• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu nasıl evlilik

Ayrılmayı o kadar çok düşünüyorumki ne kadar sevsemde artık çekemiyorum ama bunuda yapamıyorum...Kaç defa boşanma aşamasına geldik, aynı ev içinde 15 gün konuşmadık birbirimizin yüzünde bile bakmadık düşün...Ama sonra bir şekilde barıştık, çoğunlukla annem girdi araya ve barıştırdı...Geçen yine anneme anlattım oda kzıyor sinirleniyor fakat bunca yıl emek verdin, şimdide al ben yemedim sen ye mi diyceksin diyor...Bir taraftan düşününce haklı hemde çok...

Senin anlattığın olaya benzer bir şeyi bende yaşadım...Eşim evlendiğimiz yıl özel sektörde çalışıyordu ve çalıştığı yerde yönetici olma durumu vardı, tabi genel müdür değiştiği zaman...Neyse o dönem eşim başka birini destekledi ve hayal ettiği şey olursa hayatımız kurtulacaktı maddi yönden...O zamanlar eşim bu durumu ailesine çıtlattı, aman Allahım o aile bizi bir sürü borç batağına sokan insanlar bir şeye ihtiyacınız varmı diye sormazken, maaşın artacağını falan duyunca günde 5 kez ararlardı, işin ilginç tarafı tüm aile başka illerde yaşamasına rağmen arka arkaya bi beni bi kocamı aramalar falan...Çok geçmeden herşey tersine gitti eşim yönetici olmayı beklerken işten çıkarıldı...Kaldıkmı dım dızlak ortada, daha düğün borçları bitmemiş, beş kuruş para yok, benim maaşım bile yetmiyor borçlara...O dönem o hergün arayan insanlar öyle bi kenara çekildiler ki, telefonlar sustu, görüşmeler kesildi...O zaman anladı sevgili kocam anyayı konyayı ki annem bankadaki son kuruşuna kadar eşime vermişti o zaman, bide eşimin amcası...Annem dediki bu para senin istemem diye amcası da aynı şeyi demişken 1 yıl geçmeden verdiği paranın 2,5 katı faiziyle parayı istedi (kimin yüzünden tabikide kayınpeder yüzünden)....Falan falan daha buna benzer o kadr çok şey var ki aklıma geldikçe çıldırıyorum............

Bu adam herşeyin farkında ama inadına yapıyor herşeyi unuttu şimdi yapılan bütün yanlışları unuttu malesef, onları şimdi mükafatlandırma derdinde bana nispet yaparcasına.....
tamam anneniz iyi diyorda eşiniz size ne verdi evmi arabamı gelecek için birşeymi eşinizi hangi kadın ne yapsın..bu kadar kendi ailesine düşkün olmak kendi hanımını ezmekte iyi bir şey değilki..
siz o parayı almak için eşinizi ikna edin..

Son düzenleyen: Moderatör:
tamam anneniz iyi diyorda eşiniz size ne verdi evmi arabamı gelecek için birşeymi eşinizi hangi kadın ne yapsın..bu kadar kendi ailesine düşkün olmak kendi hanımını ezmekte iyi bir şey değilki..
siz o parayı almak için eşinizi ikna edin..

Koca bir hiiiiçççç, sadece azıcık sabret şunu alcam bunu alcam herkesin herşeyi oldu ben daha bekliyorum.....

Canım bu nasıl bir koca böyle anlamadım ki...Seni karısı olarak mı yoksa düşmanı olarak mı görüyor,belli değil.Ailesine kendini kanıtlamaya çalışacağına önce sana-hayat arkadaşına-kendisini kanıtlasın.Böyle sorumsuz bir eşle ömür geçmez canım ve böyleleri ne kadar darbe yeseler de düzelmezler,önce anladık derler sonra yine aynen devam ederler enayi yerine konmaya.Sen onu düzeltmeye çalışmakla,kendi kendini yemekle harap olursun,sinir hastası olursun canım,sonuç bu.

Eşinin senin rızan olmadan krediler çekerek evinizi zarara uğratması çok yanlış
Üstüne bi de aile huzurunuz bozuluyor
Bu konuda ciddi bi sıkılamaya ihtiyacı var canım
Ama bayram ziyareti konusuna pek hak veremeyeceğim
Çünkü sen nasıl eşinin ailesiyle bayram geçirmek istemiyorsan,eşinde senin dayınlara gelmek zorunda değil
Senin kalbini kırmak yerine,ben çalışacağım demeyi tercih etmiş büyük ihtimal
Demekki o da senin ailenle olmak istemiyor
Benim eşimde elimde kumada bi o kanal bi bu kanal zaplar durur
Başım döner vallahi "yeter artık bi yerde kal " derim
Ne bir sohbet,ne bir sevgi sözü yok
Eşin de o hesap kelamı kıt
Bu konuda kelin merhemi olsa hesabıyım :1:

su arkads olaylarından gıcık kapıorum
bzdede esım aksam hep cagrmayı cok sevrdı
buna son nktayı gordum
kendı arkadslarınlan gorusebılır ama
belkı ben arkadslarının esınden haz almıorum

esın oldukca basın abuyruk heralde rabbm hıdayet versın
sanada sabır versın canm benm

