Bu Yaz Hamile Kalmayı Düşünenler Burada Toplanalım mı???*

sanırım online birileri var o yüzden ben yazayım elbet cevap veren olur ben 2,5 yıllık evliyim belki bilirsiniz belki bilmezsiniz bilemiyorum polikistikover hastasıyım. Bilmeyenler için kısaca söyleyeyim pko (polikistikover) yumurtalıklarda milimetrik çaplarda küçük kistçiklerin olması ve bu yüzden kilo tüylenme adet düzensizliği ve gebe kalamama gibi belirtiler veren bşr hastalıktır. yani 2,5 yıldır korunmamama rağmen gebe kalamadım imkanlar olduğu kadarıyla ara ara toplamda 3 kez filan yumurta takibi yaptırsamda sonuç alamadım. En son mart ayında filan yaptırabilmiştim sanırım emin değilim şubatta olabilir. Sonrasında işten çıktığım için ssk mın günü bitti birdaha gitmedim doktora. Ama kafam oldukça rahattı yani nede olsa dr ada gidemiyordum bi beklentimde yoktu bu zamana kadar hani hamile kalma beklentisi gibi bir beklenti :) neyse stressiz gezip dolaşıyordum 61,60 kilolara kadar çıkmıştım bu hastalık olduğundan beri yazında gelmesiyle şu an 57,9 kg olmuştum ve son 2 adetim ilaç kullanmadan oldu. En son geçen ayın 20 sinde adet oldum. Ve bu ay yani geçen hafta pazartesi günü temizlik yaparken wc ye gittiimde iç çamaşırımda kan gibi mi desem kahverengimi desem bir leke gördüm sonrasında ertesi gün salı ş çarşamba günleri de wc ye gidip silerken ara ara kahverengi akıntılar geldi ben adet olacağımı düşündüm ve netten araştırdım adet öncesi kahverengi akıntı acaba bi enfeksiyondan mı oluyor diye ama hep yerleşme kanaması çıktı karşıma çarşambadan sonra perşembe günüde yine annemlere giderken krem rengi pantolon giymiştim belki reglim gelir diye selpak koymuştum çünki genelde az başlar ya olursam ped koyacaktım annemlere gidince orada bi baktım ki pespembe bi kanama olmuş yani çok az ama peçete kaymış ve pantolonuma geçmişti bende de hiç ağrı vs. yoktu adet belirtisi olarak ve sonuç olarak o kanamadan sonra bugüne kadar ne kahverengi bir leke nede pembe leke geldi nede adet oldum şu an tertemizim ara ara çok az kasıklarımda bir hassasiyet var. birde gaz problemi var. Uykuya eğilim var ama bunu ayıramıyorum çünki ben geneldede çok uykuya meyilli biriyim. Bilemiyorum dediğim gibi aklımda yoktu ama netten araştırınca ve bu yerleşme kanamasıda karşıma çıkınca inanılmaz bir his oluştu içimde ilk defa, yani bu zamana kadar 3-4 kez tedavi oldum hamile kalmak için ama asla ümitlenmedim ki hayal kırıklığına uğramamak için şimdide bu yüzden test yapmak istemiyorum iyice belirtiler olsun istiyorum etrafta benden büyük tecrübeli kadınlarla konuştum kimisi diyorki ben hiç belirti yaşamadım adet gecikmesi dışında diyor. Benim adteimde geçti ama normalde pko hastası biri olarak zaten düzenli adet olamıyorum evet bayanlar bir yorum getirin lütfen

chablisimm dediğim gibi kuşum üzülme lütfen
yarın da gelmezse gidersin doktoraa :teselli:
seni seviyorum, yanındayım inş.
sağol bitanemmmiliyorum yanımda olcağını üzülmekten ziyade sinirim bozuluyor düzenim değişti diye. hadi hamile kalamadım bari düzenli olsaydı herşey . ama ipin ucunu bırakıp kendi halime salmıcam o düzeni geri kazancam :lepi:

