- 2 Kasım 2007
- 399
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
biraz ara ver sonra dene tekrar.1-2 gün geçsin.
Bu arada ben safanın ekmeğini evde kendim yapıyorum.
Hiç evde yapan varmı?
Ben azda olsa tuz ve şeker koyuyorum kalanı fazla oluyor bizimde yiyebilmemiz açısından.
Sizler tuz yada şeker koyuyormusunuz?
Süt bile koymuyorum ekmek yaparken ne olur ne olmaz diye.
Ben mi çok pimpirikliyim?
gizem hala tavuk alıp da veremedim kuzeye. ama geçen akşam balık yapmıştım.biz yerken birazda ona verdim.sevdi.tavuk ve eti çorbaya koymak yerine kendimiz yerken de verebiliriz.ezip.abi haşlanmış olursa.
canım bende yapmak istiyorum anlatırmısın nasıl yapıyosun ekemk makinasımı kullanıyosun fırındamı yapıyosun neunu kullanıyosun
Ekmek makinasıyla yapıyorum.
Tam buğday unu ile kepek unu karıştırıyorum.
Bazen sadece tam buğday unu.
Bazende sinangilin 9 vitamin 3 mineralli unu var onu kullanıyorum.
Ekmek makinesind makinenin kapasitesine göre tarifler var ona uygun yapıyorum.
Şimdi tahıl karışımlı un aldım onlada denicem.
Bebe bisküvisi hiç vermedim vermeyide düşünmüyorum onun yerine ekmek veriyorum.
Ben fırındada ekmek yapıyordum.Onun tek püf noktası ekmek hamuru eline yapışçak kadar vıcık kıvamda olmalı.
kızlar be artık kendimi aştım:)
ekmek zeytiğn tahin falana başladım vede bugün sebze çorbasına brüksel lahanasıda ekledim
kuşumun şimdiye kadar tadına baktığy sebzeler şöyle
brüksel lahanası kereviz balkabağı soğan semizotu kabak havuç patates brokoli karnabahar:)
maşallah maşallah bayağı hızlısın gizemcim afiyet olsun kuzuna hem sağlık olsun hemde löp löp et olsun inşallah:sm_cool:
bişey soracam sabah kahvaltısını karıştırıpmı veriyorsun yoksa ayrı ayrımı yada devem mamasıylamı yoğurdlamı muhallebiylemi öğrenebilirmiyim
unutmadan bu ayki kontrolümüzde dr demiştiki kesinlikle hazir mama verme (vermedim hiç)yediğiniz yemekten vermeye başla suyundan deil yemeğin kendisinden ver ve
artik meyveyi ve çorbalarını taneli yani fazla ezmeden vermeye başla demişti
ben başladım meyveleri rendeleyip veriyorum
tavuğuda didikleyip veriyorum çorbaları artık geniş delikli bi süzgeçten geçirip vereceğim
enesim bugün
kahvaltı saat11gibi yulaf reçel yumurta portakal suyu bisküvi yedi uyuduk bayağı
sonra saat 4 gibi çorba
7 gibi yogurt uyumadan da meyve tabi aralarda sürekli emiyor
maşallah yavrum bugün kusmadı
3 gündür yediğini çıkarıyordu kayınvalidem göğsüne midesine bal sür dedi dün gece sürdüm maşallah diyelimde etkisini gösterdi
(ermeni bi lokan hekim tavsiyesi) ya bide sizin bebişlerin suyla arası nasıl
benim oğlum suyu görünce kafasın çeviriyor nane çayı verince bir güzel içiyor
bu arda selma hoş geldin a.s.bende yenisayılırım elaya maşallahdiş çıkarıyorlar diye huzursuzlar
benim oğlanda aynı vallaha bi huzursuz ağlayanım yok senağlama
geçecek sabır edersek ilerde anar ve güleriz hey gidi günler hey diye:))))))))laelaelaelaelae
bende bebe büsküvisi vermedim ekmeğede yeni başladım
tahıl karışımlı un daha mantıklı herhalde peki fırında yaparken sadece su ilemi yoğuruyosun
ben içine kayısı ve üzüm vede ceviz rondodan geçirip bide pekmez koymak istiyorum azcıkda yoğurt bide yumurta sarısıda içine katsam kek gibi yapsam nasıl olur dersindelikafadulden
Ben fırında yapınca azcık sıvıyağ ve su ile yoğuruyordum ama kendimize göre yapınca.
Ama dediğin gibide çok gzl olur bence cevizli pekmezli fln,ben hergün kahvaltıda cevizi taze verdiğim için ekmeğine koymuyordum ama kek gibide yapabilirsin bence.
Hatta ii bir fikir bende deneyeyimdelikafadulden
tahıl karışımı dediğin gibi faydalı olur.ben çeşit çeşit yapıyorum ekmek makinası alalı sürekli ekmek yapıyorum.
bide aklıma gelmişken bebişe zeytin veriyormusun?
sağol valla bende deneyecem eşime tahıllı un falan aldırayım bide ben cevize yeni başlayacam heycanlıyım bide diyorum yaptıktan sonra rondodoan geçireyim o şekil saklayayım yemeklerine koyarm
zeytini iyice yıkıyom kabuğunu soyuyorum haftada 3-4 tane veriyom
tahinide haftada 3-4 kez veriyom yumurta ve peynir gün aşırıbugün ilk defa mercimek çorbası gibi yaptım sevdi gibi:teytey: