• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu yola girmelimiyim bilmiyorum Sanki hata yapıyorum ateşe atıyorum kendimi..

Çok dertliyim zaten hiç yüzüm gülmediki benim şu hayatta.Sizlere dökmek istedim içimi yardım almak istedim
Benim 3 yıldır devam eden bir ilişkim vrdı iyisile kötüsüle. geldik.
ama onun saygısızlıkları herşey de allah büyük bir şekilde olur demeleri iletişimimizin kötü olması beni çok yıprattı düşük maaşlı bir işinin olmasını ailesinin durumunun alkolik baba yüzünden kötü olmasını.. hiç birşey yapamalarını herşeyi sineye cektim.
Geleceğin yok diyordu herkez bırak yapma kendine edersin..
Annemin tek evladıyım babam vefat etti.
Annem istemezmi benm kızım rahat etsin O istemezmi iyi yaşasın güzel yaşasın .. Sadece maddiyat için ayrılmak istemedim ama diğer nedenlerde birikince asker iken daha fazla dayanamadım bitirdim.
Daha sonra kendisi dönüş yaptı bana Annem bu durumu bildiği için madem öyle gelsin istensin adınız konsun seninde bir namusun var dedi ( bir küçük bir ilçede yaşıyoruz hemen hemen herkez birbirini tanır. korkuyor annemde.)
Çok düşündüm.. Bende çalışırım dedim birlikte el ele verebilrsek hallolur herşey dedim..
2 olacağına 1 olur dedim.. Herşeyim en güzel olacağına olmayı verir ne yapayım dedim.. Sevdiğim için..
Kendisi ailesi ile konuştu izne geldiğinde isteme olacaktı Annem sırf benim hatrıma kızım mutlu olsun diye İşini gücünüde siğneye cekti.
babasının alkolik olmasınıda, Bu zamana kadar birsürü borç yapmasını diğer oğlunu yiyip bitirmesini... Herşeyi yok saydı Annem canım annem benim üzülmeme dayanamadı..
Neyse planladığımız gibi olacaktı bende hemen sonra işe gireyim dedim o gelene kadar para birktiririm.
Biliyorsunuz kız istemede söz tatlı gibi şeylerde adetler vardır. Ben Nişan yapılmasın dedim .. Bizim evde olsun dedim. Sen masrafa girme dedim.. ! AHH demez olaydım..
Adetlerden konuşuluyordu.
Ben isteme olur öncelikle dedim yüzüklermiz takılır tatlımız yenir bir arada olsun sözde nişanda. Annengilde Usülünce birşeyler takarlar dedim.. ahh ah demez olaydım..
Birşeyler takmadan olmuyor mu dedi bana sert bir dille.
Bende ben cok birşey istemem dedim örnek verdim 3 4 bilezik takılacağına 1 tane 2 tane takılır dedim.
Bunlar adettir. Hatta sette takılır kıza ama ben istemem dedim..
Bana ne dese beğenirsiniz .' Şen aşıret kadınımısn ne seti.' Sen kendini iyice aşmışsın
Benim çok zoruma gitti ben onun için neler düşünürken para gitmesin diye herşeyin en uygununa kaçarken
Bana bilezik lafı yaptı bunları dedi Yok ben bohça denilen şeyi cıkarmışşım. yok bilezik çıkarmışsm yok set demişim bilmem ne. Bunlar olmassa haa benimle olmayacakmısın diyor bana.
Bende ne alakası var knuyu saptırma dedim :KK43: :KK43: Hadi bizim adetlerimiz farklıysa bilmem ne. neler neler anlatsam şuraya.... olabildiğince kısa anlatmaya çalışıyorum size.
Benim ailem yapamaz edemez maddiyat yok bilmem ne. bende hiç mi yok yani dedim birsürü kavga ettik tartıştık
Yine ağlayan göz yaşı döken ben oldum Onlar düğünde yapılırmiş bilmem neymiş Şimdide düğüne yıktı ..
Bende sen daha buncacık seyde böyle yapıyorsan bunlar olmuorsa yarın eşya alınacak düğün olacak
O zaman nolacak dedim maddiyat olursa alırım, olmassa almam diyor.
Allahaşkına söyleyin Kimin eşyasız evlendiği görülmüş kimin kuru bir yüzükle beklediği görülmüş..
Bir kız isteme söz oldunda insan içine cıkılır. Bir tek yüzükle Belkide yıllarca beklenir mi..
Ben kendimi savunmuyorum.. Benimde hatalarım vardır ama cok zoruma gidiyor
Neymişde benim gözümü bilezik bürümüş yok bilmem ne ya neler neler bileziği batsın ya .!
cook zoruma gitti
Anneme anlattm bunları bana tek dediği karar senin herşeyleri onların olsun ...
Bir kızım var onuda sefalete süreceğim ben anladım diyerek ağladı :KK43: :KK43:
O ağladıkca benim içim yandı.. Herşeyi boşverdim Böyle birisi ile sizce yapılabilr mi..
Saygı denen birşey yok nerdeyse bagırıp çağırmalar. Son noktaya geldim
Bana ne dedi biliyormsunuz ben birde annemle konuşayım..!!
Sanki ben yalan söylüyorum..
Bana o kadar göz yaşı döktürdükten sonra annesile konuşmuş
Anneside onaylamış böyle olduğunu...
Ben iki bileziğin yüzüğün takının derdinde değilim inanın..
Ama daha şimdiden bunu yapamayan insanlar benim yarın düğünümü nasıl yapacak eşyalarımı nasıl alacak.
Herşey burnumdan gelmeyecek mi herşey içimde ukte kalmayacak mi ben şimdiden böyle yorulmuşken
Bilmiyorum kafam darma duman sizinde fikirlerinize ihtiyacım var :KK43:
Canım yol yakinken bitir kafanı duvarlara vurma. ! Çocuk seni sevse kesinlikle 1 yüzük yeterdi ama seni sevmiyo. Seven insan böyle yapmaz annenle hayatin tadini cikar işe gir çalış ve bu yaz tatile git hayat güzel odunlarla hayatini zorlastirma