Ada'cım senin tek bi yolun var o da boşanmak ailende destek çıkıyorsa ayrıl gitsin...
Sakin eşeğin sırtına binen çok olurmuş bu kadar kendini kullandıran bi adamla yaşanmaz ve malesef huylarını değiştirmen çoookk zor ki sende anlatıyosun başınıza gelmeyen kalmamış hiçbiri destek olmamış ama o hala ders almamış!
Baya bi borcunuz var ben 3-5 milyar borç yapcaz diye hergün sorun çıkaran arabayı yenileyemedim sen nelere katlanmışsın hemde kefil bile olmuş elaleme.
Önce boşver takma falan dedim ama yazdıklarını baştan sona okuyunca acıdım haline allah korusun ben bu kadar sorunun çeyreğine bile katlanamazdım inan.
Dışardan boşan demek kolay biliyorum nihayetinde eşindir güzel anılarında var alışkanlık olmuştur bikere ikiniz arasındaki bi söz sevsiğiniz bi dizi bile ayrıyken yakar canınızı ama yaptıkları o güzel anıları bile unutturmuştur eminimyada güçlü olup unutabilirsiniz belki.
Paralarım geri gelir diye bekleme gelmez her geçen gün daha da gider sonunda bi bakmışsın eşyalara belki seninde maaşına bile icra gelmiş...Benim sorunlarım senin yanında bir hiç olmasına rağmen boşanmayı düşünüyorum hatta babam boşan dedi iyi düşünmeye çalıştıkça hergün başka bir sorun başka bi gözyaşı inan şu 2 yılda 20 sene yaşlandım sizin gibi dayanıklı insanları gördükçe biraz daha sabretmeliyim diye düşünüyorum susuyorum...
Allah yardımcın olsun kimsenin yuvasını yıkmaya yönelik yorum yapmak günahlarını almak istemem ama sende allahın bi kulusun insanın kendi canına bu kadar eziyet etmeside günah!

Kaç gündür yazmıyım aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamayım diyorum ama valla içim şişti, içime ata ata...Anlıyacağınız yine ben geldim :((((

Kaldığım yerden devam edeyim, eşimin hal ve hareketleri sonucunda bayram öncesi annemle dayıma gitmeye karar verdim ancak bunu eşimle paylaşmak yerine neye karar verdiğimi bana sormasını bekledim (malum artık en basit konuları bile konuşamaz hale geldik)...

Neyse arife günü eşim arabaya bize verebileceğini söyledi ki o zaten en başından benim gitmem için tüm şartları sağlamış gözüküyordu...Ama ben kalacam demiştim ve konu kapanmıştı, buda annemle görüşüp kendine yer etmeye çalışıyormuş ki henüz uyanabildim...Bana eşim arabayı vererek ki araba onun ekmek kapısıdır, bide gönlümü almaya çalışmadı mı ben artık zevkten dört köşe mest oldum...Eee sen nasıl çalışacaksın dedim eski araba bana yeter dedi ki onun sadece 2 koltuğu kullanılabiliyor, işte bu arabada seninde hakkın var istediğin zaman kullanabilirsin falan diyince şok oldum...Bende dedim demekki gerçekten çalışacak bu adam bayramda istersen gitmeyim kalayım falan derken öyle bir ısrarki gitmem konusunda bende ok dedim ve yola çıktık...Ardından da eşim bir sürü tezgah peşinde, biz yoldayken arkadaşından binek arabasını isteyip soluğu ailesinin yanında almış ki daha yeni haberim oluyor...Neymiş efendim onları gezdirmek için arabaya ihtiyacı varmış...Sustum hiçbirşey demedim, sadece bende sen çalışıyorsun bayram günü klimasız arabayla diye çok huzursuzdum keşke önceden söleseydinde rahat etseydim dedim...
Derken döndük biz annemlerde o akşam bizde kalıp öyle eve geçeceklerdi (eşim gece yarısı eve geldi ve biz onu çalışıyor bilirken içmiş beyfendi)...Yine aailesine her gidişin sonunda yaşanılan sendrom başgöstermiş anlaşılan dedim yine sustum...Ertesi gün annemler gittikten sonra anneme karşı ayıp ettin dedim sadece, oda önce haklı olabilirsin fakat annen beni anlar dedi...Bende bu konuda anlamaz ona eski günleri hatırlatıyorsun (babamın yaptıkları) dedim ve bu köpürdü vay efendim o kim için yaşayaşacakmış annem içinmi kardeşim içinmi canı içmek istemiş içmiş, ben buna karışamazmışım falan falan...Günün birinde oda babam gibide olabilirmiş ki babam alkol yüzünden hayatını mahvetti...Dedim sen ağzından çıkanı duyuyormusun evet dedi ve kalktı sofradan 3 gündür de konuşmuyor benimle...
Allahım napçam ben bu adamla kafayı yiycem ya, ailesi için araba almasına mı kızayım (buarada eşim kimseden en ufak bir şey istemez), konuştuğu lafları mı kaç gündr kendi kendine bana trip yapmasınamı...
Şİmdi bana boşan çekilmez bu adamın kahrı diyeceksiniz ama şu aşamada imkansız bu,anneme kardeşime bahsettim kesinlikle kabul etmiyorlar, sonrasında onlarla yaşayacaksam ömür boyu da benim başıma kakacaklar...Onlara göre sen de ye iç gez, takma kafana, ama olmuyor işte olmuyorrrrrr.....

Back