Bu nasil duvar? Aklim almiyor

Yaptiklarini zannettikleri bu yapilar yuzunden millet dusman sahibi,sinir hastasi ya da katil oluyor. Aldiklari parayi saglikla yemezler umarim..herkeste ayni şikayet, ayni huzurszluk..eve girmek istemyoruz resmen ya..huzur bulmamz gereken yer, cehennemimiz oldu.

duvarları şu tuğlalarla örerken görürseniz bilin ki ısı ve ses yalıtımı içindir:)

Bunların straforluları da var ama çoğu daha maliyetli diye asla kullanmıyor.

Ben olsam "ofsayt Ahmeet, golün sayılmadıııı!" diye bağırırdım sanırım, anca atardım stresimi. Maalesef çocuklara sokağa çıkma yasağı olduğu için enerjilerini atamıyorlar. Ailemin evinde ses yalıtımı gayet iyi ancak bizim de üst katımızda köpeği olan küçük çocuklu bir aile var. Her gün akşam 11'e kadar güm güm güm köpekle kovalamaca oynuyor çocuk. Yalıtımlı yeni dairemizse deprem oluyormuşçasına sallanıyor. Çocuk sonuçta, dışarı da çıkamıyorlar diye ses çıkarmıyoruz.

Umarım bizim sesimiz kimseye gitmiyordur, zihinsel engelli annem bazen çok fena bağırıyor, çığlık atıyor, evde benim başım ağrıyor. Alt/üst ya da yan daireye yalıtım iyi ancak odalar arası yalıtım neredeyse hiç yok. Ben de ev içi sesten muzdaribim.

Okurken güldüm ama kocam da üst kata şikayetten az önce döndü, sanirsin üst katta sinema salonu isletiyolar, bizim camlar titriyo onlarin tv sesinddn, cocuk.okula gidicek, nasi uyuycam ben diye agliyo, sinir sahibi olduk

2-3 gün önce konu açtım uyardım hakaret yedim dedim topa tuttular
Neyse teknik 2 bilgi vereyim
1.si resmi uyarı ile daha dikkatli olmaya başladılar.
2.si sinir hastası olmamak için kış günü tavana ses yalıtımı tadilatı yaptırıcaz
3.sü Allaha havale ediyorum tüm düşüncesiz insanları

Taşınmaktan baska çare yok bence. Ben eskiden toki de oturdum. Bizim TV nin sesini duyamazdım, üst komşu TV nin sesini çok açardı. Görüntü başka, ses başka . Ev halkının kendi aralarındaki konuşmalarını duyardım. Telefonla konuşma vs.

duvarlar aşırı ince. bende de aynı sorun var. odam, mutfağımızın yanında, e doğal olarak üst katın mutfağı da bitişik çaprazımda kalıyor. 7'de kahvaltı hazırlıklarına başlıyorlar. benim iş için 9 gibi uyanmam yeterliyken sayelerinde 7'de uyanıyorum. takır tukur sesler ve konuşma sesleri, sandalye çekme sesleri, mutfak çeşmesinin sesi falan oluyor. sonrasında salona geçiyorlar orda da muhabbetler, sohbetler vs. normal sesle de konuşsalar anlıyorum ne dediklerini. yalıtım yok, özellikle tavanlarda depremde bina yıkılırsa tavan lap diye üstümüze düşmesin diye plak döşeme mi ne kullanılmış, arada da yalıtım malzemesi yokmuş o yüzden bu kadar geçiriyor sesleri. bizim de sesimiz olduğu gibi onlardadır yani, yapacak bir şey yok. bariz gürültü yapılmadığı sürece uyarmak da anlamsız. işin kötü tarafı taşınsanız da aynı durumu yaşarsınız

Bütün binalar nerdeyse aynı bizde de öküz bir karşı komşu var sabah 6 da işe gidiyor bam diye apartmanın kapısını kapatıyor bir kaç kere yuh be kapı elinde kaldı diye seslendim arkasından ama anlamıyor. Gecenin bir yarısı üsttekiler duş alır şarr Çeşme sesi. Bu saat oldu topuklarını yere vura vura yürüyorlar arada titreşimdeji telefonlarının çaldığını duymam da cabası.

Valla bizim evde akşamlari BBG evine dönüyor. Yan dairede yasli çift var. Adam her sabah 8 de aysel hanımmmmm kalemle gazateyi getir diye bağiriyor. (Sanırım bulmaca çözüyor) . Eşim bir gün kaldır kıçınıda sen al diye bağırıcam diyor. .alt kat komşu 2 gündür yoktu bugün geldi. Kadın çocuklari bıraktı kocaya sardı. Az önce adam karısına bıktım mağdurum ben magdur diye bağırıyordu. Resmen kabile gibi yaşıyoruz.

