Bugün dil öğrenmek için ne yaptın?

sevde_ bende ispanyolca öğrenmek istiyorum ama kullanım alanı nerdeyse yok gibi
sen hobi olarak mı öğreniyorsun?

kızlar dil öğrenmenin en güzel yöntemi gerçekten dizi-film-haber falan izlemek+dinlemek..
şu ana kadar hiç bilmediğim kelimeler ve deyimler öğrendim

mesela dün VOA de öğrendiğim deyim :

knock someone's sock off :) anlamı: bi olay karışısıdan birini şaşırtmak yada hayran bırakmak

yada FRIENDS dizisinde geçen bi kalıp :

you were gonna set me up : bana tuzak kurmak istiyorsun gibi
ama mesela

you were gonna set me up with someone dersek: sen beni birileri ile buluşturmak istiyorsun manasına geliyor

I am way aout of your league:ben sana fazla gelirim

seviyorum ingilizceyi
kendimi daha bi rahat hissediyorum bu aralar

sevde_ bende ispanyolca öğrenmek istiyorum ama kullanım alanı nerdeyse yok gibi
sen hobi olarak mı öğreniyorsun?
Evet, tamamen hobi. Çok seviyorum bu dili. Kullanmasam da bilmek ve unutmamak istiyorum. :)
İspanyolca dünyanın en çok kullabılan 2. dili ve şimdi çok geçerli aslında. Yani kullanım alanı var da, pek bize denk gelmiyorsa demek ki...

Olumsuzluk eklerini ve kelimelerini çalışıyorum. Yani olumsuz cümleler filan.
Şu mesajıma ekleme yapayım. Aynı gün içinde oldu çünkü. Biraz kitap çalıştıktan sonra ispanyolca bir Elmo bölüm ve Şeker kız Candy 2. bölümünü seyrettim. :)) Ben çizgi film izlemeyi seviyorum bu konuda. Bunaltmıyor, zevkli geliyor.

Kızlar benim de bir tavsiyem, şarkı dinleyin ve önünüzde şarkı sözleri de olsun. Siz de söyleyin. Hatta anlamını bilmeseniz bile şarkının sözlerini söyleye söyleye ezberleyin. Cümle kalıpları, ne nasıl ve nerede kullanılır, bunları aklınıza yazıyprsunuz. Sonra mesela kitaptan bir konu çalışırken "şu ek cümlenin şurasına gelir" filan diye okuyynca "aaa evet, şu şarkıda da geçiyordu bu" diye aklınıza geliyor ve unutmuyorsunuz. Hatta sonradan görünce nasıl oluyordu derseniz de şarkıyı aklınıza getirip hemen hatırlıyorsunuz. Ben şarkılarımın çok faydasını gördüm bu anlamda.

Ben geldiiimmmm:)))
Gerçi bi iki gündür pek bişey yapamadım dil öğrenmek adına ama davete icabet babında gelip tanisayim istedim:))
sevde_ sen İspanyolca haricinde başka yabancı dil biliyor musun?

lingen hoşgeldinn:)
Artık bekleriz.
Ben 10.5 yıldır ABD'de yaşadığım için bir de İngilizce biliyorum. İspanyolca'yı da İngilizce üzerinden öğreniyorum. Yani çalışma kitaplarım İngilizce-İspanyolca.
Sen biliyor musun Almanca dışında? Ve Almanca'yı hobi olarak mı, yoksa mecburiyetten mi öğreniyorsun?
Benimki tamamen hobi.

Hosbulduk canım
Ben biraz ingilizce de biliyorum ama almanca öğrendikçe ingilizce bilgim geriledi: (
Almancayı da Almanyada yaşadığım için mecbur öğreniyorum ama zevkle öğreniyorum isteyerek:))
Amerikayi görmeyi çok isterdim çok merak ediyorum nasıl bir yer:))

İnşallah nasip olur gelip gezmek :)

Candy Candy 'nin (Şeker kız Candy'nin İspanyolca versiyonuna deniliyor) 4. ve 5. bölümlerini seyrettim.
Kitap defter çalışmadım bugün. Yarına inşallah.

Ben bugün ingilizceyi halletmeye karar verdim. Önümüzdeki yıl için amacım insan gibi ingilizce konuşmak. Tarzanca ve ııığğğğ mığğğ ya da ingiliş errrrr errrr olmayacak artık.

Oh ya bu yıl içini hedefimi koydum.

1 haftadır filan çalışmıyordum. Dün akşam işten gelince çalışma kitabımdan rastgele bir bölüm açıp çalıştım. Preterit tense yani geçmiş zaman çalıştım. Ben ara sıra kitaplarımın herhangi bir bölümünde göz gezdirmeyi, rastgele okumayı faydalı buluyorum. Hele ki ilgimi çektiyse o konu, daha iyi öğrenip aklıma yazdığımı düşünüyorum. Hikaye kitaplarımı okumak istiyorum bir an önce, ama henüz dilim yetmiyor. Şu zaman çekimlerinde filan biraz ilerleyebilsem okumaya da başlayacağım inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…