bu zor günler geçer (mi) ?

Ne zor günler yaşamışsınız,kıyas edince utandım açıkçası.Haklısınız daha güçlü olmam lazım,umarım kimseye muhtaç olmadan,borçların tasasından kurtuluruz hepimiz tez vakitte..
çok şükür ki o günlerde de huzurumuz vardı. eşin, sen, çocuğun sağlıklıysanız hiç üzülme. arabanız varmış mesela o bir yatırım aslında.
insan bazen borçtan bunalıyor ama kimin borcu yok ki? sağlık olsun hepsi geçer.
ben işim gücüm varken o durumda yaşıyordum. ama mutluydum, şimdi hala yaşadıklarımızı düşününce içim sıcacık oluyor :)

Çok şükür Allah sağlık versin geçer neler neler geçirmedikki yıllar sonra hatırlayınca çok şükür diyorum

zaten iki nimet bir arada olmazmis.dort dortluk bir hayat kimsede yok.ben hep derim ki sagligim yerinde olsun ailemin esim cocuklarimin annem babam vs...saglik yerindeyse en buyuk sukur sebebi..ama yoksa hayat zindan demek.bugunlerde gecer konu sahibi borcta biter gider insallah.bizde 10 yili devirdik evlilikte ne borclar bitti gitti..alti yil evlat aradik tup bebekler falan 25 bin rahat gtmistir..ama simdi iki kizimiz var cok sukurrr...dertsiz borcsuz insan yok hele ki su zamanda hersey ates pahasi Allah herkese yardim etsin..
Oyle tabii.. kimsenin hayati mukemmel degil.. gozuken o olabilir ya da kisiler bunu iddia edebilir asla inanmam. Para pul dedigin gibi gelip geciyo, saglik olsun yeterki. Herkesin cocugunun ayri odasi yoktur herkesin cocugunun oda takimida yoktur. Bunu bu kadar dert etmemek lazim. Ilerde neleriniz olur nelerde Allah bugunumuzu aratmasin

İşte insanı bunltan borcu varlığından çok devamlı olması,arada bir nefes almak, hesap kitap yapmadan harcama yapmak istiyor insan arada..Yine de haklısınız şükür ki bu sıkıntıyı bir şeylerin sahibi olmak,ileride daha rahat yaşamak için çekiyoruz..Umarım o güzel günler çabucak gelsin :)
Bilmezmiyim çevremde herkes şıkır şıkır gezerken iki tunikle geçirdim bu seneyi öyle özledim ki keyfimce kendime alışveriş yapmayı.Ne diyim rabbim sabır versin

Ben de ikiz büyüttüm ama hep arkada oturdum uzun yolculuklar etmedim 4 yıl arkada çocukların yanında oturdum oto koltuğu aldıramadım ,tartışmadım da hep arkada zar zor gittim .tek çocuk olsaydı alırdım ama 2 çock için epey pahalı.Bence sıkıntın okadar büyük değil şükret daha zor durumda olanlar var.Oyuncakları kendiniz örün ben öyle yaptım şimdi satış bile yapıyorum bi ig hesabı açıp yavaş yavaş başlayın .Videolarda örgü oyuncaklar ile ilgili çok şey öğrenirsin.Bence bi araştır.

Geçmiş zamanlara bakınca haklısınız,benim sorunum şimdiyle kıyaslamam sanırım.Yani şu an herkes elinden geldiğince çocuğuna tüm imkanları sunuyor ya insan kendini yetersiz,onu mahrum bırakmış hissine kapılıyor..
Arabayı satarsak kalan para heba olup gider ve biz bir daha bu imkanlarla araba alamayız gibi.Çünkü eşimin eline üç kuruş geçse de bizde nasiplensek kafa yapısı var maalesef.Borçlu olmak bizi bir bakıma kurtarıyordu aslında..Sonuna kadar dayanmamız lazım..Umarım satmak durumunda kalmayız.
Çocuğumuza herşeyi sunarsak emin olun bizim kadar bile beceri sahibi olamazlar.BEn çalıştığım halde ve zengin olduğum halde herşeyi çocuklarıma sunmuyorum bekletiyorum.Yılda 1 veya 2 kez oyuncak alıyorum 1 sene o çocuk kendi kendine yeni oyuncaklar yapıyor.karton koliden kendine kesip robot yapmış 5 yaşında daha bir de robot maskesi .Legolardan kendine harika oyuncaklar maketler yapıyor mesela.Herşeyi verseydim kafasını kullanmayacak ve hep bizden bekleyecekler

