• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu yola girmelimiyim bilmiyorum Sanki hata yapıyorum ateşe atıyorum kendimi..

Annemin tek evladıyım babam vefat etti.

Yine ağlayan göz yaşı döken ben oldum Onlar düğünde yapılırmiş bilmem neymiş Şimdide düğüne yıktı ..
Bende sen daha buncacık seyde böyle yapıyorsan bunlar olmuorsa yarın eşya alınacak düğün olacak
O zaman nolacak dedim maddiyat olursa alırım, olmassa almam diyor.
Allahaşkına söyleyin Kimin eşyasız evlendiği görülmüş kimin kuru bir yüzükle beklediği görülmüş..

Anneme anlattm bunları bana tek dediği karar senin herşeyleri onların olsun ...
Bir kızım var onuda sefalete süreceğim ben anladım diyerek ağladı :KK43: :KK43:
O ağladıkca benim içim yandı.. Herşeyi boşverdim Böyle birisi ile sizce yapılabilr mi..
Saygı denen birşey yok nerdeyse bagırıp çağırmalar. Son noktaya geldim
Bana ne dedi biliyormsunuz ben birde annemle konuşayım..!!
Sanki ben yalan söylüyorum..
Bana o kadar göz yaşı döktürdükten sonra annesile konuşmuş
Anneside onaylamış böyle olduğunu...
Ben iki bileziğin yüzüğün takının derdinde değilim inanın..
Ama daha şimdiden bunu yapamayan insanlar benim yarın düğünümü nasıl yapacak eşyalarımı nasıl alacak.
Herşey burnumdan gelmeyecek mi herşey içimde ukte kalmayacak mi ben şimdiden böyle yorulmuşken
Bilmiyorum kafam darma duman sizinde fikirlerinize ihtiyacım var :KK43:

sesilya , kendini göz göre göre ateşe atma. Bugün arada bir resmiyet yok iken bu denli saygısız ve kaba davranan insan , evlilik cüzdanını alınca kibar bir salon beyefendisine dönüşmeyecek. Bugün gördüğün yarın yaşayacağın filmin fragmanı sadece. Fragman bu kadar kötüyken o filmden de bu insandan da hayır bekleme.

Siz denk değilsiniz. Sen anlayışlı ve fedakar olmak adına ne yaparsan yap karşındaki kişi değişmeyecek. Yol yakınken ardına dahi bakma.

Annenin de gönül rahatlığıyla kızım sana emanet diyebileceği insanla karşılaşman dileğiyle.

ya çoluk çocuğu olan ayakları üzerinde duramayan ana baba evine dönemeyen kadınları anlamaya bir nebze de olsa çalışıyorum..

ama bekarken erkeklerin kahrını çekip üzülüp ayılıp bayılan sonrada kaderim napayım deyip evlenmeye çalışanları anlamıyorum ve anlamakta istemiyorum.

ateş olduğunu biliyorsun güzel kardeşim peki neden üzerine yürüyorsun onu hiç idrak edemedi benim bu kalın kafam!

O kadar çok üzüldüm ki okurken. İnsan sevdiği insana çok görür mü bunları? Kendine acımıyorsan annene acı. Yazık günah

galiba herkesin sözünde 4 bilezik ve set takılmış:KK53: bu istekler kimseye garip gelmiyo mu yaa? bi de özellikle belirtiyo durumu kötü diye:KK57::KK57: ona ramen istekler bunlar. sözüme gece11.5 da karar verdik yarın yapalım çıksın aradan diye ne alışveriş ne hediye hiçbişey olmadı. eşimle gittik bi tektaş aldık birlikte sadece bu. nişana gelelim yüzüklerden eşiminkini ben aldım benimkini eşim aldı. pastayı eşim ödedi. nişan yeri tutulması, yemeklerin ücreti, nişanlığım , ayakkabım, kuaförüm, makyajım, fotoğraflar herşeyi BEN yaptım ve kv kp ellerini sallayarak geldiler haaa pardon cam şeker getirmişler gelenlere ikramlık! ve durumları da orta direk diyim öyle çokk kötü bi durum da yok. gelinliğimin kiralanması damatlığın parası kınada yerin tutulması ikramlıklar falan herşeyi ben ödedim! onlar bi tek düğün salonunu tuttular 2 bin liraya bu kadar.
tamam benimki abartı farkındayım ama sen bi de durumları kötü demişsin. açıldıkça açılmışsın setler bilezikler falan :KK53: kendini kandırma 2 iken 1 olsun diyecek bir insan olmadığın çok belli. herkesin kızı kıymetli herkes rahat etsin ister çocuğu ama ben anne sakın ola ki karışayım deme ne yaparlarsa o. istersen sen de hiçbişey yapma dedim nişandan sonra(ayrılma noktasına gelmiştim milletin gazı ile "aaaa hiçbişey mi takmadılar" ekibi malum) sen müstakbel sözlünün durumunu hiçbir zaman kabul edemeyeceksin ve devam edersen kendini de beklentisi yüksek olan anneni de erkeği de ve erkek tarafını da ömür boyu mutsuzluğa mahkum edeceksin.