Her şeyin en iyisini yapamayacagni bilen adam sana neden "her şeyin en iyisini yapacagim" desin? Yalan neden soylesin?

Simdi yaparim dese gunu gelince yapamadgnda ne olacak?

Vicdan yaptirma çocuğa acik acik konuş. Durust ol."Ben her şeyin en iyisini istiyorum senin de yapamayacgni bildiğim için bu is olmaz" de. O da rahat etsin sen de rahat et.

Türk filmine çevirmeye gerek yok. Adamin durumu ortada senin de istediklerin ve onun yapamayacgi ortada. Adam sana karşı durust yapamayacak bunu biliyor ve söz vermiyor. Sen de dürüst ol "en iyisini yapamayanla değil en güzelini yapanla evlenmek istedigini sıkıntı çekmek istemedigni söyle" ne o dönsün sana ne sen ona. Cocuğun vicdanina oynama yaziktir.
Bakın benim le derdiniz ne bilmiyorum ama sürekli beni iğneleyip duruyorsunuz.
Ben kimseninde vicdanıyla oynamıyorum yeter ama.
Yapamacak olsa bile bu dille mi dile getirildi soruyorum size bagırıp cagırıp aileme hakaret ederecek mi söyleyin ?
Beni ağlatarak m söyleyin ? Sen aşiret kadınımısn diyerek söyleyin o halde
Ben bu konuları dahi açmayacaktım zaten .! o bana kendi sordu daha sonra kendi böyle çıldırdı..
Kii yaptı şeylerin farkında yüzüme bakamıyor su anda.. ! Hataların herşeyin farkında
Güzellikle diyemezmiydi güzellikle hallolmazmıydı.. Bana yaptı hakaretleri buraya yazmadm bile
Türk filminede cevirdiğim felan yok . benim bu durumu bu ne saçma bir düşünce böyle ya.
Benim vicdanımda rahat size daha fazla yazmayacağım.

