Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Normalde savurgandır ama Eksi hesabı öğrendiğim gün evde öyle bir fırtına koptu ki bir daha asla dedi 🤣 bi arkadaşla sohbet ediyoruz eşime diyor ki yA evlenince para çok para gitmeye başladı bekarken iyiydik diyor 🤣 eşimde yoooo bende tam tersi oldu toparlandım dedi 🤣 annem doğuma geldi yA eşim diyor ki anne yA ben markette alışveriş yapmayı bilmezmişim tuğçe bana nasıl yapacağımı öğretti 🤣
benim eşim hala bilmiyor alışveriş yapmayı fiyat bakma alışkanlığı yoktur 😡

Ay ben de yazayım :rolleyes:
Biz evlendiğimizde ben çalışıyordum 1+1 ev tutmuştuk kp düğünü kendi memleketinde yapmak istedi babam da o zaman kendi şehrinde istedi. Biz kredi çekip İstanbul da düğün yaptık babam kp iki düğün yaptı sanır kp de babamın yaptığını hala bilmez kp. Annem yok babam ikinci evliliğini yapmıştı çeyiz felan bir yardımı olmadı hatta takıda ben yardım etmiştim durumları vardı aslında. Düğün takılarıyla 2. el bir araba almıştık borç ödedik baya sonra çocuğumuz olmadı doktorlar aşılama tüp bebek tedavisi vs onlara gitti para. Oğlum doğduğunda ev almak istedik ama peşinat vs yok bireysel emekliğimi bozup peşinat yaptım kp de az bir şey yolladı. Çalışıp ödüyorduk krediyi sonra kendiliğinden hamile kaldım kızım doğunca işten ayrıldım tazminatımla ev kredisini kapadık. Arabayı değiştirdik. Şimdi tek maaşla idare etmeye çalışıyoruz. Benim zenginliğim çocuklarım olmuş sanırım ben çocuklardan sonra akıllandım aslında.

Kmsl Hnd Kmsl Hnd tokiye yazılmıştınız ne oldu canım kura oldu mu

Kilo durumun nasıl
Ben kv evinde diyet yapamıyorum ama akşamları yürüyorum almış gibi değilim
Eve dönünce devam edeceğim hedefe ulaşama kadar bırakmak yok
Yok canım toki çıkmadı

