bu tanışma isteği sahiden tuhaf mı? yoksa bana mı öyle geldi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte bak o bakış açısı benlik değil. Yaşım geldi evleneyim demek evlenmek için evlenmektir bana göre. Benim ailemde zaten evlilik baskısı yok çünkü ailem boşanma dolu yani. Yaşla alakalı değil kalple alakalı böyle şeyler. Evlilik hayali olan biri değilim, gerçekten aşık olduğum insanla evlenmek, gerçekten bu adamdan baba olur dediğim insanla aile kurmak isterim. Yoksa aaa yaşım geldi yuvam olsun insanı değilim. Öyle tanışmak için tanışmak bana göre değil ve hiç kimsenin de yaşım geldi diye evleneceği insan olmak istemem.

Evet, abi gibi görüyorum diye adamın yaşını büyük gören sensin. Bence bu durum gururunu okşamış. Burda bunu duymak için yazmışsın Konuda bir gariplik yok. Eğer bişey hissediyor olsan da, tanışması kafama yatmadı diye sorsan anlarım. Amacın ne yani burda anlamadım.

X kişiyi beğenmediniz mi acaba? çok tuhaf bişey söylememiş sadece sormuş X kişi aklı başında bi insana benziyor ( tabi tanımadan bilinmez) önce amcanıza sormuş

Adam sizi aile ortamında gördüğü için araya amcanızı koyması doğru, yani etik olan bu , amcayı çiğneyip geçemezdi
Ayrıca yaşlarınız gayet uygun

Adamın ne yaşında ne de izlediği usulde bir gariplik yok.
Kalbinizde pırıltı oluşmamış sadece

Yaşla alakalı sorunum yok, bilgi olsun diye yazdım. Aaa bakın benden büyük demek için değil.
Adamı düşününce olumsuz bişey göremiyorum ama onunla alakalı ama olumlu bişey de yok. Daha önce aşık olmayı, hoşlanmayı, beğenmeyi, çekim hissetmeyi hatta ilk görüşte ilgi duymayı başkalarıyla dibine kadar yaşamış biri olarak diyorum ki, yok olmaz.

Ya gerçekten saçmalıyorsun ben senin derdini biliyorum, git başkasına sataş sen.

Vallahi adam niyetini belli etmiş direk de amcaya söylemiş cok-da bir yaş farkı yok siz biraz beğenmemişsiniz çocuğu hepsi bu ama bu devirde böyle direkt ciddi birini de zor bulursunuz tabi kalbiniz ısınmazsa da illa iyi biri diye de evlenmemelisiniz

Ciddiyim demekle ciddi olunmuyor maalesef.
Evlilikle alakalı düşüncemi diğer üyelere de yazdım, evlenmekle alakalı sorunum yok tek sorunum aşık olamamak. Yaşım geldi diye veya evlenmek için evlenecek biri değilim kolay mı bir insanla hayatını birleştirmek. Sahiden aşık olup göze almak lazım böyle şeyleri bana göre. Evet yalnızım ve bu yalnızlığı sadece aşık olunca bozmak istiyorum.

Konu sahibinin her cevabina begenmedim atmak ne alaka?

Bu niyette yanlış bir şey yok ki. Tam 36 yaş niyeti üstelik. O yaşta adam hayatımın aşkını bulayım gözüm kör olsun diye düşünmüyordur. Bu evlenmek için evlenmek değil zaten. Aşkın zaten tek bir tanımı da yok. Hani o insanın ayaklarını yerden kesen aşk bana göre ilk gençlik zamanlarında kaldı. Belli bir yaştan ve tecrübeden sonra mantık daha ön plana çıkmaya başlıyor. Yarın nikah günü alalım dememiş tanışmak istemiş. Tanışır anlaşır uyum sağlarsanız evlilik düşünülür. İlk görüşte aşık olmayı mı bekliyorsunuz siz? Bu adamı iki kere görmüşsünüz doğru düzgün tanımıyorsunuz oturup konuştuğunuzda sevmeyeceğinizden aşık olmayacağınızdan nasıl eminsiniz bu kadar?

