- 3 Ocak 2017
- 11.364
- 35.740
- 36
- Konu Sahibi pure hazel
- #70.241
aynen öyle canımmasallah cok Taktir ederim böyle çalışkan emekçi kadınları
Kadın isterse herseyi yapar yeter ki istesin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aynen öyle canımmasallah cok Taktir ederim böyle çalışkan emekçi kadınları
Kadın isterse herseyi yapar yeter ki istesin
Ayyyyyy saçmalığa bakar mısın yaaaaaaaa resmen insanı kullanıyor birde mesaj atıyor ne iğrençlik valla sinir oldumGünaydın kızlar
Ayın 21 inde istanbuldan kaynım 2 kızı ile gelecekmis bizim planlar degisti haliyle
Sinir oluyorum bana güvenip geliyorlar ben 3 cocuguma bakiyorum büyük kaynım ve ogluda burdalar her aksam yemekte ...
3 kisi de onlar gelsin
Esime dedim eve gidiyoruz 20 sinde
Tamam dedi
Eltim kızları kocayı buraya yolluyor kendi gezecek
Aile grubumuz var utanmadan sesli mesaj atmıs gidip hizmet edemem kimseye ben gitmeyecegim diye
Esime dinlettim mesajini cok sinirlendi oda gidelim dedi
Benim eşimin birikimle uzaktan yakından alakası yokKızlar eşleriniz birikim konusunda nasıl?Biz yeni evliyken her ay 2gr altın alıyorduk ben çalışmıyordum kredi vardı kira vardı.Sonra eşim doguya gitti biraz bilezik bozduk kredi çekip 0 araba aldık eşim gelmeden o ödendi.Sonra Batı’da kalan bilezikleri bozup kredi çektik 1+1 ev aldık ben Doğum iznindeydim biraz zorlandık.Sonra bu yıl bu evi aldık bunun kredisi başladı digerininde1 yıl kadar borcu kaldı.Hayatım hep kredi ödemeyle geçiyorGeçen yıldan beri fiziki altına alıştık eşimle her ay diyor bu ayki birikim ne olacak hangi altından alacaksın
Benim tanıdığım erkek öğretmenler genelde tutumlu.Benim eşim cok beceriksiz asla birikim falan yapamaz bende masrafları ona yaptırıyorum kendi maaşımı biriktiriyorum hatta kızar birikim olayına değişik bir koca
İsin ilginç tarafı ailesi Arnavut.cevresinde arnavut olanlar bilir Arnavutlar para konusunda cok akıllıdır cok iyi yatırım yaparlar ailesi sülalesi cok akıllı bu konularda benimki dışında
Eşim uzun yıllar belediye de kültür sanat biriminde çalıştı sonradan ohretmenlige geçti sanırım aklı hala oralardaBenim tanıdığım erkek öğretmenler genelde tutumlu.
Demek müzelik olanlar da varmış
Kızlar eşleriniz birikim konusunda nasıl?Biz yeni evliyken her ay 2gr altın alıyorduk ben çalışmıyordum kredi vardı kira vardı.Sonra eşim doguya gitti biraz bilezik bozduk kredi çekip 0 araba aldık eşim gelmeden o ödendi.Sonra Batı’da kalan bilezikleri bozup kredi çektik 1+1 ev aldık ben Doğum iznindeydim biraz zorlandık.Sonra bu yıl bu evi aldık bunun kredisi başladı digerininde1 yıl kadar borcu kaldı.Hayatım hep kredi ödemeyle geçiyorGeçen yıldan beri fiziki altına alıştık eşimle her ay diyor bu ayki birikim ne olacak hangi altından alacaksın
Muhteşemmmmmmokyonus İlk zamanlar berbat savurgandi.
Ben de aynıydım.
Evlendikten sonra atandım zaten.
Atandım maaş kartını da bu akilliya verdim
Kontrolsüz harcaninca borca düştük.
Arkadaşımın zoruyla bir daire aldım atanınca.
Aynı binada olalım yabancıya gitmesin dedi.