Ya bilmiyorum önceden daha çabuk kilo veriyordum şuanda yavaş gidiyor anlamadım

Kızlar 2017 temmuzda evlendik o zaman eşim ev almış kredi devam ediyordu. Benim araba vardı babama 6 bin borç kalmıştı . İşten ayrılıp buraya yerleştim tazminatımı yatırdı şirket 6 bin TL tam babama ödedik borcu 🤣 ama evde para durumu fena meğer eşim düğün zamanı hesabı -5000 e sokmuş bir hesabı -2000 e 😱 bunu birkaç ay sonra öğrendim ve evde fırtına koptu . Şimdi olsa yapmam ama o zaman yapmıştım . Bu arada düğünden altınları biz almadık kv 10 çeyrek verdi bize o kadar eşim 1 ay izin kullanmış oldu buraya geldik tazminat gitti tamamen . Kv ye 60 çeyrek gelmiş paraları filan saymıyorum hiç . Neyse aylardan 2018 Şubat oldu eşim afrine ben annemin evine 😛 o arada yeni toparlanmıştık halbuki. Siirt tazminatı kesildi ve afrin parası da yatmadı 4 ay . Biz ancak kredi öde ben iskenderuna git gel 12 günde bir 1000 TL harcıyordum . Kv sağ olsun bi arayıp kızım birşey lazımmı bile demedi param yoktu bilezik bozduracaktım. Çünkü tazminat yatmadı herşeyi ödedim hesapta 500 TL kalmıştı o parayı da bir arkadaşımızla bölüştük onların bebeği vardı bez lazımdı. 250 TL kaldı onu da eşim kendine bot almak zorunda kaldı hiç unutmuyorum çok zor günlerdi . İskenderuna gideceğim para yok kuyumcu yoktu altın bozduramadkk babamdan 1000 TL almıştım. Neyse Haziran ayı geldi toplu ödeme yapıldı 13. 500 tlmiz oldu 75 gram bilezik aldım . Temmuzda eve geri döndük biriktirmeye devam ettim . Aylardan ekim oldu benim arabamı sattık üzerine 75 gram bilezik satıp 72 bin TL ye araba aldık . Sonra yine birikim devam etti arabayı sevmedik . O ara hamile kaldım 35 tane mi ne çeyrek biriktirmişim . Eşimle tartıştık arabayı satacağım dedi başka bakmaya başladı ben istemedim . Gece tartıştık sabah aradı ki gelip seni alıyorum notere gidiyoruz . Gittik arabayı sattık 74 bin TL ye . Yürüyerek doktora gidip bebeği görüp eve geldik koltuğa yattık yeni araba bulduk 🤣 babamı aradım annemle babam bir sonraki gün arabaya baktılar . Saat 14:30 du 15:00 te Kayseri otobüsüne bilet bulduk 90 bin TL ye arabayı almaya gittik . 3000 bin TL açık kalmıştı birde 3000 bin eksi hesaptan kullandık yine kapatmıştım borcu ama . Kayseriye gittik. Araba 92 bin TL ye geliyordu kasko filan 91.700 TL miz var noter paramız eksik birde ayın 15 ine kadar mutfak paramız dönüş paramız eksikti . Kv den 300 TL istedik noter için borç . Gitmiş euro getirdi 300 TL veremedi bi nakit. O an bozdurdum noteri ödedim . Annemden 3000 TL aldım kv nin parasını o gün geri ödedim annemin parasını da 15 gün sonra ödedik böylece arabayı almış olduk . Şimdi 160 bin kesin ediyor baya kar getirdi . Evimizin borcu bitti Ocak ayında öyle biriktiriyorum seviyorum kendimizi yormadan mutfaktan gezmeden vs sıkmadan iyi oldu böyle . Yolum bu topiğe düştü çok seviyorum burayı çok şey kazandım 😍
Düğünde takılan altınları neden vermediler oraya takıldım bende🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Selam kızlar sizi sürekli okuyorum muhabbetiniz çok güzel. Arada yaziyorum belki hatırlayanlar olabilir. Böyle birikimleri yazınca ben de özendim yazayım dedim. Biz de 2009 da evlendik. Ben o zaman daha atanmamistim. Düğün takılarından bir miktar bozdurup bora marka ilk arabamızı almıştık. Kaç paraya aldığımızı hatirlamiyorum. Sonra ben 2011 de atanınca 1+1 ev aldik 90 bine. Onun da 30 binini arabamızı ve kalan düğün takılarından bozduk 60 binde kredi çektik. Onu ödedik bitti. Sonra malatya tayin olduk. Evler yeni yapılıyordu zeynolin foto atmış ordan 2014 yılında 135 bine 3+1 ev aldik . 35 bin peşinat verdik gerisini kredi çektik. 2019 da bitti ama biz ordan tayin olmuştuk sattık bu yıl 310 bine aralık ayında. Şimdi de bulunduğum şehirden 375 e başka bi ev aldik. Aslinda suanki evi borçsuz alabiliyorduk ama krediler çok ucuz dedik 270 bin çektik. Kalan parayla arsa almayı düşünüyoruz yatırımlık deniz kenarından. Bu arda iki tane orta halli arabamız var. 11 yılda 2 çalışan fena şeyler yapmamışız gibi. Çok şükür tatilimizden yengemizden ivmenizden de kısmıyoruz. Bi tane oğlum var 5 yaşında. Evi aldıktan sonra da 2. Ciye hamile oldugumu öğrendim. Kısmet dedik artık.

Kizlar benim esim para biriktirmeyi de bilir harcamayi da bilir biz evlendigimizde ciddi birikimi vardi borcsuz evlendik yasadigimiz donemi rahatlatmak icin lukslerimizde oldu parada biriktirdik simdi o kdr kazanmiyor uzulmesin diye cok cabaliyorum her sey duzelecek biliyorum ben altinciydim o turk lirasinda kalirdi altina alistirdim dugun takilarimizda duruyor su anda ben minimum seviyede birikime devam ediyorum yasasin sarikizcilik diyorum

Herkese merhabalar 😊Dün sıfır harcama.Aslinda bugünde eksik fazla yok ama markete gitmek istiyorum sırf dolaşmak için çok bunaldim evde.bebek dün gece 12 ye kadar kök söktürdu bugünde sakin sayılmaz ama dune göre iyi.
Yarın küçük pazar var oraya gitmek istiyorum dut falan alırım köylü pazarından.Esim bugün çift vardiya çalışacak 5 de gelip gece 12 de tekrar gidecek ilk kez doğumdan sonra gece tek kalacağım inşallah panik olmam.Oglum emerken yada damla falan verirken genzine kaçırıyor ozaman cook korkuyorum.
Bende evlendigimizden bu yana olanları yazacağım birazdan hemde bende hayatımız nasıl gelişmiş ilerlemiş bir gozatmis olurum.

