• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

bu ay ki maaşla kredi kartını ve bi kaç borcu tamamen kapatmak mı mantıklı? yoksa zaten onlar taksitli olduğu için o parayı birikime mi ayırmalı bı türlü karar veremiyorum?hepsi aynı kapı ama hangisi mantıklı?
Benim görüşüm borçsuz bir hayata ulaşmanın daha iyi olacağı
Eğer borçları kapatırsan ve bundn sonraki aylarda tekrar borç yapmam diyorsan gelecek aylarda tamamen birikime ayırabilirsin bu bütçeyi.

Aksini yapanlar da vardır ama benim düşüncem bu yönde

Akşam markete gittik

Peynir ve kaşar
Pırasa patates turp
Turşu
Zeytin
Yufka
Boza
Bisküvi

Falan aldık
60 tl para verdik bunlara resmen
Yenecek pek bişey yok şunların içinde
Bi sürü şeyi de elime alıp bıraktım
Bakalım biraz evdekilerle idare edelim
Sonra belki bi toplu alışverişe gideriz haftaya

merhaba günaydın :)

hava buralarda çok çok soğudu o yüzden pazar günümü evde yatıp keyif yaparak geçirmeyi planlıyorum.

kahvaltılık olarak evde peynir, annemin yaptığı kayısı reçeli, erik marmelatı var. yumurta domates hepsi var. kahvaltıya bunlar yeter :)

akşam yemeği için tavuk veya kuşbaşı et almayı planlıyorum. bakalım hangisi denk gelirse. evimin altında a101 var. oradan torkunun 400g kuşbaşısını alıyorum hep. ya da şenpiliç fileto alıyorum. hangisinden varsa ve canım o an hangisini isterse onu alıcam :) yanına da domates salatalık biber soğanla bi salata yaparım. pazar günü de böyle geçer :kk77:

kızlaar hiç ek iş düşündünüz mü :)

daha önce bahsetmişimdir muhtemelen ama yine söyleyim :)

ben 2 yıldır örgü üzerine iş yapıyorum. aslında tamamen elim oyalansın diye başlamıştım. iş yerindeki arkadaşlarım neden satmayı düşünmüyorsun ki çok güzel olmuş dediler. sonra ben de düşündüm neden olmasın ki ? bir süre yaptım ve instagram facebook hesaplarım aracılığıyla yayınladım. önce yakınlarıma yaptım daha sonra yeni insanlara.. şu an hatrı sayılır takipçi sayım var ve şu an aldığım siparişlerle 2 ayda 2000 tl kazanacağım ( zamanım kısıtlı olduğu için yetiştirebileceğim kadar iş aldım). kendimi ifşa etmemek adına maalesef isim bilgilerimi veremiyorum ama internetten bakarsanız bunun ne kadar çok olduğunu görürsünüz :) buradan gelen parayı tamamen ek hesabıma atıyorum. harcamalarımı cebimdeki parayla yapıyorum. bu para sadece birikecek. tlde kalmasını istiyorum. değerlendirmeyi veya yatırım yapmayı düşündüğüm bi nokta yok. biriksin kenarda. nasıl olsa lazım olur :nazar:

ben 2 yıldır örgü üzerine iş yapıyorum. aslında tamamen elim oyalansın diye başlamıştım. iş yerindeki arkadaşlarım neden satmayı düşünmüyorsun ki çok güzel olmuş dediler. sonra ben de düşündüm neden olmasın ki ? bir süre yaptım ve instagram facebook hesaplarım aracılığıyla yayınladım. önce yakınlarıma yaptım daha sonra yeni insanlara.. şu an hatrı sayılır takipçi sayım var ve şu an aldığım siparişlerle 2 ayda 2000 tl kazanacağım ( zamanım kısıtlı olduğu için yetiştirebileceğim kadar iş aldım). kendimi ifşa etmemek adına maalesef isim bilgilerimi veremiyorum ama internetten bakarsanız bunun ne kadar çok olduğunu görürsünüz :) buradan gelen parayı tamamen ek hesabıma atıyorum. harcamalarımı cebimdeki parayla yapıyorum. bu para sadece birikecek. tlde kalmasını istiyorum. değerlendirmeyi veya yatırım yapmayı düşündüğüm bi nokta yok. biriksin kenarda. nasıl olsa lazım olur :nazar:
Bende amwayle ugrasiyorum. Bir iki sey daha yapip boyle internet uzerinden satisini bende saglayacagim. Aklimda recel yapip satmak var. Sarma manti icli kofte yapip satanlar da oluyor.. bende recel yapimi kursuna bi gideyim hepsine toplu baslarim diye aklimdan geciriyordum. Penye ipten cok guzel sepet supla filan yapanda oluyo.. onlarda da aklim kaldi aslinda

