bu zor günler geçer (mi) ?

en büyük pişmanlığım bebek odası. hiç gerek yokmuş. sadece eşyaları orada duruyor. zamanında bana yapma diyen kişileri ay ne fesat diye düşünüyordum ama haklılarmış. keşke o 4 bin lirayı altın yapıp çocuğum için kenarı koysaydım sadece bi dolap alsaydım. bebeğiniz kaç aylık

Gecer , gececek , bende kendime surekli bunu soyluyorum son aylarda
Bebeginiz icin oyuncak hali vs ikinci elden bakin , cok uygun fiyata cok temiz seyler oluyor

evliliğimin yaklaşık ilk senelerinde eşim çalışmıyordu. her gün makarna falan yediğimiz günler oldu. halımız yoktu. 2 tabak 2 kaşık 2 çatalımız vardı mesela bir süre öyle yaşadık.
hatta bir keresinde yol kenarında bir bahçeden taze soğan (ç)almıştık da ekmekle yemiştik. ilk oturduğumuz ev gecekondu gibi bişeydi. şimdi 7 senelik evliyiz, kira da olsa lüks bir evde oturuyoruz, lüks diyebileceğim eşyalarımız var. halen borcumuz var ama artık ödeyebiliyoruz. kısacası geçiyor, biraz çabalayın, biraz sabredin... içinizi ferah tutun.
Oyyy canim benim
Gozum yasardi okurken

Size kendi dertlerimi anlatayımda belki halinize şükredersiniz.. 5 senedir evliyim eşimle severek kaçarak evlendik. Senin en azından başını sokacak kendi halinde eşinle çocuğunla vakit geçirebileceğin belki küçük ama eminim huzur dolu bi yuvan var. İstediğin yere giderken yerden ayağını keseceğin bi arabanız var. Ben 5 senedir eşimin ailesiyle yaşıyorum ve kısa zaman önce eltim de vardı ömrümü çürüten beni bunalıma sokan psikolojimi bozan.. Aynı evde yaşıyorduk bana çok kötülükleri oldu ama herzaman o iyi ben kötü oldum çok haksızlığa uğradım derdimi kimseye anlatamadım eşimden başka kimseye haklı olduğumu kanıtlayamadım. Arabamız yok. Sadece bir odam var bana ait ve çocuğumunda odası yok. Eşimin bacağında tümör var çocukluğundan beri sayısını bilmediği ameliyatlara girmiş ve çok acı çekmiş. 4 erkek kardeşler ilk biz evlendik sonra abisi evlendi karısıda bizimle yaşadı bisüre ve geçen sene ayrı eve çıktılar. Kardeşi yeni nişanlandı 1 seneye evini kurup gidicek ve bi 14 yaşında kardeşi daha var. Kaynanam kaynatam çatıda kendilerine oda yaptılar yemeklerini yiyip çıkarlar odalarına. İstemeden hamile kaldım 3 ay sonra dünyaya gelicek inşallah. Daha oğluma bakamıyoken bi çocuğa daha nasıl bakıcam hiç bilmiyorum onlara nasıl gelecek hazırlicam. Senin halın yokmuş benim evim yok anlatabildimmi canım :KK43: eşim zar zor çalışıp evine ekmek getirmeye bize bakmaya çalısıyor her gece bacağı kütük gibi şişiyor. Bebeğime bişeyler almak istiyorum her seferinde gelecek aya erteliyorum oğlumun isteklerini babası elinden geldiğince karşılamaya çalışıyor aynı odada olsalta güzel bi yatağı var dolabı var oyuncakları var tableti var ama herşey bundan ibaret sadece bi odamız var. Hergün ya eşimin bacağı daha kötü olursa bize kim bakar nasıl geçiniriz diye düşünmekten deliricem. Ne altınım var ne kenarda birikmişimiz. Yavaş yavaş kenara atıyoruz ki güzel bi dükkan açalım en azından kendi işini yapar fazla yorulmaz ayağı şişmez diye.. Çok şey denedim evde yapıp satmak ama olmuyor. Kalabalığız evde kavga gürültü eksik olmuyor oğlum yaramazlık yapınca bişey deseler zoruma gidiyor. Bazen diyorum herkes yuvasını kurup gidicek sadece ben kalıcam. Çok güzel hayallerim var biliyomusun ama hepsi sadece hayal. Bende istiyorum evime istediğim eşyayı almak istediğim gibi dekore etmek çocuklarıma güzel bi oda yapmak. İstediğim saatte yatıp kalkmak istediğim yemeği yapmak. Akşam sadece eşimi beklemek ona yemek vermek. İstediğim gün temizliğimi yapıp istediğim an duş alabilmek evimde yayılarak oturmak diken üstünde olmamak. Belki birgün dualarım kabul olur belkide hiç bi hayalimi yaşıyamadan ölüp giderim bilmiyorum kendimi değil sadece ailemi düşünüyorum sadece huzur istiyorum ama olmuyo. Neden başkaları mutlu ben değilim çokmu günahım var allahın zoruna giden bişeymi yaptım anlamıyorum sadece sabredip dua ediyorum başka elimden hiç bişey gelmiyo cnm. Sende sıkma canını güzel günler gelir elbet herkesin derdi kendine çok gibi görünür allahtan gelen herşeye razı olmalıyız bu günlerde geçer elbet.. Çok uzun oldu hakkını helal et
konu sahibinden daha çok sizin durumunuza üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.

