• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu nasıl evlilik

çalışan kadınlar neden bu kadar kahır çeker hele birde çocuk yoksa bende bunu anlamıyorum:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunca zaman eşinin ne yapmaya çalıştığını anlayamamış olmanı da ben anlayamadım!
Bence eşin zavallı...
Öylesine zavallı ki...öylesine sevgisiz kalmış ki...dünya kötüsü anne-babanın (senin tabirin)ilgisine muhtaç kalmış!
Arabada yatmayı bile göze alıp..senin yanına dönmeyi tercih etmemiş!

Aynen öyle, zaten psikoloğumda aynı şeyi söylüyor, eşin ailesine kendini kabul ettirmek için çabalıyor...

Bana göre de ben iyiyim diye kabul edeceklerse hiç etmesinler beni...Benim de erkek kardeşim var ve ben kardeşime davranışlarını beğenmiyorum diye 100 lira vermemişimdir, kendisi çabalasın kazansın, yada kazandığını tutmasını bilsin diye...Ama benim çok bilmiş kocam 5 yaşındaki yiğenine her görüşmede 100 lira harçlık verir, gider pahalı oyuncaklar alır...Buarada kesinlikle onların da bu paraya ihtiyacı yok, önceden var diye bilirdim ama onlar kolaylıkla ev sahibi oluyorlarda her yıl tatillerini vs yapıyorlarsa neden bana bunu yaşatıyor bu adam anlamıyorum...Bizz paramız yok, borcumuz çok diye çocuk bile yapmadık bunca yıl, kendimi kullanılmış gibi hissediyorum...

Bide bazı arkadaşlar bana kızacak yine kocanın muhasebesini yapıyorsun diye ama inanın bunu yapmak zorundayım...
Eşimin annesi babası memur ve emekliler, emekli maaşlarının yanında ek iş bile yapıyor ikiside hala paraya doymadılar...Kira gelirleri var ve bakmakla yükümlü kimseleri yok, bir kızı bekar ve öğretmen çalışıyor oda...
Ama onlar sırf lüks yaşam sürecekler diye ben sıkıntı çekiyorum, ben zaten makul ölçülerde yiğenlere hediyeler alınmasına bir şey demem, çocuk onlar sevinmeye hakları var ama her şey makul ölçülerde olmalı, kimse kusura bakmasın ama ben kendi çocuğum yokken onlara bilgisayr (alındı) akülü araba (alınacak) yada 200-300 liraya kıyafet oyuncak alamam...Bizim de maaşlarımız dışında binlerce lira kredi borcumuz var...Önce can sonra canan demişler ama dimi?
Ben aileme 5 kuruş verdiysem annem eli bollandığında geri vermiştir ki bu kadın biz eve ekmek alacak paramız yokken tüm ihtiyaçlarımızı karşılamıştır...Eşimde der arkadaşlara falan dar günümde bi kayınvalidem vardı diye...Eee bunu da biliyorsun, ne perhiz ne lahana demezlermi??

Bide bazı arkadaşlar bana kızacak yine kocanın muhasebesini yapıyorsun diye ama inanın bunu yapmak zorundayım...
Eşimin annesi babası memur ve emekliler, emekli maaşlarının yanında ek iş bile yapıyor ikiside hala paraya doymadılar...Kira gelirleri var ve bakmakla yükümlü kimseleri yok, bir kızı bekar ve öğretmen çalışıyor oda...
Ama onlar sırf lüks yaşam sürecekler diye ben sıkıntı çekiyorum, ben zaten makul ölçülerde yiğenlere hediyeler alınmasına bir şey demem, çocuk onlar sevinmeye hakları var ama her şey makul ölçülerde olmalı, kimse kusura bakmasın ama ben kendi çocuğum yokken onlara bilgisayr (alındı) akülü araba (alınacak) yada 200-300 liraya kıyafet oyuncak alamam...Bizim de maaşlarımız dışında binlerce lira kredi borcumuz var...Önce can sonra canan demişler ama dimi?
Ben aileme 5 kuruş verdiysem annem eli bollandığında geri vermiştir ki bu kadın biz eve ekmek alacak paramız yokken tüm ihtiyaçlarımızı karşılamıştır...Eşimde der arkadaşlara falan dar günümde bi kayınvalidem vardı diye...Eee bunu da biliyorsun, ne perhiz ne lahana demezlermi??
siz niye kardeşinize iki kuruş harç lığı çok gördünüz anlamadım doğrusu..
birde eşinize sürekli, verme diye baskı yaparsanız geri teper..bilmem kaç yıllık evlisiniz ama bu bir gerçek..

