Bu nasil duvar? Aklim almiyor

konuşma seslerinin gelmesi ile gürültü yapılması arasında dağlar kadar fark var.
evet sokağa çıkma yasağı var sözde ama bütün parklar sahiller ana baba günü gibi. açıkcası başkalarına eziyet olmamak ve kendi maruz kaldığım eziyetten bir kaç saat olsun kurtulmak adına bende haftasonu çocuğumu parka çıkarıyorum. enerjisini atıyor gelip eve uyuyor.
onun dışında bağırmasına zıplamasına müsade etmiyorum. sonuçta nasıl alışırsa öyle gider.
tabiki evler ince yapılarda yalıtım yok ama napayım hareket de mi etmeyelim deyip bağıra bağıra konuşmanın, evde at oynatmanın da lüzumu yok bence.
ayrıca yasak var çocuğu götüremiyorum diyenler (tabiki herkes için bir genelleme yapmıyorum, üst katımdan örnek alarak söylüyorum bunu) haftanın 5 günü misafir ağırlıyor kalan 2 günde ise kendisi misafirliğe gidiyor.
uzun lafın kısası mesele insan olmaktan geçiyor.
Allah yardımcınız olsun

tıkaç gerçekten işe yarıyor. eşimde bu şekilde uyuyor ve dediğine göre duvara ve zemine yapılan darbe dışındaki sesleri kesiyormuş.

.
sabah alt ya da ust kattakinin telefonunun titreme sesiyle uyaniyorum desem? inanirmisin... bence inanmalisin cunku dogru :/

Şu durumda komşularınızın pek suçu yok. Telefonun titreşim sesinin bile duyulduğu bir bina. Çok kötü. Yani size sesin hiç gelmemesi için fısıldayarak konuşmaları lazım gibi geliyor. Allah yardımcımız olsun. Bu müteahhitleri şikayet etmek gerekiyor artık. alsınlar yaptıkları evleri başlarına çalsınlar.

Bizim de üst komşu ses yapar bazen. 2 çocuğu var, bazrn eşiyle kendisinşn tartışma sesleri bazen maç izlerken onların bağırma sesleri, bazen konuşma ve yere birşey düşürüp kırma sesleri vs gelir ama sıkıntı yapmıyorum çünkü öyle çok çok abartılı şekilde gelmiyor. Dün gece mutfakta yemek yerken annemlerle görüntülü konuşma yapmıştım, sesim çok çıkmış, alt kattaki komşu da bize en başından beri takık sabah eşimle karşılaşmışlar eşim işten gelirken beni şikayet etmiş "misafiriniz mi var yoksa telefonla mı konuşuyordu bilmiyorum ama saatlerce uyuyamadım, uykusuz işe gidiyorum çok ses geldi demiş. Eşim de bana gece naptın kimle konuşuyordun dedi gelince" ben de annemlerle konuşmuştum" dedim, sonra durumu anlattı, nasıl konuştuysan artık çok ses gitmiş adamın uykusuzluktan gözleri şişmiş vs. Dedi. Bize iyice taktılar sıkıntılılar en başından beri en ufak şeyde şikayet ediyorlar çocuk olunca çok zor olacak ses çıkartmamaya çalış konuşurken vs dedi. Bizim binamız 1 yüksek giriş 3 de üst katlar olmak üzere 4 katlı. Biz orta kattayız. Herkes ev sahibi. Hee birde zilleri de bozdu bunlae girişte, yaptırmıyorlarda, binada temizlşkçi yok herkes kendi kapısından aşağısını kendi silmesi gerekiyor ama bizden başka merdivenleri silen de yok merdivenleri b. K götürüyor. Üstümüzde oturan komşu çatıda tuvalet havalandırma boşluğunun oraya saksı mı koymuş ne çiçekleri sularken oradan su aktı hepimizşn banyosuna, adam geldi sizden su geliyor suyunuz patladı heralde diyor, bizde yok diyoruz herşeyi bize bağlıyor. Sonra üst kattakinden olduğu ortaya çıktı birşey diyemediler. Daha önce de bu komşumuz şikayet etti. Hep eşime söylüyorlar karı koca, gelip kadın benimle konuşmuyor ki. Gel bana anlat, burada bizden eskiler ama evlendiğimşzden beri tanışmak için bile gelmedi.