kucuk cocukla arabasiz cok zor,
ya boyle devam edin, ya da modeli dusurun, ama arabayi cok cok zor durumda kalmadikca satmayin.
hali almayin daha iyi yani o kadar diyim.

O huzur varsa onu parayla satın alamazsın. Çocuğun küçük daha bez vs ihtiyacından büyük masrafı yoktur sanırım. Dişini sıktığın kadar sık arabayı satma . Zaman geçer paramgeçer eşyalar eskir fakat sağlık huzur arasın bulamazsın. Şükür de MaşaAllah de Çan’ını sıkıp huzurunu kaçırma..

Sanırım kalbimi yeniden diriltmem,şükredeceğim şeyler için kendimi muhasebeye çekmem lazım..Kalbimdeki teslimiyet ne kadar da azalmış..Bazı şeyleri düşünmeme vesile oldunuz.Allah sizden razı olsun..
Sizden de Allah razı olsun inşallah

diğerlerinin sizden nekadar talihsiz olduğuna bakıp şükredilmesi bana hep nahoş,uygunsuz gelmiştir.:olamaz:
Anladım ne demek istediğinizi. Ama onlara bakıp şükretmeliyiz demedim, onları görünce şikayet etmekten utanıyor insan, demek istedim. Ayrıca kimin durumunun daha hayırlı olduğu da belirsizken insanlara bakıp şükretmek ya da şikayet etmek doğru değil zaten.

konu sahibinden daha çok sizin durumunuza üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.
allah razı olsun. Bu aralar hamileliktenmi bilmiyorum daha çok kafama takar oldum her aksam ağlıyorum her ezanda dua ediyorum çöküntüdeyim resmen. Derdimi anlatıcak kimsemde yok bazıları anlasada daha çok üstüme geliyor bazen sabret diyorum geçicek allah biyerden kapı açar bazende isyan derecesine geliyorum boşuna dua ediyorum diyorum allah affetsin :( çok kötü insanlar var hiç ağzında dua olmayan allahı zikretmeyen ama dünya kadar malı huzuru olan ben ne yapıyorumda kaybediyorum diyorum kötülük yaparsakmı kazanırız mutlu oluruz benim eltim kocasının zoruyla namaz kılan birisi hemen bitsin diye jet gibi dua eden insan hiçbişeye değmeyen ama kocası onu deli gibi seven her dediğini yapan cıvık fesat yalancı kıskanc hiç şükretmeyen olsa bile nankörlük eden insanın teki ama evini aldı gitti okadar mutluki allah neden onlar gibi kötülere veriyorda bizi sınıyor anlamadım.. evinizin ailenizin değerini bilin arkadaşlar sağlığınız yerinde diye şükredin beterin beteri var bakın yazdıkça yazıyolar derdi olmayan insan yokki..

