ben bu ülkenin gençlerinden biriyim, gelecek benim ve yaşıtlarımın düşünceleriyle şekillenecek o yüzden kendi adıma paylaşmak isterim bir kısmını,
akp; dayatmacı ve inatçı buluyorum, tüm halkı kucaklayabildiğini düşünmüyorum, konuşmalarında alevi sunni %50 gibi ifadeler kullanmaları bunu gösteriyor. alttan almayı bilmiyor, bir kibir var bence üzerinde. tek başına hükümet olan bir partinin daha ılımlı ve birleşimci olması gerekli bana göre. yaptıkları yolsuzlukları haksızlıkları görmezden gelemiyorum, ama örgütlenme ve taraftar kazanma konusunda çok başarılı olduklarını düşünüyorum.
chp; muhalefetin yüz karası olduğunu düşünüyorum, sadece akp ve gündem üzerinden politika yürütüyor. daha dürüst fakat daha beceriksiz. gündemi akıllıca kullanıp rant sağlamaya çalışıyor, ileriyi görüp akıllıca davranmasını beklerdim, bu yetiden yoksun olduğunu düşünüyorum. laik olmalarını beğeniyorum.
mhp; muhalefet mi yandaş mı belli değil bence. kürt-türk meselesi ile ilgili değilse ne yapacağını kestiremediğim bir parti. çoğu konuda politikaları yok gibi, mesela kadın haklarıyla ilgili bir çalışmalarını göremedim, belki ben bulamamışımdır varsa kusura bakmasınlar. fanatik bir seçmen kitlesi olduğunu düşünüyorum.
daha pek çok parti var tabi ki, hepsini tek tek yazacak kadar bilgi sahibi değilim. ama hepar diyen bir kaç arkadaş gördüm, amacım kimseyi kırmak yada eleştirmek değil sadece bu konudaki düşüncemi de paylaşayım, idam vaad eden bir partiye ben oy vermezdim. kim için hangi taraf için olursa olsun, bu ülkenin yeterince idam gördüğünü düşünüyorum.
sonuç olarak herkese hitap edebilen, laik bir parti olsa oyumu ona verirdim.