Bu Yaz Hamile Kalmayı Düşünenler Burada Toplanalım mı???*

geçen hafta seda sayanda bi dr. artık son zamanlarda baba adaylarınada folic asit içmelerini öneriyoruz DOWN SENDROMU riski çısından dedi sonuçta down sendronu hatalı sperm yada hatalı yumurtadan oluşuyor bi kromozom defecti bana mantıklı geldi ben gideceğim dra sorucam kızlar sizde sorun eğer ölese kocişlerede yutturalım hatta içmek istemezlerse gazozlarına atar kötü emelerimize alet ederiz Şeniz
merhaba kızlar. ben de yazamadım hafta sonu.
ben de çağla şıkelin bir programında yine bir doktordan erkeklerin de omega 3 içmesi gerektiğini söylemişti. sperm kalitesi açısından. çinko ve omega3 bunlar sperm kalitesini arttırıyormuş.hep kendimize bakmayalım dimi, kocişlere de bakalım. ana materyal onlarda çünkü:)

valla canım ben aslında hamilelik doğum vs için kent hastanesini düşünüyorum özel. hala da orayı düşünüyorum ama ilk kontrol için daha yakın bir yere gidicem bir de kent en pahalı hastane izmirde. o yüzden oraya hamile kalınca gidiyim diyorum
burda bir tıp merkezi var. ben ilk kez kadın doğuma oraya gitmiştim üniversitede. çok tatlı bir adam. ona gidicem özel bir yer. hem de çok yakın evime. kent kadarda pahalıya patlamaz bir muayene olucam diye kaydirigubbakcemile3
doğumda zaten karşılancak sigortadan.
anladım cnm evet kent i söylemiştin bir ara zaten
hayırlısı olsun
inş. hiçbirinde sorun yaşamazsın
ben lupus hastasıyım :KK43:
hımm fisfisfis
ama bunlar sadece zorlaştırabilecek sebepler
hemen üzülme :teselli:
netten geniş bir araştırma yap istersen
Dimlehawk ellerine sağlık.Çalışmışsın gene.Benimde aşı olayım sona erdi hepatit b ye bağışıklık kazanmışım.Tetanosta oldum.Folik asit kullanıyorum.Hergün eşim ve ben aç karına bal içiyoruz.2hafta sonrada çalışmalara:eek::kedi: başlayacağız inşallah.Hadi hayırlıısı.
rica ederimm yerimseniben
maşaallah bütün hazırlıklar tamam :jeyyar:
hayırlısı bakalımmm :CüvCüv:
merhaba kızlar. ben de yazamadım hafta sonu.
ben de çağla şıkelin bir programında yine bir doktordan erkeklerin de omega 3 içmesi gerektiğini söylemişti. sperm kalitesi açısından. çinko ve omega3 bunlar sperm kalitesini arttırıyormuş.hep kendimize bakmayalım dimi, kocişlere de bakalım. ana materyal onlarda çünkü:)
yaramı deşme lütfen ya
geçen gün folik asit tableti vermiştim
hergün bir tane alırsın diye
dün sordum hiç almamış :umursamaz: benneyaptımki
zaten günde 3 tane ilaç alıyorum çok gelir diyor -tatlicadiarzu-
ben de kızdım ben de içmiyorum o zaman dedimm :dilcikar:
ama yokk ben içecekmişim mutlaka :mymeka: :dilcikar:
Kızlar sperm kalitesi açısından polen harikaymış
biz olsak hemen kullanırız da eşlerimizz :umursamaz:

Selam kızlarr nasılsınız....bende bu yaz bebek ısteyenlerdenımmm hemde Çokkk.. Ne yesem ne ıÇsem bılımıyorum hamıŞ olayımm:) neler Önerırsınız kızlar

günaydın tubisx walla aslında doktora gitmeni önerio arkadaşlar da ben önce doktorsuz deneyim dedim olmazsa doktora gidilir diye düşündüm bu ay inş olur bal çörekou tarçın yiyorum sabah akşam aç karna bi tatlı kaşığı biri uyanınca biri uyuyacaın zaman hastalıın ik günü başlıosun 12 gün sürüyo ben 4.günümdeyim bi topicte okudum deneynler hepilk ay hamile olmuş çünkü