siz niye kardeşinize iki kuruş harç lığı çok gördünüz anlamadım doğrusu..
birde eşinize sürekli, verme diye baskı yaparsanız geri teper..bilmem kaç yıllık evlisiniz ama bu bir gerçek..

Bugün aynı şeyi annemde dedi sen kardeşine üçkuruşu çok gördün diye...Ben istedim ki kardeşimin bazı yanlış hareketleri vardı, kendi başına halletmeyi görsün istedim, bide açıkçası benim bu kadar borcum varken ve eşimin ailesine maddi yardımlarına kızıyorken kardeşime vermemekle aklımca dürüstlük yaptığımı sandım....
Ama bugün kardeşim beni çok iyi anlıyor, bana hak veriyor, hayatımda tanıdığım en dürüst insansın der mesela, bu yüzdende hayatım boyunca karşımdakileride kendim gibi görmek isteyeceğim için mutlu olamıyacağımada inanır...
Dediğin doğru eşim sen bana yapma dedikçe daha çok yapasım geliyor diyor, ee ben yap mı diyim, zaten yeterince yapıyor, bide bende mi rıza göstereyim, yapamıyorum işte bunu...Sonrada içim içimi yiyor annem bugün artık kızdı bana telefonda sinir hastası oldun çıktın yeter diye ama napıyım çaresizlik kötü bir şey...
en son psikoloğumda dedi, sende sıkma kendini ye iç gez diye ama gerçekleri düşündüğümde içim yanıyor Allahım aklıma mukayet ol yarabbim, bu akşam hep bunun için dua ettim...

Canım yaa...senin işin zoooor....eşininki bin kat daha zor...
Para için korkarım..şuurunu kaybediceksin...
Ben hiç anlayamadım? Yeğenine bilgisayar almaklamı eşinin 250 bin lira borcu oluştu? unuttuğun bişey var heralde?
Ailesine ev...araba almış olmasın sakın!
:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

.

Son düzenleme:
Canım yaa...senin işin zoooor....eşininki bin kat daha zor...
Para için korkarım..şuurunu kaybediceksin...
Ben hiç anlayamadım? Yeğenine bilgisayar almaklamı eşinin 250 bin lira borcu oluştu? unuttuğun bişey var heralde?
Ailesine ev...araba almış olmasın sakın!
:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

.

Unuttuğum değil bilmediğim şeyler var canım...Bende anlamıyorum bu kadar para nereye gidiyor diye, hani diycem ki başka biri var onla yiyor diye ama bundan da eminim...Yaa sanırım herkes beni para hırsı bürümüş bencil, pinti biri sanıyor ya ben kendimi anlatamıyorum yada ne bileyim haklsınız diycem ama benim haklılığım nereye gidecek peki:43:

Canım biz 4 yıllık evliyiz ve her bayram yaşıyoruz bunu :)

Önce kime uğranacak,yok ayıp olur,onlar surat asar,önce oraya gidelim,ablamları da alalım,hayır onların evi ters......

BAyram gelecek diye aklım çıkıyor valla.

Bütün bayram kendimizden çok,başkalarını mutlu etmekle geçiyor.