KEşke bizim alt kattanda çocuk sesi gelse 2 tane yeni evli eşek oturuyo 10 çocuga bedeller gece 3 lere kadar her ses var kendi sesleri çıkmasa bile evden güüümm güüümmm sesi kapıları çarpma sesi hiç eksik olmaz o gümbürtüleri çözemiyorum bile çocukları olsun diye dua ediyorum çocuk sesini tercih ederim beterin beteri var

sabah alt ya da ust kattakinin telefonunun titreme sesiyle uyaniyorum desem? inanirmisin... bence inanmalisin cunku dogru :/
O da bişy mi bizm alttakilerin gardolabı kapaklarını açma sesi bile geliyo gürültücü bir tip olduğu için çarptırarak açıyo iki kere sekiyo. O kapak illallh geldi artık

Eski bir apartmanda oturuyoruz konusma sesleri falan hic gelmiyor şükür hatta dune kadar buradaki konuları okudukça bizim apartman bu konuda iyi diyordum ki ust komsunun torunları gelmiş Allahim çocuklar koştukça ev sallanıyor. Tabi eşimle hic ses etmedik neticede bende de 2 tane haydut var biri 1.5 yasinda ve bazen bambam yürüyor. Sadece eger benimkilerin sesi de alt kata bu şekilde gidiyorsa bizim altımızda bir evliya oturuyor büyük ihtimalle kadıncağız sagolsun bugüne kadar hiç ses etmedi. insallah gitmiyordur lutfen gitmesin yaaa

Bizim şu an oturduğumuz dairenin üstü boş, ben de onun üstündeki durmadan koşan çocuktan bıktım. İlk tuttuğumuzda da üstü boş diye tuttuk özellikle ama 2 ay kadar sonra alt kata Cafe açılacağından haberimiz yoktu

Adam bir süre sonra cafede organizasyonlar yapmaya başladı. Siz pubg sesi demişsiniz ya, bizim alt katta davul zurna çalıyordu bir ara hem de saat 12lere kadar. Cafenin instagram hesabını buldum kadınlar matinesi mi dersin, sünnet organizasyonu mu ne ararsan var. Halay çekiyorlardi evin altında. Valla bak o zaman daha sabırlı bir insanmışım demek ki anca 3 ay sonra falan gittim cimere şikayet ettim kestiler cezasını 1 hafta içinde, bir daha ses gelmedi. Şimdi olsa 3 gün durmam bu pandemi iyice tahammülsüz yaptı hepimizi

Esim o kadar yorgunduki dun 10da uyudu kaldi ben de yarin is var diyerekten yattim ama uyumak ne mumkuun a dostlar!!!

yandakiler anne baba 2 cocuk abartmiyorum saat 00.30a kadar KUDURDULAR. aradaki odalar:

mutfak
antre hol
yatak odasi.

Bu ne gurultu bu 3 alanı asip bana ulasiyor.
sabaha kadar gram uyku uyuyamadim sinirden.

hakkimi da helal etmiyorum. en basta bunların ev sahibi olan yonetici kisisine!

Nokta.

Valla yeni yapılmış ev almaktan çekiniyorum böyle konuları gördükçe. Hiç çekilir dert değil
kiraci olunca en azindan baska eve gecme sansi var. ev sahibi olunca aynen sizin dediğiniz.

aslinda tayin donemi kayinvalidemlere yakin biyere tayinmi istesem diyorum ileride bebek olunca yardim ederler diyerekten .cunku isyerimde coktuhaf tipler turedi. ama yagmurdan kacarken doluya tutulabilirim. ustelik buraya da tasinali 1 sene olacak .

ne yapsam cok kararsizim.

Biliyomusnz ben bu eve tasininca anladim beni yeni yapi evlerin bir b.k olmadigini. Disi guzel ici kucucuk tamam sifir ama duvarlar incecik kimsenin hatasi yok.benim yandaki akilli cocuklarin ruh hastasi annesi disinda. Cocuklara andimizi okuyo daha sonra bagira bagira agri dagin etegine geciyo o bitince ilahiler. Ama oyle boyle bagirma yok.

kulak tıkacı kullanabilirsiniz madem bu kadar kötü bir durum var, en azından az da olsa yalıtım sağlar. hatta az değil ya belli bir yalıtım sağlıyor onlar. 4 sene tıkaçla kyk yurdunda uyuyabilmiş biri olarak söylüyorum bunu, kafadan atmıyorum yani.
geçen gece de benim üstümdeki sabaha kadar evin içinde bam bam yürüdü, sürekli kapı açıp kapadı falan. ben de ona takıldım uyuyamadım. gerçi benim de uykuyla sorunum vardı o gece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…