Ben de ikiz büyüttüm ama hep arkada oturdum uzun yolculuklar etmedim 4 yıl arkada çocukların yanında oturdum oto koltuğu aldıramadım ,tartışmadım da hep arkada zar zor gittim .tek çocuk olsaydı alırdım ama 2 çock için epey pahalı.Bence sıkıntın okadar büyük değil şükret daha zor durumda olanlar var.Oyuncakları kendiniz örün ben öyle yaptım şimdi satış bile yapıyorum bi ig hesabı açıp yavaş yavaş başlayın .Videolarda örgü oyuncaklar ile ilgili çok şey öğrenirsin.Bence bi araştır.

amigurumi yapmayı denedim ama pek başarılı olamadım,gerçi o zaman hamileydim ve bir şeye uzun süre odaklanınca darlanıyordum,belki şimdi yine denerim.
Yapmak konusunda değilde ürettiğimi satmak konusunda endişeliyim yani pazarlama,reklam konusunda pek cesaretim yok

Yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim,oğlum müsaade ettikçe yazıyorum ama yazamadıklarım da oldu.Farklı bakış açıları kazanmış,hem de içimi dökmüş oldum,çok sağolun :)

bebeginiz kizmi erkek mi..kucuk kizim 17 aylik oldu cok sukur ve kiyafetlerimiz tertemiz duruyor bebek arabasi puset battaniye vs...eger kizsa size yollayabilirim cevremde kimse yo oylece duruyorlar...
sakin yanlis anlamayin ozelden de yazabilirim..
sen ne iyi bi insansın cnm sağol düşünmen yeter ama 2. Oğlum yolda abisinin küçüklerini giydircem allah razı olsun❤

Helal olsun,ne demek,amaç zaten dertleşmek değil mi ?
Yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm,Rabbim eşinize tez zamanda şifa versin.Sizin yaşadıklarınız yanında benimki hiçbir şey,bizim de eşimin ailesi çok sıkıntılarımız oldu ama en azından uzağım,görüşmüyorum,siz aynı evde onca insan,evliliğin tadını bile almak zor.Çok yorulmuşsunuzdur,çok yıpranmışsınızdır eminim ama bence siz güçlü bir kadınsınız.Ne olursa olsun eşinizin yanında olmuşsunuz,ikinci çocuk için de ne olur üzülmeyin,o size nasip olmuş umarım onunla sizin için her şey daha da güzel olsun..Hayatımızda başımıza gelen her durum bizim işlediğimiz günahlardan değildir,bunun adı imtihan.Yukarıda bir arkadaş daha yazmıştı peygamberlerin ismet sıfatı vardır,yani günahsızdırlar ama hayatlarına bakarsak en büyük musibetler onların başına gelmiştir..Kurduğunuz hayaller inşallah birgün gerçek olacak.Bende bazen bu iç yorgunluğuyla gerçekten bitecek mi,rahat edicez mi diyorum ama burada okudukça insanlar ne zorlukları yenmiş,bizde sağlığımız yerinde olsun atlatırız her şeyi dedim kendime..
Rabbim gönlünüze ferahlık versin,gerçekten çok mutlu günlerinizi burada okumak isterim..
haksızlıklara karşı hep güçlü durdum cnm eşim sağolsun beni hiç kimseye ezdirmedi herkesin ağzının cevabını verdi veriyoda o konuda çok şanslıyımki eşim yanımda bende onun yanındayım. Kavgalarımızda oldu beraber güldükte ağladıkta çok zor günlerimizde oldu kimse yanımızda olmadı aynı evde olsak bile bazen kimse yüzümüze bakmadı çok güzel günlerimizde oldu paramızda oldu yedik içtik herzaman şükrettim hep ümidim var benimde hayalini kurduğum günler gerçek olucak bazen isyan derecesine gelsemde tövbe ediyorum hemen. Eşim ameliyat oldu 1 seneden fazla çalışamadı ayağının üstüne basamadı eskiden bastonla yürürdü 2 sene oluyo çok şükür bastonu bıraktı bide bacağı şişmese elimden geleni yapıyorum geçmesi için ama hastaneye gitmeden geçicek gibi değil artık gitmekten korkuyo yine ameliyat derler diyo haklı :( gün geldi kuru ekmek yedim ama bikere olsun yüzüne sen bana bakamıyosun şunu istiyorum bunu istiyorum demedim hiç bi zaman nankörlük yapmadım gözüm yükseklerde olmadı oda sağolsun elinden geldiğince istediklerimi alıyo şimdi bankaya para atıyoruz oğlumuza sünnet yapıcaktık ama dedim buda doğsun seneye ikisine birden aünnet düğünü yaparız ilk önce hayırlısıyla bi dükkan açtırıcam çünkü işi onu çok yoruyo ağır yük kaldırıyo ondan kurtulsun önce kendi dükkanımızı açıp kolaylıkla para biriktiririz 3 5 eşya için sonra kiraya çıkarız gideriz burdan diyorum allahın izniyle olucak zaman alıcak ama olcak inşallah kendi gitmeyi benden çok istiyo ama elimden gelen bu diyo üstüne gitmiyorum bi bakmışsın 1 buçuk sene sonra burda konu açmışım evime hangi eşyayı alsam diye ne güzel bi duygu dimi :) rabbim hepimizin yüzünü güldürsün sadece benim değil tüm derdi olana deva hastalara şifa versin.. senin derdini yatıştıracağıma kendimi ön plana çıkardım başınızı ağrıttım çok özür dilerim arkadaşlar allaha emanet olun ❤

