorta ödüyor. Yani ben toplam 2800- 3000 gibi bir masraf yapmış oldum. ekstralar illa ki çıkacaktır.

6 ay beklemeli ya da hamilelikten sonra yapılan sigortalar da var. bunların fiyatları biraz daha yüksek, bir de yaş önemli bir faktörmüş. yaş yükseldikçe ödemeniz gereken prim de yükseliyor. hastane paketleri yerine tamamlayıcı sigortayı şehir değişikliği ya da memnun kalmadığımda hastane değişikliği özgürlüğü verdiği için seçtim. şimdi istesem şehrin başka bir ucundaki hastaneye de gidebilirim :)

Bebek mobilyaları/eşyaları (Yaklaşık 3500 tl)
Ben evim küçük olduğundan bebek odası yapmadım. Yazın şehir değiştireceğiz, bu yüzden evi değiştirdiğimizde bebeğin odasını ayırmak isterim.
Eşyaları alırken 2. el de aldım, yeni de. Beğendiğim ürünler genelde pahalı markaların orta üstü diyebileceğim ürünleriydi. Bu yüzden mesela 300 tl ye istemediğim bir markanın sıfır ürününü almak yerine, istediğim markanın 2. elini aldım.

• Ahşap beşik aldım yalnızca mobilya olarak. İkea'nın modellerini beğeniyordum. Burada ikinci el tercih ettim. Letgo, tutumluanne gibi siteler sağolsun çok fazla sıfır gibi ürün var. Ama mesela içindeki yatağı yeni aldım.
Beşiğe 180 tl (güncel fiyatı 550 tl civarında) yatağa ise 450 tl verdim (güvendiğim bir markadan yün/pamuk yatak aldım)

Gardırop olarak kendi gardırobumuzun bir tarafını bebek eşyasına ayırdık, gerçekten eşimle benim toplam eşyamızdan çok kıyafet ve malzemesi var. Başka bir mobilya masrafı şimdilik olmadı.

• Ana kucağını da 2. el aldım. tüm parçaları yıkanabiliyordu. yenisi 450 tl iken aldığım 150 tl idi.
  • Bebek arabasında istediğim model yaklaşık 2800 tl. (binlerce çeşit ve özellikte bebek arabası var. bizim için önemli olan tekerleklerinin sağlamlığı, üstüne puset takılabilmesi, kolay katlanması ve arabaya sığması idi.) ağırlık çok önemli olmadı çünkü eşim taşıyacak ve ev asansörlü. mesela çift yönlü kullanılması, portbebe denen şeyin takılabilmesi gibi onlarca seçenekli ürün var. Bebek arabasına 550 tl ödedim, arabanın 3. sahibiyim
  • Oto koltuğu görevi gören puset. Bunda güvenlik çok önemliydi. ama 6 ay kullanılacağından iyi bir markanın en basic olan modelinin yine 2. elini tercih ettik. 225 tl ye aldım ki 600 tl kadar bunun da yenisi.
  • Kanguru /sling. Bebek arabasına oturmama ya da kucakta taşımayı gerektirme ihtimaline karşı bunlara da ihtiyaç olabiliyormuş. Sling hediye geldi bebek arabasını aldığım siteden :) 100 tl kadar değeri. Kanguru ise 4 aydan sonra kullanılıyormuş ama ithal ürün olduğundan onu da şimdiden aldım. sürekli fiyatları artıyordu, 400 tl de ona gitti.
  • Mama sandalyesi . Erkenden aldığımız ama sonra yenidoğanda da kullanılabilir özellikte olduğunu öğrendiğimiz bir eşya oldu bu. Ben asla bu kadar para vermezdim ama eşim çok beğendi 1300 tl harcadık buna 3 yaşına kadar kullanılabiliyormuş (umarım)
Kıyafetler/Bakım ürünleri (1500 - 2000 tl olabilir)
En şanslı olduğum kısım burası galiba. 1 sene önce doğum yapan bir arkadaşım hamileliğimi öğrendiğinde kızının kıyafetlerini saklayıp bana vermeyi teklif etti, ben de seve seve kabul ettim çünkü 2-3 sefer bile giyemeden büyüdüğünü söyledi kızının. Aynı şekilde @elecda ya da teşekkür ediyorum, o da küçük kızının eşyalarından benimle paylaştı :)
Ben de kullanıp temiz durumda olanları hamileliğini yeni öğrenen bir arkadaşıma vermeyi düşünüyorum kabul ederse ve cinsiyeti tutarsa.