Neredeyse 2 senedir arada sizden sesler gelmeye başladı diye şikayet ediyolar onun için konuşuyorlar başka da birşey yok. Geçenlerde memleketten fasulye(tane) vs gelmişti buzlukta saklıyor buzluğa yerleştiriyordum, kv ince poşete koymuş poşette delikmiş. Ben yerleştirirken elle toplanacak kadardan fazla neredeyse 1 avuçtan fazla döküldü elektrik süpürgesiyle çektim ben de hemen. Onun için bile ses geldi vs demişler eşime. Evde yürüme sesim bile gidiyormuş ki küt küt yürümüyorum bile, dolap açıp kapatma seslerim yatak odasında ne yapıyorsam hepsinim sesi gidiyormuş. Yuhh artık dedim. Üst kattakilerim yatak odası da bizim Üstümüzde neden alt kattakininde üst kattakinin de sesi gelmiyorda bizimki gidiyor dedim kendi kendime. Gayet sessiz yapıyorum her şeyi. Kendileri de tuvalet lavaboda sürekli yüksek sesle konuşuyor türkü söylüyorlar. Ben şikayet etmiyorum ama srtık bıktım. Çocuğum olacak yakında muhtemelen ağlıyor diye de şikayet edecekler.

övündüğü evin neresini tutsam elimde kaliyor mutfak dolabi tepeme gececk yakinda ayrilmis duvardan

banyo dus asma demiri her dusta kafamiza düşüyor birgun feci yaralanacagiz varya seytan diyoki o demiri tut

hm biraz takmis gibi size

Şimdi ki evler malesef böyle adamlar ucuza ev yapma yöntemlerini gittikçe geliştiriyorlar. Geçenlerde annem demişti yakınlarda bir inşaat var geçerken görmüş duvar için tuğlayı ikiye bölüp öyle kullanıyorlarmış incecik bir şey yani yalıtımı falan geçtim artık. Evimiz var diye seviniyoruz ama Allah sonumuzu hayır etsin

Aynen öyle. Bina için hiçbirşey yapmazlar, binada ısı yalıtım olduğu halde ennfazla fatura kendilerine geliyor diye yeniden yalıtım yaptıralım diyormuş üst komşuya,, sen git ilk önce bozduğun zilleri yaptır, merdivenleri sil temizle. Çatıdan bacaya su akıyor baca kenarları paslanmış gibi duruyordu, yaptıralım dedikleri halde yaptırmamıştı, kendi bacasında da olmaya başlayınca yaptırmaya karar verdi. Onlar fazladan 1 daire ve bodrumdaki kilere sahip oldukları için söz hakkı daha çokmuş sanırım. O yüzden onların ağzına bakıyor her kes birşey yapılacağı zaman.
hm biraz takmis gibi size

onlar bence sizi dinliyorlar, bu kadarı da fazla. biri bana dolap açıp kapama sesin geliyor rahatsız oluyorum falan dese herhalde cevabını fena alır. siz neden kendinizi bu kadar kısıtlıyorsunuz ki? gece 12'den sonra dikkat etseniz yeterli. evinizde bam güm koşan, bağıran birileri yoksa, devamlı tadilat yapıp kafa şişirmiyorsanız yani gerçekten gürültülü şeyleri sürekli yapmıyorsanız hiç sorun değil. istediklerini söylesinler. yürüme sesine gelince, halısız zeminde terlikler genelde ses yapar. ama yürüme sesi ile terlik sesi farklı şeyler. terlik sesi deniyorsa sünger tabanlı bir terlikle çözersiniz o işi. ama yürüme sesi denen olaya çözüm yok. uyku saatleri dışında olan seslere kimsenin karışmaya hakkı yok dediğim gibi abartı gürültüler hariç.

Terlik pek giymem. Eşimin işi sebebiyle gündüz uyuyoruz gece ayaktayız sabaha kadar. Ben evi süpürme gibi işleri vs 18.00-19.30 arası yapıyorum çünkü eşim uyurken ses çıkmasını istemiyor uyku problemi var jemen uyanıyor ve uyuyamıyor. Bunu komşuya da söylemişti ben uyuyamıyorum diye evi şu saatlerde süpürüyor diye. Neyse 12 den sonra tek yaptığım şey ya telefonla eşimle konuşmak ya annem veya ablamla konuşmak o da normal tonlarda aşırı yüksek sesle bağıra bağıra değil yani. Mutfakta ince kilim serili belki ondan dolayı mutfakta konuştuğum zaman ses gidebilşr. Bazen mutfakta bulaşık makinesine bulaşık yerleştiriyorum geç saatte ama onun da sesi gidiyorsa artık pes diyecem. Eşim birşey diyemiyor. Bana birşey söylemiyorlar hep eşimle muhattaplar ama birazdan onların duyabileceği şekilde tuvaletin orada söyleneceğim. Tuvaletten aşağıya ses gidiyor. Aşağıdan da yukarı ses geliyor. Terlik sesi değil yürüme sesi geliyormuş. Birde hep eşim işte olduğu zamanlarda eşim evdeyken değilmiş bu sesler.