haksızlıklara karşı hep güçlü durdum cnm eşim sağolsun beni hiç kimseye ezdirmedi herkesin ağzının cevabını verdi veriyoda o konuda çok şanslıyımki eşim yanımda bende onun yanındayım. Kavgalarımızda oldu beraber güldükte ağladıkta çok zor günlerimizde oldu kimse yanımızda olmadı aynı evde olsak bile bazen kimse yüzümüze bakmadı çok güzel günlerimizde oldu paramızda oldu yedik içtik herzaman şükrettim hep ümidim var benimde hayalini kurduğum günler gerçek olucak bazen isyan derecesine gelsemde tövbe ediyorum hemen. Eşim ameliyat oldu 1 seneden fazla çalışamadı ayağının üstüne basamadı eskiden bastonla yürürdü 2 sene oluyo çok şükür bastonu bıraktı bide bacağı şişmese elimden geleni yapıyorum geçmesi için ama hastaneye gitmeden geçicek gibi değil artık gitmekten korkuyo yine ameliyat derler diyo haklı :KK43: gün geldi kuru ekmek yedim ama bikere olsun yüzüne sen bana bakamıyosun şunu istiyorum bunu istiyorum demedim hiç bi zaman nankörlük yapmadım gözüm yükseklerde olmadı oda sağolsun elinden geldiğince istediklerimi alıyo şimdi bankaya para atıyoruz oğlumuza sünnet yapıcaktık ama dedim buda doğsun seneye ikisine birden aünnet düğünü yaparız ilk önce hayırlısıyla bi dükkan açtırıcam çünkü işi onu çok yoruyo ağır yük kaldırıyo ondan kurtulsun önce kendi dükkanımızı açıp kolaylıkla para biriktiririz 3 5 eşya için sonra kiraya çıkarız gideriz burdan diyorum allahın izniyle olucak zaman alıcak ama olcak inşallah kendi gitmeyi benden çok istiyo ama elimden gelen bu diyo üstüne gitmiyorum bi bakmışsın 1 buçuk sene sonra burda konu açmışım evime hangi eşyayı alsam diye ne güzel bi duygu dimi :) rabbim hepimizin yüzünü güldürsün sadece benim değil tüm derdi olana deva hastalara şifa versin.. senin derdini yatıştıracağıma kendimi ön plana çıkardım başınızı ağrıttım çok özür dilerim arkadaşlar allaha emanet olun ❤

İnsan zaten maddi,manevi her sıkıntıya eşine ve evladına olan sevgisinden katlanıyor.Eşinizle iyi olmanız büyük nasip,hamdolsun benim de eşimle bir problemim yok,elimde olan tüm maddi manevi desteği verdim,ama yeri geldi sitem de ettim ben maalesef,düşününce sitem ettiğim konularda hata ondan çok ailesindeydi.Artık kendi çekirdek ailemle mutlu olayımda kv,görümce,bilmem ne benden uzak olsun diyorum,umarım sizde en kısa zamanda ayrı eve çıkacak imkan bulursunuz.Ananem derdi 'elin iyisi olmaz' diye,ne kadar iyi olsa da aynı çatı altında mutlu olmak çok zor.