Peşinat bile vermedin hepsini Kredi ile aldım düşün.pesinat ne demek bilmiyorum
Çok az ödüyordum borcu yaşantımızı etkilemiyordu.
Sonra tabii ki akıllanıp para biriktirince erken kapadım.
Birtakım borçlar yüzünden arabayı satmış tık borcu kapatmak için.
Sonra bir yıl arabasız gezdik.
tabii ben ipleri elime almıştım. 2 maaş kartını da elime aldım .borcu da ben biliyordum yatırımı birikimi de ben yapıyordum.
Ek dersim fulldu ayrıca hafta sonu kurs da verdim.
eşimin maaşı da kötü değil maşallah ondan epey para kalıyordu borçlardan hariç kenara attığım. Ben de üzerine koyuyordum. Hesapta gram şeklinde biriktirdim.
Sonra bir gün ben araba almaya karar verdim
Eşim inanamadı.
Sonra koydum önüne 2014 model Opel parası üzerine az biraz kredi ile arabayı aldım.
Hesap kitap cetvelinide önüne koydum ki para nasıl birikmiş anlasın
Dönüm noktamız bu oldu ,adam anladı tasarrufun birikimin ne kadar önemli olduğunu. Şimdi de kendimizi çok sıkmadan ama çok da savurmadan birikimimizi yapıyoruz. Bundan sonra sadece sağlık istiyorum. Her şey olup gider tüm sorunlar çözülür. Allah sağlık versin
Eşim tam bir birikim insanı.Ben de varken harcayayim modlu biriyim. Onların beni istemeye geldiği günün gecesi, benim atandigim belli olmuştu, aynı senenin yazında da evlendik.Esimle birlikte evimizi desteksiz kendimiz döşedik.İki yıl kirada kaldık,kalmaya da devam ederdik ama ev sahibi evine tasinicakmis duyunca,tam da hamileyim taşınmak zor olucak bari buna değsin dedik ve ev aldık 100 bin kredi çekip, 100 bin pesinatla.Krediler yüksekti 1,55 diye ev suanin şartlarında çok uyguna gelmiş oldu,yapılandırma da yaptik,5 senesi kaldı. 60 kusurlukte bir aracımız var.Bugun eşime arsa üzerine ev muhabbeti açtım bende bu sayfada görüp.Cok belli etmedi ama hoşuna gitti gibi. Öğretmenim,ücretsiz izindeydim gelecek seneye kadar.Goreve başlayınca hedefimiz bu olucak.Kızlar eşleriniz birikim konusunda nasıl?Biz yeni evliyken her ay 2gr altın alıyorduk ben çalışmıyordum kredi vardı kira vardı.Sonra eşim doguya gitti biraz bilezik bozduk kredi çekip 0 araba aldık eşim gelmeden o ödendi.Sonra Batı’da kalan bilezikleri bozup kredi çektik 1+1 ev aldık ben Doğum iznindeydim biraz zorlandık.Sonra bu yıl bu evi aldık bunun kredisi başladı digerininde1 yıl kadar borcu kaldı.Hayatım hep kredi ödemeyle geçiyorGeçen yıldan beri fiziki altına alıştık eşimle her ay diyor bu ayki birikim ne olacak hangi altından alacaksın
Tucecigim eşin maşallah savurgan değilmiş.Kızlar 2017 temmuzda evlendik o zaman eşim ev almış kredi devam ediyordu. Benim araba vardı babama 6 bin borç kalmıştı . İşten ayrılıp buraya yerleştim tazminatımı yatırdı şirket 6 bin TL tam babama ödedik borcu ama evde para durumu fena meğer eşim düğün zamanı hesabı -5000 e sokmuş bir hesabı -2000 e bunu birkaç ay sonra öğrendim ve evde fırtına koptu . Şimdi olsa yapmam ama o zaman yapmıştım . Bu arada düğünden altınları biz almadık kv 10 çeyrek verdi bize o kadar eşim 1 ay izin kullanmış oldu buraya geldik tazminat gitti tamamen . Kv ye 60 çeyrek gelmiş paraları filan saymıyorum hiç . Neyse aylardan 2018 Şubat oldu eşim afrine ben annemin evine o arada yeni toparlanmıştık halbuki. Siirt tazminatı kesildi ve afrin parası da yatmadı 4 ay . Biz ancak kredi öde ben iskenderuna git gel 12 günde bir 1000 TL harcıyordum . Kv sağ olsun bi arayıp kızım birşey lazımmı bile demedi param yoktu bilezik bozduracaktım. Çünkü tazminat yatmadı herşeyi ödedim hesapta 500 TL kalmıştı o parayı da bir arkadaşımızla bölüştük onların bebeği vardı bez lazımdı. 