- 8 Temmuz 2012
- 1.403
- 951
-
- Konu Sahibi pure hazel
- #86.601
Ne kadar ilginçbir sistem ya. Evdeki kendi paran bile olmuyor.uzaklardabiz ellerine saglik, baya is yapmissin, bi benzerini benim yapmam lazim.
Selam arkadaslarim, kahvaltilik alisverisi yaptik ve kiza iki yazlik ayakkabi aldik, sanirim 100$ tutmustur, esim nakit odedi, artik ikinci bir emre kadar alisverisimizi nakit parayla yapacagiz.
Bu kapanma masraflari dedikleri sey tahminimizden fazla cikti, cunku bir senelik evin sigorta ucretini ve 6 aylik da vergisini pesin aliyorlarmis, bu da ekstra 4-5 bin demek oluyor. Neyse dedik tamam Turkiye`deki parayi getirtelim kafamiz rahat olur, ama bankadan bankaya transferi kabul etmiyorlarmis, illa ada ozel cek yazilacakmis falan filan, arkadastan da para alamiyormusuz illa uzak da olsa kuzen olacakmis cek yazan kisi. Bankaci oyle deyince hemen aklima esimin kuzeni geldi Amerika`da yasayan, sagolsun o da kabul etti cek yazmayi, oradan 9 bin gelecek, insallah daha da bi masraf cikarmazlar.
Kendi paramizi bile kullanamiyoruz, bankaciya dedim ki evde bir miktar nakit var (oglanin kumbarasi) onu yatirabilirmiyiz hesabimiza, hayir sorun olusturur dedi, simdi biz de o parayi nakit alisveriste kullaniyoruz, en azindan kredi kartlarimiz artmaz.
FBI Kumbaradaki paranın kaynağının peşine düşebilir Zeynepcimuzaklardabiz ellerine saglik, baya is yapmissin, bi benzerini benim yapmam lazim.
Selam arkadaslarim, kahvaltilik alisverisi yaptik ve kiza iki yazlik ayakkabi aldik, sanirim 100$ tutmustur, esim nakit odedi, artik ikinci bir emre kadar alisverisimizi nakit parayla yapacagiz.
Bu kapanma masraflari dedikleri sey tahminimizden fazla cikti, cunku bir senelik evin sigorta ucretini ve 6 aylik da vergisini pesin aliyorlarmis, bu da ekstra 4-5 bin demek oluyor. Neyse dedik tamam Turkiye`deki parayi getirtelim kafamiz rahat olur, ama bankadan bankaya transferi kabul etmiyorlarmis, illa ada ozel cek yazilacakmis falan filan, arkadastan da para alamiyormusuz illa uzak da olsa kuzen olacakmis cek yazan kisi. Bankaci oyle deyince hemen aklima esimin kuzeni geldi Amerika`da yasayan, sagolsun o da kabul etti cek yazmayi, oradan 9 bin gelecek, insallah daha da bi masraf cikarmazlar.
Kendi paramizi bile kullanamiyoruz, bankaciya dedim ki evde bir miktar nakit var (oglanin kumbarasi) onu yatirabilirmiyiz hesabimiza, hayir sorun olusturur dedi, simdi biz de o parayi nakit alisveriste kullaniyoruz, en azindan kredi kartlarimiz artmaz.
Iyi şanslar canım, umarim içinize siner...Yarin kizima bakmasi icin bize onerilen teyzeyle gorusme isim var. Pesine aksam olmadan Istanbula dede kavuşması yasamaya gitmemiz lazim. Suan basim ağrıyor ve ek olarak kizimin uc adet kopek disi çıkmaya calisiyor.Bitmisim ben.
22 lira tuzlu kurabiye gun harcaması.
Evet bizim alistigimiz sistemden farkli yanlari var, biz de yeni yeni ogreniyoruz, bu para islerini siki tutuyorlar, kara para aklama olaylari olmasin, kaynagi neresi bilinsin gibi, maliye bakanligindan cok korkuyor bankalar.Ne kadar ilginçbir sistem ya. Evdeki kendi paran bile olmuyor.
Hepi topu 1000 dolar, kaynak da cogunlukla benim oglan hep benden tirtikladi. IRS bankalarin korkulu ruyasi, neyse biz de pesin alisveris yapiyoruz, kredi karti borcumuz az olur, onlar akilliysa biz daha akilliyiz dermisim:)FBI Kumbaradaki paranın kaynağının peşine düşebilir Zeynepcim
Caniim.. Cok tesekkur ederimIyi şanslar canım, umarim içinize siner...
Köpek dişleri cok zorluyor, bi de hepsi birden geliyor Allah kuzucuguna kolaylık sana sabir versin