Eşiniz ne olursa olsun doktora gitsin,sonuçta bahsettiğiniz şey tümör,Allah korusun ameliyat olmasa belki yayılma durumu olur,daha kötüye gider.Siz onu muhakkak ikna edin,zaten yoğun çalışıyormuş ,sağlık her şeyden önemli..
Bir de nacizane tavsiyem başkalarının iki saatlik eğlencesi olacak şey için bence binlerce lira harcamayın,sünnet düğünü o kadar da gerekli değil bence.Ben geçen ay oğlumu sünnet ettirdim,devlette çokta memnun kaldım.Düğün yapmayı istemiyorum ama babamın öyle bir hevesi var,ben yapıcam diyor.Bende zaten çocuk ufak az büyüsün yakın akrabalara bir yemek veririz tamam dedim,inanın o parayla sermaye yaparsınız,taşınırken kullanırsınız..Ha düğünde çok takı olur artıya bile çıkarız diyorsanız yapın ama bu zaman için sünnet düğünü gereksiz olay bence..

Rabbim hayırlı kapılar açsın hepimize :)

Canım 14 senelik evliyim. Evlendiğimde mobilyalarımın yarısı ikinci el diğer yarısı da ucuz dandik şeylerdi. Yeni gelin evi görmeye gelenler şok oluyordu inanki :KK70:Bizse borç yapmak istemiyorduk, kendi yağımızda kavrulduk, bazen günlerce cebimizde 5-10 lirayla gezdiğimiz oldu. Ama her geçen yıl bir öncekinden daha rahat geçti bizim için. Şu an hiç bir maddi sıkıntımız yok, çok şukür:KK16:
ınşallah sizde toparlarsınız en kısa zamanda.

Eşimin ailesiyle çok büyük sorunlarım olmadı ama benimde unutamadığım, affedemediğim şeyler var, Allah'a havale ettiğim:KK66: Şunu görüyorum ki beni kim üzdüyse er geç ahım çıkıyor.

Özetle herşeyin ilacı zaman canım. Moralini yüksek tut ve sabret.

Dertencel bişiy göremedim:)belkide farklı penceren bakmalısınız ... bwnde sizin gibiydim , mesela 3 yıl çocuğum olmadı ne uzuldum ... sonra kızım oldu 10 aylıkken babası tutuklandı ... eşimle hayalimizdı birlikte büyütelim , yani çocuklara bayılır , şuna 3 yaşında hala babasi .. Eşim yok , ben bir sırt çantası ile ordan oraya dolanıyorum , herşeyi vardı biliyormusun :)şuan bakıyoumda tek ihtiyacım olan şey bir airt çantası ve iki takım kıyafet .. habir e kızın kiyafetmeri:)bu arada atanamamis bir ogretmenim :)olur öyle şeyler , canımız sağ .. yaşıyorsak umut vardır diyor um ...eşya hali oda falan .. başka bir pencereden bakmalısın .. b ü şekilde hayta geçmez canim , esinle huzurluysan , boşver , aynı çatı altında birlikte uyumak .. Şöyle düşün senin normal hayatın , belkide bir başkasının hayali.. bu arada eşini tut kolumdan sen götür Dr a .. sağlık muhim

Önce sağlık, sonra huzur.
Gerisi inanın mühim değil.
Benim çocuklarımın fazla fazla her şeyleri var, hatta daha 3 çoçuğa da yetecek eşyaları var ama nafile.
Sürekli didişen bir anne babaya sahipler, huzur yok evde.
Anneleri hep mutsuz, her işe yetişme derdinde, yorgun ve gergin, babaları başkalarının işlerine koşmakla meşgul, ailesinden bihaber.
Ev ile ilgisi sadece ihtiyaç listesi almak ve haftada 1 dışarıda çocuklarla yemek yemekten ibaret.
Ha otur çocuklarınla 20 dk oyna ama elinde bir telefon, çoçuk ağlarsa ona başka telefon sussun diye.
O hallerini gören ben gene çıldırma seviyesinde.
Büyük oğluma kaç bin liralık akülü araba aldı, çocuk iki buçuk senede dört kere bindi.
Adaletin bu işte dünya, kimi olsun der kiminde olur ama ağız tadı olmayınca bir önemi kalmaz.