Canım yol yakinken bitir kafanı duvarlara vurma. ! Çocuk seni sevse kesinlikle 1 yüzük yeterdi ama seni sevmiyo. Seven insan böyle yapmaz annenle hayatin tadini cikar işe gir çalış ve bu yaz tatile git hayat güzel odunlarla hayatini zorlastirma
çocuk değil sesilya sevmiyor.sevse yeter ki adı konsun 1 yüzük yeter diyen kişi sonradan sözünden dönmezdi:KK14:

Bende bunu düşündüm .. ama bazı kişilerde dahi yine bana paracı yok altıncı maddiyatcı bilmem ne demeye devam etti
gerçekten ben bu insanları anlamıyorum gerçekten ve iyilik yaramaz..
şurda o kadar insan beni anladı sagolsun derdime ortak olduda bi o anlayamadı beni.
ben o sözlerini gururuma yediremedim ve hak da etmedim inşalalh geri dönüşüde olmayacak :/

çocuk değil sesilya sevmiyor.sevse yeter ki adı konsun 1 yüzük yeter diyen kişi sonradan sözünden dönmezdi:KK14:
Ya gerçekten yazmayım yazmayım dedim ama senin amacın ne dayanamadım ya konuyu ne kadar saptırdını gördüm
bu kadar insanın içinde birkere bilip bilmeden konuşamassın sen.
Ben onu sevmesem onun bütün küfürlerini hakaretlerini saygıslıgını cekmezdim sen ne biliyorsun ki böyle konuşabiliyorsun ?
Ben bir tek yüzük yeter dedim evet adımız konulsun dedim inkar etmiyrum bunu..
Ama o bana usullleri adetleri sordu bende anlattım ki anlatmaz olaydm o sordu ben anlattım diye böyle oldum ve o da haklı oldu değil mi .. Benim sözümden döndüğüm felanda yok yeter artık beni böyle aşağılayamassınız siz.

Ya gerçekten yazmayım yazmayım dedim ama senin amacın ne dayanamadım ya konuyu ne kadar saptırdını gördüm
Ben onu sevmesem onun bütün küfürlerini hakaretlerini saygıslıgını cekmezdim sen ne biliyorsun ki böyle konuşabiliyorsun ?
Ama o bana usullleri adetleri sordu bende anlattım ki anlatmaz olaydm o sordu ben anlattım diye böyle oldum ve o da haklı oldu değil mi .. Benim sözümden döndüğüm felanda yok yeter artık beni böyle aşağılayamassınız siz.
çünkü zorlamışsın,olmaz şimdi derken illa adı konsun 1 yüzük yeter,para pul istemem demişsin arkasından da şu olmalı bu olmalı diyorsun dahası var mı:KK66:

Bana destek olan beni anlayan herkeze teşekkür ederim sagolun özeldende olsa yalnız bırakmadınız
derdime ortak oldunuz burda beni anlayan insanların olması cok rhaatlatdı beni.. kendime getirdi..
Tekrar çok sagolun sizlerinde katkısıyla dogru kararı vermiş oldum artık
Bir gün iki gün üzülürüm ama ben bu karakterde birisi ile yola cıkamazdım bunu cok net görmüş oldum sayenizde

çünkü zorlamışsın,olmaz şimdi derken illa adı konsun 1 yüzük yeter,para pul istemem demişsin arkasından da şu olmalı bu olmalı diyorsun dahası var mı:KK66:
Ben zorlamadım ben onu denedim ilk başlarda hala anlamadan konuşuyorsun farkındamsn...
Daha sonra o bana döndü.. dönüş yaptı herşeyin olacağını dile getirdi arkandayım dedi
senin için herşeyi yaparım dedi ama iki gün sonra ne oldu bilyormsn
Beni yine için için sabahlara kadar ağlattı yine saygısızlık etti küflrer etti
VE siz sunu anlamakta zorluk çekiyorsunuz.! ben hiç birşey istemedim diyorum istemedim... istemedim.. istemezdim le
Bileziği batsın bohçası batsın bana deseydiki güzellikle ağzımı açmazdım ağzımı bir çöpünü istemezdim..
Ama bunu bile yapamadı kendisi anlıyormusunuz
VE daha fazla birşey yazmayacağım açıklamada yapmacagım size.

