- 19 Temmuz 2021
- 287
- 216
- 23
- 37
- Konu Sahibi mervecaglarr
-
Hayır sadece kalpten olunca kendimi suclu hissettim çünkü kalpten gider de görürsün şeklinde söylemiştimHikmeti yok, yani siz birine ölsün diyince öldü mü sandınız
Ya normalde böyle biri değilim ama hayatımın en büyük acısını yaşarken babam için acı çekmemi bekar olmama bağlaması beni çok sinirlendirdi. Evli olan insanlar sanki babasının ölümüne üzülmüyormuş gibi..Bence sadece denk gelmiş
Ama içinizden geçene, ağzınızdan çıkana dikkat edersiniz artık en azından
Birilerinin ölümünü dilemek kabul edilebilir bir şey değil
Sonuçta Allah rahmet eylesin ikinizin babasına da ama onunkinin ölmesi sizinkini geri getirmedi
Flörtünüz de halden anlamazın tekiymiş
Ben görüşmeyi keserdim en baştan senin de baban ölsün de gör muhabbetlerine girmek yerine
Sinirlenmekte haklısınızYa normalde böyle biri değilim ama hayatımın en büyük acısını yaşarken babam için acı çekmemi bekar olmama bağlaması beni çok sinirlenirdi. Evli olan insanlar sanki babasının ölümüne üzülmüyormuş gibi..
Ne alakası var, kendinizi bu kadar önemsemeyin bence. Bunu kötü anlamda demiyorum yanlış anlamayın. Dediginiz gibi beddualarımız bu kadar adrese teslim olsa kimse sağ kalamazdı. O adamı da def edin bence hayatınızdan. Zekayla ilgiliymis yas tutmak ne alakası var? Başınız sağ olsun.Babam kanser hastası olduğu, doktorlar ömür biçtiği için devamlı canlı cenaze gibi geziyordum ve her daim mutsuzluğum yüzümden okunuyordu.
Ozamanlar bir flörtüm vardı bana babama üzüldüğüm için "-melankolisin" demişti. "-Evli olsan babanın ölmesi umrunda olmazdı, bir hayatın olmadığı için bu kadar takıyorsun şimdi peşinden 30 sene yas tutarsın" falan demişti.. Senin başına gelse ne yapardın demiştim "-metanetli olurdum senin kadar mahvetmezdim kendimi de düşünmek zorundayım, üzülmemek zeka ile ilgili" demişti.
Bana destek olmak yerine acımı küçümsemesi çok canımı acıtmıştı ve aynı acıyı yaşamasını dilemiştim. İnsallah senin benim gibi önceden haberinde olmaz kalp krizinden aniden küt diye gider de görürüm ben seni ozaman metanetli olunuyor mu olunmuyor mu diye içimden geçirmiştim.
Babam kanserden vefat etti bana baş sağlığı mesajı yazmış bende cevaben bana konuşurken beylik laflar ettiğin bu acı senin anlayabileceğin paylaşabileceğin bir acı değil sadece yaşayan anlar yazmıştım. 1 hafta sonra onunda babası hiç biseyi yokken aniden kalp krizinden vefat etti.
Şimdi oğluna kızıp aynı acıyı yaşamasını dilerken babasının ondan ayrı bir birey olduğunu unutup öfkemle ah etmiştim. Şimdi tamda ah ettiğim şekilde adamın kalpten gitmesi bende büyük vicdan azabı yarattı, inanılmaz derecede suçlu hissediyorum. Bu olayın hikmeti nedir aklım almıyor..
Bir yandan da şöyle düşünüyorum; benim duam bedduam yaratıcı nezdinde çok mühim olsaydı dualarım kendi babamı yaşatırdı ama yaşatmadı, ahım mı başkasını öldürecek.. ama yinede çok suçlu hissediyorum..
Sizin babanız vefat ederken sarf ettiği cümleler gerçekten çok talihsiz söylemler olmuş. yine de buna karşı beddua etmemeliydiniz. Onun yaptığından bir farkı kalmamış sizin yaptığınızın.Babam kanser hastası olduğu, doktorlar ömür biçtiği için devamlı canlı cenaze gibi geziyordum ve her daim mutsuzluğum yüzümden okunuyordu.
Ozamanlar bir flörtüm vardı bana babama üzüldüğüm için "-melankolisin" demişti. "-Evli olsan babanın ölmesi umrunda olmazdı, bir hayatın olmadığı için bu kadar takıyorsun şimdi peşinden 30 sene yas tutarsın" falan demişti.. Senin başına gelse ne yapardın demiştim "-metanetli olurdum senin kadar mahvetmezdim kendimi de düşünmek zorundayım, üzülmemek zeka ile ilgili" demişti.
Bana destek olmak yerine acımı küçümsemesi çok canımı acıtmıştı ve aynı acıyı yaşamasını dilemiştim. İnsallah senin benim gibi önceden haberinde olmaz kalp krizinden aniden küt diye gider de görürüm ben seni ozaman metanetli olunuyor mu olunmuyor mu diye içimden geçirmiştim.
Babam kanserden vefat etti bana baş sağlığı mesajı yazmış bende cevaben bana konuşurken beylik laflar ettiğin bu acı senin anlayabileceğin paylaşabileceğin bir acı değil sadece yaşayan anlar yazmıştım. 1 hafta sonra onunda babası hiç biseyi yokken aniden kalp krizinden vefat etti.
Şimdi oğluna kızıp aynı acıyı yaşamasını dilerken babasının ondan ayrı bir birey olduğunu unutup öfkemle ah etmiştim. Şimdi tamda ah ettiğim şekilde adamın kalpten gitmesi bende büyük vicdan azabı yarattı, inanılmaz derecede suçlu hissediyorum. Bu olayın hikmeti nedir aklım almıyor..
Bir yandan da şöyle düşünüyorum; benim duam bedduam yaratıcı nezdinde çok mühim olsaydı dualarım kendi babamı yaşatırdı ama yaşatmadı, ahım mı başkasını öldürecek.. ama yinede çok suçlu hissediyorum..
Kimin söyledikleri benim mi? Yoksa onun sınanmadığı acı üzerine büyük konuşması yüzünden mi?İşte bu yüzden söylenilen her söz çok önemli. Söyledikleri yüzünden olduğunu düşünüyorum.
Ya normalde böyle biri değilim ama hayatımın en büyük acısını yaşarken babam için acı çekmemi bekar olmama bağlaması beni çok sinirlendirdi. Evli olan insanlar sanki babasının ölümüne üzülmüyormuş gibi..
Sizin bedduanızla ilgili değil, insanların sözlerine konuşmalarına dikkat etmesiyle ilgili bence.Babam kanser hastası olduğu, doktorlar ömür biçtiği için devamlı canlı cenaze gibi geziyordum ve her daim mutsuzluğum yüzümden okunuyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?