Diyeceğim o ki, mal mülk eşya vs bizlerin hayatını kolaylaştırmak için var.
Ama o hayatın temeli sağlık ve huzura, güzel bir ailenin temeli aşk, saygı ve ilgiye bakıyor.
Sizin hem hayatınızın hem de ailenizin temeli sağlam, vız gelir böyle dertler, bir çırpıda geçer gider.

Önce sağlık, sonra huzur.
Gerisi inanın mühim değil.
Benim çocuklarımın fazla fazla her şeyleri var, hatta daha 3 çoçuğa da yetecek eşyaları var ama nafile.
Sürekli didişen bir anne babaya sahipler, huzur yok evde.
Anneleri hep mutsuz, her işe yetişme derdinde, yorgun ve gergin, babaları başkalarının işlerine koşmakla meşgul, ailesinden bihaber.
Ev ile ilgisi sadece ihtiyaç listesi almak ve haftada 1 dışarıda çocuklarla yemek yemekten ibaret.
Ha otur çocuklarınla 20 dk oyna ama elinde bir telefon, çoçuk ağlarsa ona başka telefon sussun diye.
O hallerini gören ben gene çıldırma seviyesinde.
Büyük oğluma kaç bin liralık akülü araba aldı, çocuk iki buçuk senede dört kere bindi.
Adaletin bu işte dünya, kimi olsun der kiminde olur ama ağız tadı olmayınca bir önemi kalmaz.

Diyeceğim o ki, mal mülk eşya vs bizlerin hayatını kolaylaştırmak için var.
Ama o hayatın temeli sağlık ve huzura, güzel bir ailenin temeli aşk, saygı ve ilgiye bakıyor.
Sizin hem hayatınızın hem de ailenizin temeli sağlam, vız gelir böyle dertler, bir çırpıda geçer gider.

Gerçekten bugün buraya yazmak,okumak öyle iyi geldi ki..Dün gece dörde geliyordu uyuduğumda.Eşime bakıp bakıp ağladım.Omuzlarında görünmeyen bir yük var,biliyorum taşıması zor.Aynı yük benim göğsümün üstünde.Burada mesele biraz halıya,çocuk odasına indirgendi yüzeysel anlattığım için.Yani biz evlendiğimizden beri hep idare etmek,borç ödemek,taksit hesaplamak durumunda kaldık,evimizde sonradan ortaya çıkan ihtiyaçlar için harcama yapmak,ne bileyim balayına gidebilmek,hadi o vakit gidemedik en azından bir sene sonra oğlumuzla iki günlük bir tatil yapabilmek hayalimdi.Gün geçtikçe rahatlama ümidindeyken daha bir dar boğaza girdik,o bizi yordu belki de..Fakat burada insanların dertlerini dinledikçe yine de halimize çok şükür,geçip gidecek inşallah..

Maddi huzursuzluklar nasıl bitiyorsa;gönüllerdeki öfke,kırgınlık ne kadar aza inip,sevgi,muhabbet meydana çıkarsa ailevi huzursuzlukta biter inşallah.Tabii ne yaşadığınızı bilemem ama yine de belki eşinizle aranızdaki muhabbet yeniden canlanır ve bu hem size,hem çocuklarınıza mutluluk getirir inşallah..Erkeklerin kalıplaşmış bazı huyları var,yani o konularda beklenti boşa maalesef.Benim eşimde oyun oynamayı seviyor mesela ilk zamanlar kızıyordum şimdi kabullendim,diyorum ben mutfaktayken oyna,gelince kapat,yada ben telefonla yada kitapla falan vakit geçirirken oyna,çocuk konusunda da inanın bizde toplu olarak on beş dakika yerde oyun oynuyoruz,sonra bebek bana,koca oyuna :)
Umarım sizin için de her şey çok daha güzel olur..