canım yazdıklarını okudum bendede pko var ama bu aya kadar ben düzenli adet oluyordum. o yüzden beklenti içinde girmeme isteğini çok iyi anlıyorum . düzensizlik hep belirsizlik demek. ama artık bir test yapmalısın bence. ben 3 kez yaptım değişik zamanlarda üçüde negatif. bir de yeni birşey keşfettim burada hep okuyordum ama uygulamamıştım. ibrahim saraçoğlunun sitesine gir ve ziyaretçi yazılarını oku canım. pkolu olup da soğan kürüyle hamile kalanların sayısına inanamazsın kaydirigubbakcemile5

kuzucum merhaba tekrar
inşaallah hissiyatın doğrudur, hayırlı sonuşlar alırsın

ben senin hikayene benzer birçok hikaye okudum
stres ve bebek fikrinden uzaklaşıldığı zaman hamile kalan çok arkadaş var

bence vakit kaybetmeden o testi yap

aferin benim azimli arkadaşıma opuyorumnanaktan
asıl neye üzüldüğünü biliyorum zaten
inş. onun da üstesinden geleceğiz Rabbimin izniyle a.s

inşallah hamileyimdir heleki şu aralar aslında çok ihtiyacım var bir meleğe soğan kürüne gelince tam süreli olmasada yani ayda 15 gün sürdüremesemde zaman zaman uygulayanlardan biriyim hatta son adetim geçen ayın 20 siydi ya ondan önceki adetimde 2 ay önceydi ve ben soğan suyu içerken oldum soğan suyu gerçekten söküyor iltihabı filan ben geniz tıkanıklığı yaşardım onu bile söküyordu ben etkisine inanıyorum sende uygulayabilirsin bence tadıda hiç kötü değil önemli olan rahat içmek kendini tiksindirmeden içmek çünki bir kere maydonozu haşlayıp suyunu içmek üzereyken eşim geldi ööö yaptı yaptı yanımda şakadan bende korkarak tiksinerek içtim kusuyordum az kalsın ama soğan suyunu rahatlıkla içiyorum tatlımsı bir tadı var kokusu da haşlanırken var içerken değil valla kendini şartlandırıp içiyorsun hem alışınca bitki çayı gibiş kahve gibi kolay içiliyor

:uhm:
inşallah allah isteyen herkese verir öncelikle zaten allahtan bir evlat istemek üzere dua edecek olsam önce başkaları için isterim benden daha kötü durumda olanları çok uzun zamandır çocuk sahibi olamayıp çaba sarfedip her ay yıkılıp tekrar ayaklananarı düşünerek dua ederim o yüzden önce rabbim isteyen herkese sonrada hayırlısı ile bana nasip etsin. Ama nedense evliliğim boyunca sadece 2-3 kez test yapmışımdır nedense bir inat var ayaklarım gitmiyor hep beklemek istiyorum ama ilk kez bu kadar da heyecanlıyım yani bu kanama araştırdığıma anlatılanlar benimkisine çok uyuyor birde şu var gebelik hesaplayıcılar var bazı sitelerde bunları kullanarak bir hesap yaptığımda muhtemel döllenme tarihi 4 temmuz olarak çıkıyor bende 6 temmuzda tatile gidecektim tatilden 1 gün önce eşimle vedalaşmak adına 5 temmuzda yani ilişkiye girdik ondan yine 1 gn önce değil 1 gün önce de olmuştu 3 tmmuz yani buda ayrı bir çelişki geçi ben pko lu olarak ne düzenli yumurtluyorum nede düzenli regl oluyorum zaten pko lu olmasam hiç çelişki yaşamazdım.:uhm:

dimplehawk bu arada forum okumaktan yoruldduğum için bu konuyu çok fazla okumadan bir kaç yeni yazanları görünce onlıne birileri vardır diye yazdım direk okumadan şimdi 1-2 sayfa öncesine baktımda hamileymişsin ne mutlu sana allahım isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu çok güzeldir eminim eşinin bile kıymetlisisindir. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

peki canım amdem sen kullanın birşey sorcam sana. soğan kürüne adet olunca mı başlıyorsun yoksa herhangi bir zamanda olurmu? yumurtlamaya gelirse eğer o 15 günün içinde bir sorun yaratırmı. kk'da da bu soruya pek cevap bulamadım. ne zaman başlanır soğan kürünee :sinifsinif:

aslında saraçoğlunun demesine göre adetine 15 gün kala kullanıcaksın ama mantıklı düşünürsen soğan suyunun söktürücü özeliği var bu yüzden olası gebelikte düşük yapabilir ama ben yinede adet olmak üzere adet günüm geçince kullandım. Şimdi isim vermem doğru olur mu bilmiyorum ama çider derneğinin sitesi var oradaki forum da konular ayrı ayrı mesela çikolata kiisti polikistikover diye ayrı ayrı konular var burada pko konusunda 2-3 senedir konuştuğum arkadaşlar oldu ve onlarda hep adetin 1. gününden 13. gününe kadar kullanmayı tavsiye ediyor. Yani 14. gün yumurtlama olduğu düşüncesiyle diyorlar bunu bence kullan derim sonuçta bir yan etkisi olmaz ben geçen sene kullandığımda hem öğlen yemeğinde çorba ve sumaklı bol soğan yiyordum hemde suyunu içiyordum akşamları o hafta gözlerim akmaya burnum akmaya başladı gözlerim konjiktivit olmuştu ayrıca vajinal akıntıda oldu yani aslında söküyor bence iltihabı

kuzunaz cım inşallah seninde hayırlı haberlerini bekliyoruzz

inşallah hayırlı haber veririm ama o haberi ben nasıl alacağım bilmiyorum test yapamıyorum ki ay neden böle oldum bilmiyorum ayaklarım varmıyor. Eltim aradı test al gel yapalım burda diye yok dedim inatla bekliyorum beni bu hale getiren geçen hafta yaşadığım bu kanama oldu pembe ve kahverengi şeklindeki çok az kanama ve kesildi adet olacakmışım gibi bir his fazla yok ara ara var kasıklarımda ağrı denemeyecek kadar hafif ama gaz problemi var birde sık mı gidiyorum çok gözlemleyemedim ama bu saate kadar 4-5 kez wc ye idrar için gitmişimdir. Bilmiyorum hayırlısı olursa mucize olur rabbime inanıyorum ve mucizelerinede tabi

eşim de ben de aslında tam olarak ne olduğunu anlamış değiliz.. şoktayız galiba hala kaydirigubbakcemile3

Allah razı olsun kuzucuk Rabbim sana da göndersin inşaallahh :Saruboceq:
kesinliklee inanmalısınn
hayırlı haberlerini bekliyoruz a.s.

chablisss bişi söyleyeceğim şimdi sana eğer adetin geciktiyse ve gebe olmadığından eminsen herhangi bir ilaca başvurmadan yani farlutal veya progestan gibi bi ilaç kullanmadan sadece düzenli bir şekilde en az 15 gün soğan suyu iç bu 15 gün içinde adet olursan da bişi olmaz sen 15 günü tamamla fakat şöyle bişi var incir kürü var saraçoğlunun önerdiği bunu bahsettiğim sitede uygulayan arkadaşlar var ovülasyonuna çok katkı sağladığını söylüyorlar şimdi diyelimki 15 gün kullandın soğan suyunu ve adet oldun bu seferde adetinin 1. gününden başlayıp incir kürünü kullan bunun faydalı olduğu söyleniyor bana sorarsan sen uyguladınmı diye eşim en iyisinden 1 kilo incir aldı aylardır duruyor dolapta ben içemedim çok şekerli geldi bu arada bişi sorucam kilolumusun ve insülin direncin var mı şu an akadar bendede olan bişi hipoglisemi hastalığı bütün pko hastalarında oluyor genelde bunlar varmı sende adetlerim düzenli oluyor demiişsin sanırım diğer yazılarında ben pek pkolu olupta ilaç kullanmadan düzenli adet olanı görmedim ama tabi olmaz diye bir şey yok ama sen bi anlatabilirmisin neler yaşıyorsun

hayırlı haberlerini bekliyor olacağız kuzunaz.. dularımız seninle...

