bugün GAZZEYE yaron Bize

kınıyor ya abla daha ne yapsın....
Diymi ama,bak arkadaşta yazmış kınıyorlarmış:KK14:
ne yapabilir zaten kimsenin yapmadığını yaparak kınadı her gün de dile getiriyor.....insani yardımlar yapılıyor.....eğer sınır olsaydı onlara da kucak açılacaktı.....kimsenin kalkamadığı masadan seneler önce resti çekti kalktı....savaşa bizde mi dahil olalım bu mu çözüm fikriniz....mahalle kavgasından bahsetmiyoruz arkasında amerika gibi büyük bir güç olan israilden bahsediyoruz....
madalyonun diğer yüzü bu ülkede suriyeye kucak açıldı diye hop oturup hop kalkan bi kesim var....yok hastalık getirmişler yok biz doyduk onlar kaldı falan.....
millet olarak dengesizlik var

Hayırdır müneccimliğe mi başladın?

Kim sana savaşalım veya buraya alalım veya Suriyeliler....bla bla bla dedi?

Kendinde misin?

Soru sordum cevabını bekliyorum..

Son cümlenide kendine söyledin sanırım :KK14:

ayrıca işin başka boyutu kendi markalarımızın olmayışı,giderek dışarı bağımlı hale gelişimiz..tarım ülkesiyken mısırımızı buğdayımızı meyve sebzemizi bile dışardan alır olduk.
gidin markete bakalım,%100 Türk markası ve üretimi kaç tane deterjan,sabun,şampuan,temizlik malzemesi,hata çikolata,cips vs bulabileceksiniz??
araba desen israil almazsın da fransız alırsın,hani türk markaları üretimleri? tekstil desen yine öyle,kumaşı biz veriyoruz,dikiyoruz,adamlar etiketini basıp bize tekrar gönderiyorlar ,ihraö ettiğimiz malı misli fazlasıyla ithal ediyoruz..

Kendinde misin?

sakin olun hanfendi
cevap bizde değil bizde lafla hiç bişey olmayacağını biliyoruz
lütfen amaç bu değil..

Ah vah demekle olmuyor,bu ürünleri almamakla ne aç kalıriz ne de teknolojiden mahrum..bir zamanlar italyan mallarını boykot etmiştik şimdi de israil için yapalım,birlikten kuvvet doğar aslında herkes duyarlı olsa bu konuda,çok büyük zarar onlara..

ayrıca DIESEL yanlış yazmışsınız,%100 italyan markasıdır,sahiplerini de tanırım:)

suanda hic birsey ama yapmaya calisti zamaninda...benim olayim Tayyip Erdogan meselesi degil zaten tum dunyanin duyarsizligi...
hic bir ulkenin sesi cikiyor mu duydunuz mu? hersey eski duzenine geri donuyor bir zaman sonra...

Hala neden İsrail Büyükelçiliklerimiz kapatılmadı?
Veya İsrail Büyükelçisi neden hala Türkiye de ?
Tepki koyuyorum diyorsan bunu yap bari..

ayrıca işin başka boyutu kendi markalarımızın olmayışı,giderek dışarı bağımlı hale gelişimiz..tarım ülkesiyken mısırımızı buğdayımızı meyve sebzemizi bile dışardan alır olduk.
gidin markete bakalım,%100 Türk markası ve üretimi kaç tane deterjan,sabun,şampuan,temizlik malzemesi,hata çikolata,cips vs bulabileceksiniz??
araba desen israil almazsın da fransız alırsın,hani türk markaları üretimleri? tekstil desen yine öyle,kumaşı biz veriyoruz,dikiyoruz,adamlar etiketini basıp bize tekrar gönderiyorlar ,ihraö ettiğimiz malı misli fazlasıyla ithal ediyoruz..

ah ahhhhhhhhhhh
zaten herşeyin başı bu.Ben anlam veremiyorum alan dolu, işçi desen oda çok.akıl desen bence oda gayet yerinde ama neden bizimde bir arabamız ,telefonumuz vs yok:KK43:

Ben israili desteklemiyorum ama kinayip boykotda etmeyi dusunmuyorum
Bu adamlarin hircinligi birazda hristiyan ve musluman alemininde sucu hitlerin ve engizisyonun yahudilere neler yaptigini biloyoruz bu gun sizler bile burda gelip yahudi dusmanligini loruklemeye calisiyorsunuz allahin onlari kahretmesini istiyorsunuz
Su mubarek gunde kin kusmak beddua etmek yerine kanin durmasi ve baris icin du etmek yerine beddua etmeyi seciyorsunuz gazzede masumlari olduren israilli politikacilardan zerre farkiniz yok
Oldurulen o 3 yahudi gencinede uzulurum gazede oynarken oldurulen o kucuk cocuklarada.Kin nefret kusmak yerine kan durmasi baris icin dua edelim

bunun yahudilikle alakası yok .....ÇOCUKLAR ÖLÜYOR.......günahsa günahı bana.....rabbim o masumları vuranları kahretsin.....