kendini kandırma gözün yükseklerde belli bi an önce ayrıl kimseye hayatı zehir etme

Benim arkadaşım kendi düğününde kendine takılan bileziği bile kendi aldı ,takdırdı .sSırf nişanlısıyla arasına maddiyat girmesin onu ezmiyim diye düşünüp( ki bence çok saçma herkesin görev ve sorumlulukları var) sonuç ne : şu an evliler hemen çocukları oldu ve adam hala çalışmaya üşeniyor aşk sevgi bir yere kadarmış aralarında hakaretten başka birşey yok ve açıkçası tavırları aynı senin sevgilin gibi kaba ve bir kızın hayalleri olduğunu düşünemeyecek kadar erkeklikten uzaktı.

Canım bak hem durumları yok öyle fazla şey istemem diyorsun is bilezik konusuna gelince yapsınlar istiyorsun seninde kaçan karisik belli. Ornegin benim de kayınvalidemlerin durumu çok çok iyi olduğu halde iki bilezik istedim nisanda diye demediklerini birakmakmadilar bende topu ailemin üstüne atmisstim onlar böyle istiyor diye. O kadar aglandilandilar ki durumumuz yok diye söz nisan bir arada bizim evde oldu.düğün yapacak durumumuz yok diye bi yil bekleyin dediler 5 ay nisanli kaldıktan sonra sadece nikah yaptik sonra çok pişman oldum niye benim dugunum olmadı niye 6 değilde 4 bilezik taklidi diğer ama zamanki geri getiremiyosun düşündükçe kendimi yiyodum düşünmekten Vazgeçtim. Bana da çevredeki bir çok insan bunla senin sonun yok dedi onemsemedim evlendim. Simdi ailemede cevreme de hak veriyorum çok doğru söylemişler bak sen yolun basindasin biraz buyuklerine kulak ver emin ol eğer dinmezsenilerde coçok pişman olacaksin

Görünen o ki kendini mutsuzluğa sürüklüyorsun, sonu gelmez bunların, katlanarak devam eder sorunlar, yrpyrni bir sayfa aç, belki tam hayal ettiğin seveceğin bir insan cıkacak karsına? Bile bile atese atma kendini, ayrılırsan yarına umudun olur en azından

Konuyu okurken çok üzüldüm hem size hem annenize. Belki babanız ya da abiniz olsaydı sizi böyle sahipsiz bulup her dediklerini yaptıramayacaklardı. Lütfen hemen ayrılın,sakın bir hata yapmayın. Olay sadece maddiyat değil.Adamın nasıl bir kişiliği var baksanıza,göremeyecek kadar kör olmayın Allah aşkına. Şimdi ayrılınca bir kaç ay ağlarsınız,daha sonra kaderinizdeki kişiyle karşılaşıp mutlu olursunuz ama bu adamla evlenirseniz sadece sefalet içinde yaşamayacaksınız,çok çok mutsuz olursunuz kişiliğiniz bile değişir.Annenizin de öyle. bu kişi çok maaş alsaydı bile aynı şeyleri söylerdim size

Ama bende bir can taşıyordum cok yıprandım Kendisiyle son kez konuşmak istedim Bana bir gelecek sun
Ne para ne pul istiyorum senden askerden gel izne gelsin ailen aileler tanışşın hiç değilse bir yüzük takılsın.
bana kesinlikle böyle birşey olmayacğaını cok mantıksız oldunu
Ailesine saygısı olduğunu ne bu acele oldugunu dile getirdi..