Canım doktora gıttım ama yanlıŞ dÖnemde gıtmıŞım.:)..bı sorunun gÖrÜnmÜyor dedı b.raz tÜylenme var oda cıddı deĞıl dedı..bı kaÇ antıbıyotık vs. Yazdı..bu ay eĞer regl olursam bende baŞlayayım bal ve tarÇına..ınŞallah canım bızde hamıŞ oluruz:)

hayırlısıyla cnm inşallah bu ay gecikti bnm bende sandım ki ... çok stres yapmışım

ben de bu hafta doktora gidicektim kızlar. ama randevu alamadım 30 una vercekler gün cuma arıcam.
bende hemen aradan çıksın istiodum halbuki :umursamaz:
bu arada topicleri gezerken bir yerde gördüm kızmıkçık bağışıklığı olmayanlara da her zaman aşı yapmıyorlarmış
her doktor tavsiye etmiyormuş. çünkü kızamıkçık bulaşma ihtimali oldukça düşükmüş. artık hep aşı yapıldığı için çocuklara. küçük bir risk için vücuda mikrop verilmesini uygun bulmuyormuş bazı doktorlar. sanırım sui diye bir arkadaş yazmıştı bunu. ben onun yalancısıyım bu da bir bakış açısı fisfisfis

evet canım ben de duydum bunu. bir de 3 ay korunma durumu var ya. aşı olduktan sonra 3 ay hamile kalmamak gerekiyor. yanlışlıkla kalınırsa çocuğu çok kötü etkiler ve büyük bir sorumluluk bence de doktor açısından. kaş yapayım derken göz çıkarma gibi birşey olur.
bu arada benim de sipariş evrdiğim yumurtlama testleri elime geçti. 10. günü başlıycam testlere.

evet canım ben de duydum bunu. bir de 3 ay korunma durumu var ya. aşı olduktan sonra 3 ay hamile kalmamak gerekiyor. yanlışlıkla kalınırsa çocuğu çok kötü etkiler ve büyük bir sorumluluk bence de doktor açısından. kaş yapayım derken göz çıkarma gibi birşey olur.
bu arada benim de sipariş evrdiğim yumurtlama testleri elime geçti. 10. günü başlıycam testlere.

evet yaa ben de onu düşündüm hapla korunamazsın o 3 ay. sonuçta hamile kalmak için çalışcaz 3 ay sonunda hapın da etkisi geçsin diye 3 ay daha mı beklices kaydirigubbakcemile3
e hap dışında hiçbir korunma yöntemi de garanti değil bana kalırsa. kaza olması çok yüksek. aşı olup da öyle bir şey olursa dediğin gibi kaş yapıyım derken göz çıkarmış olursun. inşallah bağışıklığım çıkar da bir de bunlarla uğraşmam mafoldumben
testleri yapmaya başlayınca bize de haber ver desdomonacım bakalım nasıl oluyor yumurtlama gününde işe yarıyor mu falan takip edelim kaydirigubbakcemile5

tamam canım. aslında bu konuda kafam karışık. 10 günden itibaren hem test yapmaya hem de günleri değerlendirmeye başlıycam. yanlız her gün mü olsun gün aşırı mı olsun orda takılıyorum. doktorlar gün aşırıyı sperm kalitesi açısından daha iyi diyorlar. fakat bir de gün tam tutmazsa.çünkü o testler 24-48 saat içinde yumurtlayabilirsiniz yazıyor. bir de yeni hamile kalan bir arkadaşım var. 5-6 ay uğraştı hamile kalmaya. kesinlikle hamile kaldığı ayda her gün denediklerini söyledi.diğer aylar gün aşırı denemişler.

slm arkadaşlar gideceğim dru aradım bana adetim bittikten 2 gün sonra eşinle 2 gün ilişkiye girmemiş olarak gel dedi haberiniz olsun

ilk defa böyle bir şey duydum. sen genel kontrol için mi gideceksin?yoksa bir problem var da o yüzden özel bir gün de çağırıyor.

slm arkadaşlar gideceğim dru aradım bana adetim bittikten 2 gün sonra eşinle 2 gün ilişkiye girmemiş olarak gel dedi haberiniz olsun

her doktor ilk aşamada sperm testi istemiyor. hatta özelliklede sormuştum eşimle geleyimmi diye gerek yok şuan demişti

mesela ben gonophane kullanıyorum 3 ay olmazsa o zaman eşinle gel onada bakalım dedi
şuan ilk ayım

tamam canım. aslında bu konuda kafam karışık. 10 günden itibaren hem test yapmaya hem de günleri değerlendirmeye başlıycam. yanlız her gün mü olsun gün aşırı mı olsun orda takılıyorum. doktorlar gün aşırıyı sperm kalitesi açısından daha iyi diyorlar. fakat bir de gün tam tutmazsa.çünkü o testler 24-48 saat içinde yumurtlayabilirsiniz yazıyor. bir de yeni hamile kalan bir arkadaşım var. 5-6 ay uğraştı hamile kalmaya. kesinlikle hamile kaldığı ayda her gün denediklerini söyledi.diğer aylar gün aşırı denemişler.

