Bu şartlar altında ev almak / almamak ?

captain price

erkek değilim ben
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
26.564
91.289
Arkadaşlar biliyosunuz yeni kredi paketleri açıklandı. biz de altınlarla bir araba mı alsak diye düşünürken acaba peşinat yapıp ev mi alsak diye düşünmeye başladık.

kiramız 1.1000 tl oldu bu ay. aylık 2.500'e kadar kredi ödeyebiliriz.
ben şu an işsizim maalesef. iş arıyorum 2,5 aydır. iş bulsam da çok yüksek maaşım olmaz ama 2.500-3.000 belki. bir de ne zaman bulurum belli değil. o yüzden hep tek maaşa göre hesap yapıyoruz şu an.
eşim özel sektörde 6.000 TL maaş alıyor. mühendis/müdür. özel sektör tabi ki kamu kadar güvenli değil ama çalıştığı yer kurumsal, maaşı gününde yatıyor. firma batmaz ise eşimin işi de sağlam.

altın ve biraz nakitlerle 50.000 TL peşinatımız var. Ankara-Batıkent'te oturuyoruz ve bu civardan bakıyoruz. burada orta halli evler 250.000 tl. daha düşük de var ama bahçe katı vs olduğu için istemiyoruz. Eryaman olsun dersek 200.000 civarı evler de var. ama bilen bilir eryaman içleri hiç merkezi değil. eşim araba ya da servis kullanıyor ama ben şu ana kadar 10 yer ile görüştüysem hiçbirinde servis yoktu o yüzden toplu taşıma olacak ve eryaman uzak kalıyor her yere.

bir de eşimin ailesi batıkentte ve araba ile 5-7 dk mesafedeler. arabayı ortak kullanıyoruz. birbirimizin ihtiyaçlarına koşuyoruz vs. aramız çok iyi. benim ailem uzak sayılabilecek bir ilçede ve bu taraflara taşınma imkanları yok. ben de en azından bir aileye yakın olalım istiyorum. ileride çocuk olursa kreş zamanı vs en azından yardımcı olurlar.

50.000 daha fazla verelim batıkent olsun der misiniz yerimizde olsanız?
bir de ev almak mantıklı değil mi yani düşünüyorum başka türlü imkanı yok. her türlü faiz ödenecek. biriktirecek kadar yüksek kazanmıyoruz, evlerin fiyatı uçuyor o ara. çok lüks de bakmıyoruz yani 250.000 maksimum. hani ileride ikimiz birden işsiz kalırsak diyorum. ama bu sefer de hiç ev alamıcaz yani hep özeldeyiz.

neyse, ne diyorsunuz?
aslında alıcaz gibi ama destek bekliyorum sanırım çünkü ben de eşim de borç ve krediden korkuyoruz, sevmiyoruz ama ev sahibi olmanın da başka yolu yok. kalan para ile illaki geçiniriz ama aksi bir durum olursa iki ailenin de eli açık, yardımcı oluyolar.

tabi bu aralara bir de çocuk sıkıştırmak gerekecek. 2022 başları gibi istiyordum ben.

Son düzenleme:
butceye gore bazi fedakarliklar zaten yapiliyor,
benim fedakarlik yapmayacagim sey muhit olurdu,
o yuzden sizin sartlarinizda 50 bin fazla odeyeyim ama batikent olsun derdim.

zira 50 bin az odeyerek aldiginiz evin ek masraflari dusunulmuyor,
iste toplu tasimaya daha fazla odeyeceksiniz,
ortak kullandiginiz arabayi daha zor kullanacaksiniz, alip birakmak zor gelecek, bir cok plani bu sebeple iptal edeceksiniz.
siz issizsiniz, bir cok firsati sirf lokasyondan oturu kacirmak durumunda kalacaksiniz.
vs vs.

Bence muhit oda sayisindan, evin yasindan katindan vs daha onemli.

Araba borcuna girmektense ev borcuna girmek daha mantikli.

İnş.hayırlısıyla alırsınız.

Batıkent diyorum. Daha huzurlu ve sıcak geliyor, Eryamanın aksine.

Çocuk(lar) olunca yakında aileden destek olan, sizin anlaşabildiğiniz birilerinin olması çok güzel.

Kiraya ödenen para boşa gidiyor.
12 sene biz de ödedik, halen de ödüyoruz. Aylık bin TLden 144bin eder. Az para değil.

