- 12 Şubat 2013
- 692
- 2
canımcım bak güzel bir taraf var..o da eşin anladığım kadarıyla annesinin yaptığının farkında ve sana destek oluyor belli..
şimdi çok önemli bir püf nokta sakın eşinle çok fazla yüz göz olup annesi hakkında atıp tutma canım olur mu..sen hiç bişey deme sessiz kal..eşin zaten görecektir senin ne kadar haklı olduğunu,annesinin ise huzursuzluk çıkardığını..
Ama lakin en ufak bir tartışma çıkıp eşinin annesine atarsan(eşinin yanında) erkeklerin % 90 ı"sen haklısın demez,kendi annesini savunur.."sen bu yüzden bu duruma düşmemeye çalış...
Biraz zaman geçsin..kayınvalidenin durmuna göre eşine en uygun zamanda ama tatlı dille başka bir eve taşınmayı teklif et..yani aynı apartman değilde, belki aynı mah.belki başka semtte..yani biraz uzaklaşmanız iyi olur..
Biz biraz genciz deli doluyuz fevriyiz,onlar daha yaşlı alıngan olabiliyor malesef..bazen iki tarafda birbirini kbl etmekte zorlanırlar..o yüzden dert etme doğanın kanunu bu..
Dediğim gibi sen eşinle aman iyi ol..bayanlar daha zekidir:) eşler biraz basit cümlelerden anlarlar..ne yapılması gerektiğinin basit ve özce söylersek anlarlar..biz ise daha romantik ,ne bileyim yüzümüzn asık olmasından derdimizi anlmasını bekliyoruz..hayal kırıklığına uğruyoruz..onların tek modu vardır.(açma -kapama) bizm bir sürü modumuz vardır..(duygusal mod-kzıgınlık mod-alınganlık mod-nazlanma-ksıkançlık-kapriz-şevkat-sevgi-mutluluk-...vs)
o yüzden kuşum eşini çözdüysen eğer en uygun zamanda ona evi değiştirmenin en hayırlı olduğunu anlatmalısın..böyle bir imkanınız yoksa; kayınvalide biraz süre ver..yeni evlisiniz bunu kabl etmesi seni kabullenbilmesi için sessizce bekle--eşini karıştırma..
Dertlerini gel burda anlat..seni dinleriz canımm...
toprak canım çok teşekkürler çok sağolun hepinizi çok öpüyorum ev konusuda ailesinden ayrı ev tutsaydı eğer eşimi annesi red ederdi bizden bi sene önce diğer oğlu evlendi o biraz uzak ondan sonra eşime sen burda oturmazsan seni silerim hakkımı helal etmem ben yeşimi sviyorum o yanımda olsun falan filan bende ailesi uzak olmasın hem binada babaannsi yengesi halaları var görümcem bekar hepsiyle o kadar iyiyiz ki onlardan çok memnunum babaannesi o kadar yaşlı olmasına rağmen rahatsız ederim diye eve gelmiyo bende kızıyorum babaanne sen gel ne rahatsızlığı oda yeni evlisiniz falan onlarda kaynanamla uğraşamıyo oşver diyorlar bana da o bizede öyle ama ben alışamadım daha ya...