Bu Yaz Hamile Kalmayı Düşünenler Burada Toplanalım mı???*

Arkadaşlar merhaba .Bende sizler gibi bu yaz hamile kalmak istiyorum.Ama mesajlardan okuduğum kadarı ile elevit ve folik asit hem hamilelik öncesi hemde hamilelik esnasında gerekliymiş.İştahım olmadığından dolayı sağlıklı beslendiğimi söyleyemem .Acaba şimdiden ikisinide mi kullanmalıyım, yoksa sizler ne önerirsiniz.Zaten iyi bir doktor bulduğum da doktora da gitme planım var mutlaka.Ama sizlerin deneyimleri de benim için önemli.Cevaplarınızı bekliyorum.Allah isteyen herkese sağlıklı bebek sahibi olmayı nasip eder, inşallah
hoşgeldin arkadaşım a.s.
chabliscim gerekli açıklamaları yapmış
en yakın zamanda dr.a gitmeye çalış a.s
hayırlısı olsun

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.İnşallah Allah hepimizin gönlüne göre verir.:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

slm kızlar sabah gelemedim ya yoğunduk yarın kesin gidiyorum doktora bakalım ne olacak çokda korkuyorum bi sorun çıkarsa diye yeni gelen arkadaşlarım hoşgeldiniz sizlerde

hoşgeldin arkadaşım a.s.
chabliscim gerekli açıklamaları yapmış
en yakın zamanda dr.a gitmeye çalış a.s
hayırlısı olsun

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

slm kızlar sabah gelemedim ya yoğunduk yarın kesin gidiyorum doktora bakalım ne olacak çokda korkuyorum bi sorun çıkarsa diye yeni gelen arkadaşlarım hoşgeldiniz sizlerde

hiç korkma canım içini ferah tut. ben de check-up yaptırdığımda çok tırstım ama maşallahım varmış kaydirigubbakcemile3:nazar: o yüzden iyi düşün iyi olsun

hastaneyi aradım şimdi randevu almak için yarın akşam 4de boş zamanı varmış zaten 5de hastaneler kapanıyor hangi ara tetkikler-tahliller yapılacak bende çarşamba gününe aldım saat 10da inş. chablisss adet günlerim çok zor geçiyor bi senede yasmin kullandım sonucu gerçekden çok merak ediyorum

canım ben de 2,5 sene kullandım yasmini. kullanırken gitmiştim en son jinekoloğa. kadın bana dediki yasmin çok güzel dinlendirmiş yumurtalıkları dedi. yani iyi bişey söyledi heralde kaydirigubbakcemile3
sen de korkma hele ki 1 sene kullanmışsın doktorlar her zaman tavisye eder doğum kontrol hapını. rahim ağzı kanserine karşıda koruyucu haplar.
adet günlerim zor geçiyor derken ağrılı mı oluyor nasıl yani

evet canım ya hemde öyleki kesinlikle işden izin alıp eczacı kuzenime gidiyorum ağrı kesici iğne vurulup yatıyorum başka türlü geçmiyor zaten evlenmeden önce bu sebepden gitmiştim dr muayene etmedi yasmini verdi 1 sene kullandım bi daha gitmedim doktora

dimple cım çalışmışsın gene kaydirigubbakcemile5 yeni gördüm bakıorum hemen opuyorumnanaktan

aaaa video yine. ben izleyemiyorum burda . ama izlicem bir ara söz. bu arada hangi kadınlar daha zor hamile kalıomuş dimple onu çok merak ettimde :sinifsinif:

hemen bir özet geçeyim tatlım :kahve:

** aşırı kilolu olması
** tansiyon ve diyabet hastalıkları olması
** düzensiz adet görmesi
** aşırı uzun dönemli ve ağrılı adet görmesi
** akne, saç dökülmesi olması
** kalp damar hastalıklarını taşıması
** lupus/sistemik doku hastalığının olması

hamileliği zorlaştırabilirmiş.

hmmm neyseki hiçbiri yok bende. a.s.
sen bu perşembe gidiceksin d,imi doktora tekrar bende randevu ayarlayabilirsem perşembe istiyorum sabahtan boşum çünkü.
inşallah şu aşı olayını halledersin artık. kendimize zorla tahlil aşı vs yaptırcaz nerdeyse hale bak :eek:klava:

tabi canım aşıların hemen hepsi hamilelikte de yapılabiliyor. ama kızamıkçık (rubella) hamileyken yapılamııyor. o yüzden bağışıklığın olup olmadığına baktırman lazım. bağışıklığın çıkmazsa aşı oluyorsun ve 3 ay korunuyorsun. yoksa allah korusun hamileyken bulaşırsa kızamıkçık virüsü körlük sağırlık zihinsel engele kadar sakatlıklara yol açabilir bebekte. önceki sayfalarda detaylı olarak paylaşmıştım ben aşı olayını oralara bakabilirsin canım

hmmm neyseki hiçbiri yok bende. a.s.
sen bu perşembe gidiceksin d,imi doktora tekrar bende randevu ayarlayabilirsem perşembe istiyorum sabahtan boşum çünkü.
inşallah şu aşı olayını halledersin artık. kendimize zorla tahlil aşı vs yaptırcaz nerdeyse hale bak :eek:klava:
maşaallah, hamdolsun ki bende de yok kaydirigubbakcemile5
evet nasipse perşembe gidicem sonucu almaya bakalım ve de aşı olayını tekrardan isticem umarım hallederim tatlım ya fisfisfis
umarım senin de iyi geçer kontrolün ve de doktorun rast gelir inş.
bu çok önemli CADIARZU
hangi hastaneye gidecektin, devlet mi özel mi, muayehane mi

valla canım ben aslında hamilelik doğum vs için kent hastanesini düşünüyorum özel. hala da orayı düşünüyorum ama ilk kontrol için daha yakın bir yere gidicem bir de kent en pahalı hastane izmirde. o yüzden oraya hamile kalınca gidiyim diyorum
burda bir tıp merkezi var. ben ilk kez kadın doğuma oraya gitmiştim üniversitede. çok tatlı bir adam. ona gidicem özel bir yer. hem de çok yakın evime. kent kadarda pahalıya patlamaz bir muayene olucam diye kaydirigubbakcemile3
doğumda zaten karşılancak sigortadan.

hemen bir özet geçeyim tatlım :kahve:

** aşırı kilolu olması
** tansiyon ve diyabet hastalıkları olması
** düzensiz adet görmesi
** aşırı uzun dönemli ve ağrılı adet görmesi
** akne, saç dökülmesi olması
** kalp damar hastalıklarını taşıması
** lupus/sistemik doku hastalığının olması

hamileliği zorlaştırabilirmiş.

ben lupus hastasıyım :KK43:

ben lupus hastasıyım :KK43:
canım hemen üzülme.Sakın ümitsiliğe kapılma.Benimde adetlerim düzensiz ve uzun.böyle üzülürsen olmaz ki

Dimlehawk ellerine sağlık.Çalışmışsın gene.Benimde aşı olayım sona erdi hepatit b ye bağışıklık kazanmışım.Tetanosta oldum.Folik asit kullanıyorum.Hergün eşim ve ben aç karına bal içiyoruz.2hafta sonrada çalışmalara:eek::kedi: başlayacağız inşallah.Hadi hayırlıısı.

X