bu zor günler geçer (mi) ?

en büyük pişmanlığım bebek odası. hiç gerek yokmuş. sadece eşyaları orada duruyor. zamanında bana yapma diyen kişileri ay ne fesat diye düşünüyordum ama haklılarmış. keşke o 4 bin lirayı altın yapıp çocuğum için kenarı koysaydım sadece bi dolap alsaydım. bebeğiniz kaç aylık

Gecer , gececek , bende kendime surekli bunu soyluyorum son aylarda
Bebeginiz icin oyuncak hali vs ikinci elden bakin , cok uygun fiyata cok temiz seyler oluyor

Oyyy canim benim
Gozum yasardi okurken

konu sahibinden daha çok sizin durumunuza üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.

kucuk cocukla arabasiz cok zor,
ya boyle devam edin, ya da modeli dusurun, ama arabayi cok cok zor durumda kalmadikca satmayin.
hali almayin daha iyi yani o kadar diyim.

O huzur varsa onu parayla satın alamazsın. Çocuğun küçük daha bez vs ihtiyacından büyük masrafı yoktur sanırım. Dişini sıktığın kadar sık arabayı satma . Zaman geçer paramgeçer eşyalar eskir fakat sağlık huzur arasın bulamazsın. Şükür de MaşaAllah de Çan’ını sıkıp huzurunu kaçırma..

Sanırım kalbimi yeniden diriltmem,şükredeceğim şeyler için kendimi muhasebeye çekmem lazım..Kalbimdeki teslimiyet ne kadar da azalmış..Bazı şeyleri düşünmeme vesile oldunuz.Allah sizden razı olsun..
Sizden de Allah razı olsun inşallah

diğerlerinin sizden nekadar talihsiz olduğuna bakıp şükredilmesi bana hep nahoş,uygunsuz gelmiştir.
Anladım ne demek istediğinizi. Ama onlara bakıp şükretmeliyiz demedim, onları görünce şikayet etmekten utanıyor insan, demek istedim. Ayrıca kimin durumunun daha hayırlı olduğu da belirsizken insanlara bakıp şükretmek ya da şikayet etmek doğru değil zaten.

konu sahibinden daha çok sizin durumunuza üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.
allah razı olsun. Bu aralar hamileliktenmi bilmiyorum daha çok kafama takar oldum her aksam ağlıyorum her ezanda dua ediyorum çöküntüdeyim resmen. Derdimi anlatıcak kimsemde yok bazıları anlasada daha çok üstüme geliyor bazen sabret diyorum geçicek allah biyerden kapı açar bazende isyan derecesine geliyorum boşuna dua ediyorum diyorum allah affetsin çok kötü insanlar var hiç ağzında dua olmayan allahı zikretmeyen ama dünya kadar malı huzuru olan ben ne yapıyorumda kaybediyorum diyorum kötülük yaparsakmı kazanırız mutlu oluruz benim eltim kocasının zoruyla namaz kılan birisi hemen bitsin diye jet gibi dua eden insan hiçbişeye değmeyen ama kocası onu deli gibi seven her dediğini yapan cıvık fesat yalancı kıskanc hiç şükretmeyen olsa bile nankörlük eden insanın teki ama evini aldı gitti okadar mutluki allah neden onlar gibi kötülere veriyorda bizi sınıyor anlamadım.. evinizin ailenizin değerini bilin arkadaşlar sağlığınız yerinde diye şükredin beterin beteri var bakın yazdıkça yazıyolar derdi olmayan insan yokki..

kul bahtına düşeni yaşar

Geçer tabi. Ama ben yerinizde olsam satardım arabayı mal sahibi olmak için gençliğin baharında kıt kanaat yaşamayı anlayamıyorum ben şahsen. İl değiştirme imkanınız varsa değiştirip çalışın yada atanmaya bakın bi an önce derim. Tek maaşla çocukla araba sahibi olmaya çalışmak pek akıl karı durmuyor burdan bakınca

