Benim de yumurtalık hacmim küçükmüş başka da hicbir sorun yok. Gerçekten dediginiz gibi insan kaldıramayacak duruma geliyor. Bir de çevrenizdekiler üzülme 10 yıl olmayanlar var diyorsa daha da üzülüyor insan. Bizim bir şeye üzülmemiş için 10 yıl geçmesi şart mı anlamıyorumDoktorunuza danışmışsınızdır illa ki bende hemen hemen sizin gibi her yolu denedim. Endımetriozisim vardı benim. O düzeldi fakat tüplerimden tıkanıklık olmuştu. Onlarında bir tanesini açabildi doktorum. Diğeride çok az açılabildi demişti. bir buçuk senedir deniyoruz, bu extra şeyleri son üç aydır uygulamaya başladım tabi (vitaminler takviyeler vs) ama sonuç alamadık. Sadece geçen sene ağustos ayında kimyasal gebelik yaşamıştım. Üç ay önce de aşılama deneyimim oldu. O da tutmayınca artık psikolojik olarak kaldıramıycak duruma geldim sanırım. Kendi haline bıraktım artık. Hepimiz için hayırlısı olsun
Ben bu içinde bulunduğum süreçten hiçkimseye bahsetmedim, bu gereksiz teselli cümlelerini duymamak için. İnsanlar iyilik yapayım derken üzücü olabiliyorlar.Benim de yumurtalık hacmim küçükmüş başka da hicbir sorun yok. Gerçekten dediginiz gibi insan kaldıramayacak duruma geliyor. Bir de çevrenizdekiler üzülme 10 yıl olmayanlar var diyorsa daha da üzülüyor insan. Bizim bir şeye üzülmemiş için 10 yıl geçmesi şart mı anlamıyorum
Testere disli aslan pencesi denedinizmi ?Bir buçuk yıldır yüz üstü yatmayı da denedim sırt üstü de yattım yan da yattım olmadı. Sağlıklı beslendim olmadı. Yürüyüş spor yaptım olmadı. Soğan kürü incir kürü polen keçiboynuzu havuç suyu denedik olmadı. Klomen çatlatma iğnesi kullandım olmadı. Bi denemediğim çakşır suyu kaldı, bir de aşılama ve tüp bebek. Bende hiçbiri ise yaramadı inşallah sizler bebelerinize kavuşursunuz. Benim kendimden zerre umudum kalmadı artık. Rabbim yardım etsin isyana düşünmesin inşallah.
Onu da denedimTestere disli aslan pencesi denedinizmi ?
Yaa suan hayal kirikligina ugradimOnu da denedim
Malesef rabbim bize sabır metanet versin evlat vermeyecekse de. Allahım kabul etmeyeceği duanın hayalini kurdurmazmış tek tesellim bu.Yaa suan hayal kirikligina ugradimherkes coi iyi yazmisti sandim olcak olmuyor hasa isyan etmiyorum ama mahvoluyorum boyle insallah en kisa zamanda rabbim bir evlat nasip etsin
Ben tüp bebek tedavisinden Çok korktum. Neden bilmiyorum ama bir sürü ilaç yazmıştı doktor çok tedirgin oldum. Ama Bir kere daha aşılama deneyelim sonra tüpe bakarız demişti. Tüp bebekte süreç nasıl oluyor bilmiyorum ama aşılama için kullandığım basit bi ilaç bile beni çok etkilemiştiKızlar pes etmek yok ben 9 yıllık evliyim anlatsam roman olur.. 2 negatif tüp bebek deneyimim var.. ameliyat oldum..
3. Tedavim eylül de olacak.. yıllardır mücadele ediyorum bebek için.. Inşallah rabbim sağlıklı hayırlı evlat versin hepimize...
