- Konu Sahibi nightwalker
-
ya hani şu tartışma programlarına çıkıp karşısındakilerin sorularına cevap vermeden hep kendi istediklerini söyleyen insanlar gibisiniz kuzum. şimdi burada yazdıklarınız neye cevap? kime cevap? söylediklerinize katılıyorum, bunun aksini iddia eden de olmadı. eeee haklısınız da ne yani? siz iki saattir konuştuğumuz şeylerle bu söylediklerinizi nasıl bağdaştırıyorsunuz, burada o ağır yorumu yapan kişiyi savunan mı oldu da? tek konuşmaya çalıştığımız, sizin kabul ettiğiniz gibi dünyada tüm kadınların tek bir güzellik ideali olduğu ve anca şartlar izin verdiğince ona yaklaşmaya çalıştığıdır. sizin düşündüğünüz gibi kadınlar güzelliği sadece mümkün olduğunca ten sergileyerek elde ettiğine inanıyor olsalardı dünyada moda diye birşey olmaz, en azından batı dünyasında yaz aylarında da olsa herkes bikiniyle gezerdi. tasarımcılar da en azından orada straplesten başka şey tasarlamazdı...
ya hani şu tartışma programlarına çıkıp karşısındakilerin sorularına cevap vermeden hep kendi istediklerini söyleyen insanlar gibisiniz kuzum. şimdi burada yazdıklarınız neye cevap? kime cevap? söylediklerinize katılıyorum, bunun aksini iddia eden de olmadı. eeee haklısınız da ne yani? siz iki saattir konuştuğumuz şeylerle bu söylediklerinizi nasıl bağdaştırıyorsunuz, burada o ağır yorumu yapan kişiyi savunan mı oldu da? tek konuşmaya çalıştığımız, sizin kabul ettiğiniz gibi dünyada tüm kadınların tek bir güzellik ideali olduğu ve anca şartlar izin verdiğince ona yaklaşmaya çalıştığıdır. sizin düşündüğünüz gibi kadınlar güzelliği sadece mümkün olduğunca ten sergileyerek elde ettiğine inanıyor olsalardı dünyada moda diye birşey olmaz, en azından batı dünyasında yaz aylarında da olsa herkes bikiniyle gezerdi. tasarımcılar da en azından orada straplesten başka şey tasarlamazdı...
mesela bir model olan ve gelinliğine bayıldığım coco rochaya bakalım. adı üstünde bu kadın model. hem de top model. yani vücudu mükemmel olduğu için para kazanıyor. şuradan da gördüğümüz üzere mükemmel bir dekoltesi var.ve bunu sergilememek için herhangi bir nedeni yok.
peki bu kadın neden düğününde straples giyinmedi de omuzlarını örten bir model tercih etti?
Dünyaca ünlü tasarımcı Zac Posen neden böyle bir gelinlik tasarladı?
Kadının vücudunda kusur mu var?
Çevre baskısına mı maruz kalmış?
Hiç giyinmediği için straples giyinmeye alışık değil mi?
Hiçbiri değil. Çünkü bu tasarımı güzel bulmuş. Hani siz dediğiz ya, kadının içinde güzelliğini göstermek vardır. Kadın güzel olmak ister, diğer kadınlardan güzelliğiyle üstün olmak da ister, ama bu illa ki kadının kendi teniyle elde edebileceği bir avantaj olmak zorunda değil. Kıyafetler açıldıkça daha güzel olur diye bir şey yok. Kumaş sadece örten değil, aynı zamanda deseniyle, rengiyle, şekliyle güzelliği tamamlayabilen bir araçtır. Güzelliği gölgeleyen ve gizleyen değil, doğru kullanıldığında onu destekleyen...
Hani bunu da geçelim, pronovias gibi bir dünya markası, straples haricindeki modellerini sizce kusurlu vücudu olan veya çevre baskısı gören kadınlar için mi tasarlıyor yani? Sanki sadece Türkiye vb. ülkelere satış yapıyor da, o yüzden bu kadar emek, bu kadar para harcayıp bu tarz modeller üretiyor. Tükiye vb. ülkelerin oluşturduğu küçücük bir pazar için(!) Bunun böyle olmadığını siz de biliyorsunuzdur herhalde. O gelinlikleri üretiyor, çünkü sadece gözüne daha güzel geldiği için onları beğenen kadınlar da var.
