israil.

İşte biz hala haramla helalle uğraşalım, adamlar üretsin. Hemde en iyisini üretsin. Kusura bakmayın ama bir Orkid ile bir molped'i kıyaslayamazsınız. Bir gün koteks kullanayım dedim, heryerimden pamuk ayıklamak zorunda kaldım, bir Omo'nun bir Ariel'in temizliğini hangi marka veriyor acaba? Seven yada sevmeyen olabilir bilemem ama bir CocaCola ile uyduruk Cola Turka'yı nasıl aynı kefeye koyabilirsiniz. Hadi Microsoft'u boykot edin bakalım, iş yerleri bıraksın bakalım Microsoft ürünleri kullanmayı. var mı Microsoft'a rakip bir marka yerli üretim. Yok, çünkü matbaa bile günah denerek 250 yıl sonra gelmiştir. Global bir dünyada yaşıyoruz, önemli olan piyasanızda her ülkenin malını bulundurmak ama diğer yandan da o malla rekabet edebilecek markalar üretebilmektir. Hala haram mı helal mi tartışması, bizi bulunduğumuz bu noktadan bir adım ileriye taşımaz.

Ayrıca adamlar sana göre en iyiyi üretiyo olabilir ama en iyisi diye bildiğimiz herşey bizim sağlığımıza zararlı olan şeyler bunuda anlamıyorsunuz!!!! Kolanın ne faydası var!!!!
Bingo nun omo dan ne farkı var!!!!
Dove un arko dan ne üstünlüğü var!!!!!!!
Herkes bildiğini okur.....
Allah herkese sorucak yaptıklarını ne iyilik karşılıksız kalcak nede kötülük.

Herkes istediğini alsın kimseye birşey anlatılmıyo

Ben size din dersi vermiyorum ama siz bu cümleyi "müslümanlar" adı altında kurarsanız babası atası Müslüman biri olarak tepki vermem cok normal degil mı. Yani ben simdi Müslümanlık adı altında adam öldürsem müslümanlar katil olmaz ya da atatürkçülük adını kullanarak adam öldürsem de ataturkculer katil olmaz degil mı. Bunun gibi düşünün bi olayı tum topluluğa bağdaşıtirici konuşma hos görünmüyor. Ayrıca amacım sizi yargılamak da degil kesinlikle sadece beni rahatsız eden seye mudahele ettim

Müslüman diye geçinenler demek istedim kuran okumayı yasaklayanlarda müslümandı ya!!! O yüzden.
Haklısınız. Ben açıklayamadım. kusura bakmayın

Ayrıca adamlar sana göre en iyiyi üretiyo olabilir ama en iyisi diye bildiğimiz herşey bizim sağlığımıza zararlı olan şeyler bunuda anlamıyorsunuz!!!! Kolanın ne faydası var!!!!
Bingo nun omo dan ne farkı var!!!!
Dove un arko dan ne üstünlüğü var!!!!!!!
Herkes bildiğini okur.....
Allah herkese sorucak yaptıklarını ne iyilik karşılıksız kalcak nede kötülük.

Herkes istediğini alsın kimseye birşey anlatılmıyo

hanımefendi microsoftu neden boykot etmiyorsunuz? Neden hala bilgisayar kullanıyorsunuz?

Tabiiki almayacagiz artik…birde israil terbiyesizligine bakmadan turk mallarini boykot karari almis…hirsiz ev sahibini bastiriyor anlayacaginiz.

Allah aşkına Türkiye ne üretiyormuşta ihraç ediyormuş acaba? Fındık fıstıktan tutun, pamuktan çıkın herşeyi zaten ithal ediyoruz. Televizyonlarda ekeonomistlerin bas bas bağırarak söylediği gerçeği görmemekte direniyoruz demek ki. Dış ticaret açığı... Maalesef zaten doğru düzgün ihracat yapamıyoruz ki..