Ben prolamktine baktırmadım hiç. Doktor da bakalım demedi ama onun yükselmesini anlamak için bi belirti falan var mı? Aynen gerçekten kısmet bu işler sanırım. Son zamanlarda bir sürü video izliyorum. Hepsinde doktorlar stres yapmayın kafanıza takmayın takmadığınızda olumlu sonuç alırsınız diyorlar. Ama takmamak elde mi. Ovulasyon takibi yaparken ayrı takıyoruz, ilişkiye girerken ayrı, sonrasında ayrı. O kadar mucizevi bir olaymış gibi geliyor ki bana hamile kalmak artık. Hani insanlar nasıl çoğalıyor artık şaşar oldum. Yumurtluyoruz yumurtamız 24 saat canlı kalıyor. O zamanı denk getirip sağlıklı spermleri oraya ulaştırmak gerek. Ne bileyim düşündükçe sarpa sarıyor sanki. O kadar yalnız kaldım ki bu konularda artık, en son buraya üye olup derdime ortak bulup derdi olanın da derdine ortak olmak istedimAaaahhhh ah. Tam 2 senedir denemediği pozisyon kaldı mı acaba? Buradan okuduğum birçok tavsiyeyi denedim, denemeye çalıştım. İlaçlar, tedaviler, Otlar, kürler, pozisyonlar, duşa geç girmeler, sabaha kadar yatmalar... neler neler... olmadı, olmuyor. Arada prolaktin yüksek çıkıyor o da 30 filan. Millet 90larla hamile kalıyor, engel değil diyor doktorlar. Rahim filmi, sperm, hormonlar her şey temiz. Ama vermeyen Allah vermiyor. Napalım, Nasipten öte köy yok.
Hamile kalmak istediğimiz ve belli bir süre kalamadığımız zaman doktor bazı tahliller ister. Hatta hormonlarla ilgili geçmişin varsa belli bir süre geçmesini de beklemez.Ben prolamktine baktırmadım hiç. Doktor da bakalım demedi ama onun yükselmesini anlamak için bi belirti falan var mı? Aynen gerçekten kısmet bu işler sanırım. Son zamanlarda bir sürü video izliyorum. Hepsinde doktorlar stres yapmayın kafanıza takmayın takmadığınızda olumlu sonuç alırsınız diyorlar. Ama takmamak elde mi. Ovulasyon takibi yaparken ayrı takıyoruz, ilişkiye girerken ayrı, sonrasında ayrı. O kadar mucizevi bir olaymış gibi geliyor ki bana hamile kalmak artık. Hani insanlar nasıl çoğalıyor artık şaşar oldum. Yumurtluyoruz yumurtamız 24 saat canlı kalıyor. O zamanı denk getirip sağlıklı spermleri oraya ulaştırmak gerek. Ne bileyim düşündükçe sarpa sarıyor sanki. O kadar yalnız kaldım ki bu konularda artık, en son buraya üye olup derdime ortak bulup derdi olanın da derdine ortak olmak istedim
Bende hiç bakmadı bile yani sözü bile geçmedi. Buralardan okuyarak öyle bir yükseklik durumunun olduğunu öğrendim. Sadece endometriozis kistim olduğunu ve tedavi ettiğini söyledi. Normal yollarla hamile kalabilirsin bir sene dene dedi. Bir sene denedik. Arada geçen ağustosta kimyasal gebelik dediğimiz durum oldu. Sonrasında vitamin vs verip aşılama yaptı. Ama o tutmadı. Aşılama sonrasında çok fazla ağrı ve sancım olmuştu. Bir daha aşılama deneyelim dedi bana. Bende psikolojik olarak yorulduğun için tüp yapalım dedim ama orda kullanılan ilaçlarda bana ağır geldi ve ara vermek istedim. Normal vitamin takviyesi kullanıp ovulasyon testiyle takip edip kendim denemek istedim lakin negatif sonuçlandı. Bu ay dijital test aldım. Clearblue markası, hani belki ben yanlış yorumlarım dijitali daha doğru olur diye. Bu ay da ona göre bir deneme yaptık. Ama dijital teste göre regli bitiminden sonraki 5. Ve 6. Gün yumurtladığımı gördüm. Yani bu ayın 27-28 i. Sonraki günler negatif çıktı. Onlara göre de değerlendirme yaptık. Artık gerçekten bunaldım sanırım. Kimisi yumurtlama hesabı bile yapmadan hamile kalıyor biz her saati anı hesaplıyoruz bi şey olmuyorHamile kalmak istediğimiz ve belli bir süre kalamadığımız zaman doktor bazı tahliller ister. Hatta hormonlarla ilgili geçmişin varsa belli bir süre geçmesini de beklemez.