allah razı olsun. Bu aralar hamileliktenmi bilmiyorum daha çok kafama takar oldum her aksam ağlıyorum her ezanda dua ediyorum çöküntüdeyim resmen. Derdimi anlatıcak kimsemde yok bazıları anlasada daha çok üstüme geliyor bazen sabret diyorum geçicek allah biyerden kapı açar bazende isyan derecesine geliyorum boşuna dua ediyorum diyorum allah affetsin :KK43: çok kötü insanlar var hiç ağzında dua olmayan allahı zikretmeyen ama dünya kadar malı huzuru olan ben ne yapıyorumda kaybediyorum diyorum kötülük yaparsakmı kazanırız mutlu oluruz benim eltim kocasının zoruyla namaz kılan birisi hemen bitsin diye jet gibi dua eden insan hiçbişeye değmeyen ama kocası onu deli gibi seven her dediğini yapan cıvık fesat yalancı kıskanc hiç şükretmeyen olsa bile nankörlük eden insanın teki ama evini aldı gitti okadar mutluki allah neden onlar gibi kötülere veriyorda bizi sınıyor anlamadım.. evinizin ailenizin değerini bilin arkadaşlar sağlığınız yerinde diye şükredin beterin beteri var bakın yazdıkça yazıyolar derdi olmayan insan yokki..

kul bahtına düşeni yaşar:işsiz:

Geçer tabi. Ama ben yerinizde olsam satardım arabayı mal sahibi olmak için gençliğin baharında kıt kanaat yaşamayı anlayamıyorum ben şahsen. İl değiştirme imkanınız varsa değiştirip çalışın yada atanmaya bakın bi an önce derim. Tek maaşla çocukla araba sahibi olmaya çalışmak pek akıl karı durmuyor burdan bakınca

