Bu reflü nasıl bir hastalık... Konuşamıyorum evet resmen konuşamıyorum...

Bayanbeyaz

...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
2.151
67
358
3 yıldır reflü hastasıyım, bazıların da reflü hafif seyreder ben de ise en doruk noktasın da oldu hep. Yemek boruma kaçan asit göğüs bölgesinin tam orada yemek borum da tahriş yaptı 2 yıl önce. Hiçbir şekilde orayı gerecek hareket yapamıyordum (ağır kaldırmak, esneyecek hareket yapmak, aşırı şekilde eğilmek vs) eğer bunları yaparsam o tahriş bölgesi hemen acımaya başlar su içemeyecek hale gelirdim. Hep dikkatli yaşamadım 3 yıl boyunca gitmediğim doktor kalmadı, bir iyi bir kötü idare ediyordum ta ki 20 gün önceye kadar. 20 gün önce yine çok asit geldi yemek boruma, sıradan bir olaydı zaten hep oluyordu, ilacımı içtim yattım ama sabah bir kalktım konuşunca tahriş olan yer acıyor, sanırım orası zorlanıyor ve acıyor. İlk önce kabullenmek istemedim bana öyle geliyor demeye başladım çünkü 3 yıldır en kötü günümde bile böyle bir şey olmamıştı, ilaçlarımı düzenli aldım, bitkisel yöntemlerle uğraştım yok olmuyor her geçen gün artıyor konuşamıyorum. Doktorlar anlam veremiyor, bana verecekleri ekstra ilaçta yok . Ve ben öğretmenim ders anlatmam lazım. Yarından sonra atamam olacak puanım da çok güzel kesin bir yer olacak ama ben gidemeyeceğim galiba çünkü 5 dk bile konuşmak beni saatlerce ağlatıyor. Mesleği de geçtim insan ne kadar süre konuşmadan idare edebilir ki. Ağır kaldırmadan, iş yapmadan, dokunacak gıdalar yemeden hep idare ettim ama konuşmamak nasıl olacak ki.

Buraya yazmamım 2 sebebi var: Birincisi reflü çok yaygın bir hastalık ,yemek borusunda benim gibi tahrişi olan biri oldu mu, ne yaptı nasıl geçti? vs öğrenebilmek. İkincisi dua istemek, çünkü hiçbir çözüm bulamıyoruz sadece oturup ağlayıp dua ediyorum, Allah korusun bu ilerlerse kansere dönüşme riski var
Bir kişinin karşısında ki kişiye ettiği dua daha çok kabul olurmuş, Lütfen bana dua edin yoksa ben acıdan, çaresizlikten ölüyorum.

Not: Tahriş oldu bu yüzden konuşamıyorum deyince genel olarak boğazımda sorun var anlaşılıyor ama boğazımda bir şey yok, yemek borumun tam ortasında, göğüs kafesimin arkasında içeri de oluşmuş, endoskopi de öyle görünüyor. Reflüsü olan arkadaşlar tam anlasın diye açıklamak istedim.

Canım çok üzüldüm. Bu konuda bilgim yok ama senin için dua edeceğim. En kısa zamanda sağlığına kavuşmanı diliyorum.((

Tip çok ilerledi eminim bunada bir çare vardır. Tekrar bir uzmana gidip muayene olsanız belki başka bir tedavi yöntemi önerir?

Kaç tane prof a gittim bugüne kadar çok karşılaşmadıkları bir şey olduğu için ,psikolojiktir deyip gönderen bile oldu. Artık doktorlardan umudum yok yani.

Çok geçmiş olsun.. mutlaka denemissinizdir kudret Narı ve benzeri şeyler.. çok iyi geldiğini reflusu olan kişilerden duydum.. Eşim in gece reflü uyanmalarina boğulacak gibi olmasına tanık oluyorum sık sık çok zor birsey elbet düzelecek kötü düşünmeyin mesleğinizi de en iyi şekilde yapacaksınız..