Benim prolaktin yükseliğini öğrenmem değişik oldu. Şöyle ki, üniversitede bekarken çok alakasız bir zamanda adet kanamam oldu. Doktora gittiğimde hemen hormon tahlili yaptı, o zaman yüksek olduğu çıktı ortaya ama o dönem ilaç kullanmadan değerim düştü. Şimdi de ara sıra yükselir. Zaten ilişkiyle, stresle, sıkı sütyenle bile yükselebilen bir hormon. Ben durumumu bildiğim için bebek istediğimle doktora ilk gittiğimde baktırmıştım hormon değerime.
Bende hiç bakmadı bile yani sözü bile geçmedi. Buralardan okuyarak öyle bir yükseklik durumunun olduğunu öğrendim. Sadece endometriozis kistim olduğunu ve tedavi ettiğini söyledi. Normal yollarla hamile kalabilirsin bir sene dene dedi. Bir sene denedik. Arada geçen ağustosta kimyasal gebelik dediğimiz durum oldu. Sonrasında vitamin vs verip aşılama yaptı. Ama o tutmadı. Aşılama sonrasında çok fazla ağrı ve sancım olmuştu. Bir daha aşılama deneyelim dedi bana. Bende psikolojik olarak yorulduğun için tüp yapalım dedim ama orda kullanılan ilaçlarda bana ağır geldi ve ara vermek istedim. Normal vitamin takviyesi kullanıp ovulasyon testiyle takip edip kendim denemek istedim lakin negatif sonuçlandı. Bu ay dijital test aldım. Clearblue markası, hani belki ben yanlış yorumlarım dijitali daha doğru olur diye. Bu ay da ona göre bir deneme yaptık. Ama dijital teste göre regli bitiminden sonraki 5. Ve 6. Gün yumurtladığımı gördüm. Yani bu ayın 27-28 i. Sonraki günler negatif çıktı. Onlara göre de değerlendirme yaptık. Artık gerçekten bunaldım sanırım. Kimisi yumurtlama hesabı bile yapmadan hamile kalıyor biz her saati anı hesaplıyoruz bi şey olmuyor
Aynen benim içinde mucize gibi düşünüyorum da hep. Millet tık tık doğuruyor. İnstada arkadaşlarımın bebekleri hep oynuyor hep görüyorum Rabbim bizi de sevindirir inşalah. 4.tup bebek hamile kaldım 7.hafta kese kan dolmuş içeri kanamış kurtaj oldum agladım cok hayallere başlamıştık. Rabbim bundan büyük imtihan vermesin. Bu bile zordu cogu kişiye kolay gelir ama.. Allahıma isyan olmasınBen prolamktine baktırmadım hiç. Doktor da bakalım demedi ama onun yükselmesini anlamak için bi belirti falan var mı? Aynen gerçekten kısmet bu işler sanırım. Son zamanlarda bir sürü video izliyorum. Hepsinde doktorlar stres yapmayın kafanıza takmayın takmadığınızda olumlu sonuç alırsınız diyorlar. Ama takmamak elde mi. Ovulasyon takibi yaparken ayrı takıyoruz, ilişkiye girerken ayrı, sonrasında ayrı. O kadar mucizevi bir olaymış gibi geliyor ki bana hamile kalmak artık. Hani insanlar nasıl çoğalıyor artık şaşar oldum. Yumurtluyoruz yumurtamız 24 saat canlı kalıyor. O zamanı denk getirip sağlıklı spermleri oraya ulaştırmak gerek. Ne bileyim düşündükçe sarpa sarıyor sanki. O kadar yalnız kaldım ki bu konularda artık, en son buraya üye olup derdime ortak bulup derdi olanın da derdine ortak olmak istedim
Çok geçmiş olsunHalk Arasın da stresten çocuğu olmuyor derler ... tıp da bu prolaktin yüksekliği ve kısırlık sebebi bu durum canım..
