Bu süreç geçici mi ?

Merkur deniz

Ama gün gelecek, ışıl ışıl bir gürültü koparacağım
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Mart 2022
383
332
53
31
1 yaş bebeğim var ve kendimi çok yorgun hissediyorum uyku problemi yok günde 8 9 saat uyuyorum ama yine de ölü gibiyim canım hiç birşey yapmak istemiyor sadece yemek yapıyorum çamaşır bir de ortalığı topluyorum. Gün içinde bebeğim uyursa bende uyuyorum yada kitap okuyorum. Hava güzelse parka gidiyoruz. Ama temizlik yapmak canım istemiyor hafta tatilinde eşim yapıyor hep bazen ev çok kirlendi diyorum ama diyorum. Canım yapmak istemiyor uzanıp sadece tavanı izlemek istiyorum

Benim bebeğim henüz 7 aylık ben de aynı şeyleri hissediyorum bir gün böyle bomboş yatmak istiyorum ama bir yandan da kendime yeni uğraşlar bulmak istiyorum. Temizlik çamaşır yemek bi yandan çalışmak ve bebek bakımı döngüsünden sıkıldım. Sanırım bu döngü yüzünden bu şekilde hissediyoruz yorgunluk değil aslında bezmek bence.

Benimde 1 yas bebegim var simdi yurumeye basladi cok bunalmaya basladim
O uyuyunca yemek yapiyorum uyaniyor zaten
Geceleri de emmek icin uyaniyor bu ara dis sancilari var zombi gibiyim 8 9 saat uyuyamiyorum bazen sinirlenip kiziyorum sonra da uzuluyorum
Annelik delilik derlerdi haklilarmis
Bazen sacimi duzlestirip bir rimel surunce kuafore yillik bakima gitmis gibi hissediyorum

Yalnız olmadığıma sevindim.Allah kolaylık versin. Gerçekten annelik deliik

Duzgunce muhabbet edebileceginiz birileri var mi? Belli ki sosyallesme ihtiyaciniz var gibi. Biraz disari cikin. Hatta bebeginizi esinize birakin tek basiniza 2-3 saat gidin bir yerlere

Duzgunce muhabbet edebileceginiz birileri var mi? Belli ki sosyallesme ihtiyaciniz var gibi. Biraz disari cikin. Hatta bebeginizi esinize birakin tek basiniza 2-3 saat gidin bir yerlere
Hayır yok aslında lohusalıktan sonra çevremden iyice uzaklaştım. Söyledikleri her şey batıyor gibi görüşmek istemiyorum kimseyle

Bunalmışsın. Ben de öyleyim birinci yaşımıza az kaldı. Bir senedir sürekli aynı şeyleri yapıyoruz hayatımız bir anda tamamen kısıtlandı bundan bence. Geçisi bir bunalım. Kendini zorlama sana iyi gelecek şeyleri yap. Bu dönemde temizlik için yardım alabilirsin. Dışarı çıkmak güneş görmek iki sohbet etmek çok iyi gelir. Değişiklik çok iyi gelir.

Aslında öyle yapıyorum sık sık hava almaya çıkıyoruz akşamları eşim ilgileniyor ben kahvemi içip dizi felan izliyorum ama yine de hayatı kaçırıyormuşum gibi geliyor

Hayır yok aslında lohusalıktan sonra çevremden iyice uzaklaştım. Söyledikleri her şey batıyor gibi görüşmek istemiyorum kimseyle
Disari cikip biraz sosyallesmeniz lazim ve bunu cocugunuzdan ayri sekilde yapmalisiniz. Onu birakabileceginiz birileri var mi? Varsa haftada bir 2 saat birakin ve kendinize vakit ayirin. Bu cok iyi gelecektir size. Birileri ile gorusmenize bile gerek yok. Bir yere gidip oturup cay bile icseniz cok iyi gelecektir size.

Gece uyanıyorsanız o uykudan hayır gelmiyor ya. Güya 7 saat uyuyorum ama hiçbir şey anlamıyorum uykudan, sürekli tetikte yattığım için dinlenemiyorum.

