çalışan kadınlar neden bu kadar kahır çeker hele birde çocuk yoksa bende bunu anlamıyorum:44:
çalışan kadınlar neden bu kadar kahır çeker hele birde çocuk yoksa bende bunu anlamıyorum:44:
Bunca zaman eşinin ne yapmaya çalıştığını anlayamamış olmanı da ben anlayamadım!
Bence eşin zavallı...
Öylesine zavallı ki...öylesine sevgisiz kalmış ki...dünya kötüsü anne-babanın (senin tabirin)ilgisine muhtaç kalmış!
Arabada yatmayı bile göze alıp..senin yanına dönmeyi tercih etmemiş!
Aynen öyle, zaten psikoloğumda aynı şeyi söylüyor, eşin ailesine kendini kabul ettirmek için çabalıyor...
Bana göre de ben iyiyim diye kabul edeceklerse hiç etmesinler beni...Benim de erkek kardeşim var ve ben kardeşime davranışlarını beğenmiyorum diye 100 lira vermemişimdir, kendisi çabalasın kazansın, yada kazandığını tutmasını bilsin diye...Ama benim çok bilmiş kocam 5 yaşındaki yiğenine her görüşmede 100 lira harçlık verir, gider pahalı oyuncaklar alır...Buarada kesinlikle onların da bu paraya ihtiyacı yok, önceden var diye bilirdim ama onlar kolaylıkla ev sahibi oluyorlarda her yıl tatillerini vs yapıyorlarsa neden bana bunu yaşatıyor bu adam anlamıyorum...Bizz paramız yok, borcumuz çok diye çocuk bile yapmadık bunca yıl, kendimi kullanılmış gibi hissediyorum...
siz niye kardeşinize iki kuruş harç lığı çok gördünüz anlamadım doğrusu..Bide bazı arkadaşlar bana kızacak yine kocanın muhasebesini yapıyorsun diye ama inanın bunu yapmak zorundayım...
Eşimin annesi babası memur ve emekliler, emekli maaşlarının yanında ek iş bile yapıyor ikiside hala paraya doymadılar...Kira gelirleri var ve bakmakla yükümlü kimseleri yok, bir kızı bekar ve öğretmen çalışıyor oda...
Ama onlar sırf lüks yaşam sürecekler diye ben sıkıntı çekiyorum, ben zaten makul ölçülerde yiğenlere hediyeler alınmasına bir şey demem, çocuk onlar sevinmeye hakları var ama her şey makul ölçülerde olmalı, kimse kusura bakmasın ama ben kendi çocuğum yokken onlara bilgisayr (alındı) akülü araba (alınacak) yada 200-300 liraya kıyafet oyuncak alamam...Bizim de maaşlarımız dışında binlerce lira kredi borcumuz var...Önce can sonra canan demişler ama dimi?
Ben aileme 5 kuruş verdiysem annem eli bollandığında geri vermiştir ki bu kadın biz eve ekmek alacak paramız yokken tüm ihtiyaçlarımızı karşılamıştır...Eşimde der arkadaşlara falan dar günümde bi kayınvalidem vardı diye...Eee bunu da biliyorsun, ne perhiz ne lahana demezlermi??
siz niye kardeşinize iki kuruş harç lığı çok gördünüz anlamadım doğrusu..
birde eşinize sürekli, verme diye baskı yaparsanız geri teper..bilmem kaç yıllık evlisiniz ama bu bir gerçek..
Canım yaa...senin işin zoooor....eşininki bin kat daha zor...
Para için korkarım..şuurunu kaybediceksin...
Ben hiç anlayamadım? Yeğenine bilgisayar almaklamı eşinin 250 bin lira borcu oluştu? unuttuğun bişey var heralde?
Ailesine ev...araba almış olmasın sakın!
.
Bide bazı arkadaşlar bana kızacak yine kocanın muhasebesini yapıyorsun diye ama inanın bunu yapmak zorundayım...
Eşimin annesi babası memur ve emekliler, emekli maaşlarının yanında ek iş bile yapıyor ikiside hala paraya doymadılar...Kira gelirleri var ve bakmakla yükümlü kimseleri yok, bir kızı bekar ve öğretmen çalışıyor oda...
Ama onlar sırf lüks yaşam sürecekler diye ben sıkıntı çekiyorum, ben zaten makul ölçülerde yiğenlere hediyeler alınmasına bir şey demem, çocuk onlar sevinmeye hakları var ama her şey makul ölçülerde olmalı, kimse kusura bakmasın ama ben kendi çocuğum yokken onlara bilgisayr (alındı) akülü araba (alınacak) yada 200-300 liraya kıyafet oyuncak alamam...Bizim de maaşlarımız dışında binlerce lira kredi borcumuz var...Önce can sonra canan demişler ama dimi?
