Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Dünden beri gelemedim bir türlü bebiş hala sakinlemedi.
Bugün harcaması kuaför
Saçlarım belime kadar uzamıştı sıcakta ve bebekle çok zorladı dus hergun duş alinca kurtma isi falanda iyice dert oldu omzumun hizasinda kestirdim kas aldirdim toplamda 65 tl ödedim.omre ve brezilya fonı yaptıracagim ağustosta iskenderuna gideceğiz hep orada yaptırıyorum burada 500 brezilya fönü orada 150 tl ombrede burada 300 tl orada 150 tl aslında bu işlemleri yaptırınca kesime ücret alınmıyor orada ama artık dayanamadım sıcakta daha fazla.

Gelelim 13 yıldır neler yaptık
2007 de borçsuz evlendik kiradaydik ve arabamız yoktu.
2007 de evlendik,2009 da küçük bir ford fiesta aldık altınlarla , 2010da büyük oğlumuz doğdu,2011 de bileziklerimi ve oğluma gelen altınları bozdurduk,bir miktarda benim babamdan kalan arsam vardı o satıldı payıma 20 bin gibi bir rakam düştü hepsini birleştirip şuan oturduğumuz evi aldık 2011 de 65 bin tl ye aldık inşaat halindeydi ve mutayitle banyo tuvalet ve mutfak hariç anlaştık,ozaman 10 bin tl de içine harcadık bize alim satıl v.s 80 bine geldi,45 binde konut kredisi çektik aylık 730 tl ödedik 8 yıl boyunca,geçen yil ağustosta bitti çok sukurtabi aldığımızda inşaat halinde olduğu için 1 yıl boyunca hem kira hem kredi ödedik.
Eşim ev alma konusunda çekimserdi ve benim arsa param gelince ya ev alırız yada parayı annemlere veririm dedim.Cunku bir gorumcemin çok borcu vardı gereksiz alışveriş borçları ve o paraya talip oldular.Ayrica 3 tane bilezik vermiştim Görümceme 13 yıl önce daha 1 aylık evliyken daha geri gelmedi adı bile anılmıyor.
Bu arada maaslrimiz çok yüksek değil eşim ile toplam gelirimiz 6500 tl
Bu borçların içinde oğlumuzu 2 yaşında kreş vermek zorunda kaldık kv yoruldugunu bakamayacagini söyledi kredi ücreti kadar kreş ücreti ödedik 3 yıl sonrasında da ana sınıfında özel okula verdik yine bakıcı sorunu yüzünden tam gün olduğu için.5 yıldırda özel okuldaydı.
Tabi aralarda da evin iskan sorunu falan oldu 2 yıl önce 6 tl ona ödedik,geçen yıl tekrar isi yalıtımı yaptırdık yine 6 bin tl ödedik.gecen hafta karşı dairemiz satıldı 230 tl ye ve mutahitin yaptığı şekliyle biz kendimiz yaptırdık ve cam balkonumuz falan var eşim en az 260 bin bizim ev diyor.Ayrica eski arabamizi 2 yil once satmistik 20 bin tl miz vardi geçen ay yeniden 2.el araba aldık fiat punto 52 bin tl ye yine 30 bin tl kadar kredi çektik aylık ödemesi 1.250 tl 3 yıl yani bakıldığında 2 asgari ücretle hem özelde oğlumuzu okutup hemde toplamda 3000 bi tl lik yatirimimiz oldu.bizim 13 yılımiz böyle geçti
Biraz karışık ve uzun yazdım ama fırsat bulup giremeyince hepsini tek solukta yazmak istedim.
Inşallah gözleriniz kanamaz okurken

Yazmayı unuttum eşim bu 13 yılda evlendikten sonra 2 bileklik,3 kolye,2 yüzük,1 çift te küpe hediye aldı evlik y.donumu,ogullarimizin doğumlarında hediye,benim d.gunumde hediye şeklinde aralıkli olarak.Bende aralarda gr altın almaya çalışıyorum 2 çeyrek ve 9 gr altınımız var çocukların hediye altinlarini saymıyorum.Buyuk oğlumun altınları ev alırken bozdurduk yerine koyamadık şimdi bebegin altinlarini ikisine böleceğiz inşallah.Buyuk oğlunda ayrıca 1 çeyrek ve 2 gr altını var doğum günlerinde annem verdi hep büyük oğluma.

Kuru domatesi nerelerde kullanıyorsun tuğçecim
pure burda çok meşhurdur kuruların yemekleri

Kuru domatesi haşlayıp robotta çekiyorlar çiğköfte gibi köfte yapıyorlar harika oluyor favorimdir kendileri

Birde kuru domates biber patlıcan hepsini haşlayıp sarımsak , yağ ,salca ,kıyma ile kavuruyorlar oda çok güzel oluyor

Domatesi bende öyle kavuruyorım meze oluyor

Bı arkadaş okulda kahvaltıya getirmişti.
Tadı güzeldi.
Sanırım şu şekilde yapmış.
Kuru domatesi haslamis. İçerisine zeytinyağı zeytimn baharat ceviz vs eklemiş.

Ayrıca tavuk dünyasında salatalara koyuyorlar çok güzel oluyor.

Dolabın fişini çektim temizledim geldim
Dönünce kışlık hazırlıklara başlarım
3 kavanoz çilek recelim vardı 5 kg kavanozada kayısı reçeli yapacağım

Bugün gün kurularının yarısını yaptık kalanınıda yarına yaparız
Kv dut kurutuyor 5 kg kadar verecek bize şifa kaynağı cocuklar kışın yer

Patlıcan közleme
Taze fasulye
Patlıcan tava
Lahmacunluk domates biber
Sade bütün domates atacağım buzluğa
Konserve de yaparım biraz yeter
Kurbanda olacak buzluk ancak yeter

Meze gibi yapmış onu hiç yemedim yoğurma köftesi harika oluyor arkadaşlarla arada toplanır yapardık çok özledim o günleri marttan beri kimse ile görüşemedik

strawberry_cake
Eşinle konuşmanıza sevindim umarım herşey daha güzel bundan sonra

Kardeşinle gidecek olman çok güzel bence değişiklik olur çocukların herşeyi mükemmel olmasın bir hafta rahat ol keyfine bak kafanı dağıt eşinlede uzak kalmış olursun arada böyle iyi oluyor özlem girsin araya

Ben yazları cocukları alır annemlere giderim 45 günden öncede dönmem gelince eşimle yeni evli gibi flört ederiz

evet canım kahvaltıda bile yiyorlar burda
Benimde geçen sene kv yaptı daha var yapmayacağım
Sadece dolmalık biber ve patlıcan kurutacagım
Benimde herşey var ya kurularım vişne reçelim var . Turşu kuracağım , konserve , yeşil fasulye , buzluğa vişne tamam

Abi bebeğe kehribar kolye bakıyorum hiç almayı düşünmedim ama bugün ilk kez düşünüyorum. Doktor dün onun da ağzına baktı 3 dişi var hepsi dizilmiş geliyor dedi sıkıntı çok evde
tuce bir arkadaşımın oğlu heyecanlanınca kendini sıkıyordu onun için önerdiler hiçbir faydası olmadı

Çarpraz komşumun kızı 7. Sınıfa gidiyor bebekliğinden beri baş parmağını emiyor onun için aldı faydası olmadı

Biraz ticari geliyor kehribar olayı 180 tl aldı carpraz komşum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…