Selam kızlar sizi sürekli okuyorum muhabbetiniz çok güzel. Arada yaziyorum belki hatırlayanlar olabilir. Böyle birikimleri yazınca ben de özendim yazayım dedim. Biz de 2009 da evlendik. Ben o zaman daha atanmamistim. Düğün takılarından bir miktar bozdurup bora marka ilk arabamızı almıştık. Kaç paraya aldığımızı hatirlamiyorum. Sonra ben 2011 de atanınca 1+1 ev aldik 90 bine. Onun da 30 binini arabamızı ve kalan düğün takılarından bozduk 60 binde kredi çektik. Onu ödedik bitti. Sonra malatya tayin olduk. Evler yeni yapılıyordu zeynolin foto atmış ordan 2014 yılında 135 bine 3+1 ev aldik . 35 bin peşinat verdik gerisini kredi çektik. 2019 da bitti ama biz ordan tayin olmuştuk sattık bu yıl 310 bine aralık ayında. Şimdi de bulunduğum şehirden 375 e başka bi ev aldik. Aslinda suanki evi borçsuz alabiliyorduk ama krediler çok ucuz dedik 270 bin çektik. Kalan parayla arsa almayı düşünüyoruz yatırımlık deniz kenarından. Bu arda iki tane orta halli arabamız var. 11 yılda 2 çalışan fena şeyler yapmamışız gibi. Çok şükür tatilimizden yengemizden ivmenizden de kısmıyoruz. Bi tane oğlum var 5 yaşında. Evi aldıktan sonra da 2. Ciye hamile oldugumu öğrendim. Kısmet dedik artık.
fotodan tanıdın tebrikler buralar çok gelişti canım ne zaman tayin oldunuz
Gayet güzel şeyler yapmışsın daha ne olsun
Bebeğinde hayırlı olsun sağlıkla doğsun

Slm kızlar ben teyze oldum 2. Kez
Eve geldiler bugün bir gece hastanede kaldılar
Ben de yeğenim ile bütün gün vakit geçirdim
Yemek yedir kaldır parka in oyna uyutama bolca hikaye oku oyna oyna oyun oyna akşam yemek ye gene parka in yemek yap kaldır çamaşır yıka kaka yaptır yıka ne zormuş 😂😂😂😂😂😂 2 çeyrek altın taktım helali hoş olsun :KK66:

Slm kızlar ben teyze oldum 2. Kez
Eve geldiler bugün bir gece hastanede kaldılar
Ben de yeğenim ile bütün gün vakit geçirdim
Yemek yedir kaldır parka in oyna uyutama bolca hikaye oku oyna oyna oyun oyna akşam yemek ye gene parka in yemek yap kaldır çamaşır yıka kaka yaptır yıka ne zormuş 😂😂😂😂😂😂 2 çeyrek altın taktım helali hoş olsun :KK66:
Hayırlı olsun canım sağlıcakla analı babalı büyüsun, darısı sana olsun

Herkese merhabalar 😊Dün sıfır harcama.Aslinda bugünde eksik fazla yok ama markete gitmek istiyorum sırf dolaşmak için çok bunaldim evde.bebek dün gece 12 ye kadar kök söktürdu bugünde sakin sayılmaz ama dune göre iyi.
Yarın küçük pazar var oraya gitmek istiyorum dut falan alırım köylü pazarından.Esim bugün çift vardiya çalışacak 5 de gelip gece 12 de tekrar gidecek ilk kez doğumdan sonra gece tek kalacağım inşallah panik olmam.Oglum emerken yada damla falan verirken genzine kaçırıyor ozaman cook korkuyorum.
Bende evlendigimizden bu yana olanları yazacağım birazdan hemde bende hayatımız nasıl gelişmiş ilerlemiş bir gozatmis olurum.
Bekliyoruz 😍😘

Maşallah canım sizin hikayeniz de güzelmiş 😍
Bebiş de sağlıcakla gelsin inşallah

Kizlar benim esim para biriktirmeyi de bilir harcamayi da bilir biz evlendigimizde ciddi birikimi vardi borcsuz evlendik yasadigimiz donemi rahatlatmak icin lukslerimizde oldu parada biriktirdik simdi o kdr kazanmiyor uzulmesin diye cok cabaliyorum her sey duzelecek biliyorum ben altinciydim o turk lirasinda kalirdi altina alistirdim dugun takilarimizda duruyor su anda ben minimum seviyede birikime devam ediyorum yasasin sarikizcilik diyorum
Maşallah canım güzel gidiyorsunuz siz de.

Ay ben de yazayım :rolleyes:
Biz evlendiğimizde ben çalışıyordum 1+1 ev tutmuştuk kp düğünü kendi memleketinde yapmak istedi babam da o zaman kendi şehrinde istedi. Biz kredi çekip İstanbul da düğün yaptık babam kp iki düğün yaptı sanır kp de babamın yaptığını hala bilmez kp. Annem yok babam ikinci evliliğini yapmıştı çeyiz felan bir yardımı olmadı hatta takıda ben yardım etmiştim durumları vardı aslında. Düğün takılarıyla 2. el bir araba almıştık borç ödedik baya sonra çocuğumuz olmadı doktorlar aşılama tüp bebek tedavisi vs onlara gitti para. Oğlum doğduğunda ev almak istedik ama peşinat vs yok bireysel emekliğimi bozup peşinat yaptım kp de az bir şey yolladı. Çalışıp ödüyorduk krediyi sonra kendiliğinden hamile kaldım kızım doğunca işten ayrıldım tazminatımla ev kredisini kapadık. Arabayı değiştirdik. Şimdi tek maaşla idare etmeye çalışıyoruz. Benim zenginliğim çocuklarım olmuş sanırım ben çocuklardan sonra akıllandım aslında.
Maşallah canım.
Evet en büyük zenginliğimiz aslında çocuklar

X