• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu neyin nesi?

fernandohoze

kader seni güldürmüyosa espriyi anlamamışsın...
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2014
3.505
2.171
178
merhaba hanımlar,
öncelikle benzer bir sorunu olan var mı yok mu amacım bunu tespit etmek..
yoksa bu ruh haliyle çıldırmak üzereyim..yorumlarınıza ihtiyacım var..
2 gündür bi delilik yapmamak için zor tutuyorum kendimi, her an ağlayasım sürekli duygusal müzikler dinleyip kendimi sokaklara atasım var..kimseyle muhabbet etmek istemiyorum..
annemi aramıyorum, çok ciddi bişey var diye düşünür çünkü..
eşimleyse hiç konuşasım yok..aynı yatakta yatmak bile battı dün gece...
nedeni ise hiç....sadece hiç...bi açıklaması yok..
her adet dönemimin bittiği zamanlar böyle oluyorum..
adetim 2 gün önce bitti (uzun süren bir adet dönemim var, en az 7 gün)
tipik adet dönemindeki ruhsal problemler (Premenstrüel Disforik Bozukluk) olabilir mi diye araştırdım, ancak her okuduğum yerde adet başlamadan önce ya da adet esnasında bu tarz bir psikolojinin olduğu yazıyor...
ben adetim başlamadan önce ya da o süreçte hiç sorun yaşamam..
ancak son 3-4 aydır hep adetim bittikten sonraki 3-5 gün resmen hayata küsüyorum..
ağlama krizleri, eve girmek istememe, eşimden nefret boyutunda negatif enerji alma...

bu ne sizce?
yorumlarınız benim için çok değerli..
şimdiden teşekkürler...

Ben de adetten once yasarim bunlari, durduk yere aglarim mesela.
Ama sen bitince yasiyormussun, ne ola ki sebebi? Ben yine hormonlardan kaynaklidir diye dusunuyorum.

Piskologa git ..senin durumunu hic iyi görmüyorum.actigin konular vs .destege ihtiyacin var.

bu durumun onlardan bağımsız olduğunu düşünüyorum..
çok güzel bi bayram tatili geçirdim ve adetimde de bi sorun yaşamadın..
işte bi kaç gündür böyle anlamsız bi his..ben de bilemedim...

ben adetten önce çok sinirli ve çekilmez oluyorum
kocam inşallah ailende menopoz yaşı çok yüksek değildir diyor hatta
ve her adet döneminde mutlaka yataklarımızı 1 kez ayırırım..
ben gider kanepede yatarım hiç olmadık bir sebepten
AH bu hormonlar...

Hormonlariniza baktirin bence. Normal zamanda değil de adet sonrası bunları yaşıyorsanız hormonlardan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

evet doktor da hormon testi istemişti ama adet düzensizliği içindi o..
psikolojiyi bukadar etkiler mi ki?
bi baktırayım en iyisi...

Bir sağlık sorununuz olabilir mi acaba hormonları etkileyen ..
Bence Psikologdan önce bir Jinekologa gitmenizi tavsiye ederim.
Adet dönemlerinde bu tarz ruh hallerinin ardından çeşitli sağlık sorunları da çıkabiliyor..

bu durumun onlardan bağımsız olduğunu düşünüyorum..
çok güzel bi bayram tatili geçirdim ve adetimde de bi sorun yaşamadın..
işte bi kaç gündür böyle anlamsız bi his..ben de bilemedim...
cidden psikoloğa gitmelisin bence adet sonrası sebebini bilemediğin bir şekilde serotonin hormonun sıfırlanıyor olabilir..çünkü pms adetten sonra devam etmez.