Tek maaşlı gibi düşünüp, zaruri ihtiyaçları kısmadan, sizi zor durumda bırakmayacak en fazla verebileceğiniz miktara karar verip, ev işine girmek mantıklı gibi duruyor.

Kredi yerine ailelerden borç alıp, düzenli olarak onlara ödeme şansı varsa çok daha güzel olur.

Hayırlısı olsun dilerim.

200.000 e yaklaşık ne kadar kredi ödüyorsunuz bankaya sordunuz mu?

10 yıllık 0,74 faizle 300.000 tl ödüyorsunuz.

ama tabi 200.000 tamamını kredi çekebildiğimizi varsayıyorum. eğer düşük faiz kampanyasında limit varsa iş yatıyor.

ziraat kendi sitesinde normalde 0,94 veriyor oranı. onunla hesaplarsak 10 yıl 2700 ödeme ile 340.000 civarı oluyor toplam ödeme.

Arkadaşlar biliyosunuz yeni kredi paketleri açıklandı. biz de altınlarla bir araba mı alsak diye düşünürken acaba peşinat yapıp ev mi alsak diye düşünmeye başladık.

ben şu an işsizim maalesef. iş arıyorum 2,5 aydır. iş bulsam da çok yüksek maaşım olmaz ama 2.500-3.000 belki. bir de ne zaman bulurum belli değil. o yüzden hep tek maaşa göre hesap yapıyoruz şu an.
eşim özel sektörde 6.000 TL maaş alıyor. mühendis/müdür. özel sektör tabi ki kamu kadar güvenli değil ama çalıştığı yer kurumsal, maaşı gününde yatıyor. firma batmaz ise eşimin işi de sağlam.

altın ve biraz nakitlerle 50.000 TL peşinatımız var. Ankara-Batıkent'te oturuyoruz ve bu civardan bakıyoruz. burada orta halli evler 250.000 tl. daha düşük de var ama bahçe katı vs olduğu için istemiyoruz. Eryaman olsun dersek 200.000 civarı evler de var. ama bilen bilir eryaman içleri hiç merkezi değil. eşim araba ya da servis kullanıyor ama ben şu ana kadar 10 yer ile görüştüysem hiçbirinde servis yoktu o yüzden toplu taşıma olacak ve eryaman uzak kalıyor her yere.

bir de eşimin ailesi batıkentte ve araba ile 5-7 dk mesafedeler. arabayı ortak kullanıyoruz. birbirimizin ihtiyaçlarına koşuyoruz vs. aramız çok iyi. benim ailem uzak sayılabilecek bir ilçede ve bu taraflara taşınma imkanları yok. ben de en azından bir aileye yakın olalım istiyorum. ileride çocuk olursa kreş zamanı vs en azından yardımcı olurlar.

bir de ev almak mantıklı değil mi yani düşünüyorum başka türlü imkanı yok. her türlü faiz ödenecek. biriktirecek kadar yüksek kazanmıyoruz, evlerin fiyatı uçuyor o ara. çok lüks de bakmıyoruz yani 250.000 maksimum. hani ileride ikimiz birden işsiz kalırsak diyorum. ama bu sefer de hiç ev alamıcaz yani hep özeldeyiz.

neyse, ne diyorsunuz?
aslında alıcaz gibi ama destek bekliyorum sanırım çünkü ben de eşim de borç ve krediden korkuyoruz, sevmiyoruz ama ev sahibi olmanın da başka yolu yok. kalan para ile illaki geçiniriz ama aksi bir durum olursa iki ailenin de eli açık, yardımcı oluyolar.

tabi bu aralara bir de çocuk sıkıştırmak gerekecek. 2022 başları gibi istiyordum ben.
Az buçuk yaparız diyorsanız ev alın.
İlk bir iki sene insan zorlanıyor ama sonra maaşlar artıp kredi sabit kalıyor. Bu biraz rahatlatıyor.
Muhit çok önemli ayrıca. 7 yıl oldu ev alalı, aldıktan sonra en öneml işeyler benim için; balkon, muhit ve ailelere yakınlık, kapalı otopark.

ama tabi 200.000 tamamını kredi çekebildiğimizi varsayıyorum. eğer düşük faiz kampanyasında limit varsa iş yatıyor.

ziraat kendi sitesinde normalde 0,94 veriyor oranı. onunla hesaplarsak 10 yıl 2700 ödeme ile 340.000 civarı oluyor toplam ödeme.

