Bu konuşma için yanlış bir zaman mı?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Herkese merhabalar,

Hemen konuya geçeceğim; uzun olabilir şimdiden teşekkür ederim okuyup yorum yapan herkese.

Totalde 19 işsizlik, kendi işimi kurma serüvenim falan bu süreçleri saymazsak da 17 senelik iş deneyimim var. İki tane iki senelik üniversite mezunuyum, yabancı dilim var (İngilizce) ve dört senedir de şimdiki şirketimde çalışıyorum. Sektörün ve ihracatın şampiyonlarından sanayi deviyiz ama görünüşte. İK uygulamaları ve insana verilen değer sıfır. Benim mesleğim yönetici asistanlığı ve dört sene önce buraya yönetim asistanlığı artı günde 2-3 tane çalan telefonların yönlendirilmesi görev tanımı ile başladım. Ancak zamanla hem işim hem telefon trafiği öyle arttı ki dayanamaz hale geldim. Sorun da zaten bu.

Ben senelerce santral bakmadım, inanın sağlıklı insanı delirtecek bir iş. Bir de biz çok şirketli bir grubuz ve her tür fatura, antetli vb. de bizim yani ana ofisin telefonu yazıyor bilmem telefon trafiğini anlatabildim mi ?

Yönetim kurulu başkanının programı, grubun senelik olağan toplantı takvimlerinin oluşturulması, hissedardan gelen taleplerin karşılanması, günlük tüm toplantıların takibi, toplantılara kim girmiş kim çıkmış listelenmesi, idari işlere ik’ya yardım, tüm şirkette 1 asistan olarak herkese yardım, kargosu, kuryesi derken santral beni boğuyor artık. Evden çalışıyoruz, pandemiden ötürü zaten yarım aklımı da kaybettim gerçekten boğulacak gibiyim. Çok mutsuzum ve nihayet kaç senedir yapmam gereken o konuşmayı yapmak için toplantı talep ettim yöneticimden.

Ama zamanlaması yanlış oldu sanırım. Malum kriz, işsizlik, borçlar vs. ama ben dayanamıyorum. Neden dayanacağım hem? Şirkete gak diyene eleman guk diyene eleman, işe 50’den fazla insan girdi. Amirin maksadı bak ben masrafsızım elemanlarım elli işe yetişiyor algısı vermek. Ama yemezler yeter. Kesin olarak artık telefon bakmak istemediğimi belirteceğim. Çünkü bu gerçekten de ayrı bir iş haline geldi. Ama bu konuşma neticesinde ya benim üstümü çizecekler ya da oyalama taktiğine gidecekler iş daha da b*ka saracak.

Nasıl bir konuşma yapmalıyım %100 haklıyım, buraya yazmadığım bir sürü saçma sapan başka şeyler de var. Biz tüm şirketlerin merkezi olduğumuz için tüm yöneticilerin bizde olması ve hepsinin özel muamele istemesi gibi. En basitinden muhasebeci geçen gün “bize arayanları mail atma biz kendi şahsi cebimizden mi dönücez onlara, söyle mail atsınlar” dedi. So what? Benim şahsi cebim ölsün o zaman herkeste var! Böyle böyle cinslikleri yüzle çarpın işte.

Şimdi isteğiniz zam talep etmek mi santral olayından kurtulmak mı ve total seneniz nedir bu şirkette

Şimdi isteğiniz zam talep etmek mi santral olayından kurtulmak mı ve total seneniz nedir bu şirkette

Zam talep etmeyeceğim, zaten etik olmaz blöf yapar gibi. Yani 20.000 falan almam lazım zaten katlanabilmem için. 4. senem doldu ben santrale eleman alın ben artık sadece kendi işimi yapmak istiyorum diyeceğim.

Olurda santral için size zamannda iyi bir zam yaplşmıştır böle bi durum varsa almak istemezler yeni eleman ama ekstra maaşınıza eklenen zam yoksa o zman sonuna kadar bu işten sıyrılmaya bakın derim

Olurda santral için size zamannda iyi bir zam yaplşmıştır böle bi durum varsa almak istemezler yeni eleman ama ekstra maaşınıza eklenen zam yoksa o zman sonuna kadar bu işten sıyrılmaya bakın derim

Olmadı öyle bir durum. Ama düşününce gerçekten işim değil ve bilmiyorum ne kadar bir zam çekilir kılar yani.

Ne güzel az eleman çok iş oldu canım ama uygun zamanı bekleyin malum hepimiz bu ay zamlı maaş aldık yâni sanki çok uygun degil bu 10 15 gün gibi geliyor bana ay ortalarına doğru söyleseniz sizn içn skntı olmyorsa şu dönemde işçiler çalşanlar çok zam içn giderler müdür yanlarına kafa bulank olablir bu yüzdem diyorm

Biz daha zamları almadık. Yaza kadar işletip öyle verirler yine, şirket geleneği bu çünkü.

Toplantı talep etmişsin, konuşacaksın.
Durumunu anlatacaksın, yetişemediğini ve artık bunu yapmak istemediğini söyleyeceksin.
Zaten kurumsal bir yerse olumsuz dönemezler sana.

