Bugün ne almadın?

bizim marka yoğurt mayası var
probiyotik yoğurt da mayalayabilirsiniz onunla
günlük süt ile (şişelerde satılan) aoç marka süt iyi mesela
pastorize ile yoğurt daha kolay tutuyor
uht sütler "bence" çok fazla sağlıklı değil. yani en azından pastörize daha iyidir gibi geliyor bana. işin uzmanı değilim tabi sadece tüketici deneyimi benimki

ne güzel ya insan sağlığını kardan öne koyan bir işletme sahibiniz varmış

[

pastörize ; sütün içerisindeki patojen dediğimiz zararlı mik.org. yok edilmesi işlemidir.

UHT; hem zararlı hem de yararlı mik.org yok edilmesi işlemidir.

aslında ikisi de sağlıklıdır :) pastörize sütten yoğurt yapılabilmesinin sebebi içindeki yararlı mik.org. mayalamayla beraber yoğurt oluşturmasıdır.

Nerden bulurum bizim marka yoğurdu.
Şu maya işim hep bir sıkıntı oldu
Günlük süt içiriyorum yoğurt kutu sütle yapıyorum. Yoğurdu birde öyle denicem.

tebrikler canım insan 21 günde alışırmış umarım böyle devam edersin

bizim yoğurt değil
sadece yoğurt mayası
toz halinde satılıyor
metro marketlerde var
internetten de satın alabilirsiniz kendi siteleri var.

Uht dediğiniz kutu süt değil mi.
Dr umuz bulamazsanız günlük süt kutu ile yapabilirsiniz demişti bende öyle yaptım içime sinmemilti. Günlük sğtte t marka alıyorum

yoğurttan yoğurt mayalamak bir süre sonra zararlı mikroorganizmaların çoğalmasına neden oluyormuş diye okudum.
o yüzden bir kaç defadan sonra mayayı değiştirmek gerekebilir.

yoğurttan yoğurt mayalamak bir süre sonra zararlı mikroorganizmaların çoğalmasına neden oluyormuş diye okudum.
o yüzden bir kaç defadan sonra mayayı değiştirmek gerekebilir.
Çoğu kez mayayı nohuttan yaptım ben ama 2 seferdir tutmuyor her zaman tutan maya bu sefer tutmuyor. Arada değiştirdim bu şekilde. Mayam bozulunca denedim olmuyor. 2 haftafır yoğurtla uğraşıyorum. Geçen o yaptığımı yedireyim dedim 1 kaşık aldı beğenmedim dedi. Bende kendim yedim. Maya arayacağım.

Bende 15 gundur almiyorum

Merhaba
Süpersiniz
Peki bir şeyler alma isteği oluyor mu içinizde?

Beni hafiften yoklamaya başladı alışveriş isteği

evet hergün almak istiyorum birşeyler.
alışveriş kolik oldum yeniden
önceden de böyleydim geçmişti.
baska seylere ilgimi vermem gerekiyor sanırım.

Çabalarım ilk meyvesini verdi sanırım.
Bir hesabım vardı eksiye düşüyordu
onu ödedim
bir de bankaya gidip tamamen kapattırdım hesabı

artık eksiye düşemiycem

şimdi ikinci hedefim
250 tl taksiti kalan bir kredi kartı ve
250 tl son taksiti kalan bir kredim var

önümüzdeki hafta bir ödeme alacağım
bir kısmıyla bu ikisini kapatacağım umarım

İnstgram denen belayı bir bıraksam valla alışverişe çıkmama gerek kalmayacak zaten. Ne görsem ay çok güzelmiş bende alayım diyorum ( ve alıyorum ) ayrıca zaman benim içinde tasarruf vakti. Çeyiz alışverişine başlamam gerekiyor çünkü.

günaydın kızlar,
sabah erkenden çarşıya çıktım ihtiyaçlar için,
evde olduğum için ev giyimime dikkat etmeye çalışıyorum, tüm gün kapı çalıyor, açmak gerekiyor... evde bakımlı olmayı seviyorum. Yıllardır kış aylarında evde yün külotlu çorap ve üzerine tunik giyerim, hem çok pratik hem ev babetleri ile çok şık, hem de çok ısıtıcı oluyor...siyah ve lacivert vardı evde, bugün bordo ve asker yeşili aldım, üstüne ayarladığım tuniklerle uyumlu olması için...

çıkmışken mağazaları da gezdim, çok şık bir kot pantolon denedim, 100 tl idi...çıkardım ve içim acıyarak bıraktım, çünkü çok benzerleri evde mevcuttu, gerçi açık mavi denedim ve o rengi yoktu ama şuan ihtiyacım olmadığına kendimi ikna ederek yavaşça yerine bıraktım, almadımmmm... yol boyunca almadığım için mutsuz hissetsem de, eve gelip dolabıma tekrar bakınca doğruyu yaptığımı gördüm...an itibariyle mutlu ve gururluyum... olacak bu iş :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…