Evet yaptım yapmam mı neler neler yaptım, inanır mısınız yeni zellandadan bal getirttim ne duyduysam yaptım ama hiç bir şekilde geçmedi, ben de artık kendimi korumayı öğrenmiştim ve öyle idare ediyorum ama şimdi susarsam hafifliyor konuşursam berbat hale geliyorum. içtiğim su mideme gidene kadar yemek borumu parçalıyor sanki. o kadar ümitsizim ki ya hep susucam ya da konuşup acı çekmeye razı olacam ama bence ikisi de imkansız İyi temennileriniz için teşekkür ederim umarım hepsi geride kalır ama 3 yıldır çektiklerime bakınca kronik bir durum olduğu için bu çok zor görünüyor.

Yapıldı, hayır yırtık gibi değil gelen asit orayı yakmış doku bozulmuş, yara gibi bir şey oluşmuş öyle diyeyim

Bende reflu var . Cay kahve cikolata turevleri iyi gelmiyor. Ona ragmen devam ediyorum.

Bir de yatmadan 3 saat ara vermek. Yuksek yastik bilirsin.

Bunun icin antibiyotik verilmedi mi. Tam olarak etkisi ne ben onu anlamadim. Konusma, yutkunma...

Beslenme duzenini bir gozden gecir.

Beslenme düzenim yıllardır reflüye göre ayarlı çünkü oluşan tahrişten dolayı yakıcı şeyleri zaten yutamıyorum çok canım yanıyor.

yatağımın baş kısmı hep yüksek zaten,

Etkiyi ben de anlamıyorum orayı gerecek eğilme, ağır kaldırma esneme hareketleri falan kasları geriyor yemek boruma da zarar veriyor bunu anlıyorum ama konuşmak yemek borusunu hareket mi ettiriyor, orda ki kaslarında oynamasına sebep oluyorsa tahriş olan yer hareket ettiği için acıyor ama konuşma yemek borusunda harekete sebep olur mu onu bilmiyorum.

3 kez mide kanaması geçirdim yemek borusu değilde midemde yara vardı. O yasak bu yasak dendi. Biraz dikkat ettim baktım olmuyo(yemeye aşırı düşkünüm) saldım çayıra...
şimdi herşeyi ama herşeyi abartı yiyorum pılbibersiZ yemeğim turşusuz günüm Yok favorim ise küçük top biberler. Ey hastalık sen mi yaman ben mi dedim inadına yedim valla. Üç senedir Bi şikayetim Yok çok şükür

Doktora gitmeye devam et her doktor farklidir.

Aklima fizyoterapi(elektrikli degil de durus duzeltmeye yonelik) , nefes egzersizleri ve pilates geldi . Belki yardim edebilir denemeye deger.

Ne güzel sizin adınıza çok sevindim, mide kendini yeniliyormuş ama yemek borusunda bu çok zormuş sanırım

Doktora gitmeye devam et her doktor farklidir.

Aklima fizyoterapi(elektrikli degil de durus duzeltmeye yonelik) , nefes egzersizleri ve pilates geldi . Belki yardim edebilir denemeye deger.

Egzersiz yapamıyorum esneme hareketleri tahriş yerine zarar veriyor ama nefes egzersizini bende araştırdım denemeye değer gibi.

AA bak akupunkturu dene bence benim tiyatro öğretmenim vardı lisede onun çok zordu reflüsü hatırlıyorum. Konuşamıyordu filan sonra akupuntur yaptırdı (ama okul bitince bidaha görmedim sonucunu bilmiyom) ama araştırmaya değer cnm. Allah şifalar versin

Egzersiz yapamıyorum esneme hareketleri tahriş yerine zarar veriyor ama nefes egzersizini bende araştırdım denemeye değer gibi.

Sen yine de bir fizyoterapiste danis. Demek istedigim seyi buradan anlatamam/anlatamadim da ama bir disk sıkısmıs olabilir. Nefes alman icin daha fazla alan acilabilir.

Tamam çok teşekkür ederim bakıcam ona da.

sana duadan baska elımızden bırsey gelmez sanaldan. Allah tez zamanda saglugına kavustursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…