Bu yola girmelimiyim bilmiyorum Sanki hata yapıyorum ateşe atıyorum kendimi..

sesilya , kendini göz göre göre ateşe atma. Bugün arada bir resmiyet yok iken bu denli saygısız ve kaba davranan insan , evlilik cüzdanını alınca kibar bir salon beyefendisine dönüşmeyecek. Bugün gördüğün yarın yaşayacağın filmin fragmanı sadece. Fragman bu kadar kötüyken o filmden de bu insandan da hayır bekleme.

Siz denk değilsiniz. Sen anlayışlı ve fedakar olmak adına ne yaparsan yap karşındaki kişi değişmeyecek. Yol yakınken ardına dahi bakma.

Annenin de gönül rahatlığıyla kızım sana emanet diyebileceği insanla karşılaşman dileğiyle.

ya çoluk çocuğu olan ayakları üzerinde duramayan ana baba evine dönemeyen kadınları anlamaya bir nebze de olsa çalışıyorum..

ama bekarken erkeklerin kahrını çekip üzülüp ayılıp bayılan sonrada kaderim napayım deyip evlenmeye çalışanları anlamıyorum ve anlamakta istemiyorum.

ateş olduğunu biliyorsun güzel kardeşim peki neden üzerine yürüyorsun onu hiç idrak edemedi benim bu kalın kafam!

O kadar çok üzüldüm ki okurken. İnsan sevdiği insana çok görür mü bunları? Kendine acımıyorsan annene acı. Yazık günah

galiba herkesin sözünde 4 bilezik ve set takılmış bu istekler kimseye garip gelmiyo mu yaa? bi de özellikle belirtiyo durumu kötü diye ona ramen istekler bunlar. sözüme gece11.5 da karar verdik yarın yapalım çıksın aradan diye ne alışveriş ne hediye hiçbişey olmadı. eşimle gittik bi tektaş aldık birlikte sadece bu. nişana gelelim yüzüklerden eşiminkini ben aldım benimkini eşim aldı. pastayı eşim ödedi. nişan yeri tutulması, yemeklerin ücreti, nişanlığım , ayakkabım, kuaförüm, makyajım, fotoğraflar herşeyi BEN yaptım ve kv kp ellerini sallayarak geldiler haaa pardon cam şeker getirmişler gelenlere ikramlık! ve durumları da orta direk diyim öyle çokk kötü bi durum da yok. gelinliğimin kiralanması damatlığın parası kınada yerin tutulması ikramlıklar falan herşeyi ben ödedim! onlar bi tek düğün salonunu tuttular 2 bin liraya bu kadar.
tamam benimki abartı farkındayım ama sen bi de durumları kötü demişsin. açıldıkça açılmışsın setler bilezikler falan kendini kandırma 2 iken 1 olsun diyecek bir insan olmadığın çok belli. herkesin kızı kıymetli herkes rahat etsin ister çocuğu ama ben anne sakın ola ki karışayım deme ne yaparlarsa o. istersen sen de hiçbişey yapma dedim nişandan sonra(ayrılma noktasına gelmiştim milletin gazı ile "aaaa hiçbişey mi takmadılar" ekibi malum) sen müstakbel sözlünün durumunu hiçbir zaman kabul edemeyeceksin ve devam edersen kendini de beklentisi yüksek olan anneni de erkeği de ve erkek tarafını da ömür boyu mutsuzluğa mahkum edeceksin.

kendini kandırma gözün yükseklerde belli bi an önce ayrıl kimseye hayatı zehir etme

Benim arkadaşım kendi düğününde kendine takılan bileziği bile kendi aldı ,takdırdı .sSırf nişanlısıyla arasına maddiyat girmesin onu ezmiyim diye düşünüp( ki bence çok saçma herkesin görev ve sorumlulukları var) sonuç ne : şu an evliler hemen çocukları oldu ve adam hala çalışmaya üşeniyor aşk sevgi bir yere kadarmış aralarında hakaretten başka birşey yok ve açıkçası tavırları aynı senin sevgilin gibi kaba ve bir kızın hayalleri olduğunu düşünemeyecek kadar erkeklikten uzaktı.

