- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #1.261
O zaman bir demirciye götürür kestirirsin, merak etme canimşubenin birine gittim bizde yok dediler
eski ve büyük merkezlere soracakmışım
pişman oldum ya paralar içinde kalırsa
İnşallah canım. Mutlu, sağlıklı, bol tasarruflu bir hafta olsun hepimiz için.Herkese günaydin
Haftanin ilk günü . Bu hafta 2017ye veda edecegiz inşallah
Benim için hem iyi hem de kötü anilari olan bir yil oldu
Ama en azindan bu yil hayatimi düzene soktum diyebilirim
Benim için bereketli birikimli bir yil oldu.
Darisi 2018e.
Bu hafta ek dersler yaticak.
Gereksiz harcAmalarimizin olmadiği bereketli bir gün olsun insallah
Evet akilli sayaç için ve tarifinizi gece zamanli tarifeye almaniz durumunda gecerli.Haftasonunda hiç harcama yapmadım. Sanırım 2 gün boyunca evde olmamın etkisi oldu. Evdeki yiyecekleri yedim. Bir ihtiyacım olmadığından markete uğramadım.
Bu ay hedefim güzel bir tasarruf yapmak. Çünkü geçen ay kredi kartı harcamam aylık ortalamamın üzerindeydi. Bu durumu telaffi etsem iyi olacak.
Akşamları elektrik tüketimime dikkat ediyorum. Mesela mutfakta isem salondaki televizyonu, açık ışıkları kapatıyorum. Tasarruflu LED ampul aldım, salonda onu kullanıyorum.
Geçen gün akşam 22:00'den sonra elektrik harcamalarının %50 indirimli olduğunu duydum. Bu durum akıllı sayacı olanlar için geçerli sanırım. Sizin bilginiz var mı?
Tarif için sağol canım.Evet bu tariften pogaca da olur. Arasina peynir patates yada baska biseler koyarsin. Üzerine yumurta sür yada yogurt.
Çokk sevindim.Tarif için sağol canım.
Yaptım dün oldu ilk defa tutturdum çok güzel oldu. Birazda dondurucuya koydum.
Elektrik faturam 51 lira gelmiş.
Evde 3 kisiyiz 50nin altina düşmüyor
Üstelik calişiyoruz sürekli evde de degiliz
Benim de faturam 35 TL. Tek kişiyim.Elektrik faturam 51 lira gelmiş.
Evde 3 kisiyiz 50nin altina düşmüyor
Üstelik calişiyoruz sürekli evde de degiliz
Benim de faturam 35 TL. Tek kişiyim. Akşamları kullanıyoruz ya elektriği, sanırım akşam saatlerinde daha pahalıymış elektrik.
dur sana komik bişey söyleyeyimnefret ettim bu pahaliliktan artik
dur sana komik bişey söyleyeyim
ben güya bu ay sudan tasarruf yaptım ya
geçen aydan 6 tl fazla geldi
nasıl oluyor anlamıyorum
Elektrikli ısıtıcı kullanmıyorum. Çamaşır ve bulaşık makinemi mümkün olduğunca idareli kullanırım. Örneğin bulaşık makinamı dolunca çalıştırırım. Çamaşırları gruplandırır, yine makinayı az dolu çalıştırmamaya özen gösteririm. Buzdolabı kendi çalışıyor zaten. Çok doldurmuyorum öyle.nefret ettim bu pahaliliktan artik
Gecenin ortasında uyanıyormuşuz gibi oluyor karanlıkta kalkınca.çamaşır-bulaşık makineleri
ve bence bu sene de yaz saati uygulamasında kalmamız yüzünden sabahları ışıkları açmamız etkiliyor.
Elektrikli ısıtıcı kullanmıyorum. Çamaşır ve bulaşık makinemi mümkün olduğunca idareli kullanırım. Örneğin bulaşık makinamı dolunca çalıştırırım. Çamaşırları gruplandırır, yine makinayı az dolu çalıştırmamaya özen gösteririm. Buzdolabı kendi çalışıyor zaten. Çok doldurmuyorum öyle.
Bir tasarruflu ampullü lamba, TV ve tel şarjı için elektrik harcıyorum.
Yine de fatura 35 TL'nin altına düşmüyor.
Anlamıyorum ben de bu pahalılığı.
Bir market alışverişinde 100 TL harcamak eskiden bayağı çok şey almak demekti. Şimdi çok farklı.
Gecenin ortasında uyanıyormuşuz gibi oluyor karanlıkta kalkınca.
Haklısın arkadaşım.aslında gerisi vergi, trt vergisi, dağıtım bedeli
sen faturana bak en fazla 15 tl elektrik kullanıyosundur.
bizim ev sabahları avize mağazası gibi tüm ışıklar yanıyor
yoksa ne uyanabiliyoruz ne de önümüzü görebiliyoruz.
Avize dükkanı gibi demişsin ya, çok güldüm.
Benim de ilk işim odanın ışığını açmak oluyor. Bir de koridorun ışığını yakıyorum bazen uyku sersemi duvara çarpmamak için.
Ben de bu durumdayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?