Helal olsun,ne demek,amaç zaten dertleşmek değil mi ?
Yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm,Rabbim eşinize tez zamanda şifa versin.Sizin yaşadıklarınız yanında benimki hiçbir şey,bizim de eşimin ailesi çok sıkıntılarımız oldu ama en azından uzağım,görüşmüyorum,siz aynı evde onca insan,evliliğin tadını bile almak zor.Çok yorulmuşsunuzdur,çok yıpranmışsınızdır eminim ama bence siz güçlü bir kadınsınız.Ne olursa olsun eşinizin yanında olmuşsunuz,ikinci çocuk için de ne olur üzülmeyin,o size nasip olmuş umarım onunla sizin için her şey daha da güzel olsun..Hayatımızda başımıza gelen her durum bizim işlediğimiz günahlardan değildir,bunun adı imtihan.Yukarıda bir arkadaş daha yazmıştı peygamberlerin ismet sıfatı vardır,yani günahsızdırlar ama hayatlarına bakarsak en büyük musibetler onların başına gelmiştir..Kurduğunuz hayaller inşallah birgün gerçek olacak.Bende bazen bu iç yorgunluğuyla gerçekten bitecek mi,rahat edicez mi diyorum ama burada okudukça insanlar ne zorlukları yenmiş,bizde sağlığımız yerinde olsun atlatırız her şeyi dedim kendime..
Rabbim gönlünüze ferahlık versin,gerçekten çok mutlu günlerinizi burada okumak isterim..

İşte insanı bunltan borcu varlığından çok devamlı olması,arada bir nefes almak, hesap kitap yapmadan harcama yapmak istiyor insan arada..Yine de haklısınız şükür ki bu sıkıntıyı bir şeylerin sahibi olmak,ileride daha rahat yaşamak için çekiyoruz..Umarım o güzel günler çabucak gelsin :)

Öncelikle ailece sağlığınız yerindeyse kalan dertler bir şekilde hallolur.
Şu hayatta ölümden başka her şeyin çaresi bulunur.
25 yıllık evliyim biz de çeşitli maddi badireler atlattık,karı-koca birlikte çalışıp birbirimize destek olduk,hepsi geçti gitti.

Çocukların her imkana sahip olması da onların gelişimi için çok olumlu bir durum değil.
Bunu konunun uzmanı olarak söylüyorum.
Sizinle bu konuyla ilgili olarak, meslektaşlarımızdan klinik psikolog Kudret Eren Yavuz'un bir postunu paylaşmak isterim.
İkinci görseli dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum.
Umarım kısa sürede maddi sıkıntınız hallolur,sevgiyle kalın.

Eklentiler

• IMG_0579.PNG
    542,1 KB · Görüntüleme: 112
  • IMG_0580.PNG
    541,5 KB · Görüntüleme: 95
Allah dermansiz dert vermesin.su hayatya hersey gelip gecici...istedigim hersey bogazima kadar varken evladim olsun diye ugrastim...o gunelr hic gecmeyecek sandim. 14 aylik oldu bile..simdi issizim:) is bulamiyorum.dunya bir yana oglum bir yana...biz odasini dogdugunda yapmistik.karyola + sifonyer seklinde.2 aydir odasinda yatiyor.hep yatak odamizda park yatakta yatti 1 sene.cok buyuk bir eksiklik degil.biz de ailelerimizden ayri buyuk sehirdeyiz.dediginiz gibi kapimiz calmaz apartman gorevlisinden baska.8 sene yogun ishayati olmus biri olarak bunaliyorum cok ama yapacak birsey yok.
Arabanizi gecici maddi skntilar icin satmayin derim.cocuk varken arabasizlik da zor.yine de durumunuzu en iyi siz bilirsiniz

Kiminin parasi eksik kiminin huzuru.. herkesin biseyleri eksik iste
zaten iki nimet bir arada olmazmis.dort dortluk bir hayat kimsede yok.ben hep derim ki sagligim yerinde olsun ailemin esim cocuklarimin annem babam vs...saglik yerindeyse en buyuk sukur sebebi..ama yoksa hayat zindan demek.bugunlerde gecer konu sahibi borcta biter gider insallah.bizde 10 yili devirdik evlilikte ne borclar bitti gitti..alti yil evlat aradik tup bebekler falan 25 bin rahat gtmistir..ama simdi iki kizimiz var cok sukurrr...dertsiz borcsuz insan yok hele ki su zamanda hersey ates pahasi Allah herkese yardim etsin..

bebeginiz kizmi erkek mi..kucuk kizim 17 aylik oldu cok sukur ve kiyafetlerimiz tertemiz duruyor bebek arabasi puset battaniye vs...eger kizsa size yollayabilirim cevremde kimse yo oylece duruyorlar...
sakin yanlis anlamayin ozelden de yazabilirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…