• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

aynı şartlarda çalışıyoruz muhtemelen, meslektaşımı bulmak ne güzel :KK19: aynen ben de uzun beyaz önlük giyiyorum bilekte yarım çizmem var onu giyiyorum o yüzden pantolonun pek önemi kalmıyor :KK48: yazın maviden aldığım ve en sevdiğim kot olmayı hak eden pantolonum burada yıprandı. verdiğim paraya acıdım sonra. ablam da hamileyken lcwden pantolon aldım çok güzeldi diyince ben de oraya bakayım dedim. güzel kotlarımı dışarıda giymeyi planlıyorum artık :oops:

ay di mi di mi :KK45: ama mağazalarda kotları tek bir yerde toplamak yerine bilerek dağıtıp yanına kombin gömlek ve kazak koyuyorlar. insanın gözü takılıyor yaw :KK17:

aynen görünmüyor cidden de. hem görünse de orası üretimhane olduğu için çok şıkır şıkır da olamıyorsun zaten. takıp takıştırılmaz, saçlar zaten bone içinde, düğmenin kopup üretim hattına karışma ihtimali bile olduğu için sade giyinmek önemli:KK22: iş yerine süslenip gidenlere hep özenirim oysa ki.

Çok değişik bi işiniz varmış
Boneyle falan
Aklıma hiç düğmesiz kıyafet giymek gerektiği gelmemişti
Bazen paketli gıdaların içinden olmayacak şeyler çıkıyor ya haber oluyor falan
Demek bu kurallara dikkat edilmeyen üretimhanelerde oluyo bunlar :)

Peki gıda mühendisleri size bişey sorucam
Sizce dışardan aldıklarımız ve paketli ürünler konserveler vs sağlıklı mı? Siz işin içinde olan insanlar olarak güvenle yiyip içebiliyor musunuz?

deneyeyim bakalım şampuanım bitince
Şampuanlar alırken ne kadar dikkat etsen de kimyasal sonuçta bi sürü bilmediğimiz ürün koruyucu falan var içinde

Aynen öyle bende bir sorunum olmamasına rağmen o koruyucular yüzünden sabuna geçtim :) bir deneyin beğenmezseniz zaten vücudunuza falan kullanırsınız ya da el sabunu yaparsınız, zarar gelmez denemekten :)

Boneyle falan

Sizce dışardan aldıklarımız ve paketli ürünler konserveler vs sağlıklı mı? Siz işin içinde olan insanlar olarak güvenle yiyip içebiliyor musunuz?

hiçbir ürün asla yüzde 100 sağlıklı değildir. sonuçta hepsine koruyucu muhakkak konuluyor. ama koruyucular gıda tarım hy. bakanlığının belirlediği azami sınırı geçmeyecek şekilde konuluyor. örneğin sucukta sodyum nitrit var ve evet sodyum nitrit zararlı bir madde. ama o sucuk ısıl işlem görüyor ve eğer sodyum nitrit kullanmazsak sucuk içerisindeki et yağ baharat sarımsak hepsi yanmaya başlar ve sucuk kapkara çıkar, tadı güzel olmaz görüntü yanık gibi olur vs. :KK31:

ama hile yapan yerler muhakkak ki vardır. ben şahsen piyasadaki meşhur markaların ürünlerini tüketiyorum. büyüüük meşhur markaların isimlerini lekeleyecek hileler yapacaklarını düşünmüyorum :21:

Boneyle falan

canım muhendisiniz muhendisiniz çok güzel açıklamış.. benim çalıştığım sektör makarna o sebeble makarna hiçbir riski vey ya katkı maddesi olmayan bi ürün.. haa şu katkılı yani domatesli, yumurtalı olan çeşitlerden bahsetmiyorum. sade klasik makarnalar buğday irmiği artı su karışımından oluştuğu için hiç sıkıntı olmaz.. biz katkılı makarna üretmiyoruz ama bildiğim kadarıyla yine gıda tarım bakanlığının verdiği sınırlarda üretim yapılır..
genel olarak tabiki paketli ürün önermeyiz, çoğunda renklendirici, tadlandırıcı, raf ömrü arttırıcı tarzı katkılar oluyor..
bende markalı ürün almaya dikkat ediyorum bide migrosun kendi ürünlerini de alırım hatta geçen yıla kadar oranın kendi markasında olan makarnalarını biz üretiyorduk.. üretilen firmalara bakın ambalajlarda, tavsiyem üreticisini bilmediğiniz pek tanınmayan ürünleri almayın..

