• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu reflü nasıl bir hastalık... Konuşamıyorum evet resmen konuşamıyorum...

Geçmiş olsun. Annem de ve kardeşim de var reflü annemde de aynı sizinki gibi boğazında tahriş oldu sesi kısıldı..
İlaçlar bitkisel karışımlar vs işe yarıyor ama en önemli şey beslenmek.. Dokunmayacak şeyleri
az yerse ve akşam yemeği de yemediği takdirde iyi oluyor.. özellikle akşam yememek çok önemli..

Geçmiş olsun. Annem de ve kardeşim de var reflü annemde de aynı sizinki gibi boğazında tahriş oldu sesi kısıldı..
İlaçlar bitkisel karışımlar vs işe yarıyor ama en önemli şey beslenmek.. Dokunmayacak şeyleri
az yerse ve akşam yemeği de yemediği takdirde iyi oluyor.. özellikle akşam yememek çok önemli..

Benim boğazım da değil yemek borumda yara gibi bir şey oluştu, beslenmeme çok dikkat ediyorum düzenli ilaç içiyorum ama o tahriş geçmiyor malesef.

Bende de reflü denen illet var gecmiyor bitmiyor.tek rahatlatan şey süt.süt icmeni tavsiye ederim

Siz de benim ki gibi bir durum yok sanırım yemek borunuzda tahriş yara vs oluşmadı dimi? bende ağrılı yutma, hareket kısıtlılığı ve şimdi de konuşma problemi ortaya çıktı.

Siz de benim ki gibi bir durum yok sanırım yemek borunuzda tahriş yara vs oluşmadı dimi? bende ağrılı yutma, hareket kısıtlılığı ve şimdi de konuşma problemi ortaya çıktı.
Bende de tahriş ve ağrılı yutma var ama konusma problemi vs yok bende

Ah bende de var bu illet. Hamilelikle birlikte ağırlaştı bir de. Çözümü az ve sık yemekte, midemi bir anda doldurmamakta, bol su içmekte ve geceleri yememekte buldum. Özellikle çok yersem azıyor. Demekki midenin bir bölümünü boş bırakmak gerekiyor. Bu yöntemleri denediniz mi bilmiyorum ama size bu şekilde öneri sunabilirim. Ha bir de bir ara yeşil zeytin çekirdeği yutuyordum sivri köşelerini törpüleyerek, o da çok iyi gelmişti. Geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Bende de tahriş ve ağrılı yutma var ama konusma problemi vs yok bende

3 yıldır çekiyorum bende tahriş ve ağrılı yutmayı, konuşma bir gün yoğun asit gelmesi sonrasın da oluştu. 20 gündür var anlam veremiyorum. Ben bazen yemek yiyemezdim acıdan ama konuşmak beni etkilemezdi şimdi çok tuhaf geliyor ve çok zormuş dayanamıyorum artık. Peki bir de şey sormak istiyorum size , mesela ben yemek borumu kasacak ağır işler yapamıyorum. Mesela çok uzun süre bastırarak bir yeri ovarsam , yada ağır kaldırırsam ,bir 10 dk sonra o tahriş olan yer acımaya başlıyor. Sizde böyle bir şey oluyor mu?

Ah bende de var bu illet. Hamilelikle birlikte ağırlaştı bir de. Çözümü az ve sık yemekte, midemi bir anda doldurmamakta, bol su içmekte ve geceleri yememekte buldum. Özellikle çok yersem azıyor. Demekki midenin bir bölümünü boş bırakmak gerekiyor. Bu yöntemleri denediniz mi bilmiyorum ama size bu şekilde öneri sunabilirim. Ha bir de bir ara yeşil zeytin çekirdeği yutuyordum sivri köşelerini törpüleyerek, o da çok iyi gelmişti. Geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Denemem mi yaşam biçimi mi reflüye göre şekillendiriyorum, ama benim sorunum gelen asitten ziyade var olan tahrişin geçmemesi. Sizce de geçmiş olsun.

Allah yardımcınız olsun bir de öğretmenmişsiniz, umarım bir çaresi bulunur ve iyileşirsiniz.

3 yıldır çekiyorum bende tahriş ve ağrılı yutmayı, konuşma bir gün yoğun asit gelmesi sonrasın da oluştu. 20 gündür var anlam veremiyorum. Ben bazen yemek yiyemezdim acıdan ama konuşmak beni etkilemezdi şimdi çok tuhaf geliyor ve çok zormuş dayanamıyorum artık. Peki bir de şey sormak istiyorum size , mesela ben yemek borumu kasacak ağır işler yapamıyorum. Mesela çok uzun süre bastırarak bir yeri ovarsam , yada ağır kaldırırsam ,bir 10 dk sonra o tahriş olan yer acımaya başlıyor. Sizde böyle bir şey oluyor mu?
Canim bende ağır kaldırınca birsey olmuyor.zaten bütün gün yanma oluyo bende de.ama eğilince oluyor bende.yani evi supururken veya yerden biseyler toplarken vs.onun haricinde yok

Canim bende ağır kaldırınca birsey olmuyor.zaten bütün gün yanma oluyo bende de.ama eğilince oluyor bende.yani evi supururken veya yerden biseyler toplarken vs.onun haricinde yok

Sizin asit geliyor eğilince o yüzden gelen asit yakıyor anladığım kadarıyla. Bende asit gelmese dahi eğer yemek borumu zorlarsam o tahriş yara gibi acıyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim Allah sizede şifa versin inşallah

Sizin asit geliyor eğilince o yüzden gelen asit yakıyor anladığım kadarıyla. Bende asit gelmese dahi eğer yemek borumu zorlarsam o tahriş yara gibi acıyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim Allah sizede şifa versin inşallah
amin canım sanada insallah

Eşimde sizinle aynı durumda. Yıllardır var ama son iki senedir bu tahriş ve yaralarla yaşıyor. Inanın gitmediğimiz doktor kalmadı. Kaç tane profesör kaç tane uzman doktor sayısını hatırlamıyorum. Yaşama sevinci hiçbirşey kalmadı bu illet yüzünden. Bir yudum su bile onu mahvetmeye başladı. İlaçlar da alerji yapmaya başladı.denemediğimiz bitkisel yöntem kalmadı ama yok yok olmuyor çok kötü durumda hiç birşey fayda etmiyor artık. Aynı dediğiniz gibi psikolojik stresten deyip gönderen doktorda oldu. Ve ben artık kansere dönüşecek diye okadar korkuyorum ki. Şaştım kaldım dua etmekten başka elimden bişey gelmiyor artık. Allah gerçekten yardımcınız olsun çok ama çok zor sürekli acı ağrı çekmek uyuyamamak. Artık yüzü gülmez oldu hep berbat durumda. Bu böyle nasıl olacak bilemiyorum gerçekten

Hmmm ... Ogretmenlindende vaz gecme.. Atanana kadarda istanbulda görun bide.. Insallah iyilesirsin

Zaten aklıma mesleğimi yapamayacağım fikri geldikçe ağlıyorum o kadar çok emek verip hayal ettim ki ,kavuşmama 20 gün kala bu oldu. Teşekkür ederim inşallah

Geçmiş olsun :KK43:
Mide problemini 2 günde geçiren bir karışım var ama size iyi gelir mi bilemem...
bire bir ölçüde tahin zeytinyağı ve bal karışımı sabah aç karnına 1 ymek kaşığı içilecek..
Etrafımdaki herkese iyi geldi benim kıvrandığım ağrılarımı 2 günde kesti..Belki işe yarar doğal bir karışım sonuçta..

Back