• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu para niye yetmez

Merhaba
3 yıllık evliyiz. Üst üste borçlar geldi. Ciddi bir borç altındayız. Ay ortası olmadan para bitiyor
Bugün eşimin kredi kartı ekstresi geldi 1500 lira harcamışız. Bunun içinde internet telefon elektrik faturaları market restoran da var. Tek kart kullanıyoruz.
En büyük hatam dışarıda çok yemek yemek. Çok üşeniyorum işten gelince yemek yapmaya. Bir gün önceden yapsam iyi olacak ama onuda oturtamadım bir türlü.
Harcadıklarımı yazmaya çalışıyorum haftaiçi ama haftasonu evde bilgisayar yok uçup gidiyor herşey. Bende buraya yazıp liste tutmaya karar verdim.
Ay sonunda gereksiz harcamalarımı görebilirim bu sayede...ilk hedefim kk borcunu 1000 tl ye düşürmek :KK66:
maaşlarınız ne kadar?

Biz mesela bazen sarmayı sarıyoruz buzluğa atıyoruz pişirmeden. Boş bir günümüzde bazı şeyleri hazırlayıp atabilirsiniz buzluğa. Makarna mantı pilav gibi yiyecekler çabuk olan yiyecekler yine.

Bende çalışıyorum ama artık alıştım. .ben plan yapıyorum ona göre pazara gidiyorum..pazar günleri fırsat bulursam 3 çeşit yemek yaparım. .etli mesela pzt.yanına pilav sonra saliya zeytinyağlılar. .Çarşamba stok biter bazen kısır börek yaparım kolaylarindan..ve tabi ki dondurucuya bişeyler koyarım. .mesela ev yapımı mantı alırım ya pişirmek için yada dondürucuya koymak için

Zamanla alişiyorsun zaten..mesela et alıp kusbasi şiş yapıyoruz akşamdan bir sonraki gün için. .borç odedigimiz için dışarda canımızın çektiği çoğu şeyi evde deniyorum..hem daha çok hem hesaplı oluyor..

Bir plan yap ..
Pazar gününden pzt.ve salı yi yaparsın. .
İmkan varsa iç hazırla lahmacun yaptır hem dondurucuya koyarsın ..mantı sarma falan..
Malesef birseylerden kismayinca olmuyor..Çünkü biz 4 kişilik aileyiz..haliyle ayda 1 en fazla 2 kere dışarda yiyoruz.

teşekkürler yardımlarınız için önerilerinizi dikkate alıcam. Yarına çorbam, yemeğim var bi pilav salata yaptım mı tamamdır :))
maaşlarımız şükür iyi ama yarıdan fazlası krediye gidiyor. maalesef düğün borçlarımız fazla.. az kaldı ama.
kira faturalar derken elde bikaç yüz lira ya kalıyo ya kalmıyo.. hatta bazen o bile kalmıyo çok çok az kalıyo. onla da market alışverişi, günü kurtarma filan işte..

epeydir yazmadım bugün yeniden başlıyorum
Dün 1 ekmek aldım 1 lira
bugün ekmek sebze meyve vb aldım 15 lira harcadım.

Bu arada en son cuma dışardaydık bunu da yazayım ki unutmayayım. Çünkü dışarda çok işimiz vardı evin yolunu bulamadık :)))

Merhaba
3 yıllık evliyiz. Üst üste borçlar geldi. Ciddi bir borç altındayız. Ay ortası olmadan para bitiyor
Bugün eşimin kredi kartı ekstresi geldi 1500 lira harcamışız. Bunun içinde internet telefon elektrik faturaları market restoran da var. Tek kart kullanıyoruz.
En büyük hatam dışarıda çok yemek yemek. Çok üşeniyorum işten gelince yemek yapmaya. Bir gün önceden yapsam iyi olacak ama onuda oturtamadım bir türlü.
Harcadıklarımı yazmaya çalışıyorum haftaiçi ama haftasonu evde bilgisayar yok uçup gidiyor herşey. Bende buraya yazıp liste tutmaya karar verdim.
Ay sonunda gereksiz harcamalarımı görebilirim bu sayede...ilk hedefim kk borcunu 1000 tl ye düşürmek :KK66:

Merhaba, ilk zamanlar düzene girene kadar zor oluyor yetirmek ama bir süre sonra dizginleri ele alman gerekiyor ki istediğin gibi yönetebilesin. Kredi kartı doğru kullanılmadığında acaip göçertiyor insanı. Doğru kullanmayı becerebilen de 100 kişide bir kişi anca çıkıyor: ))
Mutfakta pratik yöntemler dene. Bakliyatlarını bir kerede haşlayıp ayırarak buzluğa atarsın. İşten geldiğinde soğan salçayı kavur, nohutunu yap, yanına pilav ve cacık süper bir akşam yemeği: ) Hemen hemen tüm sebzeleri buzluğa atarım yazdan, kışın çok rahat ediyorum işten gelince. Kıymadan köftemi yapar buzluğa atarım. Patatesle fırınlarım, yanına corba yada pilav. Asla 3 çeşit yemek yapmam. Çok yemek isteyen bir eşin yoksa bu yolu seçersin sen de.
Büyük marketlerin hiçbirine girme derim. Geçen gün salça için A101 karşısındaki markete önce bir bakayım dedim, 14,95 idi fiyatı, A101 e gittim aynı marka aynı kılo salça 12,45 mi neydi. Düşün böyle böyle 10 parça alsan 25 lira fark ediyor: ) Benden fakir değil market sahipleri, niye boşuna param gitsin... Büyük marketlerden uzak dur, farkı farkedeceksin: )
Alumınyum folyo-streç film gibi şeyleri de toplu alıyorum, metraj olarak daha fazla ve aynı market fıyat. Genelde eminönünden... Bu türk göze gelmeyen arada kaynayan şeylerde de çok fiyat farkediyor...
Kılık kıyafet alırken de düşünüyorum üç kere, sonra gerekli ise gerçekten alıyorum. Yoksa bir heves için onca parayı veremem. Hele moda kelımesı mumkunse uğramasın yanıma: )

Şimdilik bunlar aklıma gelenler.

Merhaba
Sana tavsiye vereyim söyle yapabilirsin hafta sonu 2 3 çeşit yemek yap onları kayNat kavanoza koy ağzını kapat ters çevir soğudugu. Zaman at dolaba hergün birini ısıt ye Dışarıdan da yetmemiş ve hergün yemek yapmamış olursun köfte yap buzlu at çıkar pişir ye işin kolaylasir

Bu arada en son cuma dışardaydık bunu da yazayım ki unutmayayım. Çünkü dışarda çok işimiz vardı evin yolunu bulamadık :)))
Birde bütün verecekleri ayırdıkları sonra kalan parani maaş gününe kaç gün varsa bol günlük ne kadar düşüyor sa o rakamı geçme

Back
X