Bende amwayle ugrasiyorum. Bir iki sey daha yapip boyle internet uzerinden satisini bende saglayacagim. Aklimda recel yapip satmak var. Sarma manti icli kofte yapip satanlar da oluyor.. bende recel yapimi kursuna bi gideyim hepsine toplu baslarim diye aklimdan geciriyordum. Penye ipten cok guzel sepet supla filan yapanda oluyo.. onlarda da aklim kaldi aslinda

Evet canım gıda üzerine de çok paylaşım yapan hanımlar var. reçel turşu yapanlara denk geldim. ama gıdanın normalde kargo ile taşınması yasak diye biliyorum. ama tabi ilk ağızdan duymadım. hangi işten zevk alıyorsan onu yapmalısın bence de :) penye ipten sepetler benim de hoşuma gidiyor :)

Evet canım gıda üzerine de çok paylaşım yapan hanımlar var. reçel turşu yapanlara denk geldim. ama gıdanın normalde kargo ile taşınması yasak diye biliyorum. ama tabi ilk ağızdan duymadım. hangi işten zevk alıyorsan onu yapmalısın bence de :) penye ipten sepetler benim de hoşuma gidiyor :)
Evet gondrrilecek yer biraz uzaksa almayabiliyorlar. Birde hava sicaksa hele bozulma ihtimalinden dolayi.. ama iste tursu gibi urunlere musade edebiliyorlar. Birde kirilacak esya varsa onu da soruyorlar :) aynen ben aslinda yemek yapmayi seviyorum. Kendi cafemi acmak gibi bi dusunce olustu son zamanlarda bende

Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim canım netten nasıl satacaksın katalog işini.
Çok beceriklisiniz kızlar.
Bu konuda şansızım ben elim iş tutmaz ama kurabiye kursuna gittim. Hesaplar açtım beceremedim. Elimden kına bebek nikah şekeri şeker hamurlu kurabiyelet model model gelir yaratıcıyım ama takipçi olmayınca çevreden de destek görmeyince olmuyor.
Keçede bebek süsleri kapı süsleti kına nikah süsleri yaptım olmadı.
muhendisiniz muhendisiniz sen neler yapıp satıyorsun
Reçel erişte tarhana benimde aklıma geldi ama olmadı ya hevesim kırıldı.

Bugün 40 tl harcadık. Yatın pazara gidilecek p.tesi yumurta alınacak hergün bir masraf.

Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim canım netten nasıl satacaksın katalog işini.
Çok beceriklisiniz kızlar.
Bu konuda şansızım ben elim iş tutmaz ama kurabiye kursuna gittim. Hesaplar açtım beceremedim. Elimden kına bebek nikah şekeri şeker hamurlu kurabiyelet model model gelir yaratıcıyım ama takipçi olmayınca çevreden de destek görmeyince olmuyor.
Keçede bebek süsleri kapı süsleti kına nikah süsleri yaptım olmadı.
muhendisiniz muhendisiniz sen neler yapıp satıyorsun
Reçel erişte tarhana benimde aklıma geldi ama olmadı ya hevesim kırıldı.

Bugün 40 tl harcadık. Yatın pazara gidilecek p.tesi yumurta alınacak hergün bir masraf.
Katalog isini internetten yapanda cok ama ben onu netten yapmicam. Sadece yuzyuze gorustuklerimle. Ama netten iste recel, tarhana eriste, manti, sarma filan yapip satmayi dusunuyorum.. :)

Katalog isini internetten yapanda cok ama ben onu netten yapmicam. Sadece yuzyuze gorustuklerimle. Ama netten iste recel, tarhana eriste, manti, sarma filan yapip satmayi dusunuyorum.. :)
Şansınız bol olsun.bunlarla uğraşmak baya emek istiyor. Katalog işini merak ediyotum ama çevremde ne üye yapabileceğim ne de alacak hiç kimse yok.

Şansınız bol olsun.bunlarla uğraşmak baya emek istiyor. Katalog işini merak ediyotum ama çevremde ne üye yapabileceğim ne de alacak hiç kimse yok.
Almasalar bile senin o isi yaptiklarini bilmeleri bile bisey bencr... o almazsa kendi cevresiyle konusurken bir tanidigim yapiyo o isi katalog alabilirim ondan diyebiliyolar. Unideyken hep yengemden katalog alir gotururdum sinifa da artik kendileri almasalar bile artik onlarin tanidigi arkadaslar bile geliyordu pinar katalog var mi getirsene diye :D o yuzden cok kisi tanidim okulda :)

Almasalar bile senin o isi yaptiklarini bilmeleri bile bisey bencr... o almazsa kendi cevresiyle konusurken bir tanidigim yapiyo o isi katalog alabilirim ondan diyebiliyolar. Unideyken hep yengemden katalog alir gotururdum sinifa da artik kendileri almasalar bile artik onlarin tanidigi arkadaslar bile geliyordu pinar katalog var mi getirsene diye :KK70: o yuzden cok kisi tanidim okulda :)
Canım çevrem çok dar ya
Yengem falanda hiç yardımcı olmaz. Komşularım da ancak geçiniyor.
Bir ara gireyim dedim 300 400 getirse yeter bana. Bakıyorum hiç alacak kimse yok. Bir bayan getiriyordu bakıp geri yolluyorlardı. Ama bu işten çok iyi paralar kazananlar var. Yılmadan kapı kapı gezenleri gördüm