ben size ne diyorum, siz neyle cevap vermeye çalışıyorsunuz. yahu siz beğenin veya beğenmeyin. zac posenla dalga geçin veya geçmeyin. zac posenı ya da coconun gelinliğini isterse kimse beğenmesin. isterse dünyanın en iğrenç şeyi olarak tanımlansınlar. bunlar da hiçbir cevap değil dediklerime. ben sizin veya başkalarının zevklerini değiştirmenize veya bunları güzel görmenize mi uğraşıyorum sanki. yani şu başlığı okuyan bizden başka birileri varsa münazara yeteneğimiz konusunda kahkahalara boğuluyordur. ben size konu kapansın diye zeytin dalı önerdikçe uzatıyorsunuz. niye haklı çıkmaya bu kadar çalışıyorsunuz ki? siz neyi beğenirseniz beğenin, başkalarının beğendiklerini neden beğendiği konusunda niyet okumayın...ana fikir bu
herkes istediğini beğenir tabii laf yok ama bana omzu göğsü kolu kapalı hiç dekoltesiz,sadece işlemeleriyle güzel bi gelinlik(bakın elbise değil gelinlik diyorum altı kabarık olacak böyle tarlatanlı vs olacak gelinlik derken) gösterebilirseniz sevinirim. gelinliğe dekolte yakışıyor diğer türlüsü süslenmiş firavun mumyası gibi oluyor.
bu arada ben de beğendiğim tesettür tarzı gelin için abiyevari modellerle ilgili konu açtım burda söylediklerime örnek vereyim dedim... mesela ben tesettürlü olsam yüzde yüz kendimi o cin taifesi görüntüsüne sokmazdım...yüzde bi ton makyaj, daracık satenden ikinci bir ten tülden güllerle incilerle falanlarla filanlarla işlenmiş böyle acaip şekle sokulmuş gelinbaşı modeli...sadece öneri.
ayyyyyyyyyyyyyyyyhhhhhhhhhhh siz hakkaten insanı deli edersiniz. yahu ben tesettür gelinliklerden değil, straples olmayan diğer tüm modellerden bahsettiğimi söylemedim mi? tesettür gelinlikler bütün bu konuşmalarımızın dışında bir mesele, onları şekillendiren birincil mesele estetik değil ki. siz üstü dantel kaplı da olsa bunlar straples sayılır dediniz ama öyle değil. girin yabancı gelinlik sitelerine, tek omuz, askılı, yarım kollu, uzun kollu vs. farklı kategoriler vardır, straples de bunlardan sadece biridir, bunlardan ayrı bir kategoridir. sizden başka kolunda altına astarı olmadan kumaş konulan gelinlikleri straples diye nitelendirenini görmediğim için, bahsettiğim gelinliklerin tesettür gelinlik olarak algılanacağını da düşünmedim. ki size daha önce fotoğraflı örnek vererek neden bahsettiğimi gayet net açıkladım.
öneriniz en azından bende hiçbir karşılık bulmuyor. gelinliğimin veya gelinbaşımın neye benzeyeceği konusunda en ufak bir doğru tahmin yapabilecek durumda değilsiniz çünkü şu aşikar ki örtünen insanlara karşı aşırı önyargılısınız, yüzeysel gözlemlerinizle onları, bizleri aşağılamaktan da zevk alıyorsunuz.
yeter artık...
arkasındayım yazdığım şeyin aynen eşi olacak insan karışmıyosa bu kadar ağır dille eleştiren herkese ismi söylenmeyecek bişey yemek düşer.hala aynı fikirdeyim.istediğiniz kadar eleştirmeye çalışım doğrularım kendi doğrularımdır.asla değişmez. bir insanın giysisine karışmak sadece kendisini ve eğer kendisi izin veriyosa karışması için eşini ve ailesini ilgilendirir.birine nasıl yüzün olacak büyüklerinin elini öpmeye derseniz zülfüyare dokunur.yani üçüncü şahıslara ne düşüyosa onlara da onu yemek düşer. nightwalker hala da çok yakışmış diyorum hayatım.ben giymezdim ama sana yakışmış.takma kimseyi.çoğu kadınlar, kadınları çekemezler bilirsin.
En Çok bu cümleni sevdim
bir insanın giysisine karışmak sadece kendisini ve eğer kendisi izin veriyosa karışması için eşini ve ailesini ilgilendirir.
Ağır dille eleştiren herkese ismi söylenmeyecek bişey yemek düşer.
Yemeye devam etmek isteyen buyursun:)
Hem burada başlık açıp fikir soruyorsun;beğenmeyen çıkınca da küfrediyorsun.
Ne halin varsa gör.
İstersen jartiyerle dolaş .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?