250 TL kaldı onu da eşim kendine bot almak zorunda kaldı hiç unutmuyorum çok zor günlerdi . İskenderuna gideceğim para yok kuyumcu yoktu altın bozduramadkk babamdan 1000 TL almıştım. Neyse Haziran ayı geldi toplu ödeme yapıldı 13. 500 tlmiz oldu 75 gram bilezik aldım . Temmuzda eve geri döndük biriktirmeye devam ettim . Aylardan ekim oldu benim arabamı sattık üzerine 75 gram bilezik satıp 72 bin TL ye araba aldık . Sonra yine birikim devam etti arabayı sevmedik . O ara hamile kaldım 35 tane mi ne çeyrek biriktirmişim . Eşimle tartıştık arabayı satacağım dedi başka bakmaya başladı ben istemedim . Gece tartıştık sabah aradı ki gelip seni alıyorum notere gidiyoruz . Gittik arabayı sattık 74 bin TL ye . Yürüyerek doktora gidip bebeği görüp eve geldik koltuğa yattık yeni araba bulduk babamı aradım annemle babam bir sonraki gün arabaya baktılar . Saat 14:30 du 15:00 te Kayseri otobüsüne bilet bulduk 90 bin TL ye arabayı almaya gittik . 3000 bin TL açık kalmıştı birde 3000 bin eksi hesaptan kullandık yine kapatmıştım borcu ama . Kayseriye gittik. Araba 92 bin TL ye geliyordu kasko filan 91.700 TL miz var noter paramız eksik birde ayın 15 ine kadar mutfak paramız dönüş paramız eksikti . Kv den 300 TL istedik noter için borç . Gitmiş euro getirdi 300 TL veremedi bi nakit. O an bozdurdum noteri ödedim . Annemden 3000 TL aldım kv nin parasını o gün geri ödedim annemin parasını da 15 gün sonra ödedik böylece arabayı almış olduk . Şimdi 160 bin kesin ediyor baya kar getirdi . Evimizin borcu bitti Ocak ayında öyle biriktiriyorum seviyorum kendimizi yormadan mutfaktan gezmeden vs sıkmadan iyi oldu böyle . Yolum bu topiğe düştü çok seviyorum burayı çok şey kazandım
Ay iyi olmuş öyleyse onaEşim uzun yıllar belediye de kültür sanat biriminde çalıştı sonradan ohretmenlige geçti sanırım aklı hala oralarda
Ayyyy püre hatırladım bian öğretmen odasındaki erkek öğretmenleri lütfen öyle de olmasın
Tutumluluk birikim güzelde bizim okulda erkek Öğretmen durumu iyi olmasına rağmen koca bir yıl aynı takımı giydi altinda 200 binlik araç sonra kaza yaptı nasıl yaptı kazayı derseniz ;
virajı hep dar alıyormuş geniş alırsa benzin cok gider diye kontrolü sağlayamıyor vuruyor bariyere
Normalde savurgandır ama Eksi hesabı öğrendiğim gün evde öyle bir fırtına koptu ki bir daha asla dedi bi arkadaşla sohbet ediyoruz eşime diyor ki yA evlenince para çok para gitmeye başladı bekarken iyiydik diyor eşimde yoooo bende tam tersi oldu toparlandım dedi annem doğuma geldi yA eşim diyor ki anne yA ben markette alışveriş yapmayı bilmezmişim tuğçe bana nasıl yapacağımı öğrettiTucecigim eşin maşallah savurgan değilmiş.
Sen de iyisin