Gerçekten bugün buraya yazmak,okumak öyle iyi geldi ki..Dün gece dörde geliyordu uyuduğumda.Eşime bakıp bakıp ağladım.Omuzlarında görünmeyen bir yük var,biliyorum taşıması zor.Aynı yük benim göğsümün üstünde.Burada mesele biraz halıya,çocuk odasına indirgendi yüzeysel anlattığım için.Yani biz evlendiğimizden beri hep idare etmek,borç ödemek,taksit hesaplamak durumunda kaldık,evimizde sonradan ortaya çıkan ihtiyaçlar için harcama yapmak,ne bileyim balayına gidebilmek,hadi o vakit gidemedik en azından bir sene sonra oğlumuzla iki günlük bir tatil yapabilmek hayalimdi.Gün geçtikçe rahatlama ümidindeyken daha bir dar boğaza girdik,o bizi yordu belki de..Fakat burada insanların dertlerini dinledikçe yine de halimize çok şükür,geçip gidecek inşallah..
Maddi huzursuzluklar nasıl bitiyorsa;gönüllerdeki öfke,kırgınlık ne kadar aza inip,sevgi,muhabbet meydana çıkarsa ailevi huzursuzlukta biter inşallah.Tabii ne yaşadığınızı bilemem ama yine de belki eşinizle aranızdaki muhabbet yeniden canlanır ve bu hem size,hem çocuklarınıza mutluluk getirir inşallah..Erkeklerin kalıplaşmış bazı huyları var,yani o konularda beklenti boşa maalesef.Benim eşimde oyun oynamayı seviyor mesela ilk zamanlar kızıyordum şimdi kabullendim,diyorum ben mutfaktayken oyna,gelince kapat,yada ben telefonla yada kitapla falan vakit geçirirken oyna,çocuk konusunda da inanın bizde toplu olarak on beş dakika yerde oyun oynuyoruz,sonra bebek bana,koca oyuna :)
Umarım sizin için de her şey çok daha güzel olur..
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Yüreğinizde ne geçiyorsa, önünüze serilsin hayatsınızda.
Çok naif yazmışsınız, cevap vermeden duramadım.
İyi insanlar, iyi insanlara denk gelmeli hayatta.
Bir evlilik içine bencillik giriyorsa, orada ne yaparsanız yapın işler yürümüyor.
Çünkü bu bencillik her şeyi kapsıyor, hayatın her alanını kapsıyor ve müthiş bir kibirle karşı karşıya kalıyorsunuz.
Çağımızın hastalığı bencil erkekler.
Bizlerin babası böyle değildi, yemez yedirir giymez giydirir, kadın ve çocuk yumuşak karnı olur, iki eli kanda olsa yetişirdi.
Ama şuan özellikle güçlü kadın profiliyle ilişkide bulunan erkekler, bedenen varlıklarını bir lütuf olarak sunuyor ve başka her türlü şeyi yapmaya eriniyorlar.
Benim eşim de böyle, çevremde çoğu arkadaşımın da.
Çocuk hasta diye ararsınız, e ne yapayım ben cevabı alırsınız.
Aradan 3 4 gün geçer bir şekilde doktora götürürsünüz.
Maddi imkan vardır, adamın altında lüks arabası kolunda marka saati, logolu dizi dizi gömlekleri, evler dükkanlar ama çocuk muayenesi için ucuz olan hastaneyi tercih eder mesela.
Orada 20 30 tl değer kazanır birden adamın gözünde, sanki haftasonu bir gömleğe dünya para vermemiş gibi.
Kendinizin tansiyonu düşer fenalaştım dersiniz, aman abartma off bir şey istemede benden der.
Çok sıkıldım bunaldım bir şeyler yapalım dersiniz, kendi keyfince arkadaş grubunu ayarlar.
Eve bir şey lazımdır(çocuk için banyo basamağı) ama erkek eşyası olmadığı için alınamaz bir türlü.
Hep onın istediği yensin, istediğine gidilsin, istediği yapılsın ve ondan kimse bir şey istemesin.
O hep yorgun, hep meşgul ve daima bencildir.
Ama söz konusu kendi ailesi oldu mu, ablasının diş randevusuna kadar kendi ilgilenir, ailenin tüm işlerini sırtlar.
Terziye bile kendi koşar, tadilatları halleder.
Siz de evde oturup bozuk, yapılacak ya da eksik şeylerinizle kanaatkar bir hayat yaşarsınız, bir of deseniz nankör olur adınız.
Çünkü muhteşem düğünler, balayları, yurt arabalar, mücevherler, tatiller, vay efendim kimde varlar girer devreye.
Bu bildiğim örnekler 3 5 10 değil, şuan hayatımda ne kadat çift tanıyorsam sadece 2-3 ü böyle değildir ama geri kalan belki 150 tanesi böyle.
Çok özel bir şeye sahipsiniz, birbirinize.
Kıymetini bilin, siz el ele verdikçe azlar çoğalır dağlar yıkılır.
Çocuğunuz sevgi saygı huzur dolu evinde oyun alanı olmadan da muhteşem yaşar, emin olun.