- 8 Temmuz 2022
- 151
- 71
- 28
- 29
- Konu Sahibi Kristalbeyaz
Evet aslında öyleBen hiç öyle hissetmem bazen bende veririm ben kendi niyetimden eminim beni istediği kadar salak yerine koysun o anca kendini kandırır
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet aslında öyleBen hiç öyle hissetmem bazen bende veririm ben kendi niyetimden eminim beni istediği kadar salak yerine koysun o anca kendini kandırır
Sen sevap pointini aldın ya gerisini napicaksın boşver giden 800tl olsunEvet aslında öyle
Evet bu çocuk ne durumdadır bilemem ama bazende ihtiyaç sahiplerinin gerçekten paraya ihtiyacı olabiliyor. Benim aldığım makarnayı yemek zorunda mı?Üzülmeyin ders olmuş oldu size de. İnsanın bazen basireti bağlanıyor, fazla empati yapıp inanabiliyor. Bu gibi durumlarda para vermek yerine "gel polise gidelim, seni bir kadın sığınma evine yönlendirirler" gibi çözümler sunarsanız kendilerini belli edip sizden uzaklaşacak delik ararlar :) Benimde başıma gelmişti bir çocuk abla çok açım, bana ekmek parası verir misin demişti bende para vermem ama ileride marketten sana yiyecek bir şeyler alırım demiştim önce tamam demişti sonra yolda abla parasını versen olmaz mı ben alırım deyince hadi Allah'a emanet ol deyip göndermiştim yanımdan. Çok var bunlardan malesef.
Gerçekten açsa o an makarna veya başka bir şey umursamaz insan, kabul eder. Kaldı ki markette başka bir şey de istese alırdım sorun o değildi. Gerçekten paraya ihtiyacı varsa da yakınları çoluk çocuğunu salmaz dışarı milletten para istemesi için.Evet bu çocuk ne durumdadır bilemem ama bazende ihtiyaç sahiplerinin gerçekten paraya ihtiyacı olabiliyor. Benim aldığım makarnayı yemek zorunda mı?
Kesinlikle küçük bir çocuğun para istemeye alıştırılmasına ben de karşıyım.Gerçekten açsa o an makarna veya başka bir şey umursamaz insan, kabul eder. Kaldı ki markette başka bir şey de istese alırdım sorun o değildi. Gerçekten paraya ihtiyacı varsa da yakınları çoluk çocuğunu salmaz dışarı milletten para istemesi için.
Çocuğu izledim zaten sonra tekrar gidip başkalarının yanına gidip para istemeye devam etmişti. Onlara para verirsem onları dilendirenler o çocukları daha çok çalıştırmaya devam edecekler, o çocuklar küçükten parayı kolay yoldan kazanmayı öğrenecekler vs.
Sadaka dediğiniz de 800 ₺Ben de o an basiretim mi bağlandı nedir 800 tl para verdim. Sonra kadının dolandırıcı olduğunu öğrendim. Şuan kendimi nasıl salak yerine koyulmuş hissediyorum anlatamam. Resmen safmışım ya . Sadaka verelim derken dolandırılmışım
Ben onun temiz pak giyimli 13-14 yaşında , öğrenciyim, memlekete otobüsümü kaçırdım, yeni bilet alamam, babam çiftçi, yolda kaldım diye ağlayan versiyonuna da çarpıldım, sizin versiyona da çarpıldım.Ben de o an basiretim mi bağlandı nedir 800 tl para verdim. Sonra kadının dolandırıcı olduğunu öğrendim. Şuan kendimi nasıl salak yerine koyulmuş hissediyorum anlatamam. Resmen safmışım ya . Sadaka verelim derken dolandırılmışım
Ben onlara vermiyorum para smali bebekler için bağış toplanan standlara veriyorum aklınızda olsun bunlara kanmayınBen de o an basiretim mi bağlandı nedir 800 tl para verdim. Sonra kadının dolandırıcı olduğunu öğrendim. Şuan kendimi nasıl salak yerine koyulmuş hissediyorum anlatamam. Resmen safmışım ya . Sadaka verelim derken dolandırılmışım
Evet ben de tam o yüzden böyle dertlendim zaten. Bi yardım yapacaksam gerçekten ihtiyacı olan birine yapmak isterim ki hem içim rahat etsin hem de salak yerine koyulmayalımSadakayi her yolda buldugunuza vermeyin. Niyet önemli diyenler olmus ama hicbisey arastirmadan yoldan gecene para verip niyet diyenler kolaycilik yapiyor. Ben yaptigim iyiligi, yardimi ilk önce sevap toplama amaciyla yapmiyorum birine bir fayda getirmeyecekse yaltigimin anlami yok, illa bir ödül sistemi olmasina gerek yok iyilik yapmak icin.
Dolayisiyla o paraya ihtiyaci olan onca hayvan ve insan varken dolandiricinin birine boyle bir para versem canım çok sıkılırdı. Siz de bir daha arastirin, niyet onemli diyip gereksiz para dagitip ic rahatlmayin.
Guzel bir sey yapiyorsunuz icinizden geliyor madem.bari bir ise yarasin.
Mutlaka buraya bağış yapacagım Allah razı olsunBen onun temiz pak giyimli 13-14 yaşında , öğrenciyim, memlekete otobüsümü kaçırdım, yeni bilet alamam, babam çiftçi, yolda kaldım diye ağlayan versiyonuna da çarpıldım, sizin versiyona da çarpıldım.
Başınızın gözünüzün sadakası olsun; ameller niyetlere göredir, sizin niyetiniz sadaka, sevabınız sadaka. Karşınızdaki şerefsiz düşünecek gerisini.
Ama aklınızda olsun, bireysel olarak harcadığınız o paranın, bir havuzda toplanıp, organize olmuş kişiler tarafından gerçek ihtiyaç sahiplerine harcanması gerçekten mümkün. KEDV, LÖSEV, Darrüşşafaka, vs... Kredi kartınızdan aylık ödeme talimatı da verebiliyorsunuz.
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) 0212 292 26 72 - İki yıldır deprem bölgesindeler, şahane işler yaptılar. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı - KEDV
Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı ( TEGV), bir çocuğin yıllık eğitim masrafının 1.750 lira olduğunu söylüyor. 300-500 liralar çok kıymetli yani. Bağış Yap
Az mıSadaka dediğiniz de 800 ₺![]()
Bir dilenci 5 yıldır dilencilik yaptığını ve o zamandan beri inanılmaz zenginleştiğini, dünya turu da yapacağını söylemiş. Sizin paranızla o dilenci de bir dünya turu yapar![]()