Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Kizlar benim esim para biriktirmeyi de bilir harcamayi da bilir biz evlendigimizde ciddi birikimi vardi borcsuz evlendik yasadigimiz donemi rahatlatmak icin lukslerimizde oldu parada biriktirdik simdi o kdr kazanmiyor uzulmesin diye cok cabaliyorum her sey duzelecek biliyorum ben altinciydim o turk lirasinda kalirdi altina alistirdim dugun takilarimizda duruyor su anda ben minimum seviyede birikime devam ediyorum yasasin sarikizcilik diyorum

Benim esim de cok guzel para harcar 😂 para harcamayi cok iyi bilir.
Paraya ilgili bildigi tek sey bu 😂

Kızlar burdan dönerken koridora yolluk kestiricem 10 metre 🙄
1000 tl tutsa iyidir
4000 de oğluma oda yatak baza başlık gardolabı ve çalışma masası bunların parası hazır peşin veririz
Kv 1500 verecek yüzük için
1000 tl de cocuklara harçlık bayramda bulda olamayacagız 😍
1000 tl kurbanda küçükbaş kestirecek eşim bunu maaştan öderiz inşallah yüklü harcamalar bizi bekliyor

Birikim konusunda eşim iyidir, gereksiz harcama yapmaz. Para hesabında durur, altin vs uğraşmaz. Bikac pahalı zevki var, kırk yılın başı onlara harcar. Onlara da harcasin diye ben tesvik ederim. Onun disinda hep eve ve bize harcar.

Ben hesapta para tutamam bi yere bağlamam lazım. İşe ilk başladığımda tasarruf edeceğim miktarı her ay maas bankamdan baska bankaya aktarirdim yokmuş gibi davranırdım. Sonra internet bankaciligindan gram altin almay başladım. 60 gr kadar biriktirmistim ki evlenirken lazim oldu tam o arada altin cok düştü zararına bozdurmak zorunda kaldım. Ondan sonra tovbe ettim altin almadım. Zaten ev kiram, faturalarim, mutfak masrafi, giyim kusam kozmetik derken birikime çok da bir sey ayiramiyordum.

2014 yılında evlendik ilk 2 yil full borç odedik, hesaplar ekside hep. Hatirliyorum da 250 gr kıyma alırdık, 100 gr kuruyemis 😔Düğünde cok altin takılmadı onlari da bikac ay sonra bozdurup bedelli askerliğe yatırdık.

Iki düğün oldu, ikisine de karışmadık, biz istemedik ailelerimiz istedi. O zaman kendiniz yapın dedik. Ama gelinlik damatlık kuaför yol masrafı beyaz eşya mobilya hepsini biz kendimiz yaptık. Birikimlerimiz +15 bin kredi cektik+10 bin kredi kartlarına borçlandık.

Bu arada 10 bin TL öğrenim kredisi ödedim.

Tabii yine ev kira. 2. Yılın sonunda toparladik para biriktirmeye başladık. Esim her zamanki gibi tl de kaldi ben yine bir macera euroya girdim. Biriktirdiğim eurolarla Avrupa ülkelerine gezmeye gittik.

Sonra eşimin Amerika işi gündeme geldi. Bu kez dolar biriktirmeye başladık. Tüm birikimimizi alip buraya geldik. Uçak bileti, kira, depozito odedik, eşya aldık.

Düşünüyorum da surekli sıfırdan başlıyoruz. Simdi yine üç beş birikim yapmaya çalışıyoruz, nereye gitsek yeni bir hayat kurmak için lazım olacak.

Bir canımız, bir maaşımız bir de cok şükür kizimiz var bu hayatta. Deneyimlerimiz, maceralarimiz, tanıdığımız insanlar en büyük zenginliğimiz. Menkul veya gayrimenkulumuz yok😅

Kizlar cok guzel paylasimlar yapmissiniz ancak simdi okuyabildim.
Esim de ben de tutumluyuz, borcsuz evlendik. Esimle universitede tanistik, benim bir sinif ustumdu, masteri bitirince Amerika'ya doktoraya gitti, ben de ertesi sene ayni universiteye basvurdum, evlenip birlikte gittik. Istanbul'da kina ve nikah, esimin memleketinde dugun yaptik. Esim universitede ailesinden hic destek almamis, burslarla hem gecinmis hem birikim yapmis, zaten babasi universitedeyken vefat etmis. Masterda asistanlik yapti, o zaman daha cok biriktirebilmis. Benim de bursum vardi ve ozel ders de veriyordum, masterda ben de asistanlik yaptim, ama bizim evde herkes kazandigini ortaya koyardi, ben icinden harcligimi alip anneme verirdim, ozel dersle birlikte 2000 liraya geliyordu aylik kazancim. Neyse biz zaten Amerika'ya gelecegimiz icin Turkiye'de ev derdi esya derdi olmadi, Amerika'da da 1+1 bir ev tuttu esim, esyalarin da bazilarini ikinci el bazilarini uygun birinci el aldik, hala ayni esyalari kullaniyoruz.
Gelelim birikime, nisan ve dugunde 110 kusur ceyrek altinimiz oldu, hatirlayamadigim bir miktar para ve 12-13 bilezik, annemler ayrica 5000$ verdiler esya almadiklari icin. Ceyrekleri ata lira yapmistik, sene 2010, 390 liraydi, simdi gram altini alamiyoruz bu fiyata. Bir de benim setim vardi ben almistim, hala duruyor, 2100 liraya almistik, sanirim simdi 8-10 bin eder. Istanbul Uskudar'da bir evimiz var, guya donunce biz oturacaktik ama vazgectik, suan kiracimiz var. Evi birikimlerimiz ve dugun altinlariyla aldik, borca girmedik. Simdi bir miktar birikimimiz var, burada kalirsak ev pesinati olarak kullanacagiz. Turkiye'de de sanirim 70000 civarinda altinimiz var. Bir de 2012 model nissan arabamiz var ama degeri 3-4 bin ancaktir cunku burada araba ucuz ve zaman gectikce deger kaybeden bir sey.
Esimin ogrenin kredisi haric baska hic borcumuz olmadi, 10 senelik bir evlilik icin yaptiklarimiz fena sayilmaz bence cunku cogunu doktora ogrencisi maasiyla yaptik, buranin asgari ucreti sayilir.
Tabi en buyuk zenginligimiz cocuklarimiz ve sagligimiz, oglum tup bebek, kizim da supriz bebek.

Hayatında hiiic domates sosu yapmamış arkadaslar,yapicam ama nasıl diyenler,yapmaktan korkanlar ya olmazsa diyenler açılın ben geldim 😄😄
tuce_tuce tuce_tuce sayesinde ilk soslarimi yapmış bulunuyorum. 💃 Evimin en büyük tenceresi 5 litrelik 😅Bu yüzden hızım çok yavaş olucak zaten evde bebekte var, ama her hafta 6sar kilodan sosumu yapicam.20 kavanoz olsun,elimin emeği olsun 😬
tuce_tuce tuce_tuce canım cook sağol 💓
Ben son zamanlarımin vazgecilmezi browni kurabiyeyi de senden öğrenmiştim 😅

Eklentiler

• IMG_20200712_092500.jpg
    IMG_20200712_092500.jpg
    133,4 KB · Görüntüleme: 68
X