Gerçekten bugün buraya yazmak,okumak öyle iyi geldi ki..Dün gece dörde geliyordu uyuduğumda.Eşime bakıp bakıp ağladım.Omuzlarında görünmeyen bir yük var,biliyorum taşıması zor.Aynı yük benim göğsümün üstünde.Burada mesele biraz halıya,çocuk odasına indirgendi yüzeysel anlattığım için.Yani biz evlendiğimizden beri hep idare etmek,borç ödemek,taksit hesaplamak durumunda kaldık,evimizde sonradan ortaya çıkan ihtiyaçlar için harcama yapmak,ne bileyim balayına gidebilmek,hadi o vakit gidemedik en azından bir sene sonra oğlumuzla iki günlük bir tatil yapabilmek hayalimdi.Gün geçtikçe rahatlama ümidindeyken daha bir dar boğaza girdik,o bizi yordu belki de..Fakat burada insanların dertlerini dinledikçe yine de halimize çok şükür,geçip gidecek inşallah..

Maddi huzursuzluklar nasıl bitiyorsa;gönüllerdeki öfke,kırgınlık ne kadar aza inip,sevgi,muhabbet meydana çıkarsa ailevi huzursuzlukta biter inşallah.Tabii ne yaşadığınızı bilemem ama yine de belki eşinizle aranızdaki muhabbet yeniden canlanır ve bu hem size,hem çocuklarınıza mutluluk getirir inşallah..Erkeklerin kalıplaşmış bazı huyları var,yani o konularda beklenti boşa maalesef.Benim eşimde oyun oynamayı seviyor mesela ilk zamanlar kızıyordum şimdi kabullendim,diyorum ben mutfaktayken oyna,gelince kapat,yada ben telefonla yada kitapla falan vakit geçirirken oyna,çocuk konusunda da inanın bizde toplu olarak on beş dakika yerde oyun oynuyoruz,sonra bebek bana,koca oyuna :)
Umarım sizin için de her şey çok daha güzel olur..
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Yüreğinizde ne geçiyorsa, önünüze serilsin hayatsınızda.
Çok naif yazmışsınız, cevap vermeden duramadım.
İyi insanlar, iyi insanlara denk gelmeli hayatta.
Bir evlilik içine bencillik giriyorsa, orada ne yaparsanız yapın işler yürümüyor.
Çünkü bu bencillik her şeyi kapsıyor, hayatın her alanını kapsıyor ve müthiş bir kibirle karşı karşıya kalıyorsunuz.

Çağımızın hastalığı bencil erkekler.
Bizlerin babası böyle değildi, yemez yedirir giymez giydirir, kadın ve çocuk yumuşak karnı olur, iki eli kanda olsa yetişirdi.
Ama şuan özellikle güçlü kadın profiliyle ilişkide bulunan erkekler, bedenen varlıklarını bir lütuf olarak sunuyor ve başka her türlü şeyi yapmaya eriniyorlar.
Benim eşim de böyle, çevremde çoğu arkadaşımın da.
Çocuk hasta diye ararsınız, e ne yapayım ben cevabı alırsınız.
Aradan 3 4 gün geçer bir şekilde doktora götürürsünüz.
Maddi imkan vardır, adamın altında lüks arabası kolunda marka saati, logolu dizi dizi gömlekleri, evler dükkanlar ama çocuk muayenesi için ucuz olan hastaneyi tercih eder mesela.
Orada 20 30 tl değer kazanır birden adamın gözünde, sanki haftasonu bir gömleğe dünya para vermemiş gibi.
Kendinizin tansiyonu düşer fenalaştım dersiniz, aman abartma off bir şey istemede benden der.
Çok sıkıldım bunaldım bir şeyler yapalım dersiniz, kendi keyfince arkadaş grubunu ayarlar.
Eve bir şey lazımdır(çocuk için banyo basamağı) ama erkek eşyası olmadığı için alınamaz bir türlü.
Hep onın istediği yensin, istediğine gidilsin, istediği yapılsın ve ondan kimse bir şey istemesin.
O hep yorgun, hep meşgul ve daima bencildir.
Ama söz konusu kendi ailesi oldu mu, ablasının diş randevusuna kadar kendi ilgilenir, ailenin tüm işlerini sırtlar.
Terziye bile kendi koşar, tadilatları halleder.
Siz de evde oturup bozuk, yapılacak ya da eksik şeylerinizle kanaatkar bir hayat yaşarsınız, bir of deseniz nankör olur adınız.
Çünkü muhteşem düğünler, balayları, yurt arabalar, mücevherler, tatiller, vay efendim kimde varlar girer devreye.

