çok fazla siyaset yazmak istemiyorum bdv de ponuçta bu konu ancak siyasi anlamda o oklar bize dönmez diye düşünüyorum,görünen yüzle gürnmeyen arasında ciddi farklar olduğunu düşünüyourm çünkü..
yahudiler tüm dünyaya yayılmış,ticaret ve sanayi konusunda en büyük markaları yaratmışlardır.evet en büyük gelir kaynakları bu ancak bu kadar büyümelerine izin vermeden önce düşünülmesi gerekirdi bence....sahipleri Musevi olsalar da,çeşitli ülkelerde üretim yapıyorlar ve her ülke ile ticari ilişkiler çok fazla.bu sebeple boykot fazla etki etmez diye düşünüyorum..yani bireysel anlamda..örenğin ülkemizde bu markaların üretimleri de mevcut fabrikaları da..iş yapan çok fazla işadamı var..ülkemizi de doğrudan etkileyecktir mutlaka..
ben kesinlikle yapılmasın demiyorum zaten,kendim de dikkat ederim bundan sonra ama sonuçları çok tatmin edici olmaz diye düşünüyorum..yoksa ben de mesela ülker ürünü almıyorum ,kendi çapımda boykotumdur yıllardır..haaa ülker bunu bilir mi kaaale alır mı,karı mı eksilir,tabi ki hayır ama kişisel tatminimdir mesela:)
ÖYLE DEMEYİN GIDA İŞİNDE BİR VARSINIZ BİR YOKSUNUZ:) bakın danonenin meyveli yoğurdu hakkında bir haber çıktı şimdi raflarda bile çoook çeşidini göremiyorum .patronunum marketi var tarihi geçiyor ve çöp oluyor diye almıyor bile...