Benim eşimde malesef seninki kadar olmasada kendini kullandırmaya bayılır konumu okumuşsundur belki ama tartışıpta onları haklı çıkarmaktan vazgeçtim mesela bu bayram gitmeyi hiç düşünmüyorum ailemle oturur keyfime bakarım kayınpeder pişkinliğe vurup babamlara gelirse babamında ona bi çift sözü var zaten ama korkar gelmez sanırım.
Eşimde gider onların gönlünü yapar akşama kadar 2. yada 3. günüde onları gezdirir ilk planım bende gelmek istiyorum ama arabada yer yok demek babası gelmesin diye eşim ve kaynanam baskı uygulayacaklardır bizde kaynana daha iyi kayınpeder şeytan:) Böylece o kalır ben gezerim yada eşim sen kal boşver derse kalırım zaten 2 tane köy evi gezmemekle bişe kaybetmem eşimde bi başına patlar:)
Hiçbi şekilde surat dırdır yapmayı düşünmüyorum zaten ben gitmeyince orda yeteri kadar dırdır yapcaklar bana geldiğinde huzuru bulsun:)
Bayramdan sonrada ilk işim yemeyip içmeyip aşılama yaptırıcam sadece ailesi için eşimi boşayamam ama bi çocuk bize çok iyi gelir ailemiz gerçek bi aile olur sorumluluğu artar ve babaa ne zaman gelceeenn diyen bi çocuk, ne zaman gelceksin diyen bi eşten çok daha cazip olacaktır:)
Bunlar benim aldığım kararlar sanada tavsiye ederim bak keyfine ailenle özlem gider kendi akrabalarını gör kimse ayıplamaz biçok kişi böyle ayrılıyo bayramda mecburen eşinide hiç arama o arayıncada özlediğini belli etme misafirlikteyiz şimdi konuşamıcam falan de:)

şu erkekler varya hani nedense evlenince ailelerine anasına dört elle sarılmıyorlarmı sinir oluyorum ya yani ailesidir sever tamam ama hem eşinin kıymetini bileceksin hemde ailenin ama yok bunlar evlenince evdeki eş sanki onların hizmetçisi gibi oluyor öyle muamele yapılıyor anne ve baba kıymete biniyor yav arkadaş madem ananızı bu kadar seversiniz niye evleniyorsunuz oturun bir ömür ananızın dizinin dibinde yani elin kızının günahına da girmeyin kimsenin hayatıyla oynamayın ya alla alla (:(bir tek ana kuzusu onlar sanki eşlerini ana değilde taş doğurmuş gibi sahipsiz sanıyorlar.

Son düzenleme:
ya bide şunu dicem bende para konusunda çok eleştirildim ama biz 1 maaşla ve zor günlerimde kendi ailemin desteğiyle geçinirken 5 yerden para alan hatta bizim hakkımızıda alan kayınpederime, eşimle aynı maaşı alıp bide kayınpederden destek gören kenardada bi dünya parası olan kaynıma ve beni 1 kez bile aramayan eltime destek çıkamam bu paragözlülükse paragözüm kardeşim sizler çok açıkelliyseniz verin maaşınızı yada alın yanınıza bakın eşinizin ailesine hee o 5 yerden para alan kişi ben olurdum o zaman herkese destek çıkardım o ayrı.
Bence sen eşinle bi konuş bende aileme yardımcı olcam de olmasan bile koy kenara biriktir ona verme yada otururum evde çalışmam de.
Çalışan yada bi şekilde parası olan kadınlar daha çok eziliyolar git işte çalış gel evde çalış gece yatakta çalış ama elinden paran alınsın bekarken hiç önemli olmayan aile evlendiğinde kıymete binsin 2.planda kal olur mu böyle bişe?
Para içinde kavga çıkarırsa destek olcan diye çocukta yokken bi gözden geçirirsin evliliğini.