Size kendi dertlerimi anlatayımda belki halinize şükredersiniz.. 5 senedir evliyim eşimle severek kaçarak evlendik. Senin en azından başını sokacak kendi halinde eşinle çocuğunla vakit geçirebileceğin belki küçük ama eminim huzur dolu bi yuvan var. İstediğin yere giderken yerden ayağını keseceğin bi arabanız var. Ben 5 senedir eşimin ailesiyle yaşıyorum ve kısa zaman önce eltim de vardı ömrümü çürüten beni bunalıma sokan psikolojimi bozan.. Aynı evde yaşıyorduk bana çok kötülükleri oldu ama herzaman o iyi ben kötü oldum çok haksızlığa uğradım derdimi kimseye anlatamadım eşimden başka kimseye haklı olduğumu kanıtlayamadım. Arabamız yok. Sadece bir odam var bana ait ve çocuğumunda odası yok. Eşimin bacağında tümör var çocukluğundan beri sayısını bilmediği ameliyatlara girmiş ve çok acı çekmiş. 4 erkek kardeşler ilk biz evlendik sonra abisi evlendi karısıda bizimle yaşadı bisüre ve geçen sene ayrı eve çıktılar. Kardeşi yeni nişanlandı 1 seneye evini kurup gidicek ve bi 14 yaşında kardeşi daha var. Kaynanam kaynatam çatıda kendilerine oda yaptılar yemeklerini yiyip çıkarlar odalarına. İstemeden hamile kaldım 3 ay sonra dünyaya gelicek inşallah. Daha oğluma bakamıyoken bi çocuğa daha nasıl bakıcam hiç bilmiyorum onlara nasıl gelecek hazırlicam. Senin halın yokmuş benim evim yok anlatabildimmi canım :KK43: eşim zar zor çalışıp evine ekmek getirmeye bize bakmaya çalısıyor her gece bacağı kütük gibi şişiyor. Bebeğime bişeyler almak istiyorum her seferinde gelecek aya erteliyorum oğlumun isteklerini babası elinden geldiğince karşılamaya çalışıyor aynı odada olsalta güzel bi yatağı var dolabı var oyuncakları var tableti var ama herşey bundan ibaret sadece bi odamız var. Hergün ya eşimin bacağı daha kötü olursa bize kim bakar nasıl geçiniriz diye düşünmekten deliricem. Ne altınım var ne kenarda birikmişimiz. Yavaş yavaş kenara atıyoruz ki güzel bi dükkan açalım en azından kendi işini yapar fazla yorulmaz ayağı şişmez diye.. Çok şey denedim evde yapıp satmak ama olmuyor. Kalabalığız evde kavga gürültü eksik olmuyor oğlum yaramazlık yapınca bişey deseler zoruma gidiyor. Bazen diyorum herkes yuvasını kurup gidicek sadece ben kalıcam. Çok güzel hayallerim var biliyomusun ama hepsi sadece hayal. Bende istiyorum evime istediğim eşyayı almak istediğim gibi dekore etmek çocuklarıma güzel bi oda yapmak. İstediğim saatte yatıp kalkmak istediğim yemeği yapmak. Akşam sadece eşimi beklemek ona yemek vermek. İstediğim gün temizliğimi yapıp istediğim an duş alabilmek evimde yayılarak oturmak diken üstünde olmamak. Belki birgün dualarım kabul olur belkide hiç bi hayalimi yaşıyamadan ölüp giderim bilmiyorum kendimi değil sadece ailemi düşünüyorum sadece huzur istiyorum ama olmuyo. Neden başkaları mutlu ben değilim çokmu günahım var allahın zoruna giden bişeymi yaptım anlamıyorum sadece sabredip dua ediyorum başka elimden hiç bişey gelmiyo cnm. Sende sıkma canını güzel günler gelir elbet herkesin derdi kendine çok gibi görünür allahtan gelen herşeye razı olmalıyız bu günlerde geçer elbet.. Çok uzun oldu hakkını helal et

Helal olsun,ne demek,amaç zaten dertleşmek değil mi ?
Yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm,Rabbim eşinize tez zamanda şifa versin.Sizin yaşadıklarınız yanında benimki hiçbir şey,bizim de eşimin ailesi çok sıkıntılarımız oldu ama en azından uzağım,görüşmüyorum,siz aynı evde onca insan,evliliğin tadını bile almak zor.Çok yorulmuşsunuzdur,çok yıpranmışsınızdır eminim ama bence siz güçlü bir kadınsınız.Ne olursa olsun eşinizin yanında olmuşsunuz,ikinci çocuk için de ne olur üzülmeyin,o size nasip olmuş umarım onunla sizin için her şey daha da güzel olsun..Hayatımızda başımıza gelen her durum bizim işlediğimiz günahlardan değildir,bunun adı imtihan.Yukarıda bir arkadaş daha yazmıştı peygamberlerin ismet sıfatı vardır,yani günahsızdırlar ama hayatlarına bakarsak en büyük musibetler onların başına gelmiştir..Kurduğunuz hayaller inşallah birgün gerçek olacak.Bende bazen bu iç yorgunluğuyla gerçekten bitecek mi,rahat edicez mi diyorum ama burada okudukça insanlar ne zorlukları yenmiş,bizde sağlığımız yerinde olsun atlatırız her şeyi dedim kendime..
Rabbim gönlünüze ferahlık versin,gerçekten çok mutlu günlerinizi burada okumak isterim..

