Gebeliğe Hazırlık Bu şekilde inşallah hamile kalacaksınız lütfen deneyin...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim de yumurtalık hacmim küçükmüş başka da hicbir sorun yok. Gerçekten dediginiz gibi insan kaldıramayacak duruma geliyor. Bir de çevrenizdekiler üzülme 10 yıl olmayanlar var diyorsa daha da üzülüyor insan. Bizim bir şeye üzülmemiş için 10 yıl geçmesi şart mı anlamıyorum

Ben bu içinde bulunduğum süreçten hiçkimseye bahsetmedim, bu gereksiz teselli cümlelerini duymamak için. İnsanlar iyilik yapayım derken üzücü olabiliyorlar.

Testere disli aslan pencesi denedinizmi ?

Merhabalar herkese arı sütü kanserle bile savaşıyor onun dışında vitaminleri tamamlamak çok önemli

Yaa suan hayal kirikligina ugradim herkes coi iyi yazmisti sandim olcak olmuyor hasa isyan etmiyorum ama mahvoluyorum boyle insallah en kisa zamanda rabbim bir evlat nasip etsin
Malesef rabbim bize sabır metanet versin evlat vermeyecekse de. Allahım kabul etmeyeceği duanın hayalini kurdurmazmış tek tesellim bu.

Ben tüp bebek tedavisinden Çok korktum. Neden bilmiyorum ama bir sürü ilaç yazmıştı doktor çok tedirgin oldum. Ama Bir kere daha aşılama deneyelim sonra tüpe bakarız demişti. Tüp bebekte süreç nasıl oluyor bilmiyorum ama aşılama için kullandığım basit bi ilaç bile beni çok etkilemişti

Aaaahhhh ah. Tam 2 senedir denemediği pozisyon kaldı mı acaba? Buradan okuduğum birçok tavsiyeyi denedim, denemeye çalıştım. İlaçlar, tedaviler, Otlar, kürler, pozisyonlar, duşa geç girmeler, sabaha kadar yatmalar... neler neler... olmadı, olmuyor. Arada prolaktin yüksek çıkıyor o da 30 filan. Millet 90larla hamile kalıyor, engel değil diyor doktorlar. Rahim filmi, sperm, hormonlar her şey temiz. Ama vermeyen Allah vermiyor. Napalım, Nasipten öte köy yok.

Ben prolamktine baktırmadım hiç. Doktor da bakalım demedi ama onun yükselmesini anlamak için bi belirti falan var mı? Aynen gerçekten kısmet bu işler sanırım. Son zamanlarda bir sürü video izliyorum. Hepsinde doktorlar stres yapmayın kafanıza takmayın takmadığınızda olumlu sonuç alırsınız diyorlar. Ama takmamak elde mi. Ovulasyon takibi yaparken ayrı takıyoruz, ilişkiye girerken ayrı, sonrasında ayrı. O kadar mucizevi bir olaymış gibi geliyor ki bana hamile kalmak artık. Hani insanlar nasıl çoğalıyor artık şaşar oldum. Yumurtluyoruz yumurtamız 24 saat canlı kalıyor. O zamanı denk getirip sağlıklı spermleri oraya ulaştırmak gerek. Ne bileyim düşündükçe sarpa sarıyor sanki. O kadar yalnız kaldım ki bu konularda artık, en son buraya üye olup derdime ortak bulup derdi olanın da derdine ortak olmak istedim

Hamile kalmak istediğimiz ve belli bir süre kalamadığımız zaman doktor bazı tahliller ister. Hatta hormonlarla ilgili geçmişin varsa belli bir süre geçmesini de beklemez.
Benim prolaktin yükseliğini öğrenmem değişik oldu. Şöyle ki, üniversitede bekarken çok alakasız bir zamanda adet kanamam oldu. Doktora gittiğimde hemen hormon tahlili yaptı, o zaman yüksek olduğu çıktı ortaya ama o dönem ilaç kullanmadan değerim düştü. Şimdi de ara sıra yükselir. Zaten ilişkiyle, stresle, sıkı sütyenle bile yükselebilen bir hormon. Ben durumumu bildiğim için bebek istediğimle doktora ilk gittiğimde baktırmıştım hormon değerime.

