Birikim konusunda eşim iyidir, gereksiz harcama yapmaz. Para hesabında durur, altin vs uğraşmaz. Bikac pahalı zevki var, kırk yılın başı onlara harcar. Onlara da harcasin diye ben tesvik ederim. Onun disinda hep eve ve bize harcar.
Ben hesapta para tutamam bi yere bağlamam lazım. İşe ilk başladığımda tasarruf edeceğim miktarı her ay maas bankamdan baska bankaya aktarirdim yokmuş gibi davranırdım. Sonra internet bankaciligindan gram altin almay başladım. 60 gr kadar biriktirmistim ki evlenirken lazim oldu tam o arada altin cok düştü zararına bozdurmak zorunda kaldım. Ondan sonra tovbe ettim altin almadım. Zaten ev kiram, faturalarim, mutfak masrafi, giyim kusam kozmetik derken birikime çok da bir sey ayiramiyordum.
2014 yılında evlendik ilk 2 yil full borç odedik, hesaplar ekside hep. Hatirliyorum da 250 gr kıyma alırdık, 100 gr kuruyemis
Düğünde cok altin takılmadı onlari da bikac ay sonra bozdurup bedelli askerliğe yatırdık.
Iki düğün oldu, ikisine de karışmadık, biz istemedik ailelerimiz istedi. O zaman kendiniz yapın dedik. Ama gelinlik damatlık kuaför yol masrafı beyaz eşya mobilya hepsini biz kendimiz yaptık. Birikimlerimiz +15 bin kredi cektik+10 bin kredi kartlarına borçlandık.
Bu arada 10 bin TL öğrenim kredisi ödedim.
Tabii yine ev kira. 2. Yılın sonunda toparladik para biriktirmeye başladık. Esim her zamanki gibi tl de kaldi ben yine bir macera euroya girdim. Biriktirdiğim eurolarla Avrupa ülkelerine gezmeye gittik.
Sonra eşimin Amerika işi gündeme geldi. Bu kez dolar biriktirmeye başladık. Tüm birikimimizi alip buraya geldik. Uçak bileti, kira, depozito odedik, eşya aldık.
Düşünüyorum da surekli sıfırdan başlıyoruz. Simdi yine üç beş birikim yapmaya çalışıyoruz, nereye gitsek yeni bir hayat kurmak için lazım olacak.
Bir canımız, bir maaşımız bir de cok şükür kizimiz var bu hayatta. Deneyimlerimiz, maceralarimiz, tanıdığımız insanlar en büyük zenginliğimiz. Menkul veya gayrimenkulumuz yok