canım benim durumum pkolu bayanların sadece %10 unda görülen bir durummuş. kilo tüylenme sivilce vs gibi problemlerim olmadı hiç çok şükür. adet düzensizliği de yaşamamıştım bu aya kadar en fazla bir iki gün olurdu. doktor da zaten kendim adet olabildiğim için bir sakıncası yok dedi. ama haziran sonu doktora gittğimde yumurtlama çatlama falan hepsi olmuştur diye düşündüğüm bir zamandı. ve gelişmiş yumurta yoktu kafamçokkarıştı sende sadece geç yumurtlamaya sebep oluyor pko dedi doktor. ki bu ayda öyle oldu sanırım hala gelmediğine göre.
bu arada gebelik olmadığını düşünüyorum 3 test yaptım hepsi negatif. ama soğan suyu içecek olursam kanda baktırır da içerim. yalnız saraçoğluna mail atmıştım cevap geldi. adetin bitiminden 7 gün sonra başlamak gerekiyrmuş kii bu da yumurtlamaya denk geliyor 15 gün olunca.demek bir zararı olmuyor o dönemde içilince CADIARZU
bir de incir kürü demişsin ama adetimi söksün diye soğan suyuna başlarsam 15 gün devam edersem adet olunca incire başlayamam çünkü çakışır. beraber yapmamak gerekiyormuş . soğanın 15 günü bitmeden gelir kesin adetim o zaman kescemmi incire başlamak için kafamçokkarıştı ay ne zormuş bu işler benneyaptımki

bir de ben saraçoğlunun sitesinde ki ziyaretçi mesajlarında hep soğan suyunun yarısında hamile olduğumu öğrendim ya da ikinci kürün ortasaında hamile kaldım falan diyordu. gebelik olsa da bir zararı olmuyor mu yani acaba o arada

valla soğan suyu içersen adetin 15 güne kalmaz gelirse orasını bende bilmiyorum işte ´
eğer düzenli adet oluyorsann sadece yuurtlama problemi için incir kürü kullan bence bu arada mesela klomen gibi ovülasyon uyarıcı ilaç kullandırıp takip ediyor ya dr lar burada kaliteli yumurta oluşması çok önemli bence dr kontrolünde yumurta takibi yaptır ve bu süre içerisinde adetinin 1. günü başla ve 21. gününe kadar inciri kullan adet olmadıysan ve gebelikte yoksa soğan suyunu esgeç bence farlutal kullanıp adet ol dr a git ve yumurta takibi yaptır ve ovülasyon ilacı kullanırken inciri kullan benim diğer sitedeki bir çok arkadaşım yaptı bunu çok yardımcı oluyor diyorlar kaliteli yumurta oluşmasına çok faydalı bence böyle yap eğer imkanın varsa

bilemiyorum bende bu konularda çok tereddütte kaldım hep arada derede kaldım soğan suyunun kistleri yok edebileceğini düşünüyorum ama kayınvalidem ve büyük eltim derki eskiler soğanı kaynatıp çocuk düşürmek için içerlermiş ben onların yalancısıyım bilmiyorum ama söktürücü özelliği var bence hatta bir prf dr dan dinlemiştim tvde hamileliğin ilk 3 ayında maydanoz soğan fazla tüketmeyin düşük yapabilir demişti

arkadaşlar eşime test almasını söyledim gelirken almış ama ben yarın sabaha saklıyorum adet olmakla ilgili hiç bir gelişme yok yani geçen hafta perşembe gnü olan az kanamanın dışında hiç bir şey yok sadece su gibi akıntı var ve gaz problemi var sık sık gidiyor valla idarda bayağı sık gidiyorum ama akşam üzeri ağız kuruluğu oldu çok su içtim ondan olabilir sabah test yapacağım hiç umudum yok her zamanki gibi bu yüzden elim teste varmaz ama başka çaremde yok çünki yaşadıklarım yerleşme kanamasıyla birebir örtüşüyor ve böyle bir şey ilk defa başıma geliyor umarım hamileyimdir rabbim mucizesini göndermiştir bana ve benimle birlikte bütün isteyenerede tani onları ala unutmam çünki bizi birbirimiz kadar kimse anlayamaz yarın haber vereceğim iyi akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…