Kuzum aynıyız seninle bu sene o kadar çok bunaldım ki bu borçlardan hani varsın olsun.Ama elimizde hiç para kalmıyor üstüne bir de Doğunun küçük bi şehrindeyiz o kadar mahrumiyet yeri ki burası gezebileceğim hiç bir yer yok aynı mağazaları görenekten bıktım.Arkadaşlara değinmek bile istemiyorum hepsi menfaatçi.Arabayı satana kadar hepsi çok iyiydi geziyorlardı bizim arabayla.Neyse Araba yı da arsa için sattık.Ki evelendiğimizden beri düğün borcu taşındık eve bakım yaptık onun borcu sonra çocuk doğdu masraflar arttı derken alıştım sanırım Biliyorum bu günler geçici bi kaç sene dişimizi sıkarsak ilerisi için çok rahat ederiz.Şükür bişeyler yapacak paramız var alım gücümüz var ya olmasaydı.

İşte insanı bunltan borcu varlığından çok devamlı olması,arada bir nefes almak, hesap kitap yapmadan harcama yapmak istiyor insan arada..Yine de haklısınız şükür ki bu sıkıntıyı bir şeylerin sahibi olmak,ileride daha rahat yaşamak için çekiyoruz..Umarım o güzel günler çabucak gelsin :)

Geçmiş zamanlara bakınca haklısınız,benim sorunum şimdiyle kıyaslamam sanırım.Yani şu an herkes elinden geldiğince çocuğuna tüm imkanları sunuyor ya insan kendini yetersiz,onu mahrum bırakmış hissine kapılıyor..
Arabayı satarsak kalan para heba olup gider ve biz bir daha bu imkanlarla araba alamayız gibi.Çünkü eşimin eline üç kuruş geçse de bizde nasiplensek kafa yapısı var maalesef.Borçlu olmak bizi bir bakıma kurtarıyordu aslında..Sonuna kadar dayanmamız lazım..Umarım satmak durumunda kalmayız.
Öncelikle ailece sağlığınız yerindeyse kalan dertler bir şekilde hallolur.
Şu hayatta ölümden başka her şeyin çaresi bulunur.
25 yıllık evliyim biz de çeşitli maddi badireler atlattık,karı-koca birlikte çalışıp birbirimize destek olduk,hepsi geçti gitti.

Çocukların her imkana sahip olması da onların gelişimi için çok olumlu bir durum değil.
Bunu konunun uzmanı olarak söylüyorum.
Sizinle bu konuyla ilgili olarak, meslektaşlarımızdan klinik psikolog Kudret Eren Yavuz'un bir postunu paylaşmak isterim.
İkinci görseli dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum.
Umarım kısa sürede maddi sıkıntınız hallolur,sevgiyle kalın.