Allah sana sorcak haram ı niye yedin diye o zaman anlatırsın aradaki farkı!!!!!!
Biz burda haram helal tartışmıyoruz bugune kadar geri kalındı bir çok insan yüzünden yapılmadı şimdi hiç fırsat verlp bişylar yapılmaz

Orkidin yada, deterjanın haram ve helali yoktur herhalde değil mi? Ya da bir bilgisayar işletim sisteminin, ya da temizlik markasının. Tabi ki yediğim yiyeceğin içeriğine dikkat ediyorum, tabi ki et-tavuk alırken helal haram önemli benim için. Ama kusura bakmayın da, sırf Orkid'i İsrail üretiyor diye ve de ben Orkid kullanıyorum diye harama el uzatmış olmam.

Sen bundan elli yıl önce bir tarım ülkesiyken bu gün tüm gıdalarını ithal et
Çiftçini yok et, esnafını yok et, üreteni inim inim inletip yabancı sermayeye yer aç
Yetmedi üreten kuruluşlarını sat, fabrikalarını kapat
Bugün işte boykot falan edemezsin kimseyi
Her taraftan dışa bağımlı, eli kolu bağlı anca konuşuruz
Yok danone, yok ülker, haram * helal neyin tartışması
Danonenin kullandığı domuz jelatinini Ülker kullanmıyor mu sanıyorsunuz?
Maalesef ki kısır bir döngü; bu sadece bugün ki iktidarla da alakalı değil, elli yıldan fazladır yapılan bir hata
Kimsenin ses etmediği, hayran hayran avm gezerken; ya buradaki eski esnaflara ne oldu demeyen bizim gibi umarsız insanların eseri bugünümüz maalesef... Şimdi kalk yok israil mallarını alma hadi canım

hanımefendi microsoftu neden boykot etmiyorsunuz? Neden hala bilgisayar kullanıyorsunuz?

Ben mac in tosh kullanıyorum..
Ülkemiz bunu boykot edemiyor herkesin dedği gibi ithal etmemek gibi birşey yok öyle bir imkan yokkkk
Muhtacız ama helali haramı bilirsek ömür boyunca biz kazanırız

Allah aşkına Türkiye ne üretiyormuşta ihraç ediyormuş acaba? Fındık fıstıktan tutun, pamuktan çıkın herşeyi zaten ithal ediyoruz. Televizyonlarda ekeonomistlerin bas bas bağırarak söylediği gerçeği görmemekte direniyoruz demek ki. Dış ticaret açığı... Maalesef zaten doğru düzgün ihracat yapamıyoruz ki..

Orkidin yada, deterjanın haram ve helali yoktur herhalde değil mi? Ya da bir bilgisayar işletim sisteminin, ya da temizlik markasının. Tabi ki yediğim yiyeceğin içeriğine dikkat ediyorum, tabi ki et-tavuk alırken helal haram önemli benim için. Ama kusura bakmayın da, sırf Orkid'i İsrail üretiyor diye ve de ben Orkid kullanıyorum diye harama el uzatmış olmam.

İçeriğihde ne oludğunu biliyormusunuz???
Kend ibilceniz iş kalkıptaki bi yerinizdeki beze karışcak halim yok herkesin hayatı

Ben elimden geleni yapayimda…ne demis adim HIDIR elimden gelen BUDUR!

Arkadasım tum dunyada kadinlar cinsel obje olarak görüldüğü zamanlar,köle olarak kullanilio et parçası olarak görüldüğü zamanlar,utanç simgesi olarak diri diri gömüldüğü zamanlarda İslamiyet verdi kadına degeri. Veda hutbesinde dahi kadinlar Allah'ın emaneti olarak nitelendirildi. Ayrıca Müslüman kadını ilimden uzaklaştıran müslümanlar degil,Müslüman kadının yasam tarzına uygun okumasını öğrenmesine engel olan başörtü yasağını koyan bağnaz düşüncedir.
Peygamber Efendimiz’in cariyeler hakkındaki şu beyanları, değil hür kadınların, köle kadınların bile ilim öğrenme konusundaki haklarını ortaya koyar: “Bir insanın cariyesi olur, ona güzel bir tahsil ve eğitim verir, sonra da onu azad ederse, Allah onu iki katıyla mükâfatlandırır.” (Buhari, Cihad, 145) burada da anlaşılacağı gibi islam kadın ilmine deger verir. Müslüman adı altındaki cahil kesim ve de inandığı sekilde ilim öğrenmeye engel olan bagnazlarin sucunu "müslümanlar kadını ezdi seklimde" konuşmanızı dogru bulmuyorum

