merhaba arkadaşlarr a.s.
sonunda kararımı verip dün kontrol için cerrahpaşa ya gittim a.s
sabah uzman dr. vardı, ilgi, alakası, soruları fena değildi
-smear testi,
-idrar testi ve
-ultrasan istedi..
smear testinde mantar gibi birşeylerden bahsetti
idrar tahlilini öğleden sonra getir, ilaç yazalım dedii
buraya kadar herşey güzel gelişti
yalnızzzzzzzzzzzzzzz
öğleden sonra sunuçları götürdüğümde yerinde 4 öğrenci ve 1 pretisyen hekim vardıı
sonuçlara baktı ve temiz olduğunu söyledi
dedim mantar olduğunu söylemişti sabahki dr.
elimdeki verilere göree temiz dedii
ee dedim o zaman gebelik öncesi yapılması gereken diğer test, aşı vs. neler onları halledelimm
biz öyle testleri yapmıyoruz gerek yok demesin mi :1shok:
dedim peki folik asit almayım mı
siz bilirisiniz olsa da olur olmasa daa
olur mu öyle şey ne kadar önem arz ettiği herkes tarafından biliniyor ve tüm hekimler tavsiye ediyor bunları gebelik öncesi
yanii delirttiler benii
ayın 18 inde smear sonuçlarını almaya gittiğimde umarım uzman dr. durumu netleştirir benneyaptımki
oysakii folik asitt ve diğer tetkikler ne kadar önem arz ediyor
"Diğer doktorların FOLİK ASİT için şu önerilerine bi bakın Alah aşkına:
***Folik asid hamileliğin ilk 3 ayı içinde oluşabilecek nöral tüp defekti adı verilen beyin ve omurilikteki bozuklukları önlemeye yardım eder. Folik asidi içeren besinleri de bol tüketmenizde fayda vardır. Bunlar; portakal suyu, yeşil lifli sebzeler, kuru ve doğal baklagillerdir.
***Folik asit, fetüsün hücrelerinde doğru genetik yapının oluşmasında yardım eden çok önemli B vitaminidir. Örnek olarak; beyinde su toplanması (hidrosefali) ya da sırtında su kesesi (meningosel) oluşumu olan “nöral tüp defekti” gibi sakatlıkların olmaması için 3 ay önceden Folik Asit profilaksisine (koruyucu ya da önleyici tedavi) başlanması günümüzde tartışmasız olarak kabul edilmektedir. 3 ay süreyle, günlük en az 400 µgm (0,4 miligram) Folik Asit alımı yukarıda sözünü ettiğimiz nörolojik sakatlıkların sayısını yarı yarıya azaltabilir. Bu doz birçok multivitamin preparatlarında bulunabileceği gibi yiyeceklerden turunçgillerde, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde, karaciğerde, taze sıkılmış meyve sularında, tahıllarda ve yeşil bezelyede bolca bulunmaktadır. "
siz mutlaka folik asit alın ve de
kan sayımı
kızamıkçık, hepatit aşılarınızı olun a.s