Bugün bir kadın ağlayarak yanıma geldi,yol param yok çocugumla burada kaldım dedi ağlayarak para istedi… detaya inin lütfen

Ay biride bana evimde yiyecek yok ekmekle makarna alır mısın demişti tamam dedim bime girdik baktım kadın araba çekti direk 🤣🤣🤣 izliyorum hayretle 5 lt yağ koydu elidor şampuan filan ayıldım o an sen al ben diğer reyondayım dedim kaçtım afsfsgsgsg pişman değilim belki o kadar param yok birde kıt beyinli ya

Ben de o an basiretim mi bağlandı nedir 800 tl para verdim. Sonra kadının dolandırıcı olduğunu öğrendim. Şuan kendimi nasıl salak yerine koyulmuş hissediyorum anlatamam. Resmen safmışım ya . Sadaka verelim derken dolandırılmışım
O paranın sizden çıkması lazımmış demek ki...Sadaka olarak çıkmış bu daha güzel hiç üzülmeyin Allah yerini doldurur fazlasıyla. Belki dolandırılmanıza üzüldünüz ama önemli olan sizin niyetinizdi Allah bunu biliyor🌸

İBizde yemek istediler para istemiyoruz dediler dedik sevaptır iki idiler 4 oldular bide afedersiniz döner yemek istediler sonra bı öğrendik hastane yanını mesken tutmuşlar bizde sonradan öğrendik gördük demem oki dikkat etmek lazım bazen ben ederimde yanımda akrabam vardı o çok fazla iyi niyetli neyse dedik Allah bilsin hani boşver .Gerçi para versek daha az tutardı ya neyse.Bunlara para yemek vermektense çoluk çocuk götürüp yedirmek içirmek en güzeli benim fikrim bu bı yerde birşey yerken bakan çocuk olursa onada söylemek yedirmek birşeyler almak bence en kıymetlisi illa yapılacaksa benim fikrim.Yetiskinlete bulaşmamak gerek yada birşey isteyen çocuğun günahı yok onu zorluyorlar orada para vermek yerine o kişilerin eline geçmesin diye çocuğa yapmalı ne yapılacaksa

Ben sizi anlıyorum zamanla vermeyi bırakıyor insan 🥲 en son öğrenciyken part time çalışıyordum o zaman verdim hemde kendi yemek paramı verdim ama benim de o kadar param yok ki iş yerinde yemek yiyemiyorum molada insanlar yemeğe gitmeyi teklif etmesin diye 1 saat boyunca yolda yürüyüp mola bitiminde geri dönüyordum evde de 1 paket bisküvi kalmış onu 3-4 gün molalarda açlıktan bayılmayayım diye yemiştim 😅😅 dolandırıcı olduğunu öğrenince akıllandım kimseye para kaptırmıyorum 🤣 bunun gibi bir sürü hikayem var kendim küçükken zorluklar yaşadığım için fazla empati yapıp kendimi zor durumda bıraksam da yardım ederdim. Şimdi ise markette fiyat hesaplaması yaparak alışveriş yapan almak istediğini bırakan, çocuğuna mahçup olan istediğini alamayan, öğrenci olduğunu anladığım kişilerin alışverişlerini ödüyorum tabi kendimi zor durumda bırakmadan. Çünkü gerçekten ihtiyacı olan insan o kadar rahat isteyemiyor.

800 TL de çokmuş olsun siz hayrinizi yaptınız.farzedin ihtiyaç sahibi biriydi ve iyiliginiz boşa gitmedi

10 sene olmuştur bende verdim.
Ama miktar bugunun 60 lirası falandı.
Yani 2.kere toplu taşımaya binecek kadar.
Sonradan aynı noktada kadını yine gördüm.
Dedim ki meslek haline getirmiş demekki.
Üzüleceğim bir miktar değil yani.

Büyük miktarda yardımları bilmediğiniz kişilere yapmayın.
İlla yardım yapacağım derseniz,var yani gerçek ihtiyaç sahibi insanlar.
Çevrenize sorsanız bile bulunur.

O hatayi bir kere yaptim, copun yaninda ekmek ayikliyan bir kadina uzuldum o doneme gorede iyi bir para verdim. Birde kadin agladi sen karsima nerden ciktin diye 🤦‍♀️ sonra ayni copun yaninda dolandirici diye haberlere cikti🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ sokakta dilenen, para isteyen kimseye para vermiyorum. Gercekten ihtiyaci olan utanir zaten, dilenmez. Birinden borc istemek bile ne kadar zorken bunlarin yuzu yok rahatca istemeye.
Kucuk cocuklarda istiyor onlara da vermem. Onlari yollayip dilendirenlere para kazandirmam, onun yerine yemek ismarladigim oldu. En azindan cocugun karni doysun.