• Kendim de kıyafetler aldım tabi bu arada duramadım :) markaya göre çok değişen bir fiyat aralığı var. ama 500-600 tl gibi bir harcamam olmuştur 0-3 ay arası kıyafetlere.
  • Küvet seti, bez, nevresim takımları, battaniyeler, şampuandan bebek yağına, tırnak makasından alt açma örtüsüne, havlusundan banyo süngerine, bez için çöp kovası, pamuk, ıslak mendil, biberon, emzik.... bu ihtiyaçlar inanılmaz tutuyor küçük küçük ama... 1000-1500 diyeyim.
Ekstralar (1500 tl)
  • Hastanede benim kullanacağım kıyafet, lohusa pedi, terlik, göğüs pedi, göğüs kalkanı, emzirme sutyeni, atleti, bebek için hediye edilecekler, çikolata, süt pompası, ateşölçer, su termometresi... bunlar da 1500 tl kadar tuttu sanırım.
Oyuncaklar (yaklaşık 300 tl)
  • Oyun halısı aldık, 200 tl
  • Bir de çıngırak gibi büyük bir oyuncak 60 tl. Şimdilik başka oyuncak almadım. İlerleyen aylarda bunun giderek artacağını düşünüyorum :)

Şimdilik aklıma bunlar geldi muhtemelen daha da yapılan masraf olmuştur ama toplam 10.000 kadar bir harcamamız olmuş sanırım.

bulunuyor bi şekilde :) kimisini peşin aldık kimisini kartlara yüklendik işte.
ama şu kısmetiyle gelir olayı bence çok da doğru değil.
iyi bir planlama, araştırma, indirim takip etme falan gerektiriyor.

yine de şunu diyebilirim çok daha uygun fiyatlı ürünler de var. ama insan kalitelisine yönelmek istiyor. ben kendim x marka giyerken/kullanırken bebeğe en ucuzu olsun diyemedim. orta kararda şeyler almaya çalıştım hep.

S Spizella Harikasın vallahi.
Bebek süreci düğün süreci gibi bence.
Heves, ihtiyaçlar her şey karışıyor.
Ama bu süreçte seni inanılmaz takdir ettim.
Ayakları yere basar bir anne adayı görüyorum karşımda.
Masraflarınızı da yerinde ve çok akılcı buldum.
Dilerim bize de nasip olur ve biz de sizin gibi olabiliriz :)
Kızım olacak olursa ben talip olabilirim eşyalara

Ben de biraz hazırlanmıştım geçen yıl ve Ankara’daki bir hukuk fakültesine yerleştim.
Bu kadar iyi bir sonuç alacağımı düşünmemiştim.
Şaşkınım ve çok mutluyum :)
Devam zorunluluğu olmadığı için sınavlara git gel yaparak okuyacağım.
28 yaşında yeniden öğrenci oldum, değişik günler bekliyor beni.
Çok heyecanlıyım

Hayirli olsun Maggiore . Hukuk fakultesi.. puani yuksek olsa gerek. Kolay gelsin.
Normalde ne is yapiyosun

yaaa gerçekten mi?? harika bi haber bu çok sevindim tebrik ederim.
evet sınavlara gider gelirsin :)
ne güzel bi şey yapmışsınn

Hayırlı olsun
Başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…