Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Teşekkürler hoşbuldum öğretmenlikten istifa ettim üniversitede çalışıyorum. Evliyim, çocuğum yok.
aslında birikim yapıyorduk ancak 1 yıldır ameliyatlara 50 bin TL civarı para verdik. Sıfırlandık. 2 bin küsür kredi ödüyorum. Evimiz kendimizin. (Kredi ev için değil) eşiminde maaşı genelde bendedir Yani başka biryere harcamaz. Ama bir bereketsizlik var gelen para gidiyor nereye gittiğini anlamıyorum, yaşımız daha genç bu yaşta çoluk çocuk yokken birikim yapamamak canımı çok sıkıyor. Küçük küçük o kadar çok taksitim var ki dağ gibi olmuş toplayınca. Ve baktığımızda ne evim lüks ne de arabam. Neden böyle anlayamıyorum.
mesela ilk olarak nasıl bir düzen kurayım? Markete öncelik belirleyip bi gidiyorum bakıyorum kaç katı almışım bu da lazım olur diye. Bn işten çıkacağım 2 sene sonra. O döneme kadar birikim yapmam lazım. Sizlerİn en temel Uyguladığı kurallar neler? Mesela ne yapsam tasarruf ederim?

Ayrıca bu topiğe girdikten sonra 1500 tl lik altın aldım yoksa harcayacaktım o parayı. Acaba hep böyle yapsam bozdurmamak için müsrifliği bırakır mıyım ki bu illetten kurtulmam lazım
Hoş geldin canım bereketli olsun birikimin yaş kaç? Ben de Bugün aldım altın hesabına mi aldın? Ben De Bugün 2 gr aldım 443.54tl den.

Öncelikle harcamalarını düzene koymalısın borçları özellikle.
Çok yere borcun varsa onu tek kalem altında topla.
Yani borcun belli olsun, atıyorum10000 borcun var her ay 2000 lira ödeyerek bu borcu5 ayda kapatacağım diye hedef belirle.
Borç öderken tekrar tekrar borçlanmamaya çalış.
Ve her ay az çok demeden mutlaka altın al döviz al kenara koy

60tl civarı harcadım
Patates, üzüm, salatalık, marul
Çorap, yazma
Makarna, mercimek, kakao
Kahve
Arkadaş 2kg kadar incir getirdi bahçesinden sevindim, manavda yoktu canım da istemişti
5 kg kadar da patlıcan getirdi
Boyutlarına göre ayırdim poşetten çıkartırken
Karnıyarık, halka, küp doğrar kızartır buzluğa koyabilirim, sabahki durumuma göre

İncir favorim burada kilosu 15 lira eşim 2 kilo aldı sabah.

Geldim şeker toparlanamadım ya . Gece 2 de geldik yol çok kötüydü eve geldik ev aşırı sıcaktı bebek uykuya dalamadı 4 te ağladı baya klimalı odada yatmaya başladık mecbur. 4 te yattık 06:30 uyandık . O saatten beri ayaktayım tüm çantalar boşaldı buzluk yerleşti . Bulaşık makinası boşaldı bebek bakıldı . Yemek yaptım evi süpürdüm sildim tozları aldım wc temizledim ama biraz üstten yaptım öyle ayrıntılı değil 3 makina çamaşır yıkandı dağ gibi ütü beni bekler yarın. 91 TL markette harcandı yemek menüsü yaptım bu hafta için . pure hazel teşekkür ediyorum pürecim

Anneannemden getirdiğim kabaklarım doğranıp buzluğa girmesi lazım . Üst kat komşunun tabağı bende onu götürmem lazım . Karşı komşumdan çiçekler var onları almam lazım . Ama hepsi yarın ayrıca süt siparişi verip yoğurt ve lor yapmam lazım . Bütçemizin ay sonuna yetişmesini istiyorum . Bu ay altın almayacağım çünkü izne gideriz sanırım ayrıca eylülde kasko var 2000 kesin tutar

Cedric1003 şekerim elektrik faturan geldi mi ? Orduevinde gelmiş bize de yarın gelir sanırım
5 Yada 6 sinda gelir
Ben cok bekliyorum ama tatlım cok kullandik ee klimada yeni degil günde 14 15 saat
Pazar da geçen hafta Bursa domatesi buldum adama söyledim getiriyorum hep dedi
Agustos sonunda iki kasa alacagim istersen sana da
İstetirim adamın numarasini alacaktım eşim abartma dedi

Eeeee adanalı olmak bunu gerektirir dimi

Aslında çok kolay canım sen nerde hata yapıyorsun anlamadım

Çok çok geçmiş olsun canım bu arada arkadaşına

Eeeeee gelelim günün harcamasına büyük kızımın canı baklava istemiş dışarı çıktık tatlı almaya hiç ben almazdım fiyatını da bilmem hep eşim alırdı fıstıklı sarma kilosu 160 50 tl lik aldım 8 tane geldiben hiç sevmem zaten
Büyük kızıma şortlu pijama 30 tl
15 tl dondurma
Ekmek ve süt

Toplam 100 tl gitti

Kemik sulu erişte çorbası tavuklu pilav kısır ve ayran yaptım yedik

Akşam sahile gittik termos çay yaptım biraz atıştırmadık koydum. Tatilci tayfa sahilleri basmadan sakin sakin oturduk çocuk parkta oynadı biraz iyi oldu.

eve geldik çocuğu uyuttum Türk kahvesi yaptım içiyoruz eşimle balkondayız.

alışveriş yapmadım bugün sıfır harcama
Yarın topluca yapacağım yumurta süt meyve sebze Yeşillik vs

iyi geceler herkese

Evetttttt istiyorum bende Migros’tan alıyorduk her sene uğraşamam orayla 25 kg lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…