Bu tür kaka ne anlama geliyor :(

Tazeanne3460

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2018
4
0
34
arkadaşlar resim ekledim. Bebeğim bu şekilde kaka yapıyor ne anlama geliyor acaba. İçşndeki sümüksü şey dün gece fitil verdik ateşi çıktığı için ondan olabilir mi ? Ama özellikle sorum rengi ve kıvamı. Doymadığından mı böyle sıvı acaba ?

Diş çıkarma dönemi ise eğer sümüksü kaka normalmiş. Henüz doğurmadım ama gebe okulunda çocuk doktoru o şekilde anlatmıştı. Birde kakada herhangi bir değişiklik gördüyseniz ve doktora giderseniz kirlettiği bezini de götürün doktor görsün demişti.

Sindirim bozukluğu yada sıcağa bağlı
olabilir canım bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama bol sıvı almasını sagla. İshale bağlı sıvı kaybı olmasın. Eğer goturebilirsen bı çocuk doktoruna götür bence araya hafta sonu girmeden baktır yaşına uygunsa yayla çorbası ve yoğurt da yedirebilrsin iyi gelecektir.

Süt alerjisi olabilir

10 aylik bebegim 3 aydan beri böyle kaka yapiyor

Süt ve süt ürünleri ve paketli ürünleri yeme kendin eger emiyorsa bide böyle dene

Bebeğim 2 aylık arkadaşlar. Diş çıkarma dönemi değil ama doktor geçen hafta dişleri erken çıkar dedi salyası da akmaya başladı zaten elleri de sürekli ağzında zaten. Daha 3 gün önce doktordaydık doktor kakasını da yaptırdı zaten hiç bi sorunu yok dedi ama. Sizce sıkıntı var mı

Siz yine de doktora tekrar gidin

Yakin zamanda banyo yaptirdiysaniz bebegi şebeke suyundan mikrop kapmis olabilir tahlil yapilsin

Ama süt alerjisi de hafife alinacak bir durum degil kendiniz diyet yaparak gözlemleyin

ben sıkıntı göremedim, ılk aylarda boyle seylerle karskılamıstım cunku, muhtemelen gecıcı bıseydır..

30 yasima gelene kadar gormedigim kadar cok kaka sekli rengi ve kivamini 6 aydir oglumda gordum:) sadece anne sutu aldigi donemlerde boyle yaptigi oluyordu, bizim defalarca tahlil yaplmasina ragmen temiz cikti ustelik. Oglumda besin alerjisi var, ama onunla ilgili oldugunu dusunmuyorum ben, bence normal

Benim bebeğim yedi aylık ve doğduğundan beri sümüklü ve yeşil kaka yaptı. İlk önceleri arada bir sarı oluyordu rengi ama çoğunlukla böyleydi. Gaz sancıları hiç geçmedi kolikti ve karnından sürekli gurultular geliyordu. Ek gidaya geçince bu şikayetler ikiye katlandı. Doktor inek sütü alerjisi olabilir dedi. İki aydır ne o ne ben hiç bir şekilde inek sütü proteini iceren gıda tuketmiyoruz. Kakasi düzelir gibi oldu ama şimdi de dis çıkarmaya başladı ve huysuzlugu tam gaz devam ediyor. Yani inek sütü içeren gıdaları bir müddet kesmeyi deneyebilirsiniz ama kakasinin düzelmesi 20 günü bulabilir. Eğer huysuzluk ağlama krizleri gibi şikayetlerinizi yoksa büyük bir sorun olduğunu sanmiyosan

Bebeginizin keyfi yerindeyse size guluyorsa hastalik degildir.
Kaka sayisi gunde 6yi gecmiyorsa ishal de degildir. Putursuz kaka dis cikarma doneminde normalmis. Yalniz kakadaki sumuksu yapi kalinbagirsagin ic yuzunu koruyan dogal yapisi ve bunun siyrilip kakayla atilmasi bir seyin bebeginizin bagirsagina zarar verdigi anlamina geliyor.
Siznki erken dis belirtisi degilse besin alerjisi arastirilmali. 8.5 aylik bebegimde besin alerjisi var, kakasi hep boyle. Umarim sizinki distendir, alerjik bebek buyutmek cok yipratici.

Bebeğinin kakasında kan var mı peki?

Uzun sure alerjen kacagi oldugunda kanlaniyor kakasi. Kan gitse de mukus azaliyor ama bitmiyor, kaka hep putursuz.