ya bide şunu dicem bende para konusunda çok eleştirildim ama biz 1 maaşla ve zor günlerimde kendi ailemin desteğiyle geçinirken 5 yerden para alan hatta bizim hakkımızıda alan kayınpederime, eşimle aynı maaşı alıp bide kayınpederden destek gören kenardada bi dünya parası olan kaynıma ve beni 1 kez bile aramayan eltime destek çıkamam bu paragözlülükse paragözüm kardeşim sizler çok açıkelliyseniz verin maaşınızı yada alın yanınıza bakın eşinizin ailesine hee o 5 yerden para alan kişi ben olurdum o zaman herkese destek çıkardım o ayrı.
Bence sen eşinle bi konuş bende aileme yardımcı olcam de olmasan bile koy kenara biriktir ona verme yada otururum evde çalışmam de.
Çalışan yada bi şekilde parası olan kadınlar daha çok eziliyolar git işte çalış gel evde çalış gece yatakta çalış ama elinden paran alınsın bekarken hiç önemli olmayan aile evlendiğinde kıymete binsin 2.planda kal olur mu böyle bişe?
Para içinde kavga çıkarırsa destek olcan diye çocukta yokken bi gözden geçirirsin evliliğini.

Çok haklısın canım, valla bazı arkadaşlar eleştirnce kendimi paragöz, pinti biri görmeye başlamıştım ne yalan söyleyim...

Bende aynı fikirdeyim işte ama anlatamıyorum kendimi :((( Örneğin kız kardeşi üniversiteye giderken ben kendi ellerimle verirdim her geldiğinde harçlığını abiside biletini, kontorunu falan alırdı, herşey imkan dahilinde...Kız bitirdi öğretmen oldu kaç yıldır çalışıyor hadi beni geç abisine bir çift çorap bile almadı, yer içer gezer ailesine kuruş vermez, benim kocamda kaç yıl aman benim kardeşim ele güne karşı eksik kalmasın, bilgisayarı olsun, son model telefonu olsun diye yırttı kendini...

Olur ya yoktur kıt kannat geçinirler yapılır ama iş çok faklı boyutlarda malesef..Bunlar paramız yok derler hepsi her yere taksiyle gider, her gün dışarda yer içer, en pahalı sigaraları içerler, bende kendimi parçalarım aman çok borcumuz var,almayım etmiyim diye...

Çok haklısın canım, valla bazı arkadaşlar eleştirnce kendimi paragöz, pinti biri görmeye başlamıştım ne yalan söyleyim...

Bende aynı fikirdeyim işte ama anlatamıyorum kendimi :((( Örneğin kız kardeşi üniversiteye giderken ben kendi ellerimle verirdim her geldiğinde harçlığını abiside biletini, kontorunu falan alırdı, herşey imkan dahilinde...Kız bitirdi öğretmen oldu kaç yıldır çalışıyor hadi beni geç abisine bir çift çorap bile almadı, yer içer gezer ailesine kuruş vermez, benim kocamda kaç yıl aman benim kardeşim ele güne karşı eksik kalmasın, bilgisayarı olsun, son model telefonu olsun diye yırttı kendini...

Olur ya yoktur kıt kannat geçinirler yapılır ama iş çok faklı boyutlarda malesef..Bunlar paramız yok derler hepsi her yere taksiyle gider, her gün dışarda yer içer, en pahalı sigaraları içerler, bende kendimi parçalarım aman çok borcumuz var,almayım etmiyim diye...
bu probleminiz konusunda eşinizi ikna etmeniz gerek bir şekilde...

bu probleminiz konusunda eşinizi ikna etmeniz gerek bir şekilde...