Canım bak hem durumları yok öyle fazla şey istemem diyorsun is bilezik konusuna gelince yapsınlar istiyorsun seninde kaçan karisik belli. Ornegin benim de kayınvalidemlerin durumu çok çok iyi olduğu halde iki bilezik istedim nisanda diye demediklerini birakmakmadilar bende topu ailemin üstüne atmisstim onlar böyle istiyor diye. O kadar aglandilandilar ki durumumuz yok diye söz nisan bir arada bizim evde oldu.düğün yapacak durumumuz yok diye bi yil bekleyin dediler 5 ay nisanli kaldıktan sonra sadece nikah yaptik sonra çok pişman oldum niye benim dugunum olmadı niye 6 değilde 4 bilezik taklidi diğer ama zamanki geri getiremiyosun düşündükçe kendimi yiyodum düşünmekten Vazgeçtim. Bana da çevredeki bir çok insan bunla senin sonun yok dedi onemsemedim evlendim. Simdi ailemede cevreme de hak veriyorum çok doğru söylemişler bak sen yolun basindasin biraz buyuklerine kulak ver emin ol eğer dinmezsenilerde coçok pişman olacaksin

Görünen o ki kendini mutsuzluğa sürüklüyorsun, sonu gelmez bunların, katlanarak devam eder sorunlar, yrpyrni bir sayfa aç, belki tam hayal ettiğin seveceğin bir insan cıkacak karsına? Bile bile atese atma kendini, ayrılırsan yarına umudun olur en azından

Konuyu okurken çok üzüldüm hem size hem annenize. Belki babanız ya da abiniz olsaydı sizi böyle sahipsiz bulup her dediklerini yaptıramayacaklardı. Lütfen hemen ayrılın,sakın bir hata yapmayın. Olay sadece maddiyat değil.Adamın nasıl bir kişiliği var baksanıza,göremeyecek kadar kör olmayın Allah aşkına. Şimdi ayrılınca bir kaç ay ağlarsınız,daha sonra kaderinizdeki kişiyle karşılaşıp mutlu olursunuz ama bu adamla evlenirseniz sadece sefalet içinde yaşamayacaksınız,çok çok mutsuz olursunuz kişiliğiniz bile değişir.Annenizin de öyle. bu kişi çok maaş alsaydı bile aynı şeyleri söylerdim size

evet bende size katılıyorum

konu sahibi kusura bakmayın da ele güne karşı bir yüzük takılsın istemişsiniz sonra şu da bu da olsun istemişsiniz
sizde hata gördüm ben.. oda maddi imkansızlıklardan fevri davranmış hareketlerini kontrol edememiş olabilir

bence de ayrılın.. bu ikiniz için de iyi olur..

Evleneceğin adam senin için fedakarlık yapmaya hazır değil kolaya ve ucuza kaçmaya çalışıyor
bu adam evliliğide yürütemez elektrik , su faturalarıda ödemez bu bence olgun ve karekterli değil ,dünyada başka erkek mi yok ömrünü buna heba etme zaten ailede kalitesiz , aile çok önemli kesinlikle sana uyumlu değil

Hem neden hakkın olan bilezik ve eşyayı istemiyeceksin , senin diğer kadınlardan eksik yönün ne daha şimdiden yapmam diyor anneme sorayım diyor , bu evlendiğindede dara düştüğündede anasının eteklerinin altına sığınacak ve seni rezil edecek , aman uzak dur bu adamdam seviyorum diyorsanda oda geçici gençsin daha kaliteli erkeğe ve ailesine layıksın o senin dengin değil kendi değerinin aşağısına gitme hayatınıda ve gençliğini heba etme

ya ne yalan söyliyim bana da öyle geldi.çünkü çocuk durduk yere sen aşiret kızımısın ne seti falan filan neden desin.belki başı dardaydı düşünüyodu nasıl olcak diye sesilya da set bilezik saydırınca çocuk söyledi bunları.