Bugün ekmek aldım bende başka masraf yok.
Peki mühendislerimize benden de soru gelsin cevaplarsanız sevinirim.
Oğluma evde yoğurt mayalıyorum.
Mayam bozulduğu içinde bilindik bir marka yoğurttan mayaladım sıkıntı olur mu.yoğurdu da kutu süt ile yapıyorum dr açık süt alma demişti ama kutu sütlerede güvenemiyorum.
Bir diper soruda pekmez iyi bir markanın pekmezini kullanıyorum köy pekmezi kaynatma süresi uygun olmadığından bazı sitelerde önerilmiyor kanserojen madde üretiyormuş denildi hiç almadım doğrumu yaptım doğrumu biliyorum.

hiçbir ürün asla yüzde 100 sağlıklı değildir. sonuçta hepsine koruyucu muhakkak konuluyor. ama koruyucular gıda tarım hy. bakanlığının belirlediği azami sınırı geçmeyecek şekilde konuluyor. örneğin sucukta sodyum nitrit var ve evet sodyum nitrit zararlı bir madde. ama o sucuk ısıl işlem görüyor ve eğer sodyum nitrit kullanmazsak sucuk içerisindeki et yağ baharat sarımsak hepsi yanmaya başlar ve sucuk kapkara çıkar, tadı güzel olmaz görüntü yanık gibi olur vs. :KK31:

ama hile yapan yerler muhakkak ki vardır. ben şahsen piyasadaki meşhur markaların ürünlerini tüketiyorum. büyüüük meşhur markaların isimlerini lekeleyecek hileler yapacaklarını düşünmüyorum :21:

canım muhendisiniz muhendisiniz çok güzel açıklamış.. benim çalıştığım sektör makarna o sebeble makarna hiçbir riski vey ya katkı maddesi olmayan bi ürün.. haa şu katkılı yani domatesli, yumurtalı olan çeşitlerden bahsetmiyorum. sade klasik makarnalar buğday irmiği artı su karışımından oluştuğu için hiç sıkıntı olmaz.. biz katkılı makarna üretmiyoruz ama bildiğim kadarıyla yine gıda tarım bakanlığının verdiği sınırlarda üretim yapılır..
genel olarak tabiki paketli ürün önermeyiz, çoğunda renklendirici, tadlandırıcı, raf ömrü arttırıcı tarzı katkılar oluyor..
bende markalı ürün almaya dikkat ediyorum bide migrosun kendi ürünlerini de alırım hatta geçen yıla kadar oranın kendi markasında olan makarnalarını biz üretiyorduk.. üretilen firmalara bakın ambalajlarda, tavsiyem üreticisini bilmediğiniz pek tanınmayan ürünleri almayın..

teşekkür ederim cevaplarınız için
o zaman bilindik markalardan şaşmamak lazım
bazen ucuz diye insan sucuk vs gibi ürünlerde uygun fiyatlısına kaçmak istiyor
ama dediğiniz gibi sağlıklı olması birinci önceliğimiz olmalı

sosis salam gibi şeyleri artık hiç yemiyorum
ısıl işlem görmüş sucuk gibi ürünler yerine de fermente tercih etmek lazım sanırım.