Sizin de mi benzer sikayetleriniz var?
Ben hiç kan görmedim ama kakasını yapmadan önce çok huysuzlaniyor. Kıvranıyor ağlıyor. Yapınca rahatliyor ama dediğiniz gibi sümüklü ve yeşil. Diyete başlayınca kaka sayısı azaldı. Biraz daha normale döndü ama sümüksü hali yine az da olsa var. Diş de çıkarmaya başladı. Alerji mı var başka bir sorun mu doğduğundan beri anlayamadık. Belki on farkli doktora gittik ama kesin birşey söyleyen yok. En son alerji olabilir dedi bir tanesi. İşte diyet yapıyoruz

Farklı birşey mı verdin? Gaz sorunu vardır şimdi ek bişey verdiysen olabilir renkte değişiklik ama bunda bir sorun yok bende de olmuştu. Yine de bol bol emzir düzelir

Doktorlar ciddi belirtiler görmedikçe alerji demiyorlar sanırım. Bebeğimin diyetle düzeldiğini söylediğim doktor daha farklı belirtiler bekliyoruz, alerjiye benzemiyor demişti. Doktora güvenip tereyağ yedim sabahı edemedi çocuğum. Sonuç mama raporu çıkardılar. Ben konuyu detayıyla araştırmadan gitsem alerjisi yok diye geri dönecektim. Üzülerek söylüyorum, doktorlara muhakkak görünün ama güvenmeyin her zaman. Diyeti biraz genişletebilirsiniz belki. Ben şu an süt ürünleri, yumurta, hiçbir meyve ve fıstık türlerini yemiyorum. Çok yoruldum, o kadar uğraşa rağmen bebeğimin hala iyileşmemesinden, tek başına mücadele etm etmekten, anlaşılamamaktan. Allah herkese kolaylık versin.

Sizinle aynı durumdayım çok iyi anlıyorum sizi inanın. Koskoca bir derya deniz. Neye alerjisi olduğunu anlamak mümkün olmuyor ki. Ben kendi kendine atlatmasini bekliyorum artık çünkü dediğiniz gibi çok yoruldum. Sürekli ağlayan mizmizlayan bir bebekle uğraşmak çok yorucu. Sabahları kalktığımda ayaklarimin üstüne basamiyorum kemiklerimin ağrısından. Bütün gün bütün gece kucakta avutmaya çalışıyorum ağlamasın diye artık. Allah hepimize güç kuvvet ve sabır versin.

Ayni durumdayim, ayaklarim, sirtim oyle agriyor ki. Agrilar onceden de vardi, alistim ama tek basina oldugunu hissetmek asil yorucu olan benim icin. Bebegim daha kucukken geceleri agladiginda esim de kalkardi, uykusuz kaldigimda bir iki saat bebegi alirdi uyumam icin, uykusuz gozlerime merhamet dolu bakardi, teselli ederdi. Artik ne bana ne cocuguna gosteriyor ayni duyarliligi. Cocuk sabaha kadar agliyor, on dakika, onbes dakika, yarim saat uyuyup uyaniyorum ama esim ne oldu bile demiyor. Sirtim agriyor diyorum ben de deli gibi yorgunum masaj yapar misin diyor. Cocugun nelere alerjisi oldugunu elli kere soyluyorum hala bilmiyor, 6 aydir neleri yemedigimi ogrenemedi. Annesinin onune koydugu yogurdu yerken ne kadar ozledim soguk soguk yogurt yemeyi dedim, annemin yogurdu guzeldir diyor. Saka gibi. Bir zamanlar insanlara benzer konularda profesyonel yardim veren ben bugun sanal bir platformda dert yaniyorum.

Ben de daha fazla gidayi kesmeden gecmesini bekliyorum artik sizin gibi. Allah annelere guc kuvvet versin.

Onlar iyileştiği zaman bu zorlukların hepsini unutacağız inşallah. Benim tek tesellim bebeğim büyüdüğünde bu günleri hatırlamayacak. Bu kadar çok sanciya dayanmak ne kadar zordur kim bilir. Onu ağlarken görmek en zoru ama onlar biraz daha zor büyüyor işte. İnşallah Allah başka dert vermesin

Benim oğlumun da böyleydi ama biraz daha susamlı ve sümüksüydü. Bu biraz ishale de benziyor. Oğlum da 2-3 ay civarında elini ağzına almaya, baya salya üretmeye başladı ama dişleri 7-8 aylıkken falan çıktı sanırım. Ama hepsini bir anda patlattı resmen, en son 6 diş birden çıkardı. Şu anda 8. Dişini çıkarıyor. :) ayaklarını ve sırtını sıcak tutmaya özen göster istersen. Belki üşütüyordur?

Ya be kdar içli yazmşsnz bende bebeğimz kalası için araştrma yaparken okudm msjınızı.Allah size sabr versn karşınzdakine de merhamet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…