Bakın benim le derdiniz ne bilmiyorum ama sürekli beni iğneleyip duruyorsunuz.
Ben kimseninde vicdanıyla oynamıyorum yeter ama.
Yapamacak olsa bile bu dille mi dile getirildi soruyorum size bagırıp cagırıp aileme hakaret ederecek mi söyleyin ?
Beni ağlatarak m söyleyin ? Sen aşiret kadınımısn diyerek söyleyin o halde
Ben bu konuları dahi açmayacaktım zaten .! o bana kendi sordu daha sonra kendi böyle çıldırdı..
Kii yaptı şeylerin farkında yüzüme bakamıyor su anda.. ! Hataların herşeyin farkında
Güzellikle diyemezmiydi güzellikle hallolmazmıydı.. Bana yaptı hakaretleri buraya yazmadm bile
Türk filminede cevirdiğim felan yok . benim bu durumu bu ne saçma bir düşünce böyle ya.
Benim vicdanımda rahat size daha fazla yazmayacağım.
İğnelemiyorum acik acik yaziyorum.

Namusum diyerek burada kizlar 23 yasina kadar evlenir diyerek bir yuzuk yeter diyerek nisani kabul ettirdigim ama kurus parasi olmayan sevgilim yine de düşünüp örf adetimi soruyorsa "niye sordun askim alamayacagz zaten bir yüzük demiştik" derim .. 5 bilezik var ama bana 2 olsa yeter demem/ diyemem...

Benim sizinle ne derdim olabilir ki... Siz de biliyorsunuz doğrusunu siz de biliyorsunuz "aslinda ne düşündüğünüzü" buraya yazmasaniz bile..

Maddi durumu iyi biriyle evlenmeyi istemek kadar doğal bir durum yok. Asla yadirgamam. Ama maddi durumu yok diye çocuğu sıkıstırp hirpalamaya da gerek yok tüm ayrilik suçunu ona atmaya da gerek yok.

Ama o bana usullleri adetleri sordu bende anlattım ki anlatmaz olaydm o sordu ben anlattım diye böyle oldum ve o da haklı oldu değil mi .. Benim sözümden döndüğüm felanda yok yeter artık beni böyle aşağılayamassınız siz.[/QUOhakkında hayırlısini diliyorum

Yazdiklarinizi okurken seneler öncesine gittim.eski nişanlımda bana aynısı yşattı.bana bir bilezik bile takmayacaklardı.ağlaya ağlaya bir tane ceyrege ikna ettim.hatta evlenmeden ne çok şey istiyosun sen yaaa diye çıkıştı.sonra intikam için bana düğünde altın saat takacaksınız yoksa sana ömür boyu para koklatmam evlendiğimizde dedi.ben bir an bile tereddüt etmedim.bozdum nişanı.düğüne iki gün kala hemde.iyikide atmışım.böyle tip insanlardan yarar gelmez cnm bir an önce kurtulmanı tavsiye eederim

İğnelemiyorum acik acik yaziyorum.

Namusum diyerek burada kizlar 23 yasina kadar evlenir diyerek bir yuzuk yeter diyerek nisani kabul ettirdigim ama kurus parasi olmayan sevgilim yine de düşünüp örf adetimi soruyorsa "niye sordun askim alamayacagz zaten bir yüzük demiştik" derim .. 5 bilezik var ama bana 2 olsa yeter demem/ diyemem...

Benim sizinle ne derdim olabilir ki... Siz de biliyorsunuz doğrusunu siz de biliyorsunuz "aslinda ne düşündüğünüzü" buraya yazmasaniz bile..