Bu bildiğim örnekler 3 5 10 değil, şuan hayatımda ne kadat çift tanıyorsam sadece 2-3 ü böyle değildir ama geri kalan belki 150 tanesi böyle.

Çok özel bir şeye sahipsiniz, birbirinize.
Kıymetini bilin, siz el ele verdikçe azlar çoğalır dağlar yıkılır.
Çocuğunuz sevgi saygı huzur dolu evinde oyun alanı olmadan da muhteşem yaşar, emin olun.

sen ne iyi bi insansın cnm sağol düşünmen yeter ama 2. Oğlum yolda abisinin küçüklerini giydircem allah razı olsun❤
senden de cnm insallah bir evin olur ilerde bu zor gunleri atlatirsin.sabir illa sabir.esinle mutluysan o bile yeter zaten..

İnsan zaten maddi,manevi her sıkıntıya eşine ve evladına olan sevgisinden katlanıyor.Eşinizle iyi olmanız büyük nasip,hamdolsun benim de eşimle bir problemim yok,elimde olan tüm maddi manevi desteği verdim,ama yeri geldi sitem de ettim ben maalesef,düşününce sitem ettiğim konularda hata ondan çok ailesindeydi.Artık kendi çekirdek ailemle mutlu olayımda kv,görümce,bilmem ne benden uzak olsun diyorum,umarım sizde en kısa zamanda ayrı eve çıkacak imkan bulursunuz.Ananem derdi 'elin iyisi olmaz' diye,ne kadar iyi olsa da aynı çatı altında mutlu olmak çok zor.

Eşiniz ne olursa olsun doktora gitsin,sonuçta bahsettiğiniz şey tümör,Allah korusun ameliyat olmasa belki yayılma durumu olur,daha kötüye gider.Siz onu muhakkak ikna edin,zaten yoğun çalışıyormuş ,sağlık her şeyden önemli..
Bir de nacizane tavsiyem başkalarının iki saatlik eğlencesi olacak şey için bence binlerce lira harcamayın,sünnet düğünü o kadar da gerekli değil bence.Ben geçen ay oğlumu sünnet ettirdim,devlette çokta memnun kaldım.Düğün yapmayı istemiyorum ama babamın öyle bir hevesi var,ben yapıcam diyor.Bende zaten çocuk ufak az büyüsün yakın akrabalara bir yemek veririz tamam dedim,inanın o parayla sermaye yaparsınız,taşınırken kullanırsınız..Ha düğünde çok takı olur artıya bile çıkarız diyorsanız yapın ama bu zaman için sünnet düğünü gereksiz olay bence..

Rabbim hayırlı kapılar açsın hepimize :)
Doğru diyosun cnm düğünü bende istemiyorum bi mevlüt yeter diyorum ama eşim hevesleniyo oğluma yaşatıcam diyo yapmazsa kötü hisseder kendini o yüzden üstüne fazla gitmiyorum hem eşimin tarafı kalabalık olduğu için bence harcanan paradan çok bile bize geri döner diye düşünüyorum ilk torun olduğu için bide..

Tümör şükürki büyümüyo cnm iyi huylu olduğu için doktorlar okadar ameliyat etmiş tamamını alamıyolar damarların çok içinde olduğu için bacağa zarar verirlermiş allah korusun o yönden sıkıntı yok ama bacak çok deforme olduğu için çok gergin çünkü hep kesip diktikleri için derisi bayağı gerilmiş sertleşmiş o yüzden başka şeyler çıkıyo ortaya ödem vs ama olsun beterin beteri var bunada şükür bebeğimiz rızkıyla gelir belki kurtarır bizi bu günlerden.. Seninde ne isteğin varsa olur inşallah sadece sabret dua et cnm herşey düzelir hep böyle gidicek diye bişey yok yeri gelicek kuru ekmek yiceksin yeri gelicek gidip lokantalarda yiceksin hayat bu nezaman ne olcağı hiç belli olmuyo allah yardımcımız olsun..

Back