İşte nasıl olacak bu ikna aşaması çözemedim gitti, ne yapıp ettiysem ters tepti...Fikriniz varmı bu konuda peki?Bu kış ablası annesiyle aynı sitede olmak adına ev aldı ve çook uzaklarda kirada oturuyorlar, kocası memur tek maaş en fazla 1500 lira gelirleri var, kredi çekmişler almışlar, iyi güzel hoş dimi...900 lira kredi ve 600 lira ev kirası doğal gaz vs ile zaten maaş bitti gitti...
Ki bu adam (enişte) 5 yıldır ilk defa bizim evimize geldi, neden geldi belirsiz (şüphelerim yok değil, ama eşim inkar etti) neyse o zaman dedim, nasıl geçinecekler diye aşikar olan bir şey var ki bu zamana kadar gak dediler eşim verdi guk dediler aldı...Bak dedim ben aptal değilim bu parayla geçim olmaz bugün istemediler ama yarın isteyecekler ne olursa olsun yardım edeceğin zaman haberim olsun dedim...
Bu arada enişteyle çok resmi olmamıza rağmen sırf kocamın hatrına çok iyi ağırladım (oda ters tepti ya neyse), derken o gitti kocam bana çok sağol ada ben senden böyle bi tepki bekliyordum o paranın verilmeyeceğini ben zaten biliyorum dedi...İlk defa kendi tepkisini bu şekilde ortaya koydu...
Ama ne oldu sonra yine bunu kandırdılar cebindeki son kuruşa kadar benden habersiz harcamalar falan...Bu arada Allah öyle büyük ki ne aldı ne kadar verdi kesinlikle bilmiyorum ama kabak gibi herşey ortaya serildi,şimdi ayrıntılara çok fazla girmek istemiyorum ama yine yapacağını yaptı...

canım vallahi burda bir arkadaş var eşinin maaşı karta yatıyormuş bu kartta hanımda duruyormuş eşinizde size versin ikna edin yoksa ayrılacağınızı söyleyin..

canım vallahi burda bir arkadaş var eşinin maaşı karta yatıyormuş bu kartta hanımda duruyormuş eşinizde size versin ikna edin yoksa ayrılacağınızı söyleyin..

Eşim esnaf, belli bir geliri yok malesef, bir süre dükkana gidip muhasebesini yapmaya çalıştım hatta evde onun belgelerini bilgisayara giriyordum, sonrasında çok fazla açık vermeye başlayınca bende hesap sormaya başlayınca men etti bu görevden beni...Halbuki bu işi zevkle yapıyordum, çünkü soru işaretleriyle yaşamak zor...
Buarada benim kocam sadece ailesi için böyle değil, arkadaş çevresi içinde oldukça verici...Kefillikler, çekler senetler çekilir dert değil anlayacağınız benimki...
Bir arkadaşına kefil olmuştu adam dolandırdı kaç yıl onun borcunu ödedi ve her seferinde kafasına kaktım, neyseki sonra mülk satışıyla aldı parasını ki bu para da ablasının ev alma dönemine denk geldi, güya bana verecekti o parayı ki ödemelerde çok yardımcı oldum hala tık yok...Bide ne oldu ne zaman yatıracan parayı dediğimde bir sinir bir sinir ki sormayın sonrada ölse ağzını bıçak açmaz...Ne yapacağımı inan şaşırdım...

Eşim esnaf, belli bir geliri yok malesef, bir süre dükkana gidip muhasebesini yapmaya çalıştım hatta evde onun belgelerini bilgisayara giriyordum, sonrasında çok fazla açık vermeye başlayınca bende hesap sormaya başlayınca men etti bu görevden beni...Halbuki bu işi zevkle yapıyordum, çünkü soru işaretleriyle yaşamak zor...
Buarada benim kocam sadece ailesi için böyle değil, arkadaş çevresi içinde oldukça verici...Kefillikler, çekler senetler çekilir dert değil anlayacağınız benimki...
Bir arkadaşına kefil olmuştu adam dolandırdı kaç yıl onun borcunu ödedi ve her seferinde kafasına kaktım, neyseki sonra mülk satışıyla aldı parasını ki bu para da ablasının ev alma dönemine denk geldi, güya bana verecekti o parayı ki ödemelerde çok yardımcı oldum hala tık yok...Bide ne oldu ne zaman yatıracan parayı dediğimde bir sinir bir sinir ki sormayın sonrada ölse ağzını bıçak açmaz...Ne yapacağımı inan şaşırdım...
vallahi o ablasıysa sizde hanımısınız..siz iflas etseniz haliniz perişan olur ama şimdi herkez çevrenizde..
eşiniz zor biri sanırım..
zor uğraşmak bende yaşadım bir dönem çok zengin değiliz kayınvalidemin kışlık evi vardı yazlık evin kirasını verdiriyordu eşime rahmetli..çok tartışma çıkıyordu eşimi çok seviyorum iyi insandır ama o nedenle o dönem evlendiğime çok pişman olmuştum ..kimse bana bir şey söylememişti..daha sonra eşimin işleri bozuldu..bize kimse yardımcı olmadı eşim yanlız kaldı tabii bende vardım..anladı o zaman anyayı konyayı..ama iş işten geçti tabii..
uzlaşılmayacak gibiyse ayrılın çekilmez böyle evlilik bir ortaklıksa gelirlerde ortak..sıkıntı ortaksa ...