Canım çevrem çok dar ya
Yengem falanda hiç yardımcı olmaz. Komşularım da ancak geçiniyor.
Bir ara gireyim dedim 300 400 getirse yeter bana. Bakıyorum hiç alacak kimse yok. Bir bayan getiriyordu bakıp geri yolluyorlardı. Ama bu işten çok iyi paralar kazananlar var. Yılmadan kapı kapı gezenleri gördüm
Evet yapildi mi gercektrn guzel para dönüyor bende kac kez sahit oldum. Bende biraz zevkine girdim hani oyle aman aman bu isten iyi gelit sagliyim diye degil. Bi ise girene kadar ya da kendi isim olana ladar hem oyalanirim hem elime 20 lirada gecse kardir dedim :)

Ne kadar yeteneklisin
ve de iyi bir ek gelir yahu
Hesabını biz de takip edelim :)
Benim zamanım yok malesef
Zamanım olsa da becerim sıfır :(

merhaba hanımlar
bugün avmye gittim gezdim beğendiğim şeyler oldu
tabi ki almadım ihtiyacım yok ki dedim bıraktım hep elimdekileri :KK76:
avm çok kalabalıktı ve mağaza kasalarında uzun kuyruklar vardı :skandal:

Ya ben anlamıyorum madem kimsede para yok nasıl herkes deli gibi harcayabiliyor

Ben de bugün malesef bir kutlamaya katıldım 50 tl gitti

Onun dışında zaten bişey almadım
Ama fark ettim ki
Siyah uzun çoraba ve siyah bir çantaya ihtiyacım var
Not ettim ilerleyen dönemlerde alacağım
Şu an almazsam ölmem

Ne kadar yeteneklisin
ve de iyi bir ek gelir yahu
Hesabını biz de takip edelim :)
Benim zamanım yok malesef
Zamanım olsa da becerim sıfır :KK43:

Ama fark ettim ki
Şu an almazsam ölmem
Ya bende anlamiyorum insanlari... bide o kadar paramiz yok borclarimiz var diyrbilecek tipler.. avm ler tiklim tiklim dolu. Magazalar desen keza oyle. Kasalsrda bi kuytuk bi kuyruk... ama sorsan kredi karti borclari dag olmus. Nasil olmus acaba o kart borcu sormak gerek millete. :)

Ama fark ettim ki
Şu an almazsam ölmem

Ya bende anlamiyorum insanlari... bide o kadar paramiz yok borclarimiz var diyrbilecek tipler.. avm ler tiklim tiklim dolu. Magazalar desen keza oyle. Kasalsrda bi kuytuk bi kuyruk... ama sorsan kredi karti borclari dag olmus. Nasil olmus acaba o kart borcu sormak gerek millete. :)

maalesef toplum olarak sürekli para harcamaya, lükse,kredi kartına çok alıştık
tamam parası olan da var alıyor
ama bir de kredi kartı limiti dolu olan borçları olduğu halde hala alan alışveriş yapan o kadar çok ki etrafta
bir de herkes alıyor ben de almalıyım ben buna değerim diye kendini kandıranlar var
bir telefon çıkıyor elindekinin borcu bitmeden yenisini almak istiyor snra daha çok borç daha çok sıkıntı
ne gerek var?

Alıştırılmışız tüketmeye... reklamlar bile bunun uzerine degil mi zaten? "En iyisine layiksin" bilincaltina yerlesince ne olacak :) eksi sozlukte filan harcayin yarin oleceksiniz zaten gibi yazanlarda dolu.. tamam harcayalim da... ee.. her zaman suanki gibi saglikli mi olacagiz. Kendimize kendimizden baska kimsenin hayri olmaz. :)

Bunlarhep kapitalist düzenin ve reklamların dayatmaları. Ben almıyorum ve bir süre daha almayacağım. Hiçbir şeye ihtiyacım Yok. Elimdekilerini kullanacağım uzun zaman.
Avm ler, mağazalar hele o kahve bilmem neleri Yok mu tıklım tıklım heryer. Biz millet olarak para harcamayı bir üstünlük bir karizma meselesi gibi görüyoruz sanırım.

Bunlarhep kapitalist düzenin ve reklamların dayatmaları. Ben almıyorum ve bir süre daha almayacağım. Hiçbir şeye ihtiyacım Yok. Elimdekilerini kullanacağım uzun zaman.
Avm ler, mağazalar hele o kahve bilmem neleri Yok mu tıklım tıklım heryer. Biz millet olarak para harcamayı bir üstünlük bir karizma meselesi gibi görüyoruz sanırım.
Arkadasimi gordum yazdiklarinda :D :D madoya mi girelim kahve dunyasina mi... Allahtan gucu yetmiyor da yrtse birda starbucks'a girecek :D

Back