yazık günah değil mi sana ya da annene? seni ne hallerle getirmiş bu yaşına kadar ? sen hem kendi hem anneni dünya üzerindeki cehenneme sürüklüyorsun. Yazık etme o kadar mı değersiz senin hayatın ? Biz ne desek boş iş sende bitiyor ama Allah büyük konuşturmasın görünen köy klavuz istemez. İki gün sonra kavga etseniz cinnet geçirse senide mi haberlerde görcez? Hiç sağlıklı değil yaptığın şey hemen farkına var

İyice öç tart.
Sen anneni seviyorsun ağlladığında için acıyor..
Bu adamda seni seviyor dimi ?
Niye sen ağlarken o üzülmüyor peki ?
Seven insan bu denli vurdum duymaz olmamalı

Canim taviz tavizi getirir.sen şimdi aman durumlari yok, bilezigim de olmayiversin dersin, adamlar evlenincede bir kuru ekmeğe muhtaç ederler seni. tamam maddiyat önemli degil, yemişim bileziğini, takısınıda durumu yoksa bile güzel bir sözle gönlünü alabilirdi. Bence birak gitsin. yürümez bu iş.

tabiki..
nişan istemedim diyor arkadaş.. zaten nişanı kız tarafı yapar
söz yapılacaksa da bilezik olmaz tek yüzük takılır.. işine geldiği gibi konuşmuş bence..

tabiki..
nişan istemedim diyor arkadaş.. zaten nişanı kız tarafı yapar
söz yapılacaksa da bilezik olmaz tek yüzük takılır.. işine geldiği gibi konuşmuş bence..
belki adetleri farklıdır ama.benm gördüğümbildiği sözde bi yüzün takılır.herkesmüstakbel eşinin yüzüğünü alır.çocuk tırstı sanırım şimdiden bilezik yüzük istiyosa düğünde napcam ben diye :) erkeğe herşeyi yıkmak doğru değil.bi düğün kolayına yapılmıyo.adam da düğün yapıcam diye ailesini aç bırakamaz.

zararın neresinden dönersen kardır arkadaşım
en kısa zamanda gönder gitsin
iyilikten güzellikten anlamıyor.
onu düşündüğün halde bi dünya da laf ediyor. bırak arkadaşım. yakma kendini. anneni de üzme.

Paracı ne yazık ki... hadi yok dıyelim insan ne bilim idare et der.. mahcubiyetini dile getirir vs vs... sevmıyorum gözü , gönlü dar adamları...
ben de ev kredisi cekmıstım uzun vadeli... eski erkek arkadasım evlenınce kredini ödeyeceksin maaşından birsey kalmayacak vs vs demişti... işte nişan, düğün masraflarının onlara yıkılacagının falan planlarını yapmıştı...bunu diyen adam da baya iyi maaş alıyor... evimin kirasının hesabını yapmalar maaşımdan ne kadar kalacagını düşünmeler vs vs ...daha sevgiliyken yanı...keske o zaman ayrılsaymısım diyorum şimdi...evet ayrıldık ama başka bir nedenden... yanı ne yazık ki böyleleri var evlenıyorsun nişanlanıyorsun mutlu ol çek kredini borç harç yap bir şeyler... adam ol...

Son düzenleme:
Siz bileziği değil sizin onu anlamasını istiyorsunuz..bence gereğinden fazla yapilan fedakarlık göz çıkarır . mesele maddiyat değil ama tavrı sevemedim ben. Anneniz de siz gidince yalniz kalacak belli ki. Bu adam yarin annenize de zor yollar gibi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…