vallahi o ablasıysa sizde hanımısınız..siz iflas etseniz haliniz perişan olur ama şimdi herkez çevrenizde..
eşiniz zor biri sanırım..
zor uğraşmak bende yaşadım bir dönem çok zengin değiliz kayınvalidemin kışlık evi vardı yazlık evin kirasını verdiriyordu eşime rahmetli..çok tartışma çıkıyordu eşimi çok seviyorum iyi insandır ama o nedenle o dönem evlendiğime çok pişman olmuştum ..kimse bana bir şey söylememişti..daha sonra eşimin işleri bozuldu..bize kimse yardımcı olmadı eşim yanlız kaldı tabii bende vardım..anladı o zaman anyayı konyayı..ama iş işten geçti tabii..
uzlaşılmayacak gibiyse ayrılın çekilmez böyle evlilik bir ortaklıksa gelirlerde ortak..sıkıntı ortaksa ...

Ayrılmayı o kadar çok düşünüyorumki ne kadar sevsemde artık çekemiyorum ama bunuda yapamıyorum...Kaç defa boşanma aşamasına geldik, aynı ev içinde 15 gün konuşmadık birbirimizin yüzünde bile bakmadık düşün...Ama sonra bir şekilde barıştık, çoğunlukla annem girdi araya ve barıştırdı...Geçen yine anneme anlattım oda kzıyor sinirleniyor fakat bunca yıl emek verdin, şimdide al ben yemedim sen ye mi diyceksin diyor...Bir taraftan düşününce haklı hemde çok...

Senin anlattığın olaya benzer bir şeyi bende yaşadım...Eşim evlendiğimiz yıl özel sektörde çalışıyordu ve çalıştığı yerde yönetici olma durumu vardı, tabi genel müdür değiştiği zaman...Neyse o dönem eşim başka birini destekledi ve hayal ettiği şey olursa hayatımız kurtulacaktı maddi yönden...O zamanlar eşim bu durumu ailesine çıtlattı, aman Allahım o aile bizi bir sürü borç batağına sokan insanlar bir şeye ihtiyacınız varmı diye sormazken, maaşın artacağını falan duyunca günde 5 kez ararlardı, işin ilginç tarafı tüm aile başka illerde yaşamasına rağmen arka arkaya bi beni bi kocamı aramalar falan...Çok geçmeden herşey tersine gitti eşim yönetici olmayı beklerken işten çıkarıldı...Kaldıkmı dım dızlak ortada, daha düğün borçları bitmemiş, beş kuruş para yok, benim maaşım bile yetmiyor borçlara...O dönem o hergün arayan insanlar öyle bi kenara çekildiler ki, telefonlar sustu, görüşmeler kesildi...O zaman anladı sevgili kocam anyayı konyayı ki annem bankadaki son kuruşuna kadar eşime vermişti o zaman, bide eşimin amcası...Annem dediki bu para senin istemem diye amcası da aynı şeyi demişken 1 yıl geçmeden verdiği paranın 2,5 katı faiziyle parayı istedi (kimin yüzünden tabikide kayınpeder yüzünden)....Falan falan daha buna benzer o kadr çok şey var ki aklıma geldikçe çıldırıyorum............

Bu adam herşeyin farkında ama inadına yapıyor herşeyi unuttu şimdi yapılan bütün yanlışları unuttu malesef, onları şimdi mükafatlandırma derdinde bana nispet yaparcasına.....

Back