merhaba hanımlar,
öncelikle benzer bir sorunu olan var mı yok mu amacım bunu tespit etmek..
yoksa bu ruh haliyle çıldırmak üzereyim..yorumlarınıza ihtiyacım var..
2 gündür bi delilik yapmamak için zor tutuyorum kendimi, her an ağlayasım sürekli duygusal müzikler dinleyip kendimi sokaklara atasım var..kimseyle muhabbet etmek istemiyorum..
annemi aramıyorum, çok ciddi bişey var diye düşünür çünkü..
eşimleyse hiç konuşasım yok..aynı yatakta yatmak bile battı dün gece...
nedeni ise hiç....sadece hiç...bi açıklaması yok..
her adet dönemimin bittiği zamanlar böyle oluyorum..
adetim 2 gün önce bitti (uzun süren bir adet dönemim var, en az 7 gün)
tipik adet dönemindeki ruhsal problemler (Premenstrüel Disforik Bozukluk) olabilir mi diye araştırdım, ancak her okuduğum yerde adet başlamadan önce ya da adet esnasında bu tarz bir psikolojinin olduğu yazıyor...
ben adetim başlamadan önce ya da o süreçte hiç sorun yaşamam..
ancak son 3-4 aydır hep adetim bittikten sonraki 3-5 gün resmen hayata küsüyorum..
ağlama krizleri, eve girmek istememe, eşimden nefret boyutunda negatif enerji alma...

bu ne sizce?
yorumlarınız benim için çok değerli..
şimdiden teşekkürler...
annem panik atak .ve adet dönemlerinde dahada sıklaşıyor rahatsızlığı.anlattığınız tabirleri annemde kullanıyor rahatsızken.bi psikoloğa gidin.

cidden psikoloğa gitmelisin bence adet sonrası sebebini bilemediğin bir şekilde serotonin hormonun sıfırlanıyor olabilir..çünkü pms adetten sonra devam etmez.

tam anlamadım..
serotonin durduk yere sıfırlanır mı diyosunuz?
bi bilgim yok oyüzden soruyorum...

annem panik atak .ve adet dönemlerinde dahada sıklaşıyor rahatsızlığı.anlattığınız tabirleri annemde kullanıyor rahatsızken.bi psikoloğa gidin.

yakın bi arkadaşım panik atak..
onunki gibi değil benim yaşadığım ruh hali..
ama doğru, bi görünmekte fayda var...

tam anlamadım..
serotonin durduk yere sıfırlanır mı diyosunuz?
bi bilgim yok oyüzden soruyorum...
yoo serotonin düşerse depresyona girebiliyor insanlar ya da bendeki gibi anksiyete veyahut panikatak..psikolojik sıkıntıların temelinde bu hormon yatıyor..bu sebeple baktırmanda yarar var..belki inanılmaz bir şekilde düşüyordur sadece bir tahmin..hormonlara baktırırken üroloğa yada kadın doğuma değilde psikiyatri kliniğine gitmeni tavsiye ederim psikolojik hormonlara onlar bakıyor diye biliyorum..ama eksik etme..geçecek inşallah..

Bilmiyorum seni tanimiyorum ama sorunlarin oldugunu düşünüyorum.

tabi sorunlarım var..haklısınız..
ama bazı belli başlı şeyler dışında hayatımdan genel olarak memnunum..
bu konuda bahsettiğim durum biraz spesipik bi şeye benziyo gibi geldi bana,oyüzden fikir almak istedim..

yoo serotonin düşerse depresyona girebiliyor insanlar ya da bendeki gibi anksiyete veyahut panikatak..psikolojik sıkıntıların temelinde bu hormon yatıyor..bu sebeple baktırmanda yarar var..belki inanılmaz bir şekilde düşüyordur sadece bir tahmin..hormonlara baktırırken üroloğa yada kadın doğuma değilde psikiyatri kliniğine gitmeni tavsiye ederim psikolojik hormonlara onlar bakıyor diye biliyorum..ama eksik etme..geçecek inşallah..

sağol canım desteğin için..

ben hep adet oncesi boyle olurum kizlar.. uc bes gun onceden beni sikinti basar.. hic bir yere sigamam, cok duygusal olurum.. gecen adetimden once marketten eve kadar 5 kiloluk deterjan tasidigim icin sinirim bozulup aglamistim o derece =) gereksiz yere esimle tartisirim, sacma sapan dusunceler kaplar icimi, herkesten nefret ederim.. ama adetim basladiktan 2-3 gun sonra tum sikintilarim gecer. adet sonrasi boyle olani ilk kez duyuyorum ama yine de adetle alakali ruh hali degisiklikleri olabilir bilemiyorum..

Back