Maddi durumu iyi biriyle evlenmeyi istemek kadar doğal bir durum yok. Asla yadirgamam. Ama maddi durumu yok diye çocuğu sıkıstırp hirpalamaya da gerek yok tüm ayrilik suçunu ona atmaya da gerek yok.
Ben zaten tüm herşeyin suçunu ona atmadım.. kendi hatamı en baştan kabul ettim..
ben hatasızım demedim ki. benim hiç bir hatam yok demedimki elbette benmde hatam vardı
ki dediğiniz gibi elbette en iyi şartlarda yaşamak herkezın hakkı
Ama beni durduran düşündüren bu karakteri saygısızlıgı oldu
siz o gün yaptı davranşları görseydiniz bana ve aileme etmedi küfürler bagırmalar kalmadı neredeyse
Ben zaten sorarken dedim olmasada sorun değil gönlün yeter dedim ama o sordukca sordu ve ben adetleri söyleynce böyle bambaşka birine dönüştü kırdı döktü yaraladı beni.
Ben hiç bir zaman onu sıkıştırmdım asla hatta yardım ettim destek oldum..
askerdeyken ona parasını ben gönderdim ihtiyaclarını ben karşıladım rahat etsn diye neler neler düşndüm
ama değmezmiş gerçekten değmeziş
tekrar diyorum ben sütten cıkmış akkaşık değilim biliyorum .. ama keşke birazcık saygısı olsaydı banada bu hallere gelmeseydik neyse olan oldu artık
sizde sagolun tekrar yorumunuz için

Yazdiklarinizi okurken seneler öncesine gittim.eski nişanlımda bana aynısı yşattı.bana bir bilezik bile takmayacaklardı.ağlaya ağlaya bir tane ceyrege ikna ettim.hatta evlenmeden ne çok şey istiyosun sen yaaa diye çıkıştı.sonra intikam için bana düğünde altın saat takacaksınız yoksa sana ömür boyu para koklatmam evlendiğimizde dedi.ben bir an bile tereddüt etmedim.bozdum nişanı.düğüne iki gün kala hemde.iyikide atmışım.böyle tip insanlardan yarar gelmez cnm bir an önce kurtulmanı tavsiye eederim
canım ggrçekten yaşamYAN Bilemiyor anlamıyor beni günlerce ağlattı sabahlara kadar ağlattı..
ben paracı oldum altıncı oldum cıktım düşün :(
ben iyi niyetli oldukca yaranamadım ben iyi niyetli oldukça kırıldım hırpalandm saygısızlık gördüm hakaretler duydum..
Düşündüm ya artık ben napıyorum dedim çok zorum gitti gururuma yediremedim..
cokşükür bir yanlıştan döndüm evet biliyorum cok acı cekecem ama bir gün çekerim iki gün çekerim
keşke böyle olmasaydu böyle sine olmasaydıda emeklerim boşuna gitmeseydi

canım ggrçekten yaşamYAN Bilemiyor anlamıyor beni günlerce ağlattı sabahlara kadar ağlattı..
ben paracı oldum altıncı oldum cıktım düşün :KK43:
ben iyi niyetli oldukca yaranamadım ben iyi niyetli oldukça kırıldım hırpalandm saygısızlık gördüm hakaretler duydum..
Düşündüm ya artık ben napıyorum dedim çok zorum gitti gururuma yediremedim..
cokşükür bir yanlıştan döndüm evet biliyorum cok acı cekecem ama bir gün çekerim iki gün çekerim
keşke böyle olmasaydu böyle sine olmasaydıda emeklerim boşuna gitmeseydi
Senin artık mazoşit olduğunu düşünüyorum ve aklından gerçekten zorun vaR.. Burdaki bayanların %95 senin her açtığın konuda ayrıl dedi .. Sen hala anneni dedeni ve tabiki en başta kendini yakıyorsun .. Sana artık pes diyorum .. Demekki çekeceğin var senin bu hayatta , bile bile lades nasıl denir bana canlı canlı okutuyorsun .. Adamın hayalciliğini aklı 5 karış havada olmasını geçtim ailene küfürler sana hakaretler havada uçuşuyor artık ve sana ne yapmalıyım diye soruyormusun gerçekten ? Şuan biliyorum birax haddimi aşarak yazıyorum ama kardeşime nasıl kızıcaksam sanada o şekilde kızıyorum !!

Back
X