Atatürk gibi yerli malını destekleyen, devlet kazansın diyen bir liderimiz olsa inanın boykota filan hiç ihtiyacımız olmazdı. Ama bakıyorsunuz ne özelleşmemiş bir devlet kurumu var, ne yerli malı üreten bir şirket. He bir de bilen varsa saydığınız ürünlerde İsrail Devletinin tekelinde veya kârı ordusuna giden bir kuruluş var mı?

Ben din kardeşi olarak falan değil, 'insan' olarak bakıyorum olaya.

pardon canım polemik olarak söylemedim kesinlikle zaten kaç yerde de ne diyorum zulüm gören tüm halklar için ki şu ankiler benim din kardeşim olduğundan bu tabiri kullandım...yoksa çad daki katliamlarda beni yakıyor sincandakide suriyedekide filistindeki de ama buna dur demek için zulmeden bir ülkenin donanmasına yardım eden ürünleri kullanmayarak bu durumdan uzak durmaya çalışabiliriz diye düşünüyorum.

Arkadaşlar hepimiz muhakkak ki İsrail'in kahrolmasını istiyoruz fakat unutmayalım ki kitap ehlinin malları ve onlarla yaptığımız alışveriş bizlere helal kılınmıştır Kur'an'da. Ve Efendimiz de onlardan savaş sırasında silahlar almıştır, alışveriş yapmışlardır. Allah'ın helal kıldığını haram kılmayalım. Nefret ediyoruz diye doğruyu da görmemezlikten gelmemeliyiz.. Sadece dualar edelim, Toplu ve aynı anda Kahhar ismini okuyalım, bol bol dua edelim.. Selametle..

.

kimse burda o ürünler haramdır,kesinlikle almayın demiyor zaten.Sizce Peygamber Efendimiz zamanında çocuklara zulmeden bir esnaf olsaydı,Peygamber Efendimiz o kişiyle alışveriş yapar mıydı ?

Belki inanmazsınız ama şuan evimde bu listedeki ürünlerden lipton ve loreal dışında hiçbir ürün yok.:KK20: arada algida dondurma ve bazende cips alırız.Onun dışında hiçbir ürün evime girmiyo..Ki bunlardan da vazgeçsem vazgeçebilirim çok zor değil..

Satınalmacı bir arkadaş bahsetmiş artık kola eskisi gibi satılmıyor diye..bu kola üstüne isim yazma,kolayı türkçe yazma gibi yenilikler de hep o yüzden zaten.en çok boykot edilen kola olduğu için,satışları düştüğü için farklı pazarlama stratejileri geliştirmeye çalışıyorlar..kaybetmekten korkuyorlar.

yine biri abd 300 milyon biz boykot etsek ne olur,onlar zaten oradan kazanırlar demiş.Bırakın kardeşim abd den kazansınlar,yine zengin olsunlar..Ama bizden kazanmasınlar.Bizim verdiğimiz paralarla masum çocuklar ölmesin :KK20: ve yine tabii ki dua etmeye devam edelim:KK31:

Hala neden İsrail Büyükelçiliklerimiz kapatılmadı?
Veya İsrail Büyükelçisi neden hala Türkiye de ?
Tepki koyuyorum diyorsan bunu yap bari..

bunu yaparak bağlar tamamen kopar o zamanda bir anlaşmaya varılamaz ki
herşeyin yolu konusmaktan geçer unutmayın..

Atatürk gibi yerli malını destekleyen, devlet kazansın diyen bir liderimiz olsa inanın boykota filan hiç ihtiyacımız olmazdı. Ama bakıyorsunuz ne özelleşmemiş bir devlet kurumu var, ne yerli malı üreten bir şirket. He bir de bilen varsa saydığınız ürünlerde İsrail Devletinin tekelinde veya kârı ordusuna giden bir kuruluş var mı?
kırmızılı yere imzamı atıyorum...
özellikle coca cola bilmiyorum listede var mı bizzat basın açıklamaları var İsrail donanmasına hisse ayırdıklarına dair...

Son düzenleyen: Moderatör:
kimse burda o ürünler haramdır,kesinlikle almayın demiyor zaten.Sizce Peygamber Efendimiz zamanında çocuklara zulmeden bir esnaf olsaydı,Peygamber Efendimiz o kişiyle alışveriş yapar mıydı ?