Bende hiç bakmadı bile yani sözü bile geçmedi. Buralardan okuyarak öyle bir yükseklik durumunun olduğunu öğrendim. Sadece endometriozis kistim olduğunu ve tedavi ettiğini söyledi. Normal yollarla hamile kalabilirsin bir sene dene dedi. Bir sene denedik. Arada geçen ağustosta kimyasal gebelik dediğimiz durum oldu. Sonrasında vitamin vs verip aşılama yaptı. Ama o tutmadı. Aşılama sonrasında çok fazla ağrı ve sancım olmuştu. Bir daha aşılama deneyelim dedi bana. Bende psikolojik olarak yorulduğun için tüp yapalım dedim ama orda kullanılan ilaçlarda bana ağır geldi ve ara vermek istedim. Normal vitamin takviyesi kullanıp ovulasyon testiyle takip edip kendim denemek istedim lakin negatif sonuçlandı. Bu ay dijital test aldım. Clearblue markası, hani belki ben yanlış yorumlarım dijitali daha doğru olur diye. Bu ay da ona göre bir deneme yaptık. Ama dijital teste göre regli bitiminden sonraki 5. Ve 6. Gün yumurtladığımı gördüm. Yani bu ayın 27-28 i. Sonraki günler negatif çıktı. Onlara göre de değerlendirme yaptık. Artık gerçekten bunaldım sanırım. Kimisi yumurtlama hesabı bile yapmadan hamile kalıyor biz her saati anı hesaplıyoruz bi şey olmuyor

Halk Arasın da stresten çocuğu olmuyor derler ... tıp da bu prolaktin yüksekliği ve kısırlık sebebi bu durum canım..
Benim göğüslerim de süt gelmeye başladı o şekilde anladım.. tüp bebek tedavisi için gittiğim merkez önce prolaktini düzene sokmamiz lazım sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız dedi.. tam temmuzda tüp bebek tedavisi için randevum vardı ve normal yolla hamile kaldım.. malesef düşük le sonlandı...
Prolaktin çok önemli bir hormon hatta diğer hormonları baskılayarak embriyo oluşumunu bile etkiler demişti doktorum.. bir an önce baktır lütfen.. bide rahim filmi iste..

Mutlaka deneyeceğim çok teşekkür ederim bizde bir yıl oldu tam deniyoruz ama hala olmadı inşallah Rabbim isteyen herkese verir

Aynen benim içinde mucize gibi düşünüyorum da hep. Millet tık tık doğuruyor. İnstada arkadaşlarımın bebekleri hep oynuyor hep görüyorum Rabbim bizi de sevindirir inşalah. 4.tup bebek hamile kaldım 7.hafta kese kan dolmuş içeri kanamış kurtaj oldum agladım cok hayallere başlamıştık. Rabbim bundan büyük imtihan vermesin. Bu bile zordu cogu kişiye kolay gelir ama.. Allahıma isyan olmasın

Çok geçmiş olsun teşekkür ederim bilgilendirmelerin için. En kısa zamanda gidip baktırıcam prolaktine.

Geçmiş olsun baya sıkıntı yaşamışsın evet. Bazı arkadaşlarım var hatta artık yani o kdr hızlı ve sorunsuz hamile kalıyorlar ki anlamadım nasıl hamile kaldım vs diyorlar.

Bebeği kaybetmeniz prolaktin ilacımı acaba

Yeni baslik acmak istemedim. Buradan sorsam..bilgisi fikri olan yardmci olablr mi lutfen? Hamilelik icn ugrasanlardanm..Ovulasyon gunu ve sonrasında gobek eritme egzerszleri faln yapyorm bu olumsz etkler mi sizce regle yaklastm da ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…