tatlım ben forumların birinde okumuştum bu testlerle ilgili en kapsamlı olandı sanırım. ilk ay ovulasyon testi kullanıp hamile kalanlar çift çizgi gördükleri günler hergün ilişki yaşamışlar yani o güne kadar 2 günde bir. çift çizgide yani yumurtlama zamanı hergün aralıksız. o zaman daha garantili oluyor anladığım kadarıyla sengözlerimebaksanab

banada hiç böyle bir şey söylemediler. zaten benim asıl amacım kan testi şu aşı olayları için. yoksa smear'ımı falan yaptırmıştım 6 ay önce senelik muayenemi olmuştum. ama daha önc kimseye doktor böyle bir şey söylemedi galiba burda. aslında smear açısından doğru. ilişki olmaması gerekiyor ama 24 saat. 2 gün sonra olması da hormon testi falan yapılacaksa önemli galiba fisfisfis

ben de bu hafta doktora gidicektim kızlar. ama randevu alamadım 30 una vercekler gün cuma arıcam.
bende hemen aradan çıksın istiodum halbuki :umursamaz:
bu arada topicleri gezerken bir yerde gördüm kızmıkçık bağışıklığı olmayanlara da her zaman aşı yapmıyorlarmış
her doktor tavsiye etmiyormuş. çünkü kızamıkçık bulaşma ihtimali oldukça düşükmüş. artık hep aşı yapıldığı için çocuklara. küçük bir risk için vücuda mikrop verilmesini uygun bulmuyormuş bazı doktorlar. sanırım sui diye bir arkadaş yazmıştı bunu. ben onun yalancısıyım bu da bir bakış açısı fisfisfis
hımm 30 u mu :1no2: baya yoğunmuş o zaman doktorunn chabliscim :1closedeyes:

evet kızamıkçık açısından o da bi bakış açısı, yani bi başkasından geçmediği sürece kızamıkçık olma ihtimalimiz yok anlamına mı geliyor bu fisfisfis
ben de tam chablisin söylediklerini diyecektim
yumurtlama günlerinde hergün
diğer günler gün aşırı daha antıklı a.s
sanırım yumurtlama durumuna bakıp smear alacağı için bunu istedi CADIARZU

hımm 30 u mu :1no2: baya yoğunmuş o zaman doktorunn chabliscim :1closedeyes:

evet kızamıkçık açısından o da bi bakış açısı, yani bi başkasından geçmediği sürece kızamıkçık olma ihtimalimiz yok anlamına mı geliyor bu fisfisfis

evet canım 10 günlün randevu dilimi kapanmış tamamen cuma günü yeni 10 günlük kısım açılcakmış bend e cuma arayıp alcam
kızamıkçık bulaşıcı hastalık olduğu için zaten bildiğim kadarıyla sadece bulaşma yoluyla olunuyor kendiliğinden olmuyorsun yani. desdemona nın dediği gibi allah korusun aşı olup da o 3 ay içinde kazara hamile kalırsak nolcak. bu daha tehlikeli bence. amann kafam karıştı çok doktor ne derse onu yapcam valla. düşündükçe karışıyor bu olay mirmirmirmir

kızlar slm bende bu yaz hamiş olmak istiyorum ama birlikteliklerden sonra beklemek gerçekten faydalımı hamiş kalmak için bilgisi olan varmı ben hiç denemedim ama bu ay kesin denicem işallah bu ay olur

bende hemen aradan çıksın istiodum halbuki
her doktor tavsiye etmiyormuş. çünkü kızamıkçık bulaşma ihtimali oldukça düşükmüş. artık hep aşı yapıldığı için çocuklara. küçük bir risk için vücuda mikrop verilmesini uygun bulmuyormuş bazı doktorlar. sanırım sui diye bir arkadaş yazmıştı bunu. ben onun yalancısıyım bu da bir bakış açısı

bunu ben de duydum.gittiğim bir doktor eğer kızamıkçık geçirmediysen, "ateşli çocuklardan uzak dur hamile kaldığında" dedi.çok üstünde durmadı. dediğiniz gibi çok düşük kızamıkçık bulaşması.hatta çevremde - öğretmen olmama rağmen- hiçbir çocukta görmedim duymadım kızamıkçık geçirdiğini.bu kadar uğraşırken çocuk için bir de aşı yaptırırsak tekrar beklemek lazım bi süre..ben de daha test bile yaptırmadım.nasıl olsa bağışıklığım yoksa aşı yaptırıp bekleyemiycem daha çok strese girmiyim dedim :1rolleyes:

X