Ben bunları zaten biliyorum.
Senin de dediğin gibi bağnaz düşüncedeki müslümanlar bizi bu hale getirdi. ben onu söylemeye çalıştım.
Yoksa çok şükür efendimiz bizi şereflendirdi. Kadının değerini o anlattı.
Bu bağnaz düşünce yüzünden bu haldeyiz. kendi arabamız yapıldı sırf gurur yüzünden devamı gelmedi uçak yapıldı uçmadı.
Hep başkalarına muhtaç kaldık. Allah böyle emretti ama kafanızıda kullanın dedi. haramdan uzak durun dedi yetimin hakkını koruyun dedi.
Anlayan anlıyo burda kimse kimseye ne din dersi verebilir nede başki ber ders herkesin fikri hür vicdanı hür

Neyse arkadaslae o konulara girmeyelim tartişna yaratan konular dini konulara girmeden başlığa uygun yorum yapali..

Birde srkadaslar devlet devlet diyorsunuz da devlette birşey yapamıyor ki ülkeye giriş yapilmasinda hem sadece israil değil cin malinida almayalim duyarli bilinçli bi tüketici olalim yeterli bence...

Arkadasım tum dunyada kadinlar cinsel obje olarak görüldüğü zamanlar,köle olarak kullanilio et parçası olarak görüldüğü zamanlar,utanç simgesi olarak diri diri gömüldüğü zamanlarda İslamiyet verdi kadına degeri. Veda hutbesinde dahi kadinlar Allah'ın emaneti olarak nitelendirildi. Ayrıca Müslüman kadını ilimden uzaklaştıran müslümanlar degil,Müslüman kadının yasam tarzına uygun okumasını öğrenmesine engel olan başörtü yasağını koyan bağnaz düşüncedir.
Peygamber Efendimiz’in cariyeler hakkındaki şu beyanları, değil hür kadınların, köle kadınların bile ilim öğrenme konusundaki haklarını ortaya koyar: “Bir insanın cariyesi olur, ona güzel bir tahsil ve eğitim verir, sonra da onu azad ederse, Allah onu iki katıyla mükâfatlandırır.” (Buhari, Cihad, 145) burada da anlaşılacağı gibi islam kadın ilmine deger verir. Müslüman adı altındaki cahil kesim ve de inandığı sekilde ilim öğrenmeye engel olan bagnazlarin sucunu "müslümanlar kadını ezdi seklimde" konuşmanızı dogru bulmuyorum

Ben bunları zaten biliyorum.
Senin de dediğin gibi bağnaz düşüncedeki müslümanlar bizi bu hale getirdi. ben onu söylemeye çalıştım.
Yoksa çok şükür efendimiz bizi şereflendirdi. Kadının değerini o anlattı.
Bu bağnaz düşünce yüzünden bu haldeyiz. kendi arabamız yapıldı sırf gurur yüzünden devamı gelmedi uçak yapıldı uçmadı.
Hep başkalarına muhtaç kaldık. Allah böyle emretti ama kafanızıda kullanın dedi. haramdan uzak durun dedi yetimin hakkını koruyun dedi.
Anlayan anlıyo burda kimse kimseye ne din dersi verebilir nede başki ber ders herkesin fikri hür vicdanı hür

Neyse arkadaslae o konulara girmeyelim tartişna yaratan konular dini konulara girmeden başlığa uygun yorum yapali..

Birde srkadaslar devlet devlet diyorsunuz da devlette birşey yapamıyor ki ülkeye giriş yapilmasinda hem sadece israil değil cin malinida almayalim duyarli bilinçli bi tüketici olalim yeterli bence...

Anlatmak istediğim o işte
Duyarlı olmak

midem almıyor artık,küçük bir kızın eline sopa vermişler 'vur'dıyorlar 'vur' filistinli erkek çocuguna vuruyor,yumruk atıyor. baksan kız 4 yaşında erkek 6 yada 7 yaşında:KK14:.
Nasıl bir nefret bu nasıl bir hınç..

Ne güzel demiş şair;

Aynı evrende yaşamamalı cellatlar ve çocuklar;
Ya ölmeli cellatlar, ya da hiç doğmamalı çocuklar..

X