Vallahi haklisiniz aynı düşüncedeyim bir evlilikte duygu yoksa insanlar mutsuz yaşıyor sadece mantıkla veya sadece duyguyla olabilecek birşey değil cunki bu iki denklemde ikisi de olmazsa olmuyor kabul ederseniz çoktan akrabaların halay planı yapmış olur etkilenmemissinde zaten kalbini dinle

Muhtemelen bu bahsettiğin düşünce içinde o da. Ama ben kimseye böyle yaklaşmadığım için kimsenin de bana böyle yaklaşmasını istemiyorum. Sırf yalnız kalmamak için his beslemediğim insanla bile sevgili olmamışım bu yaşıma kadar, evlenmiş olmak için evlenme niyetine mi evet diyeceğim? Üstelik 29 yaşındayım, 39 değil :) hislerim bitmedi yani hatta tam da güzel şeyler hissedecek dönemimdeyim, tam aşk yaşama dönemimdeyim aslında işimi gücümü oturttum, karakterim yerleşti. Ne isteyip ne istediğimi biliyorum. Kendimi her anlamda daha iyi tanıyorum. Paramı kazanıyorum. Evlilik gibi bir önceliğim yok, aşka inanıyorum ve aşkın beni yeniden bulacağını biliyorum. O beni bulana dek bekarlık sultanlık :)

Sen pek hoslanmamussın bellı.
Yanı yas olarak aslında cok uygunsuz bir durum yok.

Olmasın, ama adamın tavrı normal. Siz hoşlanmadıysanız olmaz zaten.

Neden öyle düşünüyorsun ki biraz da nasip bu işler..bende kesinlikle görücü istemezdim sevmezdim öyle şeyleri...eşimle arkadasim tanıştırdı ikimizde evlenmek istiyoruz diye amaç belli ama olmayabilirdi de tabi..arkadaşım çok ısrar etti.tanistik eşime aşık oldum beni o kadar mutlu etti ki meğer geçmişte ben hicbirsey yaşamamışim dedirtti.
Bence siz etkilenmediniz tipinden. etkilenseydiniz hoşunuza giderdi

Tipe çok takılan biri değilim ama adamı paket halinde düşününce zaten etkilemedim. Abi olarak kalsın zihnimde öylesi daha iyi. Birinden etkilenmemek karşı tarafın tipsiz veya itici olduğu anlamına gelmez, etkilenme sahiden farklı bişey.

Özetle amcan : 29'unda olduğun icin,tabiri caizse bir evliliktir,bir nisandir olmadığı icin yardım etme ihtiyacı hissetmiş.
Adam da dar zamanınızda yaninizda olunca ideal bir damat adiyi olarak benimsenmiş.Zaten işi gücü,medeni hali ve sosyal hayatını da begeniyormis sizinkiler.7 yaş çok büyük bir fark değil.
Onlara danışmanının ve haber vermesinin nedeni ise ; sizi rahatsiz etmemek olabilir.Sonucta amcanizin arkadasi.Lafin sözün önüne geçmek istemiş.
Bunda bir gariplik yok,siz biraz fazla tepki veriyorsunuz sanki.

Olabilir, benim onu kafama abi olarak kodlamamdan dolayıdır belki.
Amcamla çok yakın arkadaş olmaları da etken. Mesela etkilenmiş olsam yarın öbür gün bu adam beni üzecek bişey yapsa veya ben onu üzecek bişey yapsam ister istemez amcamla olan dostluklarına da yansır. Gerek yok.

Eğer etkilenmiş olsaydiniz ; zaten amcanizi umursamazdiniz.
Aşk içeriye girerse,mantık mekanı terk eder.İlk olarak kendi mutluluğunuzu düşünürdunuz.
Burada vesile olmak istemiş amcaniz iki tarafi da iyi tanidigi için..
Olay bu sadece.

56 yaşındaki adam talip olmamış ki nesi tuhaf olsun. Siz ona bakmamışsınız ama o bakmış demekki. Amcanızdan da ağzınızı bi aramasını istemiş. Bence sosyal medyadan ordan burdan dadanması kendinin yoklaması daha itici olurdu.

Olmaz bu is wurs, neticede sende hicbir duygu uyanmamis. İnsan bastan dusunmese bile icten ice begenmis olsaydin amcan soyleyince bi ampul yanardi, o bile olmamis belli ki, birak daginik kalsin. 29 yasindasin diye kostur kostur evlenme dusunecek halin yok ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…