- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
3 yıldır reflü hastasıyım, bazıların da reflü hafif seyreder ben de ise en doruk noktasın da oldu hep. Yemek boruma kaçan asit göğüs bölgesinin tam orada yemek borum da tahriş yaptı 2 yıl önce. Hiçbir şekilde orayı gerecek hareket yapamıyordum (ağır kaldırmak, esneyecek hareket yapmak, aşırı şekilde eğilmek vs) eğer bunları yaparsam o tahriş bölgesi hemen acımaya başlar su içemeyecek hale gelirdim. Hep dikkatli yaşamadım 3 yıl boyunca gitmediğim doktor kalmadı, bir iyi bir kötü idare ediyordum ta ki 20 gün önceye kadar. 20 gün önce yine çok asit geldi yemek boruma, sıradan bir olaydı zaten hep oluyordu, ilacımı içtim yattım ama sabah bir kalktım konuşunca tahriş olan yer acıyor, sanırım orası zorlanıyor ve acıyor. İlk önce kabullenmek istemedim bana öyle geliyor demeye başladım çünkü 3 yıldır en kötü günümde bile böyle bir şey olmamıştı, ilaçlarımı düzenli aldım, bitkisel yöntemlerle uğraştım yok olmuyor her geçen gün artıyor konuşamıyorum. Doktorlar anlam veremiyor, bana verecekleri ekstra ilaçta yok . Ve ben öğretmenim ders anlatmam lazım. Yarından sonra atamam olacak puanım da çok güzel kesin bir yer olacak ama ben gidemeyeceğim galiba çünkü 5 dk bile konuşmak beni saatlerce ağlatıyor. Mesleği de geçtim insan ne kadar süre konuşmadan idare edebilir ki. Ağır kaldırmadan, iş yapmadan, dokunacak gıdalar yemeden hep idare ettim ama konuşmamak nasıl olacak ki.
Buraya yazmamım 2 sebebi var: Birincisi reflü çok yaygın bir hastalık ,yemek borusunda benim gibi tahrişi olan biri oldu mu, ne yaptı nasıl geçti? vs öğrenebilmek. İkincisi dua istemek, çünkü hiçbir çözüm bulamıyoruz sadece oturup ağlayıp dua ediyorum, Allah korusun bu ilerlerse kansere dönüşme riski var
Bir kişinin karşısında ki kişiye ettiği dua daha çok kabul olurmuş, Lütfen bana dua edin yoksa ben acıdan, çaresizlikten ölüyorum.
Not: Tahriş oldu bu yüzden konuşamıyorum deyince genel olarak boğazımda sorun var anlaşılıyor ama boğazımda bir şey yok, yemek borumun tam ortasında, göğüs kafesimin arkasında içeri de oluşmuş, endoskopi de öyle görünüyor. Reflüsü olan arkadaşlar tam anlasın diye açıklamak istedim.
Buraya yazmamım 2 sebebi var: Birincisi reflü çok yaygın bir hastalık ,yemek borusunda benim gibi tahrişi olan biri oldu mu, ne yaptı nasıl geçti? vs öğrenebilmek. İkincisi dua istemek, çünkü hiçbir çözüm bulamıyoruz sadece oturup ağlayıp dua ediyorum, Allah korusun bu ilerlerse kansere dönüşme riski var
Bir kişinin karşısında ki kişiye ettiği dua daha çok kabul olurmuş, Lütfen bana dua edin yoksa ben acıdan, çaresizlikten ölüyorum.
Not: Tahriş oldu bu yüzden konuşamıyorum deyince genel olarak boğazımda sorun var anlaşılıyor ama boğazımda bir şey yok, yemek borumun tam ortasında, göğüs kafesimin arkasında içeri de oluşmuş, endoskopi de öyle görünüyor. Reflüsü olan arkadaşlar tam anlasın diye açıklamak istedim.