Bakin bu sizin mesajlarnzdan biri..
Yani nisanliniz acele olduğunu sizin de bir yüzük olsa diye basladgnz ama sonradan bileziklere dönen hikayeniz de burada...

Herkes ayni şeyi söylüyor ben de ayni şeyi söylüyorum bu çocuktan ayrilmalisiniz. Ama ben bunu farklı yollardan söylüyorum sadece. Size ayna tutarak.

Umarım mutlu olacaginiz birileriyle tanisirsiniz ikiniz de.. İyi geceler..
evet bende size katılıyorum

konu sahibi kusura bakmayın da ele güne karşı bir yüzük takılsın istemişsiniz sonra şu da bu da olsun istemişsiniz
sizde hata gördüm ben.. oda maddi imkansızlıklardan fevri davranmış hareketlerini kontrol edememiş olabilir

bence de ayrılın.. bu ikiniz için de iyi olur..

Evleneceğin adam senin için fedakarlık yapmaya hazır değil kolaya ve ucuza kaçmaya çalışıyor
bu adam evliliğide yürütemez elektrik , su faturalarıda ödemez bu bence olgun ve karekterli değil ,dünyada başka erkek mi yok ömrünü buna heba etme zaten ailede kalitesiz , aile çok önemli kesinlikle sana uyumlu değil

Hem neden hakkın olan bilezik ve eşyayı istemiyeceksin , senin diğer kadınlardan eksik yönün ne daha şimdiden yapmam diyor anneme sorayım diyor , bu evlendiğindede dara düştüğündede anasının eteklerinin altına sığınacak ve seni rezil edecek , aman uzak dur bu adamdam seviyorum diyorsanda oda geçici gençsin daha kaliteli erkeğe ve ailesine layıksın o senin dengin değil kendi değerinin aşağısına gitme hayatınıda ve gençliğini heba etme

evet bende size katılıyorum

konu sahibi kusura bakmayın da ele güne karşı bir yüzük takılsın istemişsiniz sonra şu da bu da olsun istemişsiniz
sizde hata gördüm ben.. oda maddi imkansızlıklardan fevri davranmış hareketlerini kontrol edememiş olabilir

bence de ayrılın.. bu ikiniz için de iyi olur..
ya ne yalan söyliyim bana da öyle geldi.çünkü çocuk durduk yere sen aşiret kızımısın ne seti falan filan neden desin.belki başı dardaydı düşünüyodu nasıl olcak diye sesilya da set bilezik saydırınca çocuk söyledi bunları.