Bizim yukaridakiler oyle cok agzi bozuk ogullari babasi hep duyuyorum. Dun genc oglu türkü soyluyordu. Adam bir hapşırır cok rahat duyuyoruz birde engelli kizlari var cani sikildiginda duvara vuruyor cok alistigimdan rahatsiz olmuyorum süpürge sesi de gelir onu da severim istedigi gibi süpürsün. Bizim asagidaki huysuz her sesten rahatsiz oluyot ama neymis gündüz üç saat ev süpürüyormuşum uyuamıyormuş ki saat 2 ydi bunu dediğinde. Misafirlerimiz gelir mesaj atarlar cok ses geliyor diye oysa ki hep diken üstünde yiz asagi ses gitmesin diye. Sadece adamin supurgeme karışması beni deli etti. Kafasinda kircam birgün

eşiniz işteyken ses yapıyorsunuz yani neyin kafasıdır bu anlamıyorum. gece telefonda konuşmayı mutfak yerine salonda yapabilirsiniz belki. hani salonda uyunmaz ya genelde, komşu da salonda uyumuyordur muhtemelen. bir de halı gerçekten ses olayını etkiliyor. mesela ortam büyük ve halı yoksa, eşya da azsa yankı yapar gibi bir mantık aslında bu. bulaşık makinesi olayını bilemiyorum ama ne kadar sürebilir ki? en fazla yarım saat. valla şu bir gerçek, haklı oldukları saatlerde dikkat etmeye lafım yok ama gündüz saatlerinde de çıkan normal seslere laf eden komşulara kesinlikle yüz vermemek lazım. dikkat ettikçe daha fazlasını isteyip resmen susmanızı istiyorlar. sessiz bile olsanız razı gelmiyorlar. abartıyorlar. yok yürüme sesiymiş bilmem ne. benim de tepemden geliyor yürüme sesi hatta terlik sesi de geliyor evlerindeki babalarından. çok düşündüm terlik için konuşasam mı diye ama ne diyeceğimi, nasıl diyeceğimi bilemedim. salon tarafından geliyor, halıyı mı kaldırdı ne yaptı, 3 aydır burdayız son 1 aydır falan geliyor ama ara ara olan bişey. hani çıksam karşısına ne dicem diye düşündüm ve söylemekten vazgeçtim. bir de apartman hayatı anlayışa da dayanıyor. çok abartı bişey olmadığı sürece insanların kapısına sessiz olun demek için gitmekten hoşlanmıyorum. sonuçta bizim de gürültümüz vardır, aileyiz 3 kişiyiz. tv izliyoruz, bazen müzik dinliyoruz, biz de bazen gece dolanıyoruz evin içinde. evet terliğin iç gıcıklayıcı bir sesi var ve sinir bozucu ama tahammül kapsamına almak zorundayım şimdilik. sabah 6da 7de kahvaltı hazırlıklarına başlıyorlar mesela. ne diyeceğim kahvaltı yapmayın mı? saçma şeylerden dolayı rahatsız etmemek lazım kimseyi bence.

Üst ve alt komsum yazdı sandım aynı gürültüleri yapıyoruz biz de. Ama napalim napalim bilmiyoruz , yukardakiler aşağıdakiler normal tonda konuşuyorlar duyuluyor bizim sesimiz eminim evin içine gidiyordur onların, ama napalim , önünü alsakta çocuk sürekli oynamak istiyor ve hep gürültülü koşmalı oyun istiyor bizde gündüz 1 de evden kaciyoz 4 te 5 te eve geliyoruz soguk dahi olsa sabah sesimiz yok aksam da 8 de uyur cocuk , allahtan az surelerde ve makul saatlerde yapiyoruz yoksa eminim kapiya cok gelirlerdi. Yatiyorum kalkiyorum dua ediyorum allahim sen gunah yazma allahim sen gunah yazma diye .

Aslında eşim evdeyken mutfakta daha çok zamanım geçiyor ve saatlerce mutfaktan çıkamıyorum geç saatlere kadar çünkü eşimin karnında kurt varmış gibi ya sürekli acıkıyor ya başka birşey. Hatta bazen ses gürültü olmasın diye geç saatte çıkan bulaşıkları vs. yerleştirmşyorum. Telefonda konuşmayı mutfakta bulaşık yerleştirirken ortalığı toplarken yapıyorum çabuk geçsin diye, normalde mutfağımda da kilim serilidir ama kalın kilimimi yıkamak için kaldırmıştım, muhtemelen ondan dolayı ses gitti. Ama yatak odasında konuşmadım sonuçta mutfakta konuştum sonra da oturma odasına geçtim. Acaba oturma odasında mı uyuyor bu herif ben anlamadım. Evimde halı var, holde filan boydan boya halı serili.

Biz birde iki kişiyiz şuanda ve yakında bebeğimiz olacak, eminim o zaman da bebek sesi için arayacak, şikayet edecekler. Eşim çok yüz verdi. Bir sert tepki verse sürekli böyle şikayet edemezler de eşim yumuşak davranıyor. Bebek odasının parkesini vs yaptırırken bile eşim haber verdi rahatsız olmasınlar kusura bakmasınlar diye, sanki onlar evde tadilat yaparken bizş arayıp haber veriyorlarmış gibi... Çok yüz verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…