Bugün ekmek aldım bende başka masraf yok.
Peki mühendislerimize benden de soru gelsin cevaplarsanız sevinirim.
Oğluma evde yoğurt mayalıyorum.
Mayam bozulduğu içinde bilindik bir marka yoğurttan mayaladım sıkıntı olur mu.yoğurdu da kutu süt ile yapıyorum dr açık süt alma demişti ama kutu sütlerede güvenemiyorum.
Bir diper soruda pekmez iyi bir markanın pekmezini kullanıyorum köy pekmezi kaynatma süresi uygun olmadığından bazı sitelerde önerilmiyor kanserojen madde üretiyormuş denildi hiç almadım doğrumu yaptım doğrumu biliyorum.

merhaba,
evde yapılan herşey de sağlıklı değildir tabi. mesela köy peyniri çok severim ama hijyenik koşulları sağladıklarını hiç sanmıyorum. her gıdanın içinde hem yararlı hem de zararlı mikroorganizma bulunur. burada önemli olan ne kadar sayıda olduğudur. zararlı mikroorganizmanın fazla olması sağlığı etkiler.

yoğurdun ben de evde mayalanması taraftarıyım. çünkü piyasada özellikle kaymaklı yoğurtlarda katkı ürünlerinin olduğu kesin. çünkü kaymak sütün yağından elde edilir. süt yağı da sütün kendinden daha değerli olduğu için firmalar sütün yağını başka yerlerde değerlendirip yoğurtlara yapay kaymak oluşturuyorlar.

açık satılan süt pek hijyenik değil ama günlük sütlerle yoğurt mayalayabilirsiniz.

köy pekmezleri hakkında pek fikrim yok maalesef. fakat bi yerde fazla kaynatılınca zararlı maddelerin açığa çıktığını okumuştum.

teşekkür ederim cevaplarınız için
o zaman bilindik markalardan şaşmamak lazım
bazen ucuz diye insan sucuk vs gibi ürünlerde uygun fiyatlısına kaçmak istiyor
ama dediğiniz gibi sağlıklı olması birinci önceliğimiz olmalı

sosis salam gibi şeyleri artık hiç yemiyorum
ısıl işlem görmüş sucuk gibi ürünler yerine de fermente tercih etmek lazım sanırım.

ben et ürünleri üreten firmada çalışıyorum :) tam da sucuk salam diyince işte o benim dedim. yerel bir firmadayım. fiyatımız ne çok düşük ne çok yüksek. rekabet için kar oranı az tutuluyor bizde. sucuk hilesi çok olan bir gıda ve çok müsait. ama bakanlığın koyduğu kurallar ortada. ben o kurallara her zaman uymak için elimden geleni sonuna kadar yapıyorum. ve patronumuz da bu konuda hassas. aslında bir ürün için bunun fiyatı düşük bunda hile vardır demek yanlış bir düşünce o yüzden. kendi ürettiğim sucuk ve salamı severek tüketiyorum :kk77: yine de her markayı bilemeyeceğimiz için bildik markalardan şaşmamakta yarar var

Daha yedirmedim mayayı kullandım birkaç kez daha mayalayım öyle vereyim diye düşündüm içime sinmiyor ama maya bulamıyorum.hiç yedirmedim hazır yoğurt yada hazır yoğurttan yapılan mayalı yoğurt.
Kaymaklı yoğurt değildi aldığım maya.
Yoğurt yaptıkça değişir yapısı diye düşünüyorum.
Köy peyniri falan sevmem. Hatta iyi narkaların peynirleti daha güvenilir geliyor.
Sonuçta bu markalar sıkça denetim altındalar diye düşünğyorum.
O zaman pekmezi iyi ki vermemişim.
Bilgi için teşekkür ederim canım

Daha yedirmedim mayayı kullandım birkaç kez daha mayalayım öyle vereyim diye düşündüm içime sinmiyor ama maya bulamıyorum.hiç yedirmedim hazır yoğurt yada hazır yoğurttan yapılan mayalı yoğurt.
Kaymaklı yoğurt değildi aldığım maya.
Yoğurt yaptıkça değişir yapısı diye düşünüyorum.
Köy peyniri falan sevmem. Hatta iyi narkaların peynirleti daha güvenilir geliyor.
Sonuçta bu markalar sıkça denetim altındalar diye düşünğyorum.
O zaman pekmezi iyi ki vermemişim.
Bilgi için teşekkür ederim canım

rica ederim canım :) evet bakanlığın denetimleri oldukça güzel. bize gelen denetçiler sadece bakıp gitmeyip daha iyi daha uygun ne yapılır onları da gösteriyorlar :KK51:

Back