düşük faizde limit sınırı yok
biz de çektik evin ekspertiz raporu fiyatı dolayısıyla çekilecek krediyi belirliyor
civar evler o fiyatsa 200.000 zaten çıkmayacak bir meblağ değil. Hani 300 -400 bin sıkıntılı
ne kadar kredi çekerseniz o kadar vergi rücu mu ne ve tapu öyle masrafları oluyor.
200.000 kredi çekerseniz eve; masrafları o tutar üzerinden olur.
Yaklaşık bir 15 bin de eksper+hayat sigortası+tapu masrafı+emlakçı masrafı oluyor. Bunu da düşünün. Biraz fazla yuvarladım ne olur ne olmaz diye :p

500.000 limiti olduğunu duydum canım haberlerde kampanyadan yararlanmak için yani yararlanabilirsiniz zaten konut kredisinde de 200.000 den aşağı kredi de olmaz yani. Yalnız Ankara'da ev fiyatları iyiymiş ya ben Eskişehirdeyim yüzüne bakılır tadilat istemeyen kullanışlı eh az kullanılmış ya da sıfır daireler 450-500 bin tl arası değişiyor bizimde elimizde paramız var kredi de çekelim 12 ay da ödeme yok 2.500 civarı bizde ödeme yapabiliyoruz aylık ama eşim yanaşmıyor bakalım bence madem kredi işine girecekseniz 50.000 daha fazla olsun iyi semtte iyisi olsun derim

500.000 limiti olduğunu duydum canım haberlerde kampanyadan yararlanmak için yani yararlanabilirsiniz zaten konut kredisinde de 200.000 den aşağı kredi de olmaz yani. Yalnız Ankara'da ev fiyatları iyiymiş ya ben Eskişehirdeyim yüzüne bakılır tadilat istemeyen kullanışlı eh az kullanılmış ya da sıfır daireler 450-500 bin tl arası değişiyor bizimde elimizde paramız var kredi de çekelim 12 ay da ödeme yok 2.500 civarı bizde ödeme yapabiliyoruz aylık ama eşim yanaşmıyor bakalım bence madem kredi işine girecekseniz 50.000 daha fazla olsun iyi semtte iyisi olsun derim
benim baktığım evler sıfır evler değil ama eski evler. illaki banyo mutfak tadilatı gerektirecek evler.
yani öyle sıfır ev, ya da yapılı ev bakayım desem benim de o fiyatlara çıkmam lazım.
ama ben böyle azıcık yüzüne bakılır ev olsun yavaş yavaş içi yaptırılır diye düşünüyorum. sıfır ev zaten imkansız da yapılı diye mutfak dolabı yapılmış evler bile gereğinden fazla artırıyor fiyatı.

neyse, ne diyorsunuz?

bizde ankarada yaşıyoruz ve ev almayı düşündük mantıklı geldi sorun şu ki ev yok yahu 0 ev almak gerekliymiş sanırım ve kot dairelerle 60 metre kare dairelere en az 300 bin istiyorlar şaştım kaldım cidden düzgün bir sey bulursaniz alın

Gerçekten ukalalik icin soylemiyorum ama 200 bine nasil bir ev alacaksiniz..0 evler suan cok pahali..ankara sonucta baskent oyle uygun evler var mi

Gerçekten ukalalik icin soylemiyorum ama 200 bine nasil bir ev alacaksiniz..0 evler suan cok pahali..ankara sonucta baskent oyle uygun evler var mi
sıfır ev almayacağım ki.
sıfır olmayan evler var o fiyata. sahibinden.com'a bakabilirsiniz.
full+full yapılı evlere bakmıyorum.

yaklaşık 7 yıl önce eryamandaki sıfır evler yerine batıkentteki kooperatif sitelerinden birini tercih etmiştik. şimdi nasıldır bilmiyorum ama o zamanlar soğuk gelmişti eryaman tarafı, batıkentteki samimiyet, sıcaklık yok sanki. Bir de batıkent ulaşım açısından daha rahat eryaman'a göre.
Bence batıkentteki yapılı evlerden tercih edebilirsiniz, ama yapısından önce su tesisatı değişmiş mi diye sorun.
Biz farklı bir şehirde yaşıyoruz şimdi, ev kirada o yüzden. Geçen sene alt kat komşu aradı tesisatta sorun var diye, mutfağı da yenileyecektik arada su tesisatı da değiştirildi. Yapılı evde su tesisatı değişme işlemi sorun olur.

X