Çok dertliyim zaten hiç yüzüm gülmediki benim şu hayatta.Sizlere dökmek istedim içimi yardım almak istedim
Benim 3 yıldır devam eden bir ilişkim vrdı iyisile kötüsüle. geldik.
ama onun saygısızlıkları herşey de allah büyük bir şekilde olur demeleri iletişimimizin kötü olması beni çok yıprattı düşük maaşlı bir işinin olmasını ailesinin durumunun alkolik baba yüzünden kötü olmasını.. hiç birşey yapamalarını herşeyi sineye cektim.
Geleceğin yok diyordu herkez bırak yapma kendine edersin..
Annemin tek evladıyım babam vefat etti.
Annem istemezmi benm kızım rahat etsin O istemezmi iyi yaşasın güzel yaşasın .. Sadece maddiyat için ayrılmak istemedim ama diğer nedenlerde birikince asker iken daha fazla dayanamadım bitirdim.
Daha sonra kendisi dönüş yaptı bana Annem bu durumu bildiği için madem öyle gelsin istensin adınız konsun seninde bir namusun var dedi ( bir küçük bir ilçede yaşıyoruz hemen hemen herkez birbirini tanır. korkuyor annemde.)
Çok düşündüm.. Bende çalışırım dedim birlikte el ele verebilrsek hallolur herşey dedim..
2 olacağına 1 olur dedim.. Herşeyim en güzel olacağına olmayı verir ne yapayım dedim.. Sevdiğim için..
Kendisi ailesi ile konuştu izne geldiğinde isteme olacaktı Annem sırf benim hatrıma kızım mutlu olsun diye İşini gücünüde siğneye cekti.
babasının alkolik olmasınıda, Bu zamana kadar birsürü borç yapmasını diğer oğlunu yiyip bitirmesini... Herşeyi yok saydı Annem canım annem benim üzülmeme dayanamadı..
Neyse planladığımız gibi olacaktı bende hemen sonra işe gireyim dedim o gelene kadar para birktiririm.
Biliyorsunuz kız istemede söz tatlı gibi şeylerde adetler vardır. Ben Nişan yapılmasın dedim .. Bizim evde olsun dedim. Sen masrafa girme dedim.. ! AHH demez olaydım..
Adetlerden konuşuluyordu.
Ben isteme olur öncelikle dedim yüzüklermiz takılır tatlımız yenir bir arada olsun sözde nişanda. Annengilde Usülünce birşeyler takarlar dedim.. ahh ah demez olaydım..
Birşeyler takmadan olmuyor mu dedi bana sert bir dille.
Bende ben cok birşey istemem dedim örnek verdim 3 4 bilezik takılacağına 1 tane 2 tane takılır dedim.
Bunlar adettir. Hatta sette takılır kıza ama ben istemem dedim..
Bana ne dese beğenirsiniz .' Şen aşıret kadınımısn ne seti.' Sen kendini iyice aşmışsın
Benim çok zoruma gitti ben onun için neler düşünürken para gitmesin diye herşeyin en uygununa kaçarken
Bana bilezik lafı yaptı bunları dedi Yok ben bohça denilen şeyi cıkarmışşım. yok bilezik çıkarmışsm yok set demişim bilmem ne. Bunlar olmassa haa benimle olmayacakmısın diyor bana.
Bende ne alakası var knuyu saptırma dedim :KK43: :KK43: Hadi bizim adetlerimiz farklıysa bilmem ne. neler neler anlatsam şuraya.... olabildiğince kısa anlatmaya çalışıyorum size.
Benim ailem yapamaz edemez maddiyat yok bilmem ne. bende hiç mi yok yani dedim birsürü kavga ettik tartıştık
Yine ağlayan göz yaşı döken ben oldum Onlar düğünde yapılırmiş bilmem neymiş Şimdide düğüne yıktı ..
Bende sen daha buncacık seyde böyle yapıyorsan bunlar olmuorsa yarın eşya alınacak düğün olacak
O zaman nolacak dedim maddiyat olursa alırım, olmassa almam diyor.
Allahaşkına söyleyin Kimin eşyasız evlendiği görülmüş kimin kuru bir yüzükle beklediği görülmüş..
Bir kız isteme söz oldunda insan içine cıkılır. Bir tek yüzükle Belkide yıllarca beklenir mi..
Ben kendimi savunmuyorum.. Benimde hatalarım vardır ama cok zoruma gidiyor
Neymişde benim gözümü bilezik bürümüş yok bilmem ne ya neler neler bileziği batsın ya .!
cook zoruma gitti
Anneme anlattm bunları bana tek dediği karar senin herşeyleri onların olsun ...
Bir kızım var onuda sefalete süreceğim ben anladım diyerek ağladı :KK43: :KK43:
O ağladıkca benim içim yandı.. Herşeyi boşverdim Böyle birisi ile sizce yapılabilr mi..
Saygı denen birşey yok nerdeyse bagırıp çağırmalar. Son noktaya geldim
Bana ne dedi biliyormsunuz ben birde annemle konuşayım..!!
Sanki ben yalan söylüyorum..
Bana o kadar göz yaşı döktürdükten sonra annesile konuşmuş
Anneside onaylamış böyle olduğunu...
Ben iki bileziğin yüzüğün takının derdinde değilim inanın..
Ama daha şimdiden bunu yapamayan insanlar benim yarın düğünümü nasıl yapacak eşyalarımı nasıl alacak.
Herşey burnumdan gelmeyecek mi herşey içimde ukte kalmayacak mi ben şimdiden böyle yorulmuşken
Bilmiyorum kafam darma duman sizinde fikirlerinize ihtiyacım var :KK43:
yazık günah değil mi sana ya da annene? seni ne hallerle getirmiş bu yaşına kadar ? sen hem kendi hem anneni dünya üzerindeki cehenneme sürüklüyorsun. Yazık etme o kadar mı değersiz senin hayatın ? Biz ne desek boş iş sende bitiyor ama Allah büyük konuşturmasın görünen köy klavuz istemez. İki gün sonra kavga etseniz cinnet geçirse senide mi haberlerde görcez? Hiç sağlıklı değil yaptığın şey hemen farkına var:KK12:

inanın şu an bunları bile yazarken hıçkıra hıçkıra ağladım cok kötüyüm..
ben neler düşündüm.. herşeyimden fedakarlık ettim..
benim gözümü bilezik bürümüş.. bana suçu yıkmaya çalışıyor
iyice yıprandım.. :KK43:

İyice öç tart.
Sen anneni seviyorsun ağlladığında için acıyor..
Bu adamda seni seviyor dimi ?
Niye sen ağlarken o üzülmüyor peki ?
Seven insan bu denli vurdum duymaz olmamalı

Canim taviz tavizi getirir.sen şimdi aman durumlari yok, bilezigim de olmayiversin dersin, adamlar evlenincede bir kuru ekmeğe muhtaç ederler seni. tamam maddiyat önemli degil, yemişim bileziğini, takısınıda durumu yoksa bile güzel bir sözle gönlünü alabilirdi. Bence birak gitsin. yürümez bu iş.

ya ne yalan söyliyim bana da öyle geldi.çünkü çocuk durduk yere sen aşiret kızımısın ne seti falan filan neden desin.belki başı dardaydı düşünüyodu nasıl olcak diye sesilya da set bilezik saydırınca çocuk söyledi bunları.
tabiki..
nişan istemedim diyor arkadaş.. zaten nişanı kız tarafı yapar
söz yapılacaksa da bilezik olmaz tek yüzük takılır.. işine geldiği gibi konuşmuş bence..

tabiki..
nişan istemedim diyor arkadaş.. zaten nişanı kız tarafı yapar
söz yapılacaksa da bilezik olmaz tek yüzük takılır.. işine geldiği gibi konuşmuş bence..
belki adetleri farklıdır ama.benm gördüğümbildiği sözde bi yüzün takılır.herkesmüstakbel eşinin yüzüğünü alır.çocuk tırstı sanırım şimdiden bilezik yüzük istiyosa düğünde napcam ben diye :) erkeğe herşeyi yıkmak doğru değil.bi düğün kolayına yapılmıyo.adam da düğün yapıcam diye ailesini aç bırakamaz.

zararın neresinden dönersen kardır arkadaşım
en kısa zamanda gönder gitsin
iyilikten güzellikten anlamıyor.
onu düşündüğün halde bi dünya da laf ediyor. bırak arkadaşım. yakma kendini. anneni de üzme.

Paracı ne yazık ki... hadi yok dıyelim insan ne bilim idare et der.. mahcubiyetini dile getirir vs vs... sevmıyorum gözü , gönlü dar adamları...
ben de ev kredisi cekmıstım uzun vadeli... eski erkek arkadasım evlenınce kredini ödeyeceksin maaşından birsey kalmayacak vs vs demişti... işte nişan, düğün masraflarının onlara yıkılacagının falan planlarını yapmıştı...bunu diyen adam da baya iyi maaş alıyor... evimin kirasının hesabını yapmalar maaşımdan ne kadar kalacagını düşünmeler vs vs ...daha sevgiliyken yanı...keske o zaman ayrılsaymısım diyorum şimdi...evet ayrıldık ama başka bir nedenden... yanı ne yazık ki böyleleri var evlenıyorsun nişanlanıyorsun mutlu ol çek kredini borç harç yap bir şeyler... adam ol...

Son düzenleme:
Siz bileziği değil sizin onu anlamasını istiyorsunuz..bence gereğinden fazla yapilan fedakarlık göz çıkarır . mesele maddiyat değil ama tavrı sevemedim ben. Anneniz de siz gidince yalniz kalacak belli ki. Bu adam yarin annenize de zor yollar gibi geldi.

Back