Ben aileme 5 kuruş verdiysem annem eli bollandığında geri vermiştir ki bu kadın biz eve ekmek alacak paramız yokken tüm ihtiyaçlarımızı karşılamıştır...Eşimde der arkadaşlara falan dar günümde bi kayınvalidem vardı diye...Eee bunu da biliyorsun, ne perhiz ne lahana demezlermi??
ya bide şunu dicem bende para konusunda çok eleştirildim ama biz 1 maaşla ve zor günlerimde kendi ailemin desteğiyle geçinirken 5 yerden para alan hatta bizim hakkımızıda alan kayınpederime, eşimle aynı maaşı alıp bide kayınpederden destek gören kenardada bi dünya parası olan kaynıma ve beni 1 kez bile aramayan eltime destek çıkamam bu paragözlülükse paragözüm kardeşim sizler çok açıkelliyseniz verin maaşınızı yada alın yanınıza bakın eşinizin ailesine hee o 5 yerden para alan kişi ben olurdum o zaman herkese destek çıkardım o ayrı.
Bence sen eşinle bi konuş bende aileme yardımcı olcam de olmasan bile koy kenara biriktir ona verme yada otururum evde çalışmam de.
Çalışan yada bi şekilde parası olan kadınlar daha çok eziliyolar git işte çalış gel evde çalış gece yatakta çalış ama elinden paran alınsın bekarken hiç önemli olmayan aile evlendiğinde kıymete binsin 2.planda kal olur mu böyle bişe?
Para içinde kavga çıkarırsa destek olcan diye çocukta yokken bi gözden geçirirsin evliliğini.
bu probleminiz konusunda eşinizi ikna etmeniz gerek bir şekilde...Çok haklısın canım, valla bazı arkadaşlar eleştirnce kendimi paragöz, pinti biri görmeye başlamıştım ne yalan söyleyim...
Bende aynı fikirdeyim işte ama anlatamıyorum kendimi(( Örneğin kız kardeşi üniversiteye giderken ben kendi ellerimle verirdim her geldiğinde harçlığını abiside biletini, kontorunu falan alırdı, herşey imkan dahilinde...Kız bitirdi öğretmen oldu kaç yıldır çalışıyor hadi beni geç abisine bir çift çorap bile almadı, yer içer gezer ailesine kuruş vermez, benim kocamda kaç yıl aman benim kardeşim ele güne karşı eksik kalmasın, bilgisayarı olsun, son model telefonu olsun diye yırttı kendini...
Olur ya yoktur kıt kannat geçinirler yapılır ama iş çok faklı boyutlarda malesef..Bunlar paramız yok derler hepsi her yere taksiyle gider, her gün dışarda yer içer, en pahalı sigaraları içerler, bende kendimi parçalarım aman çok borcumuz var,almayım etmiyim diye...
bu probleminiz konusunda eşinizi ikna etmeniz gerek bir şekilde...
canım vallahi burda bir arkadaş var eşinin maaşı karta yatıyormuş bu kartta hanımda duruyormuş eşinizde size versin ikna edin yoksa ayrılacağınızı söyleyin..
vallahi o ablasıysa sizde hanımısınız..siz iflas etseniz haliniz perişan olur ama şimdi herkez çevrenizde..Eşim esnaf, belli bir geliri yok malesef, bir süre dükkana gidip muhasebesini yapmaya çalıştım hatta evde onun belgelerini bilgisayara giriyordum, sonrasında çok fazla açık vermeye başlayınca bende hesap sormaya başlayınca men etti bu görevden beni...Halbuki bu işi zevkle yapıyordum, çünkü soru işaretleriyle yaşamak zor...
Buarada benim kocam sadece ailesi için böyle değil, arkadaş çevresi içinde oldukça verici...Kefillikler, çekler senetler çekilir dert değil anlayacağınız benimki...
Bir arkadaşına kefil olmuştu adam dolandırdı kaç yıl onun borcunu ödedi ve her seferinde kafasına kaktım, neyseki sonra mülk satışıyla aldı parasını ki bu para da ablasının ev alma dönemine denk geldi, güya bana verecekti o parayı ki ödemelerde çok yardımcı oldum hala tık yok...Bide ne oldu ne zaman yatıracan parayı dediğimde bir sinir bir sinir ki sormayın sonrada ölse ağzını bıçak açmaz...Ne yapacağımı inan şaşırdım...
vallahi o ablasıysa sizde hanımısınız..siz iflas etseniz haliniz perişan olur ama şimdi herkez çevrenizde..
eşiniz zor biri sanırım..
zor uğraşmak bende yaşadım bir dönem çok zengin değiliz kayınvalidemin kışlık evi vardı yazlık evin kirasını verdiriyordu eşime rahmetli..çok tartışma çıkıyordu eşimi çok seviyorum iyi insandır ama o nedenle o dönem evlendiğime çok pişman olmuştum ..kimse bana bir şey söylememişti..daha sonra eşimin işleri bozuldu..bize kimse yardımcı olmadı eşim yanlız kaldı tabii bende vardım..anladı o zaman anyayı konyayı..ama iş işten geçti tabii..
uzlaşılmayacak gibiyse ayrılın çekilmez böyle evlilik bir ortaklıksa gelirlerde ortak..sıkıntı ortaksa ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?