Bu Yaz Hamile Kalmayı Düşünenler Burada Toplanalım mı???*

selam ben yeni evliyim 1 yılım temmuz sonu doluyor
Ağustos gibi düşünüyoruz bebiş

sizin neden olmuyor

isteyen herkese rabbim nasip etsin

Bende yeni evliyim temmuzda 1 yıl doluyor.Ve ben temmuzda hamile kalmak isityorum.Nisanda doğum için.ınşallah olur kızlar yaa.Yumurtlamayı arttırıcı ilaç falan varmış.Ben doğum kontrol hapını bırakınca adetim düzensizleşti.yoksa yumurtlamada olmuyomuş düzensiz olunca.

kızlar biz de yaz bitince düşünüyoruz. ben geçen aydan başladım folik asite. kazara hamile kalırsam diye çünkü ilacı bıraktığımdan beri hiç güvenemiyorum korunma olayına. şimdi ben geçen hafta check-up yaptırım eşimle beraber. maşallah herşey çok güsel çıktı. kan değerleri tiroid vs herşey normal. jinekoloğa senede bir düzenli gidiyorum zaten.acaba hamile kalmadan önce baktırmam gereken başka bir şey var mı ki yani normal bir jinekolojik muayene ve check-up değerleri dışında bakılması gereken şeyler var mı?eğer varsa haziran ayında onları da halledip yazın kendime güzelce bakıp iyi beslenip yaz sonunda da Allah nasip ederse hamile kalmak istiyorum. ben bir yerlerde kızamıkçık testi falan gibi şeyler okumuştum. bu konuda bilgisi olan varmıCADIARZU

selam ben yeni evliyim 1 yılım temmuz sonu doluyor
Ağustos gibi düşünüyoruz bebiş

sizin neden olmuyor

isteyen herkese rabbim nasip etsin

mrb bende yeni evliyim 10ay oldu bizde bu yaza bebiş istiyoruz bu ay ilk olacak inş. müjdeler gelir herkesten:):asigim::asigim:

kızlar biz de yaz bitince düşünüyoruz. ben geçen aydan başladım folik asite. kazara hamile kalırsam diye çünkü ilacı bıraktığımdan beri hiç güvenemiyorum korunma olayına. şimdi ben geçen hafta check-up yaptırım eşimle beraber. maşallah herşey çok güsel çıktı. kan değerleri tiroid vs herşey normal. jinekoloğa senede bir düzenli gidiyorum zaten.acaba hamile kalmadan önce baktırmam gereken başka bir şey var mı ki yani normal bir jinekolojik muayene ve check-up değerleri dışında bakılması gereken şeyler var mı?eğer varsa haziran ayında onları da halledip yazın kendime güzelce bakıp iyi beslenip yaz sonunda da Allah nasip ederse hamile kalmak istiyorum. ben bir yerlerde kızamıkçık testi falan gibi şeyler okumuştum. bu konuda bilgisi olan varmıCADIARZU

tabiki bi çok test açı vs var chabcımm a.s
pap smear testi de yaptır
burada bi arkadaştan okumuştum kızamıkçık bağışıklığı olmadığı için çok sorun yaşamış gebeliğinde
mutlaka yaptırın diyordu
sen hangi hastaneyi tercih ediyorsun bunun için
devlet mi, özel mi, üniversite mi??

kızlar bende piko var
aralıktan beri her ay doktora kontrole gidiyorum
hormon sonuçlarımdada LH yüksek çıktı
tedaviyle bebiş olacak sanırım
bebek isteyinceye kadar doğum kontrol hapı kullan yumurtaların düzene girsin dedi doktor
çok beklemekte istemiyorum zaten inşallah haziran sonu tedaviye başlayacam

tabiki bi çok test açı vs var chabcımm a.s
pap smear testi de yaptır
burada bi arkadaştan okumuştum kızamıkçık bağışıklığı olmadığı için çok sorun yaşamış gebeliğinde
mutlaka yaptırın diyordu
sen hangi hastaneyi tercih ediyorsun bunun için
devlet mi, özel mi, üniversite mi??

evet ben de okumuştum kızamıkçık olayını. check-up'ı kampanya olan bir özel sağlık merkezinde yaptırdım. düzenli gittiğim jinokoloğum özel bir doğum dal merkezinde. pap smear da yaptırıorum senede bir. ama hamilelik için izmirde özel kent hastanesi var, oraya gidip herşeye orda başlayıp orda tek bir doktorla devam etmek istiorum. zaten özel sağlık sigortam da var bu sene doğumu da kapsadı en iyi şekilde olsun istiorum. inşallah Allah hepimize nasip eder a.s. sen ne düşünüosun dimple

inş. chablisss :1hug:
ne kadar bilinçlisin maşaallah (pap-smear devlat hast. nde yapılıyor mu?? ya da özelde fiyatı nedir? rica etsem)
bende nasipse haziran gibi
ön kontrol için gitmeyi planlıyorumm
ama karar veremedim dr. konusunda
belki üniv. hastanesine gidebilirim.. daha detaylı incelenir..

inş. chablisss :1hug:
ne kadar bilinçlisin maşaallah (pap-smear devlat hast. nde yapılıyor mu?? ya da özelde fiyatı nedir? rica etsem)
bende nasipse haziran gibi
ön kontrol için gitmeyi planlıyorumm
ama karar veremedim dr. konusunda
belki üniv. hastanesine gidebilirim.. daha detaylı incelenir..

valla canım özele gidemesen de üniversiteye git bence en azından.
pap-smear devlette yapılıyodur mutlaka ama özelde de çok pahalı değil.mesela ben muayene ücreti 100 veriyosam testle beraber 130 veriyorum. çok abartılı bişey değil yani.
valla canım artık o ananelerimizn zamanındaki gibi saldım çayıra şekilde hamile kalmamak lazım kendimize bakalım ki bebeğimiz de sağlıklı olsun. artık herşey hormonlu herşey kanserojen. mecburen onlara en sağlıklı yaşamı sağlamak için baştan bunları düşünmemiz gerek. ne kadar oldu senin evliliğin

kesinlikle öylee
o zaman ben üniv. hastanesini tercih edeyim

eylül de 3 yıl oluyor nasipse

sizin için en güzel zaman yani çocuk açısından. bizim de 2 yıl bitiyo ağustosta.
inşallah bizleri bekletmeden hayırlısıyla gelir bebişlerimiz :ecrin_bebek:

benimde evliliğimde 2 yıl doldu,temmuzdan sonra ben de istiyorum kızlarr...sanırım folik asite başlamamız gerekiyor hatta geç bile kaldığımızı düşünüyrum, hamilelik öncesinde beslenmenizde değişiklikler yaptınız mı???

her süt içmeye çalışıyorumm a.s
folik asitte 3 ay öncesinden alınmalı a.s

X