Eşimden başka bırakacağım kimse yok maalesef bırakıyorum da ona ama bu döngü mahvetti beni sanki hiç Özgür olamayacakmışım gibi

Gece uyanıyorsanız o uykudan hayır gelmiyor ya. Güya 7 saat uyuyorum ama hiçbir şey anlamıyorum uykudan, sürekli tetikte yattığım için dinlenemiyorum.
Evet diken üstünde uyuyorum gece de bebeğim sık uyanıyor ondan dinlenemiyor olabilirim

Eşimden başka bırakacağım kimse yok maalesef bırakıyorum da ona ama bu döngü mahvetti beni sanki hiç Özgür olamayacakmışım gibi
uzunca bir sure hic ozgur olamayacaksiniz maalesef. O yuzden ben kendime ait zamanlar yaratmaya calisiyorum mesela. Sadece bana ait olan zaman dilimleri. Esimi bile dahil etmiyorum buna. Bazen isten bir gunluk izin aliyorum ve herkesi ise/okula gonderiyorum. Evde de ev isi yapmadan oyle keyfimin istedigi seyler yapiyorum. Bir tik iyi geliyor.
Cocuklari birakacak birilerimiz olsa bizim, bazi aksamlar esimle de basbasa disari cikmak istiyorum ama maalesef bizim bu secenegimiz yok. O yuzden cocuklar yattiktan sonra eve cigkofte soyleyip cigkofte partisi yapiyoruz Maksimum bu oluyor bizde de.

sanki hiç Özgür olamayacakmışım gibi
Ben de böyle hissediyorum sık sık ama eskiye göre daha az ya çünkü büyüdükçe bağımsızlaşıyorlar. Benim oğlum 20 aylık, gözlemlediğim kadarıyla 4 yaş sonrası bayağı rahatlıyor anne babalar. 3-4 yaş çocuğu olan arkadaşlarımızla buluşunca onlar rahat rahat oturup kahve içerken biz sürekli bizimkinin peşinde geziyoruz. Tuvalet eğitimi halledilmiş oluyor, yeme içme daha düzenli, emzirme bitmiş, kreşe başlamış oluyorlar. Biz de bu eylülde başlatacağız kreşe, iple çekiyorum. Bundan başka emzirmeyi tamamen bırakma ve odasını ayırma da birer milat olacak bizim için, hepsinde bir tık rahatlayacağız. Biraz yalnız kalmaya ihtiyacım var artık, 20 aydır her dakika burun burunayız insan bunalıyor. Ama asla eskisi kadar özgür olamayacağımız bir gerçek, çocuğun sorumluluğu o kadar ağır ki… Sürekli aklımda, 1 saat babanesine bırakıp gezmeye gitsek bile aklımı ondan alamıyorum, yedi mi içti mi düştü mü beni istedi mi ağladı mı

Evet diken üstünde uyuyorum gece de bebeğim sık uyanıyor ondan dinlenemiyor olabilirim
Öyle, biz gece emzirmesini bıraktık bu 2. Haftamız. Bazen hiç uyanmıyor bazen 2-3 kere uyanıyor ama gece boyu uyusa da ben hep uyanıyorum, biraz hareket etse bi gık etse hemen kalkıyorum. O yüzden dinlenemiyorum. Kendi yatağına geçene kadar böyle olacak herhalde

Bebeğim okula başlasa belki rahatlarım biraz çünkü gün içinde de dipdibeyiz sürekli

Ne zmana gondermeyi dusunuyorsunuz? Benimkiler 2 yasindalar ve 1 yildir krese gidiyorlar. O kadar rahatlama yasamadim cunku 2 haftada bir hasta oluyorlardi ilk basta
Bilmiyorum ki 4 yaşına kadar göndermeyi düşünmüyorum aslında ama zaman ne gösterecek onu da bilmiyorum

Benim bebeğim 20 günlük ben de aynı böyle hissediyorum
Sürekli uyumak istiyorum, çok yorgun hissediyorum ama o kadar yorulacak bir şey yapmıyorum belki mevsimseldir bilemiyorum ama daha şimdiden bu kadar yorgun hissediyorsam ilerde ne olur düşünmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…