• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu para niye yetmez

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
Merhaba
3 yıllık evliyiz. Üst üste borçlar geldi. Ciddi bir borç altındayız. Ay ortası olmadan para bitiyor
Bugün eşimin kredi kartı ekstresi geldi 1500 lira harcamışız. Bunun içinde internet telefon elektrik faturaları market restoran da var. Tek kart kullanıyoruz.
En büyük hatam dışarıda çok yemek yemek. Çok üşeniyorum işten gelince yemek yapmaya. Bir gün önceden yapsam iyi olacak ama onuda oturtamadım bir türlü.
Harcadıklarımı yazmaya çalışıyorum haftaiçi ama haftasonu evde bilgisayar yok uçup gidiyor herşey. Bende buraya yazıp liste tutmaya karar verdim.
Ay sonunda gereksiz harcamalarımı görebilirim bu sayede...ilk hedefim kk borcunu 1000 tl ye düşürmek ;)

Biz dışarda yemek yemiyoruz borcumuz yok 2500 kart veriyoruz. Ben hiç anlamıyorum nereYe harcıyoruz.

Ha ben hergün sandım ewde yemek yapmıyorum deyince.. Oda normal Can'ım
Yapıyorum da haftada1 bile çok aslında. Onu düşürsem bire 150 den fazla sadece ondan para kalacak. Bakalım günlük yazayım belki kendimi kontrol etmemi sağlar.aslında ne yapsam kâr kardır. Birikim hedeflemiyorum bile şimdilik

dışarıda yemek yerine şöyle birşey deneseniz. evde hazırlanabilecek aparatif şeyler alıp evde yapsanız. en azından marketlere en azından köfte patates girdi. uygun bir marketten alıp sadece kızartmanız kalır. gibi gibi...

Merhaba
3 yıllık evliyiz. Üst üste borçlar geldi. Ciddi bir borç altındayız. Ay ortası olmadan para bitiyor
Bugün eşimin kredi kartı ekstresi geldi 1500 lira harcamışız. Bunun içinde internet telefon elektrik faturaları market restoran da var. Tek kart kullanıyoruz.
En büyük hatam dışarıda çok yemek yemek. Çok üşeniyorum işten gelince yemek yapmaya. Bir gün önceden yapsam iyi olacak ama onuda oturtamadım bir türlü.
Harcadıklarımı yazmaya çalışıyorum haftaiçi ama haftasonu evde bilgisayar yok uçup gidiyor herşey. Bende buraya yazıp liste tutmaya karar verdim.
Ay sonunda gereksiz harcamalarımı görebilirim bu sayede...ilk hedefim kk borcunu 1000 tl ye düşürmek :KK66:

Bende evliyim ve yoğun çalışıyorum. Bazen eve gidip hemen uyumak istiyorum inan ki :)

Eşim et yemeklerini çok sevdiği için şöyle bi çözüm buldum ben. ızgaralık tavuk, et, kıyma buzdolabı poşetleriyle ufak porsiyonlar yapıyorum. İşten geldiğimde hemen çıkarıyorum ufak parçalar olduğu için çabuk çözülüyor buzu. Yanına pilav, püre, kızartma vs yapıyorum.

Köfte yapıp koyuyorum buzluğa. Mantı, menemen felan yapıyor annem bana. Sigara böreği sarıp koyuyorum.Tavuk göğsü aldığımda ufak ufak sotelik doğrayıp koyuyorum aynı şekilde. Pazardan yeşilliklerimi aldığımda yıkayıp temizleyip öyle koyuyorum buzluğa. 1-2 hafta rahat ediyor insan. İşten geldiğinde hemen hazır olur her şeyin. Bi çorba, hemen sote, yanına salata. Tabi bu benim seçimim, sende eşinin ve senin sevdiğin şeylere göre böyle pratik şeyler hazırla. Hem zamandan kazanırsın hem paran cebine kalır.

Teşekkürler güzel fikirleriniz için
İki günde 26 lira harcadım toplam
Pınar sağol ama hazır köfteleri pek sevmiyorum en iyisi haftasonu 1 kilo kıyma alıp köfte yapıp dolaba atayım.
Nilartvin sende sağol dediklerini dikkate alacağım. :)

Merhaba
Ay sonunda gereksiz harcamalarımı görebilirim bu sayede...ilk hedefim kk borcunu 1000 tl ye düşürmek :KK66:

merhaba canım
biz kartları kapattık
ister istemez açılıyor insan
cebimizde mutfağımızda ne varsa onu yiyoruz bu dönem
maximum dikkat minimum harcama modundayız

bende çok üşeniyordum akşamları yorgun argın eve git bişeyler hazırla topla çay may
ama 2 haftadır güzel bir düzen oturttum
işten eve gider gitmez yemeğimi ocağa koyuyorum o arada dağınıklık varsa topluyorum
pişince eşim gelmiş oluyo yiyoruz

bide özellikle 2 günlük yapıyorum yemeği en azından bir gün kafam rahat yani :)
sende istersen bu şekilde kendini alıştırmaya başlayabilirsin
hafta sonu çorba yapıyorum küçük kavanozlara koyup buzluğa atıyorum hiç bişey olmuyor
eve gittmmi ya bi yemek yada kızartmalık birşeyler salata ile sofra hazır

yazın domates alıp kaynatıp kavanozlara koymanı tavsiye ederim
bütün kış bazı yemeklere kızartmaların üstüne kullanabilirsin yada çorba yapabilirsin

bide ablam yazdan patlıcan kabak biber kızartması yapar küçük küçük kaplara koyup dondurur
biber patlıcan közler birer tane buzdolabı poşedine koyar
bi misafir geldimi yada canı istedimi ana yemeğin yanına çıkartır

şimdilik aklıma gelenler bunlar
inşallah en kısa sürede düzenin oturur canım

merhaba canım
biz kartları kapattık

bende çok üşeniyordum akşamları yorgun argın eve git bişeyler hazırla topla çay may
işten eve gider gitmez yemeğimi ocağa koyuyorum o arada dağınıklık varsa topluyorum

hafta sonu çorba yapıyorum küçük kavanozlara koyup buzluğa atıyorum hiç bişey olmuyor

bütün kış bazı yemeklere kızartmaların üstüne kullanabilirsin yada çorba yapabilirsin

bide ablam yazdan patlıcan kabak biber kızartması yapar küçük küçük kaplara koyup dondurur

Corbayi buzluğa mi koyuyorsunuz Bende denemek istiyorum da cam kavanoza patlamaz mi

Corbayi buzluğa mi koyuyorsunuz Bende denemek istiyorum da cam kavanoza patlamaz mi

çorbayı sıcak sıcak kavanoza koydum ağzını sıkıca kapadım camın önüne koydum soğudu buzluğa kaldırdım
kısa sürede tüketmeye çalışıyorum belkide bu yüzden hiç patlamadılar çok şükür

çorbayı sıcak sıcak kavanoza koydum ağzını sıkıca kapadım camın önüne koydum soğudu buzluğa kaldırdım
kısa sürede tüketmeye çalışıyorum belkide bu yüzden hiç patlamadılar çok şükür
Teşekkür ederim bende deneyeceğim en kısa zamanda

merhaba canım
biz kartları kapattık

Sağol canım önerilerini dikkate alacağım. Kızartmayı nasıl yapıyor ablan onu anlamadım yalnız?
Çorbaları konserve yapıyorlarmış onu denemek istiyorum bende. Donunca çözdürmesi zaman alır belki ama konserve olursa aç kullan olabilir. Bilmiyorum iyi gibi geldi

Sağol canım önerilerini dikkate alacağım. Kızartmayı nasıl yapıyor ablan onu anlamadım yalnız?
Çorbaları konserve yapıyorlarmış onu denemek istiyorum bende. Donunca çözdürmesi zaman alır belki ama konserve olursa aç kullan olabilir. Bilmiyorum iyi gibi geldi

Biber patlıcan kabak kizartiyor onları karışık bir şekilde ufak kaplar koyup sogutuyor sonrada buzluga atıyor canim

Çorbayi ben kavanozlara dolduruyorum
Buzluktan bir gece önce çıkartiyorum çözülüyor kolaylikla kullaniyorum

Back
X