Belki inanmazsınız ama şuan evimde bu listedeki ürünlerden lipton ve loreal dışında hiçbir ürün yok.:KK20: arada algida dondurma ve bazende cips alırız.Onun dışında hiçbir ürün evime girmiyo..Ki bunlardan da vazgeçsem vazgeçebilirim çok zor değil..

Satınalmacı bir arkadaş bahsetmiş artık kola eskisi gibi satılmıyor diye..bu kola üstüne isim yazma,kolayı türkçe yazma gibi yenilikler de hep o yüzden zaten.en çok boykot edilen kola olduğu için,satışları düştüğü için farklı pazarlama stratejileri geliştirmeye çalışıyorlar..kaybetmekten korkuyorlar.

yine biri abd 300 milyon biz boykot etsek ne olur,onlar zaten oradan kazanırlar demiş.Bırakın kardeşim abd den kazansınlar,yine zengin olsunlar..Ama bizden kazanmasınlar.Bizim verdiğimiz paralarla masum çocuklar ölmesin :KK20: ve yine tabii ki dua etmeye devam edelim:KK31:

helal olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

bakın başka bir Filistin konusunda bir arkadaş şunları yazmış,aynen kopyaladım buraya

Küba,İsraili tanımadığını açıkladı,
Şili,ticari ilişkilerini durdurdu,
Venezuella büyükelçiyi gönderdi.
Diğer ülkeler????

buraya kadarı o arkadaştan alıntı yaptım...

peki biz ne yaptık...kınadık..bende basit bi vatandaş olarak kınadım israili koskoca Türk hükümeti de.. aramızda bi fark olması gerekmez miydi..

yukarıda sayılan ülkeler ne Müslüman ne ortadoğya yakın..ama verilen tepkiler bi bakın..

Kendinde misin?

ben kendimdeyim de sizin için aynı şeyi düşünmüyorum....bi yazıyı tek seferde anlamıyorsunuz herhalde cevabınızı verdim...hadi bi zahmet bidaha oku:KK36::KK36::KK36::KK36:

ah ahhhhhhhhhhh
zaten herşeyin başı bu.Ben anlam veremiyorum alan dolu, işçi desen oda çok.akıl desen bence oda gayet yerinde ama neden bizimde bir arabamız ,telefonumuz vs yok:KK43:

tamamen devlet politikası ile ilgili..yerli malına destek yok çünkü....başta tarım politikamız yanlış zaten..aciz hale getirildik,tarımdan para kazanamayan halk büyükşehre göçmek zorunda kaldı,büyük şehirde de gariban ,cahil kaldı..siyasiler çok akıllı okuyan adam istemezler genelde zaten..sömürülmeye müsait halka isterler..köy enstütüleri kaldırılmadı mı zamanında..Rahmetli ecevitin köy kent porjeleri iptal olmadı mı..
Atatürk zamanında başlayan yerli malı yaratma çabaları sonrasına boş kalmıştır..içi doldurulamamıştır..ithalat zenginleri çoğalmış,dışa bağımlı hale gelmişsizidr.çok zengin olan kesimler istemzler ülkemizin de markaları olsun diye..
yazacak şey çok ama siyasete kayıyor devam etmemeyeyim ben..:)

bunu yaparak bağlar tamamen kopar o zamanda bir anlaşmaya varılamaz ki
herşeyin yolu konusmaktan geçer unutmayın..

bakın başka bir Filistin konusunda bir arkadaş şunları yazmış,aynen kopyaladım buraya

Küba,İsraili tanımadığını açıkladı,
Şili,ticari ilişkilerini durdurdu,
Venezuella büyükelçiyi gönderdi.
Diğer ülkeler????

buraya kadarı o arkadaştan alıntı yaptım...

peki biz ne yaptık...kınadık..bende basit bi vatandaş olarak kınadım israili koskoca Türk hükümeti de.. aramızda bi fark olması gerekmez miydi..

yukarıda sayılan ülkeler ne Müslüman ne ortadoğya yakın..ama verilen tepkiler bi bakın..

İsraille bugüne kadar konuşarak neyi hallettik ki?
Çok zor değil ya söylediğimi yapmak.
Bakın yapan ülkeler olmuş.

Son düzenleme:
kırmızılı yere imzamı atıyorum...
özellikle coca cola bilmiyorum listede var mı bizzat basın açıklamaları var İsrail donanmasına hisse ayırdıklarına dair...

teşekkür ederim, zaten pek içmiyordum tadı acı geliyordu bundan sonra da hiç içmem.

İsraille bugüne kadar konuşarak neyi hallettik ki?
Çok zor değil ya söylediğimi yapmak.
Bakın yapan ülkeler olmuş.

israil ve konuşmak...adamlar denize giren çocuklara bomba yağdırdı ya ne konuşması..iki küs arkadaş barışmıyor.

X