Benim göğüslerim de süt gelmeye başladı o şekilde anladım.. tüp bebek tedavisi için gittiğim merkez önce prolaktini düzene sokmamiz lazım sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız dedi.. tam temmuzda tüp bebek tedavisi için randevum vardı ve normal yolla hamile kaldım.. malesef düşük le sonlandı...
Prolaktin çok önemli bir hormon hatta diğer hormonları baskılayarak embriyo oluşumunu bile etkiler demişti doktorum.. bir an önce baktır lütfen.. bide rahim filmi iste..
Geçmiş olsunAynen benim içinde mucize gibi düşünüyorum da hep. Millet tık tık doğuruyor. İnstada arkadaşlarımın bebekleri hep oynuyor hep görüyorum Rabbim bizi de sevindirir inşalah. 4.tup bebek hamile kaldım 7.hafta kese kan dolmuş içeri kanamış kurtaj oldum agladım cok hayallere başlamıştık. Rabbim bundan büyük imtihan vermesin. Bu bile zordu cogu kişiye kolay gelir ama.. Allahıma isyan olmasın
Bebeği kaybetmeniz prolaktin ilacımı acabaMerhaba arkadaşlar...
Ben 9 yıllık evliyim çocuğum olmuyor..
Tek tüpüm var diğeri hidrosalpenks yüzünden alındı.. ameliyat sonrası normal yolla da çocuğunuz olur dedi doktor ama olmadı.. sebebi araştırıldı ve prolaktin hormonunu yüksekliği cikti .. 5 aydır prolaktin ilacı kullanırken hamile kaldım tek tüple..
Başka hic bir problemim yok...
Iki negatif tüp bebek deneyimim var..
3. Tedaviye başlayacaktım temmuzda adetim gecikti test yaptık pozitif cıktı..
Hemen kan verdik 208 cıktı değer.. sevinçten havalara uçtuk.. ben Hayatım da hiç bu kadar mutlu olmamıştım...
Malesef 6. Haftada bebeği kaybettik kanamam başladı..
Değerim geri düşmeye başladı... Hayırlısı olsun inşallah hakkımızda.. elimizden hiç bir şey gelmiyor taktir onun nasip etsin inşallah...
Gelelim asıl konuya ben bunca yıl sonra normal yolla nasıl hamile kaldım..
2 aydır arı sütü propolis kullanıyordum..
Ari sütü propolis bağışıklığı güçlendiriyor yumurta kalitesini sperm kalitesini artırıyor..
Sağlık lı beslenmeye başladım..
Her gün 45 dk 1 saat arası yürüyüş yaptım..
Adet bitiminde tüpler açık olurmus.. Adet bitiminde mesela adetin 8. Günü ilişkiye başlayın ve 2 gün ara ile ilişkiye girin..
Ve asıl önemli kısmına gelmek istiyorum..
Ilişki böyle olursa spermler geri çıkmıyor..
Benim gibi bilmeyen arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum.. hsg yi çeken doktorum öğretmişti ve ben tam 5 ayda bu şekilde hamile kalmışım.. afedersiniz köpek pozisyonunda yapın ve yüz üstü yatıp ertesi sabah duş alın..
Buraya fotoğraf da atmak istiyorum..
Rahmi ters olanlar veya olmayanlar normal yolla senin çocuğun olur dediyse doktorunuz lütfen deneyin bunu... kendiniz de anlayacaksınız ki spermler geri çıkmıyor...
Inşallah birilerine vesile olayım diye konu açmak istedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?