Zam istemiyorsanız çok da sorun olacağını düşünmüyorum. Güzel bir üslupla, iş yoğunluğunuzun sizi aştığını, santral konusunun sizden tamamen alınmasını talep ettiğinizi, zaten konunun sizin meslek tanımınızın dışında olduğunu, geçmişte bu derece yoğun olmadığı için özverili bir şekilde bu güne kadar sürdürmeye çalıştığınızı ama artan yoğunlukla artık kendi işinizi yapmakta zorlandığınızı, acilen santral konusunun sizden alınmasını talep ettiğinizi. Bu konuda acil çözüm beklediğinizi belirtin. Madem iş yükü sizi aşıyor elbette dile getirmelisiniz, sonuçta isteyenin bir yüzü kara demişler. Eğer aksi ve ters insanlar değillerse çözüm bulacaklardır. Bulamazlarsa da bir süre sonra tekrar ve daha ciddi ifadelerle yeniden konuşursunuz

Toplantı talep etmişsin, konuşacaksın.
Durumunu anlatacaksın, yetişemediğini ve artık bunu yapmak istemediğini söyleyeceksin.
Zaten kurumsal bir yerse olumsuz dönemezler sana.

Zaten herşeyin farkındalar ama Ceo zinhar eleman almam diyor, beğenmeyen gitsin diyor mesela açık açık. Gerginliğim bundan.

Zaten herşeyin farkındalar ama Ceo zinhar eleman almam diyor, beğenmeyen gitsin diyor mesela açık açık. Gerginliğim bundan.

Keşke durum böyleyken bir süre bekleseydiniz. Durumlar pandemi nedeni ile malûm.

Madem toplantı talep ettiniz açıkça konuşun durumu. Yapacak bir şey kalmamış. Pek anlayacaklar gibi görünmüyor bol şans.

Elinde somut durumlar olsun. Mesela ben geçen hafta 10 kişinin toplantısını organize ettim, şu kadar toplamtımnotu çıkardım vb. Bi de bunların yanında görev tanımımda olmayan XX dakika santral görevi yaptım. Santralle ilgili Günlük 50 telefona cevap veriyorum. Günlük şu kdr kargo kurye işleri ile uğraşıyorum. Bu iş yükü ile kusura bakmayın asistana asistan lazım duruma geldik diyin.

Bildiğiniz gibi Kurumsal şirketlerde farazi konuşmalarla iş yürümüyor. Herkes kendi en çok çalışıyor, başkaları hiçbir şey yapmıyor sanıyor. Elinizde veri ile gitmeniz lazım.

Hepsinin notunu aldım zaten kendime. Elbette farazi şekilde gitmeyeceğim.

So what derken su sevimsiz kadin geldi gozumun onune konuya adapte olamadim.duygumuydu neydi. Neyse yoneticinizle bu konuyi net komusmaniz gerek dogru dusunmususnuz cikmak isetrsenizde bence bu pandemi surecini bekleyin en azindam anlasarak ayrilin ihbar tazminat sizi 4 senein birikimi idare eder diye dusunuyorm.daha sonra farkli bir is bakarsiniz cok mutsuzsaniz.ssagliginiz kotu etkilenir cunku

evden çalışıyoruz dediniz, belki aklınızdan çıkmıştır diye hatırlatmak istedim; , yeni santral elemanına, şirketin iletişimi zerre aksamadan işi nasıl öğreteceğiniz/devredeceğiniz konusunda da net bir planlama sunun.

bir de; hayır derse, normal çalışma düzenine geçildiğinde bu hususu yeniden değerlendireceğine and/or gündeme alacağına dair bir taahhüt almaya çalışın.

zamanlama kötü gerçekten ama öte yandan doğru zamanlamanın hangi zamana tekabül edeceği de çok belirsiz.
umarım ummadığınız kadar iyi geçer.

Haftada 1-2 gün ofise gidiyorum hiç ümidim olmamakla birlikte, böyle bir adımları olursa seve seve yardım ederim elbette. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

Evden nasıl oluyor bu iş yani santral evden nasıl telefon bağlıyor

O biz kendi cebimizden mi döneceğiz diyen haklı zira faturasını işyeri ödemiyorsa neden telefonunu kullandırsın

Yani ya verirsiniz numarayı arayana ya da mail at dersiniz, gayet makul bir talep günde 10 kişiye neden evden çalışan x kişisi dönsün

Lakin amir umarım benim gibi düşünmez, cidden evden yoğun bir santral ile nasıl çalışılır ki

Benim çalıştığım ofiste iki kişi ikişer telefon açardı mesela sonra azaldı deyip bir kişiye indi telefonlar yine susmazdı

Ama bir süreç geçince santral kaldırıldı zira günde 3-5 çaldı telefon

O santralde çalışan olan dönemdeki gibi bir yoğunluk ile evden yürütülemez

Tavsiyem toplantıya kadar günlük iş listesi yapın yani sabahtan akşama dakika dakika işinizi yazın kaç kere telefon çaldığını bunun bildiriminin vs ne kadar zamanınızı aldığını amire gösterin

Bir dönem ekranı açıp akşama kadar oturuyorsunuz deyip patron bize çizelge doldurttu sonra baktı ki biz alacaklı çıkacağız vazgeçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…