Benzer bi durum benim başıma geldi 2 kardeş birde anneleri yaşları da benden büyük hepsinin biri yolda durdurdu umursamadım biraz daha yürümeye devam ettim baktım sankı kopyası digerinin neyse dedim döneyim bakayım işte çoçuklarıma 2 tane gofret alırmısın?
Market biraz ilerde tamam dedim ya Allah rızası için alayım tam markete gireceğim o kadınların anası anladığım kadarıyla bana bağırmaz mı arkamdan ekmekte al diye bana bir sinir geldi birde aydınlanma s***r lan oradan dedim iyi dayak yemedim öle uzaklaştım oradan.

Ben de o an basiretim mi bağlandı nedir 800 tl para verdim. Sonra kadının dolandırıcı olduğunu öğrendim. Şuan kendimi nasıl salak yerine koyulmuş hissediyorum anlatamam. Resmen safmışım ya . Sadaka verelim derken dolandırılmışım
800 tl lik hayat tecrübesi diyelim biz buna. Ben birine yardım edeceksem direk konu üzerinden yardım ediyorum.
Misal açım diyorsa bekle diyorum döner alıp veriyorum. Otogarın oralarda bilet parası istiyorsa gel gidelim alalım bileti diyorum ki gelmiyorlar zaten :)

Ameller niyetlere göredir. Siz üzülüp hayır yapmışsınız karşınızda ki kişinin ayıbı o. Boşverin. Ama bundan sonra dikkatli olun gerçekten ihtiyacı olan kişiler zaten utanıp isteyemiyor. Ne zaman böyle ağlayıp kendini acındıran görsem hep dilenci çıktı. Ben vermiyorum gerçekten ihtiyacı olan kişilere veriyorum araştırıp soruşturup. Sizde öyle yaparsınız

Geçmiş olsun, çok bilindik bir dolandırıcılık malesef. Bir de kemoterapi aldım hastaneden çıktım eve gidemiyorum param yok da derler. Aman ona da inanma 😁
Bir kere beşiktaş meydanda bana da geldi, erkeklere gidemiyorum ahlaksız teklifte bulunuyorlar sen kadınsın ondan beni anlarsın falan saydırıyor. Dedim gel ablacım şu ileride ekip otosu var ben polisten rica ederim sana yardımcı olurlar. Bana küfür ederek hayır hayır dedi uzaklaştı kaçtı 😂 birkaç ay o civarda takıldı sonra lokasyon değiştirdi

Haberlerde sürekli çıkıyor hâlâ inanan insanlar var vay arkadaş? Bizim buralarda da küçük çocuklu dilenciler var.bir 10 dakika durup izledim bir sürü kişi para verdi.çocuklar büyüdükçe dilenmek için yenilerini yapıyorlar.çocuğu o soğukta dikmiş sokağa.hırpalayıp duruyor bir de.çocuklardan biraz büyüyenleri farklı yerlere dilenmeye göndermeye başlıyorlar.ben dilenciye açıklama yapanı gördüm, kızına vermiştim diye 😁 sonra öğlene doğru hastanenin civarındaki bütün dilenciler toplanıp hasılat hesabı yapıyor.sonra da lüks bir mekana gidip öğle yemeği yiyorlar.dünya kadar çıkan haberler geç zaten yüzlerinden üçkağıtçılık, kötülük, utanmazlık akıyor.hiç mi göz izan yok insanlarda anlamıyorum ki.

Ben hiç öyle hissetmem bazen bende veririm ben kendi niyetimden eminim beni istediği kadar salak yerine koysun o anca kendini kandırır
Sadece kendini kandırmıyor. Para verenler olduğu için hâlâ her yer dilenci kaynıyor.yani huzurumuz bozuluyor
Ben sokakta onlarla uğraşmak zorunda mıyım?

Bende birine yardım edicem bakkal borcum var dedi
Evine gittim kendi evde yoktu cocuklar vardı
Giriş kat bi baktım camlar acık evın ıcınde benım perdelerden daha guzel perdeler ,en az 70 ınc tv ki benım evde 40 ınc vardı
Cok sasırdım bakkal borcunu ödemedim ,birsürüde marketten alışverıs yapmıstım
İçimi karatmayayım sonradanda kötü duruma düşmüştür dedim
Yıne kendımı ikna edemedim
Malzemelerin yarısını verdim
Yarısınıda başkalarına dağıttım 😅

Birindede facebook zamanları gruplarda yardım ısteyenler olurdu
Bu kadında kendıne degıl komsusu yenı dogum yapmıs battanıyesı bıle yok vs
Ne güzel ınsan komsusunu dusunuyor dedım
Evdekı yenı battanıyeyı kargoya verdim
Verene kadar hergun yazdı etti
Kargo elıne gectı ses yok ,ulastırdınızmı dedım benı engelledı
Allahın belaları😅😅