Eklentiler

• IMG_0579.PNG
    IMG_0579.PNG
    542,1 KB · Görüntüleme: 112
  • IMG_0580.PNG
    IMG_0580.PNG
    541,5 KB · Görüntüleme: 95
Bu sıra ruhum,aklım,bedenim yorgun..
Bebeğimin hareketli dönemleri,gurbette kimsemin kapımı çalmadığı,kimseye kapısını çalacak kadar güvenemediğim kocaman bir şehirde dört duvar arasındayım..
Sürekli unutmak istediğim,haksızlığa uğradığım hala uğruyor olduğum olaylar,kırgınlıklarım,beni tüketen kinim..İnsan rüyasında bile yorulur mu düşünmekten?
Ama aslında hepsi halloluyorken bir şekilde şu an ne yazık ki en büyük derdim maddiyat.
Paranın hayatımda bu kadar önem taşıyacağı,şu an elimde bir on bin olsa da nefes alsak diyeceğim vakitleri olacağı aklıma gelmezdi.
İnsan kendinden kısıyor,idare ediyor dert değil ama oğlumun bir şeylerden mahrum olması bana çok dokunuyor.Aslında düşününce büyük bir eksiği yok hamdolsun.Ailem zaten buna müsaade etmez,biz de elimizdeki tüm imkanları sunuyoruz.Sadece bu ara çok bunaldık ve işin garibi bütün ihtiyaçlar üst üste biniyor.
Örneğin oto koltuğu gerekli,bebek odası yapamadım evin durumundan ama oturduğum odada bir kısmı boşaltıp o alanı oğluma oyun alanı yaptım,bir halı almam gerek ve bunun için günlerdir internette indirim kollamak zorundayım.Bu zamana kadar ilgisini çekmediği için pek oyuncak almadık ama şimdi istemeye başladı mesela.Aksi gibi hem eşimin hem benim telefonum bozuldu,eşim arkadaşından emanet aldı ben eşiminkini yaptırıp kullanıyordum fakat dün tamamen kapandı,açılmıyor bile.Bilmiyorum neden uzun uzun anlattım,sanırım içimde sürekli bunları tekrar etmek yerine derdimi yazmak istiyorum.
Bekarken özelde çalıyordum,evlenince büyük bir şehire yerleştik ve burada özelde iş bulmam zor,zaten bulsam bile bakıcı+yol masrafım çıkar mı bilmiyorum.Bir şekilde atamam olması için dua ediyorum..
Bu gidişle arabayı satıcaz ama o araba için mehirimi,oğlumun doğuluk altınlarını,tüm birikimimizi verdik.Bir buçuk sene hep idareli yaşadık,şimdi kalan bir buçuk sene borç var.Bilmiyorum sizce dayanıp araba sahibi olmak mı,yoksa bütün borçları sıfırlayıp,elinde kalacak az parayı yatırım yapmak mı mantıklı?
Mesela evden pasta,börek yapsam biraz da olsa elimize para geçer mi,deneyen var mı hiç aranızda?

Geçiyor mu bu günler arkadaşlar?Özellikle görmüş geçirmiş büyüklerimden fikir istiyorum..Seneler sonra bende evliliğimizin ilk vakitleri maddi manevi çok savaştık ama şimdi her yönüyle huzurumuz var hamdolsun diyebilecek miyim?

Bana bir miktar teselli lazım..Teşekkürler..
Allah dermansiz dert vermesin.su hayatya hersey gelip gecici...istedigim hersey bogazima kadar varken evladim olsun diye ugrastim...o gunelr hic gecmeyecek sandim. 14 aylik oldu bile..simdi issizim:) is bulamiyorum.dunya bir yana oglum bir yana...biz odasini dogdugunda yapmistik.karyola + sifonyer seklinde.2 aydir odasinda yatiyor.hep yatak odamizda park yatakta yatti 1 sene.cok buyuk bir eksiklik degil.biz de ailelerimizden ayri buyuk sehirdeyiz.dediginiz gibi kapimiz calmaz apartman gorevlisinden baska.8 sene yogun ishayati olmus biri olarak bunaliyorum cok ama yapacak birsey yok.
Arabanizi gecici maddi skntilar icin satmayin derim.cocuk varken arabasizlik da zor.yine de durumunuzu en iyi siz bilirsiniz

Kiminin parasi eksik kiminin huzuru.. herkesin biseyleri eksik iste
zaten iki nimet bir arada olmazmis.dort dortluk bir hayat kimsede yok.ben hep derim ki sagligim yerinde olsun ailemin esim cocuklarimin annem babam vs...saglik yerindeyse en buyuk sukur sebebi..ama yoksa hayat zindan demek.bugunlerde gecer konu sahibi borcta biter gider insallah.bizde 10 yili devirdik evlilikte ne borclar bitti gitti..alti yil evlat aradik tup bebekler falan 25 bin rahat gtmistir..ama simdi iki kizimiz var cok sukurrr...dertsiz borcsuz insan yok hele ki su zamanda hersey ates pahasi Allah herkese yardim etsin..

bebeginiz kizmi erkek mi..kucuk kizim 17 aylik oldu cok sukur ve kiyafetlerimiz tertemiz duruyor bebek arabasi puset battaniye vs...eger kizsa size yollayabilirim cevremde kimse yo oylece duruyorlar...
sakin yanlis anlamayin ozelden de yazabilirim..

Back